Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

LEPIDLO NA ULOMENÝ ZUB

OBSAH

Obchody a kde ho koupit?

Cementové lepidlo je primárně určeno pro pracovníky ve stomatologii. Ale ať už chcete toto lepidlo z jakéhokoliv důvodu, tak si ho můžete objednat na internetu v zahraničním internetovém obchodě Aliexpress. Zde je odkaz na aktuální nabídky s tímto lepidlem: Cementové lepidlo cena.


Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCNÝ NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Mám už skoro ulomený nehet na palci u nohy,zalepila jsem ho náplastí a nevím co dál,v létě jsem si nehet otlačila na tůře,zmodral a bolel,je ulomený až u lůžka.Poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V tomto případě je vhodné nehet zcela opilovat až k místu, kde pevně drží na ploténce. Obnažená ploténka je už zacelená a snese otěr bez nehtu. Také se vám bude okolí dorůstajícího nehtu lépe udržovat, než když tam je teď odfouklý nehet. Preventivně, než nehet znovu překryje celou ploténku, doporučuji občas zastříknout sprejem proti plísni s názvem Clotrimazol, který je volně prodejný v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemocný nehet

Lepení ulomených zubů

Pokud dojde k ulomení zubu a máte jej schovaný, tak jej vezměte s sebou na zubní pohotovost. Doma si zlomený zub sami přilepit nemůžete, jelikož na vytvrzení lepidla je třeba modrá vytvrzovací lampa. Oba okraje zubu se nejprve naleptají, aby se zdrsnil povrch, poté se nanese lepidlo a vytvrdí.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Diskuze

V diskuzi SEKUNDOVÉ LEPIDLO NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palino.

Prosim o adresu a nazov sekundoveho lepidla extra silneho na zuby a kde by som ho kupil.
dakujem palino

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajina.

je možné sehnat vterinové lepidlo na zuby

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Vteřinové lepidlo na nehty

Nehty by se neměly lepit vteřinovým lepidlem, ale pouze k tomu určeným speciálním lepidlem. Lepidlo na nehty je účinné díky jiným látkám (ethyl cyanoacrylate) než vteřinová lepidla.

Pozor, lepidlo na nehty je potřeba vybírat opravdu pečlivě, protože levné nekvalitní lepidlo nehet dostatečně nepřilepí a může vám dokonale a nenávratně narušit strukturu nehtu.

Zdroj: Vteřinové lepidlo

Poradna

V naší poradně s názvem SEKUNDOVÉ LEPIDLO NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palino.

Prosim o adresu a nazov sekundoveho lepidla extra silneho na zuby a kde by som ho kupil.
dakujem palino

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové lepidlo mohou získat jen stomatologové pro své pacienty. Vteřinové lepidlo na zuby se nedá jen tak koupit v lékárně. Lepidlo nelze použít na připevnění zubních náhrad (protéz) k dásním. Vzhledem k tomu, že použití těchto lepidel má mnoho nebezpečí, tak je nezbytné, aby jejich aplikaci prováděl jen odborný lékař. Proto se obraťte na svého stomatologa a sdělte mu na co chcete lepidlo použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Vteřinové lepidlo s aktivátorem

Aktivátor urychluje polymerizaci (vytvrzení) kyanoakrylátového lepidla, na trhu je jich celá řada a většinou výrobci uvádějí, jaký aktivátor je dobré použít pro dané lepidlo.

Aktivátor mění povrchové napětí materiálů před aplikací lepidla, takže lze s jeho pomocí slepit i takové materiály, jako je například molitan. Používá se také v případě, kdy je nutné, aby lepidlo zareagovalo skutečně ve zlomku vteřiny. Což je právě třeba případ molitanu či jakéhokoli podobného materiálu, který je téměř nemožné přitisknout na lepený spoj delší dobu.

