Téma: 

melasa černý zázrak diskuze


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

CHIA SEMÍNKA – HUBNOUCÍ ZÁZRAK

Zajímavosti o chia semínkách

  • chia semínka produkuje rostlina šalvěj hispánská pocházející z horských oblastí Střední Ameriky
  • chia semínka nemají žádnou chuť
  • slovo chia je mayský výraz pro sílu
  • jedna lžička chia semínek váží 4 gramy
  • chia semínka mohou zesilovat účinky Warfarinu
  • chia semínka obsahují hodnotné omega mastné kyseliny
  • chia semínka mohou pomoci diabetikům při stabilizaci krevního cukru

Zdroj: Chia semínka – hubnoucí zázrak
Zveřejněno: 14.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: co se stane kdyz je nehet cerny diskuze

Dobrý den chci se zeptat co se mi muže stát když mam černý nehet protože mi na něj spadlo zavaží a ja si ho nechci strhnout poraditee mi? děkuju.

Zdroj: diskuze Co se stane kdyz je nehet cerny diskuze
Odesláno: 22.5.2014 uživatelem Jaroslav
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

CHIA SEMÍNKA – HUBNOUCÍ ZÁZRAK

Výsledky

První týden je za vámi. Váhový úbytek by měl být 2 kg, pro zlepšení účinku je dobré pokračovat v hubnoucím plánu ještě dva týdny. Jednotlivá jídla můžete libovolně kombinovat a sestavit si tak jídelníček na den podle aktuální chuti. Každý den přemýšlejte o tom, kdy se můžete o trochu více hýbat. Vyjděte v práci schody a nejezděte výtahem. Vystupte o zastávku dříve nebo jděte domů pěšky. Jíst byste měli pravidelně a pauza mezi jídly by neměla být větší než 3 hodiny.

Zdroj: Chia semínka – hubnoucí zázrak
Zveřejněno: 14.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Černý jazyk

Dobry den .... prosím o radu ... po snědení bramborového salátu a řízku ( Vánoční období) jsem měla napětí a nafouknuti v oblasti podžeberni a rano jsem měla uplne černý povlak jazyka. Napětí a nafouknuti zmizelo ale černý povlak jazyka ne. Je to spojitost s játry a zazivanim?dekuji

Zdroj: diskuze Bolesti v pravem podzebri a paleni jater
Odesláno: 27.12.2016 uživatelem Miluse hajkova
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Melasa složení

Melasa obsahuje vitamíny, minerály, nenasycené kyseliny, glukózu a sacharidy. Tyto látky jsou pilířem blahodárných účinků, kterými melasa vůči lidskému organismu disponuje. Může být prevencí, ale též pomocným alternativním lékem různých onemocnění. Úspěch, s jakým se projevuje na našem zdraví, je také dílem snadné vstřebatelnosti všech látek, které melasa obsahuje.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Černý jazyk

Vzala jste si nějaké léky proti průjmu? Bismut subsalicylát způsobuje černý jazyk. Bismut subsalicylát je netoxická látka obsažená ve volně prodejných lécích proti průjmovým onemocněním. Další možná příčina černého jazyka by mohla být barevná strava nebo nápoje, jako například červené víno. Také přemnožená candida může zavinit černý jazyk. Vyčkejte ještě několik dní, a když černý povlak na jazyku nezmizí, tak navštivte lékaře na ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pravem podzebri a paleni jater
Odesláno: 27.12.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Prodej melasy a cena

Melasu si můžete zakoupit v prodejnách zdravé výživy a e-shopech, většinou v bio kvalitě. Ceny se různí dle výrobce a velikosti balení. Melasu můžete koupit například zde.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Prasky na chudnuti cga800

ja to bral celkem 2 měsíce a zhodil něco přes 10 kg a nedržel vubec žadnou dietu. je to hotovej zazrak!

Zdroj: diskuze Prasky na chudnuti cga800
Odesláno: 17.9.2015 uživatelem a. sokol, litoměřice
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Co obsahuje

  • 34 % sacharózy;
  • 18 % fruktózy a dextrózy;
  • 23 % vody;
  • 18 % organické hmoty;
  • 9 % popela.

Právě poslední položka – popel – obsahuje stopové prvky, jako je vápník, železo, draslík, mangan, měď, hořčík, chrom, molybden, zinek. V organické hmotě je rovněž významný podíl vitamínů skupiny B.