Zdroj: Vteřinové lepidlo

Poradna

V naší poradně s názvem LEPIDLO NA ZUBNÍ NÁHRADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Prosím o informaci jak správně nalepit spodní zubní náhradu. Kam nanést lepidlo, zkouším to ale pořád to nedrží a nemůžu se najíst, protože ihned se náhrada uvolní a když se hýbe nemůžu jíst. děkuji za odpověď nebo odkaz na nějaké video jak to lepidlo správně nanést.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zde posílám seznam videí, na kterých je vidět, jak správně používat dentální lepidlo na přichycení zubní protézy.
m.youtube.com/result…

Zdroj: diskuze Lepení zubu zubní náhrady

Disperzní lepidlo na polystyren

Používá se pro lepení polystyrenových dekorativních podhledů na savé podklady, lepení polystyrenových rohových a ukončovacích lišt, včetně ozdobných dekorů, těsnění nerovností – vzniklých spár při lepení velkoformátových polystyrenových desek na různé stavební podklady. Při lepení musí být minimálně jeden z lepených materiálů savý.

Disperzní lepidlo je připraveno k okamžitému a snadnému použití, neobsahuje rozpouštědla, je nehořlavé, po vytvrzení snáší drobný pohyb.

Vždy bychom měli volit k lepení polystyrenu lepidlo, které je k tomu určeno, na trhu je těchto lepidel celá řada. Nevýhodou je, že se lepidlo musí ihned po přiložení lepených částí odstranit, a to vlhkým hadrem, protože po zaschnutí je odstranění velmi problematické.

Zdroj: Disperzní lepidlo

Diskuze

V diskuzi VTEŘINOVÉ LEPIDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobře,.nebudou zubní protézy schopné zátěže,..ale mám nárok, na novou zubní protézu cca za pět měsíců.Potřebuji to nějak vychytat,..a pouze si nasadit jenom jako kulisu,pro lidi.
Jinak mám ještě několik málo zubů,..a když jím pomalu, tak se docela kvalitně najím, i bez náhrady.

Proto bych ráda,..kdybych od vás dostal informaci,.které to je lepidlo k použití na zub. protézy..Ráda bych si ho zakoupila...
Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Já používám na slepení zubní náhrady lepidlo ze sady na opravu prasklých zubních náhrad a drží to pěkně. Musí se to dělat opatrně, aby nevznikly hrbolky. Lepidlo si nechávám posílat z Německa z internetového obchodu Amazon.de. Cena za lepidlo je 8 EUR a k tomu si vždy koupím ještě něco a mám doručení do ČR zdarma. Tady je odkaz na stránku, kde si to objednávám: www.amazon.de/Dentem…
Posílám vám i fotografii, jak ta sada vypadá.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Lze použít Kukident lepidlo

Na lepení můstků a korunek se používá speciální cementové lepidlo. Kukident poskytuje pružný a zároveň těsnicí účinek proti nežádoucímu vniknutí jídel pod náhradu a také pro pohodlné nošení. Zároveň je bez přidaných barviv a chutí, a proto má neutrální chuť. A je určen pouze pro celkové protézy. Nelepí, pouze utěsňuje prostor mezi dásní, patrem a celkovou zubní protézou. Je obdobou fixačního krému na celkové protézy Corega a zabraňuje vniknutí části potravy pod protézu, kdy vznikají otlaky.

Zdroj: Lepidlo na zubní můstek

Diskuze

V diskuzi SEKUNDOVÉ LEPIDLO NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palino.

Prosim o adresu a nazov sekundoveho lepidla extra silneho na zuby a kde by som ho kupil.
dakujem palino

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Lepidlo na slepení zubní protézy se dá koupit v Německu v internetovém obchodě Amazon za 8 éček. Přijde to poštou kamkoliv do po České republice. Lepidlo je součástí sady, se kterou se dají udělat celkem tři samostatné opravy. Sada se jmenuje Denture repair kit. Tady je odkaz na web, kde se to dá koupit: www.amazon.de/Dentem…

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Vteřinové lepidlo na zuby

Existují i vteřinová lepidla, která jsou vhodná pro použití ve stomatologii. Například etyl-kyanoakrylátové lepidlo je speciálně vyrobeno pro dentální techniku a dentální laboratoř. Vyznačuje se velmi krátkou dobou tuhnutí na suchých i velmi vlhkých podkladech a silnou přilnavostí na porézních materiálech. Bezpečně lepí sádru, keramiku, mnoho druhů plastů a slitin kovů. Je odolné proti vibracím, tlaku a rázům.

Univerzální vteřinové lepidlo využívané ve stomatologii obsahuje účinnou látku zvanou metylkyanoakrylát, která zajišťuje dobré lepicí vlastnosti a ideální tlakové vlastnosti. Doba tuhnutí je krátká, avšak dostatečná pro všechny oblasti použití v dentální technice.

Zdroj: Vteřinové lepidlo

Disperzní lepidlo Herkules

Herkules je univerzální lepidlo, které lepí papír, dřevo, korek, kůži, dřevovláknité materiály a další savé materiály. Zvláště je vhodný na lepení fotografií, slepování dřevěného nábytku, kožených výstelek obuvi a podobně. Je to výborné lepidlo pro modeláře.

Rychleschnoucí lepidlo na bázi PVAC vhodné pro lepení měkkého a tvrdého dřeva a jiných dřevovláknitých a pórovitých materiálů (dýha, překližka, dřevotříska, karton, korek, kůže). Lepidlo se vyznačuje vysokou pevností spoje a vynikajícími pracovními vlastnostmi lehké lahvičky a tužkového aplikátoru.

Vytváří elastické spoje s vysokou pevností. Po zaschnutí je transparentní. Ředitelné vodou. Odolává vlhkosti ve třídě D2 dle ČSN EN 204. Určené pro využití v interiéru.

Lepidlo naneste v tenké vrstvě pouze na jednu plochu určenou ke slepení, ihned pevně spojte a nechte zaschnout. Pracovní teplota minimálně +12 °C. Funkční pevnost nastává cca po 6 hodinách.

Výhodou je jeho cena, která je nízká. Nevýhodou je, že se lepidlo musí ihned po přiložení lepených částí odstranit, a to vlhkým hadrem, protože po zaschnutí je odstranění velmi problematické.

Zdroj: Disperzní lepidlo

Poradna

V naší poradně s názvem SEKUNDOVÉ LEPIDLO NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav stajer.

Prosim mam prasklou zubni protezu horni a nevim presne lepidlo se pouziva. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V první řadě je potřeba si uvědomit, že spojení zubní protézy musí odolat velkým tlakům při kousání a to vám slepení jen tak v ruce nikdy nezajistí se sebelepším lepidlem. Navíc takto znovu zlomená náhrada už nepůjde spravit a je na vyhození. Vaše náhrada je prasklá čerstvě a je velká šance na její záchranu, ale opravu musí provést v laboratoři. Takto opravená protéza vám bude sloužit jako nová. Stavte se v ordinaci svého zubního lékaře a poproste o opravu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Vteřinové lepidlo na kov

Při lepení kovů musíme myslet na to, zda spojujeme materiály propustné nebo nepropustné. Z toho důvodu nepoužíváme disperzní a roztoková lepidla.

Pro lepení kovů lze použít kontaktní lepidla na bázi chloroprenového a polyuretanového kaučuku. Lepidlo na kov se nanese na obě plochy, nechá se mírně zaschnout, pak se k sobě plochy přitlačí. Jedná se o polymerní kyanoakryláty. Doba pro vytvoření manipulovatelného spoje se u lepidla na kov pohybuje okolo 20–35 s.

Sekundová lepidla na kov lze použít v kombinaci kov-kov, kov-pryž, kov-plast. Teplotní rozsahy použití se pohybují okolo -55 až +95 °C.

Kyanoakrylátová vteřinová lepidla se vyznačují univerzální možností lepení většiny materiálů.

Zdroj: Vteřinové lepidlo

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den ,používám na zubní náhradu lepidlo coregu ,ale problém je že při sundání zubní náhrady mi zustává lepidlo na dásní a obtížně se toho zbavuji .Stírám to kartáčkem dolů ale je to pracné ,nemáte prosím nápad jak se toho zbavovat bez komplikací ? děkuji za odpověď, Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Cementové lepidlo na zuby

Lepidlo má hnědou barvu. Balení obsahuje 8g stříkačku a 10 hrotů.

Obecná indikace

Permanentní cementové lepidlo na sklovinu, dentin, kov, keramiku, porcelán, zirkonium a kompozity.

Pro zubní náhrady

Korunky, můstky, sloupky, intarzie, onleje, fazety atd.