Jedna lžička melasy obsahuje tolik vápníku jako sklenice mléka. Jedna lžička melasy obsahuje tolik železa jako 9 vajec. Složení melasy se samozřejmě může lišit podle půdy, kde byla třtina pěstována.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: černý nehet

Mám už asi rok černý nehet na palci u nohy a nemohu se toho zbavit.Ví někdo, co by to mohlo být a jak s tím zatočit? Díky

Zdroj: diskuze Černý nehet
Odesláno: 2.11.2011 uživatelem Hančí
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Co hlavně melasa obsahuje

Sklizeň cukrové třtiny začíná tím, že se opálí spodní uschlé listy. Pak přijdou na řadu sklízecí stroje, v obtížně dosažitelných polohách rolníci s mačetami. Od okamžiku useknutí stébla začíná boj s časem, cukrová třtina se totiž začíná do 24 hodin kazit. Rostliny se tedy rychle rozřežou a lisují. Získaná šťáva se následně několikrát povaří a nakonec rychle zchladí. Na povrchu šťávy vykrystalizuje jantarově zabarvený třtinový cukr. Po oddělení cukrové krusty zůstane v nádobě melasa.

Melasa je hustá, tmavá a poněkud nahořklá látka, z níž se posléze může vyrábět třeba rum. Tato melasa je následně zředěna vodou a prochází filtračními procesy, dokud není směs dostatečně čistá a dokud není dosaženo požadované hustoty a kyselosti. Poté se přidá kultura z kvasnic a začíná fermentace. Tempo fermentace, které má velký vliv na vlastnosti výsledného produktu, je ovlivňováno teplotou. Lehké bílé rumy kvasí přibližně 24 hodin, těžké tmavé rumy až 12 dní. Destiláty vypálené jakoukoliv technikou jsou bezbarvé, barvu získají až zráním v dubových sudech (toto je tradiční postup, právě dřevo dodá rumu kromě barvy také charakteristické aroma) nebo přidáním lihovarnického karamelu (což je lacinější varianta).

Melasa obsahuje vápník, měď, hořčík, glukózu, fosfor, sacharidy, železo, nenasycené kyseliny, sodík, vitamín B, draslík, vitamín A, zinek, vitamín D, chrom a enzymy.

Melasa má specifickou chuť, která nemusí vyhovovat každému. Kdo ji však má rád, může si ji přidávat například do čaje, kakaa, jogurtu, zkrátka obdobně, jako se používá med. V takové podobě je jistě pro spoustu lidí mnohem stravitelnější a snesitelnější.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Jak melasa pomáhá

Pravidelná konzumace melasy brání vzniku křečových žil, podporuje činnost lymfatického systému, odstraňuje střevní potíže (zejména zácpu), potlačuje problémy s látkovou výměnou, pomáhá v boji s nadváhou, pomáhá v léčbě kožních onemocnění (ekzémy, lupénky), urychluje hojení, čistí a aktivizuje organismus, regeneruje krvetvorbu, mírní projevy alergie, upravuje krevní tlak, podporuje činnost nervové soustavy, posiluje obranyschopnost, zlepšuje stav kloubů a kostí, artrózu, řídnutí kostí.

Melasa je také výraznou pomocí v léčbě onkologických onemocnění – pomocí obsažených látek umí likvidovat vzniklý karcinom. Melasa je tak často doporučována pacientům s obtížemi tohoto typu, a to k dlouhodobému a intenzivnímu užívání i zevní formou, například na kůži zničenou chemoterapií a podobně. Na druhé straně je však i prevencí bránicí rakovinotvornému bujení.

Běžné dávkování je 2 kávové lžičky denně. Sužuje-li vás nějaká nemoc, pak je možné zvýšit tento počet na 4 až 5 lžiček. Vždy je dobré zapít melasu sklenicí vody (pokud ji konzumujete samostatně), aby se v těle lépe vstřebala. Melasu je tedy možné zahrnout do běžného vaření, my vám ale na závěr přinášíme tip, jak ji užít zevně. Pleťová maska s příměsí melasy dodá pokožce látky, které potřebuje ke správné regeneraci a zdravému vzhledu. Stačí přidat lžičku melasy do krému, který používáte, případně ji nanést na pokožku samotnou. Když ji necháte alespoň 20 minut působit, poznáte po následném opláchnutí, že se pokožka rozzářila a vypadá mnohem lépe. Při dlouhodobém a pravidelném užívání je melasa zárukou, že vaše fyzická i psychická kondice budou v co nejlepším stavu.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pocení a zápach nohou

Antipe mi pomohla s pocením jako nic jinýho. Byl to malý zázrak. Díky.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou
Odesláno: 22.6.2016 uživatelem Miki
Počet odpovědí: 0

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Melasa v těhotenství

V těhotenství je vyvážená strava opravdu velmi důležitá, měla by být bohatá zvláště na:

  • proteiny – nutné pro tvorbu krve a růst buněk; vhodné zdroje: drůbež, ryby, maso, luštěniny, vejce, ořechy a semínka;
  • sacharidy – přísun energie; vhodné zdroje: celozrnné pečivo, těstoviny, rýže, brambory, ovoce;
  • tuky – zásoba tělesné energie, kterou je ale třeba držet v mezích, aby nedocházelo k nadměrnému přibírání tělesné hmotnosti; vhodné zdroje: maso, máslo, zakysané mléčné výrobky a tvrdé sýry, za studena lisované rostlinné oleje bohaté na omega-9 a omega-3 mastné kyseliny a také za studena lisovaný kokosový olej, ořechy a semínka, vejce, obilniny.

Hlavní zdroj energie po dobu celého těhotenství pochází z důležitých sacharidů neboli cukrů. Ty se nacházejí například v chlebu a obilovinách. Celozrnné produkty poskytují důležité živiny, jako je železo, vitamín B, vláknina, ale i některé bílkoviny. Jednoduché cukry jsou okamžitě využitelné a nalezneme je ve zralém ovoci a částečně také v zelenině. Jedná se především o glukózu a fruktózu. Pozor ale na takzvané „prázdné sacharidy“, které jsou obsaženy například v čokoládě, sušenkách nebo slazených nápojích. Po dobu těhotenství se jim proto raději vyhněte. Opravdu se doporučuje omezit bílý cukr. Skvělou náhražkou může být například med, javorový sirup nebo výše zmiňovaná třtinová melasa.

Melasu mohou konzumovat děti (od 6 měsíců věku), dospělí i senioři. U dětí je podporou zdravého vývoje, u dospělých pomáhá udržovat potřebnou kondici a u seniorů mírní negativní důsledky stárnutí.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: cien intensive serum white orchid

Dobrý den dámy, nemáte náhodou někdo zkušenost s tímto sérem ? Vím, že za tuto cenu nemohu očekávat zázrak. Ale, co kdyby ? :-)))))
Díky

Zdroj: diskuze Cien intensive serum white orchid
Odesláno: 4.1.2018 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MELASA – ČERNÝ ZÁZRAK

Recept na domácí melasu

Melasa slouží jako náhradní sladidlo do pokrmů, ale hodí se i do salátů a dresinků jako zálivka. Sladí se s ní podobně jako s medem. Například perníkoví panáčci jsou s použitím melasy zdravějším mlsáním hlavně pro děti. Ve slané kuchyni překvapí svou chutí hovězí po německu v pomalém hrnci. Melasa se skladuje v pokojové teplotě s vlhkostí vzduchu maximálně do 70 %.

Domácí melasa v našich podmínkách je nahrazována řepnou formou.

Sirob

Ingredience: cukrová řepa, voda

Postup: Očištěnou řepu nakrájíme na větší kostky, zalijeme vodou a dáme vařit. Řepu vaříme do úplného změknutí. Potom vyvařenou tekutinu scedíme do čistého hrnce a vaříme až do doby, než je hmota hustotou podobná medu. Dále pak využíváme dle vlastní fantazie. Používá se obdobně jako javorový sirup nebo med, například na bramborové placky se sirobem, na makové buchty polévané sirobem či na dozdobení zmrzliny.

Řepný sirob je úžasný přírodní produkt bohatý na minerály s nenapodobitelnou chutí. Kdo jednou okusil, určitě ho bude chtít ochutnat znovu. Jde o produkt zdravé výživy vhodný i pro malé děti.

Sirob – další varianta:

Ingredience: 10 kg cukrové řepy, voda (z tohoto množství připravíte 1,25 litru sirobu)

Postup: Řepu očistíme, nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Vody dáme jen tolik, aby byla řepa potopená (jako když se vaří brambory), pokud se vyvaří během doby vaření, můžeme dolít, aby nebyla řepa nasuchu. Po uvaření vodu scedíme (ale nevyléváme!) a z uvařené řepy po částech přes plátno vymačkáme šťávu. Tu smícháme se scezenou vodou a pomalu, velmi pomalu sváříme do zhoustnutí (nepřipálit!!). Hotový sirob slijeme do sklenic a povážeme. Nekazí se.

Nutričně sirob obsahuje draslík, železo a vápník. Vůně a chuť jsou specifické, ale dobré. Zkuste například chleba s máslem a k tomu pár lžiček poctivého řepného hutného sirupu. Nebo jej přidejte do vánoční černé omáčky, do které patří. A co takhle vánoční buchtičky s jablky, mákem a perníkem? Časově a energeticky je to opravdu náročné, ale proč se do toho nepustit, když se tato činnost spojí s rodinou trachtací, do níž se všichni s radostí zapojí.

Zdroj: Melasa – černý zázrak
Zveřejněno: 28.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Alavis a tlak

Tak jsme si take koupili tento zázrak a mě po tom bolí žaludek a manželovi se mota holava tak nevim ,neni u toho nic napsano o vedlejších účincích.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování
Odesláno: 30.5.2018 uživatelem Hana
Počet odpovědí: 7 Zobrazit odpovědi

CO ZNAČÍ ČERNÝ JAZYK

Černý jazyk – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět černý jazyk.

Zdroj: Co značí černý jazyk
Zveřejněno: 19.1.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ČERNÝ KAŠEL

Černý kašel u dospělých

Černý kašel postihuje dospělé jedince výjimečně. Mezi jeho hlavní příznaky patří nevolnost, nechuť k jídlu, zahlenění, rýma, samozřejmě kašel a slzení očí. Dále se může objevit dušnost, potíže s dýcháním, nadměrná tvorba slin, zvracení a horečka.

Zdroj: Černý kašel
Zveřejněno: 2.6.2014

CO ZNAČÍ ČERNÝ JAZYK

Co může naznačovat černý jazyk

Jazyk s tmavším povrchem je jedním z příznaků spojených s dysfunkcí jater. Také bývá projevem nadbytečného množství keratinu na jazyku, které se vyznačuje zvýšeným množstvím bakterií přirozeně se vyskytujících v ústech. Tyto bakterie nejsou nijak škodlivé.

Zdroj: Co značí černý jazyk
Zveřejněno: 19.1.2014

CO ZNAČÍ ČERNÝ JAZYK

Popis černého jazyka

Černý jazyk vzniká přemnožením plísní a bakterií na jazyku, což bývá často způsobeno užíváním léků, které obsahují vysokou hladinu antacidu. Tato nevzhledná tmavost jazyka by měla odeznít během 3 až 5 dnů a neměla by způsobit žádné potíže.

Zdroj: Co značí černý jazyk
Zveřejněno: 19.1.2014

ČERNÝ KAŠEL

Černý kašel v těhotenství

Černý kašel je v těhotenství pro ženu nebezpečný svými příznaky a průběhem. Řadí se mezi ně zvýšená teplota, pokašlávání, kýchání, rýma, nechutenství či únava. Toto období trvá 10–15 dní.

Dráždivý až křečový kašel – při záchvatu kašle pacient nejprve zrudne, pak zmodrá, slzí mu oči, mívá vyplazený jazyk a snaží se nadechnout, přičemž je slyšet „hýkavý“ zvuk. Záchvat končí vykašláním hlenu nebo zvracením. Záchvaty se opakují denně po dobu průměrně 6– 10 týdnů, často i déle. Desítky záchvatů jsou častější v noci a jsou značně vyčerpávající.

Zdroj: Černý kašel
Zveřejněno: 2.6.2014

ČERNÝ KAŠEL

Diagnostika

Diagnostika se provádí na základě odběru krve, jako ukazatel zánětu bývá zvýšen CRP (C-reaktivní protein). Vychází z klinického obrazu záchvatovitého kašle. Počet leukocytů v krvi je zvýšený. Laboratorní detekce bakterie – kultivace a izolace, PCR (polymerázová řetězová reakce – detekce bakteriální DNA) a sérologie, tj. nalezení specifických protilátek proti bakterii. Zda se jedná o černý kašel lze zjistit z mikrobiologického vyšetření výtěru nosohltanu.

Zdroj: Černý kašel
Zveřejněno: 2.6.2014

ČERNÝ KAŠEL

Inkubační doba

Pertusi čili dávivý (černý) kašel je vysoce nakažlivá kapénková infekce bakteriálního původu, která je rozšířena celosvětově. Onemocnění postihuje dýchací systém, vyskytuje se zejména u dětí do dvou let, kdy má nejzávažnější průběh s nejvyšším procentem úmrtí. Původcem je bakterie Bordetella pertussis. Přenáší se pouze mezi lidmi, a to kýcháním, smrkáním, kašlem a vzácně takto potřísněnými předměty. Lze ji tedy vdechnout z ovzduší. Inkubační doba je 7– 17 dní.

Zdroj: Černý kašel
Zveřejněno: 2.6.2014

ČERNÝ KAŠEL

Černý kašel u dětí

Černý kašel je celosvětově rozšířené onemocnění, postihuje nejčastěji děti. Je vysoce nakažlivý. U postižených se projevuje záchvaty úporného kašle. Ve světě jím onemocní ročně zhruba 60 miliónů lidí, a z toho jich přibližně 350 tisíc – většinou dětí – zemře. U kojenců do pátého měsíce života končí až 70 % onemocnění černým kašlem smrtí. K vážným komplikacím nebo pozdějším následkům, které mohou navázat na infekci černým kašlem u všech věkových kategorií, patří zánět středního ucha, zápal plic, případně i onemocnění mozku. Zápal plic se v prvním roce života vyskytuje u každého pátého dítěte a ve druhém až čtvrtém roce u každého desátého dítěte s černým kašlem. Klinická diagnóza se stanoví podle typických záchvatů kašle dostavujících se převážně v noci. Diagnózu lze ověřit průkazem přítomnosti původců černého kašle v zadní části nosohltanu, což se daří zejména v počátečním stadiu nemoci (v průběhu prvních dvou týdnů).

Zdroj: Černý kašel
Zveřejněno: 2.6.2014

ČERNÝ KAŠEL

Rekonvalescence

Ve stadiu rekonvalescence se počet záchvatů snižuje. Kašel a pokašlávání může přetrvávat ještě mnoho týdnů po překonání nemoci. Běžná doba rekonvalescence je u černého kašle přibližně 100 dní.

Zdroj: Černý kašel
Zveřejněno: 2.6.2014

LÉČIVÉ ÚČINKY ČERNÉHO BEZU

Účinky černého bezu na organismus

Zápar z květů, ale i plody snižují příliš vysokou teplotu. Černý bez podporuje pocení, což je přínosem při infekcích a všech diagnózách, u nichž je nutné se důkladně vypotit. Pomáhá při neuralgických potížích – při zánětech trojklaného nervu, migrénách, bolestech periferního nervstva, bolestech páteře, ischiatické bolesti. Vysoký obsah flavonoidů má výborný účinek na pružnost cév. Pomáhá léčit praskání cév, hemeroidy a křečové žíly. Černý bez podporuje vylučování vody z těla a činnost ledvin, a proto je vhodný při nemocech srdce a ledvin, vodnatelnosti, zánětech ledvin a jater. Čaj z bezinek čistí krev, zažívací orgány i ledviny. Koupele nohou z odvaru květu jsou vhodné při dně a revmatismu. Zevně se z listů i květů zhotovují obklady na vředy, vyrážky a hluboká zánětlivá ložiska.

Zdroj: Léčivé účinky černého bezu
Zveřejněno: 23.9.2013

CO ZNAČÍ ČERNÝ JAZYK

Příčiny černého jazyka

Existují dva projevy černého jazyka, a to černý chlupatý jazyk a popraskaný jazyk. Horní plocha jazyka je pokryta chuťovými pohárky. Jedinci s černým jazykem mají vyšší výskyt chuťových pohárků na jazyku, což je způsobeno nahromaděním keratinu. V normálních případech se keratin odstraní ze sliznice či kůže sám, kdežto u černého jazyka dochází ke hromadění vyprodukovaného keratinu. Zatím není známá přesná příčina vzniku černého jazyka, ale nejčastěji se vyskytuje u kuřáků. Často je viditelný i po léčbě antibiotiky. Mezi další příčiny vzniku patři špatná ústní hygiena, časté užívání silných ústních vod a časté používání antacidu.

Dalo by se říci, že se jedná spíše o problém kosmetický než funkční. Na druhou stranu pacienti s tímto typem onemocnění často trpí zápachem z úst. Mezi vhodné opatření pak patří čištění jazyka speciálním zubním kartáčkem.

U popraskaného jazyka se neobjevuje žádné zabarvení, ale vyskytují se trhliny (praskliny) na jeho horním povrchu. Tento projev je obvykle asymptomatický, i když pacienti mohou trpět pálením jazyka. U tohoto typu není nutná léčba.

Černý jazyk může být způsoben i užíváním léků, jako je Bismuthum, Carbocit nebo Spofax.

Zdroj: Co značí černý jazyk
Zveřejněno: 19.1.2014