Výhody

  • Vše v jednom!
  • Gravírování + základní nátěr + Union + cement.
  • Výjimečná síla spoje:
    • O glazuře: 20MPa;
    • V dentinu: 15MPa;
  • Výjimečná pevnost spoje v zirkonu > 12MPa.
  • 3 typy intraorálních hrotů: jemné, extra jemné a ultra jemné.
  • Zaručené vytvrzení v oblastech s omezeným pronikáním světla.
  • Optimalizovaný stav gelu pro snadné odstranění přebytku lepidla.
  • Extrémně tenký film (10 μm).
  • Nerozpustné v ústních tekutinách.
  • Rentgenokontrastní 250% Al.
  • Lze použít i na vitální zuby.

Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Diskuze

V diskuzi JAKÉ LEPIDLO POUŽÍT NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

Dobrý den.
Potřebuji poradit jaké mám použít opravdu dobré lepidlo na protézu horní patro a na dolní náhražku kterou mám na dolním patře a nasazenou na zbroušených špičákách nasazenou a tet se mi náhražka uvolnila
děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké lepidlo použít na zuby

Disperzní lepidlo D4

Disperzní lepidlo D4-D je s největší pravděpodobností jedno z nejpoužívanějších truhlářských lepidel vůbec. Důvodem je jeho vynikající kompatibilita s jakýmkoliv dřevěným materiálem. Extrémně voděodolné lepidlo pro vnitřní i venkovní použití, navrženo jako speciální lepidlo na dřevo, kterým je možno nahradit používání polyuretanových lepidel.

Disperzní lepidlo je na bázi polyvinylacetátu (PVAC) a je primárně určené pro takzvané mokré lepení. Lepidla s označením D4-D jsou velice odolná vůči trvalému působení vody či proti jakýmkoliv jiným povětrnostním vlivům.

Právě kvůli těmto výhodám jsou disperzní lepidla D4-D hojně využívána pro lepení oken (eurookna i okna špaletová), vchodových dveří, venkovního nábytku a ostatních dřevěných výrobků trvale umístěných v exteriéru.

Lepidlo D4-D je vhodné pro profesionální i hobby využití, pro měkké, tvrdé i exotické dřevo a splňuje veškeré požadavky normy EN 204-D4.

Truhlářské disperzní lepidlo D4 je jednosložkové lepidlo bílé barvy na bázi polyvinylacetátu, které se po zaschnutí stává transparentním. Lepidlo je vhodné na lepení pevného dřeva, spárovkových desek, kompozitních panelů z masivu, dveří, schodů, oken, okenních hranolů, spojovacích elementů.

Lepidlo má kromě vysoké rychlosti vytvrzování výhodu v tom, že je nestékavé (tixotropní) a přilnavé na většinu stavebních materiálů (včetně některých plastů).

Nevýhodou je minimální lepená spára (nevyplňuje větší spáry) a nemožnost dodatečné korekce (posunutí) dílců.

Zdroj: Disperzní lepidlo

Dostupná lepidla

Pomocí fixačních past, lepidel či prášků zajistíte důkladné upevnění protézy v ústní dutině. Nebude tak docházet k nepříjemnému uvolnění zubní náhrady například při mluvení či jídle. Fixační krémy fungují nejen jako lepidlo na zuby, ale také brání zbytkům jídla dostat se pod zubní protézu. Díky fixačnímu krému se nemusíte obávat ani mechanického odření dásní o náhradu. Teď už jen záleží na tom, kterou značku si vyberete.

Zde můžete vidět dostupná lepidla na zubní náhradu.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Upozornění

Tento produkt je určen pro použití zdravotníky. Prodejce od vás může vyžadovat důkaz, aby ověřil, že jste certifikovaný dodavatel a že jste způsobilí k nákupu a používání těchto položek ve vaší zemi.

Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Použití dentální pryskyřice

Připravte si čisté pracovní místo. Ujistěte se, že oblast, kde budete pracovat, je zcela čistá a nic vám nepřekáží. Pryskyřice se rychle spojí s jinými materiály.

Než začnete nanášet lepidlo, tak všechny povrchy zubních protéz by měly být čisté a suché.

Nedotýkejte se pryskyřice než zaschne. Dotýkáte-li se pryskyřice holýma rukama, než zaschne, můžete si zničit zubní protézu.

Buďte opatrní s množstvím. Nepřehánějte to, k vyřešení problému je potřeba pouze malé množství pryskyřice, jinak bude protéza vypadat hrudkovité a bude se vydouvat ven.

Nevkládejte zubní protézu zpět do úst, dokud lepidlo není 100% suché.

Buďte opatrní s alergickými reakcemi, pokud jste toto lepidlo nikdy předtím nezkoušeli, protože má přímý kontakt s vašimi ústy a tkání dásní.

Pokud si netroufáte na pryskyřici, můžete v případě nouze pro dočasnou opravu použít vteřinové lepidlo odolné vůči vodě. Vteřinové lepidlo je toxická látka a možná nechcete, aby se dostala někam k vašim ústům, ale jako krizové řešení to může to chvíli vydržet. Dříve nebo později budete muset stejně hledat nové zubní protézy nebo si nechat prasklou zubní protézu odborně opravit.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Odstranění lepidla z kůže

Zdaleka nejčastější problém spočívá v tom, že s lepidlem manipulujete příliš neopatrně a dostane se vám na kůži. Je třeba jej ihned setřít, jinak během pár vteřin zaschne. Pokud se tak přece jen stane, použijte jeden z následujících postupů:

  • Aceton – použijte aceton, který v tomto případě účinkuje stejně efektivně jako při aplikaci na dřevo. Kromě čistého acetonu je možné použít například i odlakovač na nehty, který aceton rovněž obsahuje.
  • Olej – zasažené prsty ponořte do nádoby s olejem. Lepidlo se uvolní a půjde pak snadno sloupnout.
  • Sůl – nasypte si do dlaně asi 2 lžíce soli a přidejte k nim trochu vody. Vytvoří se kaše, kterou mněte v postižených místech. Následně si ruce opláchněte a postup opakujte, tentokrát však bez vody. Lepidlo by se mělo postupně odlupovat.
  • Horká voda – ruce ponořte do horké vody. Efekt je takový, že se ruce začnou potit a vylučovat mastnotu, která lepidlo oddělí.
  • Pilníky a tužky – jestliže jste si slepili pouze pár prstů, tak můžete použít tužku. Vsunujte ji do slepeného místa a postupně s ní u toho otáčejte. Po odlepení si vezměte pilník, nejlépe skleněný, a lepidlo si z prstů upilujte (lze použít i pemzu).




Zdroj: Vteřinové lepidlo

Sada na opravu zubní protézy

Můžete použít komerční sadu na opravu zubních protéz obsahující všechny nástroje potřebné k opravě poškozené sady vyrobených zubů. Pokud jste tento typ opravy nikdy předtím neprováděli, může být skvělý nápad pořídit si jednu z nich, protože jsou dodávány s pokyny a tipy.

Sady lepidel na opravu zubní protézy se obecně prodávají jako volně prodejný produkt dostupný v zahraničních internetových obchodech. Sady také obsahují malé epoxidové lahvičky na jedno použití s ​​dentálním lepidlem a vše ostatní, co potřebujete k tomu, abyste si své zubní protézy opravili svépomocí. Zde je nabídka internetového obchodu Amazon v Německu, odkud je možné zboží objednat i s dodáním do Česka: Lepidlo na prasklou zubní protézu.

Při výběru lepidla pro fixaci zubní protézy je důležité koupit voděodolnou značku. U nás prodávaná měkká lepidla jako školní lepidlo, lepidlo na modely letadel a keramické lepidlo nejsou pro tuto opravu vhodná. Ty mohou situaci jen zhoršit.

Nejlepší profesionální lepidlo na prasklou zubní protézu je dentální pryskyřice, ale ta může být trochu drahá. Vzhledem k tomu, že je určena pouze pro zubní lékaře, může být i těžko dostupná. Jedná se však o nejodolnější typ lepení a je určena pro dentální použití. Zde je vidět kde lze dentální pryskyřici koupit a kolik stojí: Dentální pryskyřice na prasklou zubní protézu.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP