Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

VYMÍRÁNÍ KVASINEK

OBSAH

Harmonogram vymírání kvasinek

Příznaky odumírání kvasinek se mohou objevit během několika dnů nebo týdnů poté, co provedete změny ve stravě nebo užíváte určité doplňky/léky.

Symptomy přemnožení Candidy vymizí obvykle do tří až 10 dnů. Po nástupu příznaků, během pouhých několika týdnů, byste měli zaznamenat zvýšení energie a soustředění, stejně jako úlevu od dalších příznaků, protože endotoxiny jsou z těla odstraněny.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislava vaclová.

Může byt příčina kvasinek u může,prot že má cukrovku?
Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přemnožení kvasinek souvisí s imunitou. Je-li oslabená první co na tělo zaútočí jsou kvasinky. Zvýšená glykemie rovněž přispěje k rozvoji kvasinek. Řešením je držet krevní cukr na správné úrovni vhodnou dietou nebo inzulínem. Na postižených místech použít mast Clotrimazol 2 krát denně, a když se situace do týdne nezlepší, navštívit kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky u mužů

Příznaky odumírání kvasinek

Mezi nejčastější příznaky akutního vymření kvasinek patří:

  • Zhoršená funkce mozku;
  • Bolest hlavy;
  • Zažívací problémy, jako je nadýmání, plynatost, zácpa, nevolnost a změny ve stolici;
  • Únava;
  • Podrážděnost a úzkost;
  • Závrať;
  • Pocení a horečka;
  • Infekce dutin, ucpaný nos a bolest v krku;
  • Vyrážky na kůži (nejen obličej), kožní vyrážka a svědění;
  • Nespavost;
  • Zimnice a bolesti;
  • Oteklé žlázy;
  • Bolest v blízkosti jater/břicha.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Souhrn

Při nadměrné produkci kandidy se může vyvinout plísňová infekce kandidou, která se může vyskytnout v ústech, uších, nose, nehtech na nohou, nehtech, gastrointestinálním traktu a vagíně. Léčba této infekce způsobuje hromadění endotoxinů v těle, které se nazývá odumírání kvasinek.

I když candida odezní a její symptomy jako je nevolnost, únava, mozková mlha, kožní vyrážky a bolesti hlavy jsou pryč, návrat ke svým starým návykům a způsobu stravování pravděpodobně jen přivede candidu zpět.

Jak dlouho trvají příznaky kandidy? Můžete očekávat, že příznaky kandidy vymizí obvykle tři až 10 dní. Během několika týdnů byste se měli cítit lépe.

Chcete-li zvládnout příznaky vymírání kvasinek, pokračujte v dietě, odpočívejte, používejte esenciální oleje a užívejte protizánětlivé doplňky stravy.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPLÍSNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den. Již několik let trpím plísní v organizmu. Projevuje se zejména svěděním až pálením a řezáním v oblasti uvnitř a okolo konečníku, především ráno a po stolici. Mírná úlevy nastane po osprchování a omytí mýdlem, lépe toaletním. Dále žluto-hnědý povlak na jazyku, svědění chodidel (viz foto) a ostatní příznaky, spojené s plísní v těle - chronická únava, bolesti hlavy, atd.. Doktor urolog prozkoumal pod mikroskopem vzorek mého spermatu a diagnostikoval plíseň aspergillus. Léčba - přísná bezsacharidová strava, viz článek, Nystatin 2x2, koloidní stříbro, potravinové doplňky (zejména vitaminy), křemelina, podpůrné prostředky od ADVANCE nutraceutics (Candix, DetoxActive, Probio24..). Je pravda, že průběh vymírání kvasinek probíhal dle výše popsaného, velice se mi ulevilo.., ovšem po cca 2 měsících se veškeré příznaky vrátily a to v ještě horší podobě. Jedna známá mi poradila, že má problémy po koupání v bazénu, zvykla si vložit po koupání do vagíny tobolku se směsí laktobacilů, to ji pomáhá. Uvažuji o něčem podobném, bude mít podobný postup efekt v konečníku ? Tam jsou problémy nejmarkantnější ! Nebo použít česnek ? Nerad bych si ublížil.. A co zkusit "chytrou houbu - Pythium oligandrum"..? Asi také přímo do konečníku formou masti..., nebo si z prášku udělat sedací koupel..? A k tomu užívat doplňky na odkyselení organizmu..? Uvítám každou dobrou radu (pokud možno osvědčenou) na toto téma. Předem děkuji..!
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše problémy budou nejspíše souviset s oslabeným imunitním systémem. Zkuste navštívit lékaře imunologa. Nejlepší by bylo, kdybyste získal doporučení v tomuto vyšetření od svého dosavadního lékaře, který dobře zná váš stav a může imunologovi lépe popsat, na co se má zaměřit. Existuje řada léků podporujících imunitu, které vám lékař imunolog může poskytnout. Lepší imunita vám pomůže lépe zvládat nové plísňové infekce a nedovolí jim rozvinout se.
Před tím, než si začnete zkusmo cokoliv strkat do konečníku, tak raději vyzkoušejte klystýr vlažnou vodou každý den. Rovněž si pokaždé omyjte konečník bezprostředně po vyprázdnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zaplísnění

Vymírání kvasinek

Správné množství kvasinek v lidském těle je velmi důležité pro dlouhodobé zdraví, ale rychlé vyhubení kandidy vytváří metabolickou reakci, která uvolňuje více než 70 různých toxinů. To je zodpovědné za nepříjemný efekt při vymření candidy, což bohužel znamená, že vaše příznaky kandidy (a další) se mohou zhoršit, než se zlepší.

Při odumření kandidy, je vaše tělo dočasně zanícené, včetně jater, nadledvin, ledvin a dalších orgánů/žláz. Metabolity jako neurotoxin zvaný acetaldehyd nebo gliotoxin, stejně jako proteiny a zánětlivé cytokiny (jako tumor nekrotizující faktor alfa, interleukin-6 a interleukin-8) cirkulují ve vašem systému, což způsobuje, že se cítíte mimo. Ke stejnému typu herxheimerovy reakce může dojít také při léčbě stavů, jako je Lymeova choroba, některé infekce a jiné kvasinkové infekce.

Nejnáchylnější k tomu, že se u nich objeví příznaky odumření kvasinek, jsou lidé, kterých se týká některá z následujících situací:

  • Nedávno jste se vzdali potravin, jako je cukr, mléčné výrobky a lepek, zvláště pokud je vyloučíte ze dne na den.
  • Nedávno jste začali s eliminační dietou (dieta AIP), do které jste se ponořili opravdu na 100%.
  • Vyhýbáte se alkoholu, zvláště pokud jste bývali mírným nebo těžkým pijanem.
  • Užíváte léky, jako jsou antimykotika nebo antibiotika, které ovlivňují váš střevní mikrobiom.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem LICHEN NEBO SOOR? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Může dostat soor také senior, který má dibates melitus II. typu?Mám problémy pouze v ústní dutině.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, soor neboli moučnivka je způsobená kvasinkami a diabetes mellitus podporuje růst kvasinek. Blíže vám k tomu poví stomatolog nebo lékař ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lichen nebo soor?

Co znamená vymírání kvasinek

Než se ponoříme do podrobností o tom, jak se vyrovnat s odumřením kvasinek, začněme se základy: co je kvasinka a proč dochází k jejímu přemnožení.

Candida je druh houby, která se normálně vyskytuje ve zdravém lidském těle v malých množstvích, protože napomáhá vstřebávání živin a trávení a podporuje imunitní systém ke správné funkci.

Když se však candida přemnoží, může se na řadě míst v těle vyvinout kandidová plísňová infekce (také nazývaná kandidóza), včetně úst, uší, nosu, nehtů na nohou, nehtů, gastrointestinálního traktu a vagíny. Tato plísňová infekce se běžně nazývá „kandida“ a může postihnout ženy i muže. Často je však diagnostikována chybně nebo není diagnostikována vůbec.

Mezi příznaky kandidózy patří vyčerpání, chuť na sladké, zápach z úst, bílý povlak na jazyku, mozková mlha a hormonální nerovnováha.

Jak zabít candidu? Jedním ze způsobů je dodržovat dietní plán pro candidu, což je dieta s nízkým obsahem cukru a bez kvasnic, která pomáhá vyhladovět houbu Candida. Dieta může trvat od několika týdnů do několika měsíců, než bude účinná. Může být candida vyléčena navždy? Je možné, že se přemnožení candidy vrátí, pokud se uchýlíte zpět ke stravě a životnímu stylu, které způsobily dřívější přemnožení.

Zdroj: Vymírání kvasinek příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÍ POVLAK NA JAZYKU KOJENCŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den chtela bych poprosit o radu.Mému synovi 9.měsíců se na prostredku jazyka objevil byly povlak.Odmítá mi pít sunar z kojenecke láhve.Musím sním k lékaři nebo to zmizí samo.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nezmizí to samo a návštěva lékaře bude na místě. Zřejmě jde o přemnožení kvasinek v dutině ústní. Možná bude třeba změnit i stravu nebo značku umělé výživy. Více informací dostanete u dětského lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílí povlak na jazyku kojenců

Léčba

Na začátku léčby dochází ke zhoršení všech příznaků a celého zdravotního stavu. Když kvasinky hynou, vytvářejí toxické látky (viz výše), které způsobují bolesti hlavy, bolesti kloubů, nevolnost a únavu. Období vymírání kvasinek trvá týden až měsíc. Pokud jsou nevolnosti silné, doporučuje se zmírnit léčbu, tak aby na ni tělo mohlo reagovat postupně. Nechtějte své tělo zlikvidovat armádou padlých vojáků. Lehčí strategie boje je výhodnější. A vždy musí být doplněna dietou bez cukrů. Bez diety nemá léčba příliš efekt, protože se jediná zbylá kvasinka může rychle po boji vzpamatovat, najíst se a zase se rozmnožit. Můžete si ulevit tím, že budete pít čaj z grepu. Čaj z grepu vám pomůže odbourat nadbytek alkálií produkovaných umírajícími kvasinkami. Vařte jeden grep deset minut, a to v nekovové konvici. Denně jej pijte, pomůže vám to zmírnit příznaky vymírání kvasinek.

Při detoxikaci těla i pravidelně cvičte. Přísun kyslíku pomůže vylučování toxinů. A pijte aspoň dva litry vody denně k odplavení toxinů. Dostatečně spěte a také si odpočiňte během dne, ať má tělo dostatek sil. Jezte více vitamínů, a to přírodních. Například syntetický vitamín C je nebezpečný a pomáhá růstu kvasinek. Meditujte a cvičte tantrajógu. Meditace vás uklidní a tantrajóga přivede energii do pánve a do celého těla. Během léčby se nevystavujte stresům. Posilujte játra přírodními preparáty.

Klasické léky medicíny jsou vhodné, pokud trpíte náhlými a silnými projevy anebo silně oslabenou imunitou. Jinak je vhodné spíše tyto léky neužívat a orientovat se na přírodní léčbu a dietu. Flukozanol narušuje stavbu buněčné stěny a tak brání množení kvasinky. Sporanox, Ekonazol a kyselina dodecylbenzensulfonová jsou účinná antimykotika, mají ovšem mnoho nežádoucích účinků – zastavují dělení kvasinek anebo je přímo hubí. V gynekologii se na léčbu vaginálních mykóz používají lokální krémy, čípky a masti, které zahubí kvasinky v pochvě.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem STRUPOVITOST VNITŘKU UŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den. Mám nějakou dobu ve vnitřku ušních boltců strupovitost. Jinde po těle se nevyskytuje. Co s tím mohu dělat? Děkuji.M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Strupy v uchu, to znamená, že kůže je napadena buď virem herpes (strupy jsou hnědé) a nebo došlo k přemnožení kvasinek (strupy jsou bledé). Na každou uvedenou diagnózu je potřeba jiná léčba, obvykle k dostání na lékařský předpis. Zajděte proto na oddělení ORL, kde vám ouško vyšetří a doporučí nejlepší lék.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Strupovitost vnitřku uší

Léčba

Kandidóza v ústech, krku nebo jícnu se obvykle léčí antimykotiky. Jak se zbavit kvasinek? Léčba mírných až středně závažných infekcí v ústech nebo krku se obvykle léčí antimykotiky aplikovanými na vnitřní stranu úst po dobu 7 až 14 dní. Tyto léky zahrnují klotrimazol, miconazol nebo nystatin. U těžkých infekcí je nejčastější léčbou flukonazol, který se užívá ústy nebo nitrožilně. Pokud se pacient po užití flukonazolu nezlepší, lékaři mohou předepsat jiná antimykotika. Léčba kandidózy v jícnu se léčí flukonazolem.

Mrtvé kvasinky jsou stejně nebezpečné jako živé. Vytvářejí totiž toxiny, na něž tělo těžce reaguje. Může dokonce nastat porucha jater. Na začátku léčby obvykle tedy dochází ke zhoršení všech příznaků a celého zdravotního stavu. Když kvasinky hynou, vytvářejí toxické látky, které způsobují bolesti hlavy, bolesti kloubů, nevolnost a únavu. Období vymírání kvasinek trvá týden až měsíc.

Vždy musíte k léčbě doplnit dietu bez cukrů. Bez diety nemá léčba příliš efekt, protože se jediná zbylá kvasinka může rychle po boji vzpamatovat, „najíst se“ a zase se rozmnožit. Během léčby rovněž zkuste pít čaj z grepu, který vám pomůže odbourat nadbytek alkálií produkovaných umírajícími kvasinkami. Vařte jeden grep po dobu deseti minut, a to v nekovové konvici. Čaj pak pijte denně, abyste zmírnili příznaky vymírání kvasinek. Dále detoxikujte své tělo a pravidelně cvičte. Přísun kyslíku totiž pomůže k vylučování toxinů. Pijte dva litry vody denně, dostatečně spěte a také si odpočiňte během dne, ať má tělo dostatek sil. Jezte více vitamínů (nejlépe přírodních).

Léčba by měla trvat delší dobu a měli byste v ní pokračovat až do úplného vymizení příznaků, aby nedocházelo k opětovným nákazám.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirolav Klouda.

Prosím, je možné použít Pangamin klasik jako suché kvasnice na kynutí těsta?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Teoreticky by to možné bylo, protože obojí obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Otázka je, jestli v Pangaminu nebudou náhodou tyto kvasinky "moc mrtvé" a tím nebudou mít onu zázračnou fermentační aktivitu. Právě fermentační aktivita kvasinek v droždí způsobuje, že těsto nakyne. Ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a přesvědčit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ,KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ NABÍZÍM 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomira.

Nabízím tibetskou kefírovou houbu na výrobu vynikajícího zdravého kefíru.
Výborné na posílení imunity celého těla.
Posílám s návodem a recepty zdravé mladé houbičky-dávka na 1/4 litru mléka.
Po 14 dnech se rozmnoží.
V případě zájmu poradím.
Osobně Brno 40,- Kč
Dobírka 40,- Kč + poštovné

radomira.r@seznam.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristýna Schwarzová.

Hezký den,
jsem studentka v Brně a ráda bych se zeptala, jestli platí nabídka prodeje kvasinek tibetské houby. Ráda bych si je osobně vyzvedla v Brně.
Děkuji za odpověď
Kristýna

Zdroj: diskuze Tibetská,kefírová houba-zdravý nápoj nabízím 40,- Kč

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA PENISU,VARLAT...... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fiala.

Dobrý den.Již delší dobu pozoruji svědění penisu na kterém se mi udelali bílé a hnědé skvrnky,čím dál větší citlivost pravého varlete a zvětšení uzliny na pravé straně v potbříšku(mezi penisem a břichem).Prosím,na jakého lékaře se mám obrátit?U kožní lékařky jsem již byl a ta mi předepsala mast proti tvorbě kvasinek,která nepomáhá.Hygienu provádím každý den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavle, s těmito problémy je třeba zajít na urologii. Kdyby urolog nepomohl, tak pak ještě zbývá dermatovenerologie, což je specializovaný obor medicíny, který se zabývá zevními problémy na pohlavních orgánech. Obě oddělení najdete na poliklinice ve větším městě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina penisu,varlat......

Příznaky kvasinek

Mezi nejčastější příznaky způsobené přemnožením kvasinek patří únava, chronické trávicí a dýchací obtíže, opakovaná rýma a kašel, snížení obranyschopnosti organismu, vznik a rozvoj nejrůznějších alergií, poruchy trávení, nadýmání, průjmy, bolesti břicha, záněty tlustého střeva, opakované kvasinkové záněty pohlavních orgánů, bílý povlak na jazyku, páchnoucí dech, žloutnutí a třepení nehtů, kožní problémy a ekzémy, svědění celého těla, rozvoj chronického únavového syndromu, bolesti kloubů, poruchy pozornosti a paměti, rozvoj deprese, úzkosti či řady dalších i poměrně závažných onemocnění. Kvasinky mohou organismus trápit svými toxickými výměšky, což se projeví právě oslabením a narušením fyziologických funkcí celého organismu. Můžeme si skutečně připadat jako „otrávení“ a bez chuti do života.

Zde můžete vidět projevy kvasinek.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi POPRASKANE KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

Kromě nedostatku vitamínu B mohou být popraskané koutky následkem kvasinkové infekce, tak zvané kandidozy anebo mohou ukazovat také na nedostatek železa v těle. Jako léčbu popraskaných koutků od kvasinek můžete zkusit přírodní Colostrum www.zbozi-kosmetika.… a k tomu nějaká probiotika. Neuškodí ani zvýšit příjem železa, které obsahují vnitřnosti, luštěniny, případně kapky s železem, k dostání v lékárně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Neléčená kvasinková infekce

Neléčená kandidóza může přejít do chronického stadia. Odborně se tento stav nazývá mukokutánní kandidóza. Pokud by se onemocnění neléčilo, může poškodit životně důležité orgány. Nejzávažnější je kandidová sepse, kdy jsou v krvi přítomny vysoké hladiny kvasinek. Onemocnění se projevuje vysokými horečkami.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Kvasinková infekce

Kvasinková infekce pochvy, kandidóza, je infekce vyvolaná nejčastěji kvasinkou rodu Candida. Malé množství kvasinek běžně osídluje ústa i ženskou pochvu. Za normálních okolností nezpůsobují žádné obtíže. Při porušení křehké mikrobiální rovnováhy však může dojít k jejich přemnožení a vzniku obtíží. Poruchu mohou způsobit různé změny v ženském organismu, převážně nekontrolovaná cukrovka, užívání antibiotik, steroidů, některých druhů antikoncepce, těhotenství a stres. Na přemnožení kvasinek se pravděpodobně podílí i nadměrná hygiena s vyplachováním pochvy a používání parfémovaných intimních sprejů. Vhodné prostředí pro jejich růst vytváří nošení těsného spodního prádla a oblečení. Vznik infekce podporuje vlhko v oblasti rodidel, nošení mokrých plavek, horká koupel nebo delší používání poševních tampónů a vložek. Na přenosu kvasinek a jejich zavlečení do pochvy se může podílet i pohlavní styk. Ovšem asi jen 1/4 opakujících se kvasinkových infekcí souvisí s pohlavním stykem. Přenos kvasinkové infekce při sexuální aktivitě nebyl spolehlivě potvrzen. Léčba partnera, který nemá žádné příznaky, není nutná.

Zdroj: Poševní mykóza

Nejlepší betaglukan

Můžete vybírat z těchto produktů:

  • BetaGlukan Superionherbs 420 mg
  • Pharma Activ BetaGlukan 340 mg
  • Betaglukan IMU 200 mg
  • Betaglukan forte 250 mg
  • Pharma Activ Betaglukan 250 mg

Dle zkušeností (zkušenosti) je vhodný Betaglukan Imu, Maxcell, Apotex, Biocell. Nejúčinnější betaglukan je extrakt z kvasinek Saccharomyces cerevisiae, podstatně méně účinný je betaglukan extrahovaný z hub. Nejhorší variantou jsou pouze sušiny – prášky z hub, například u nás prodávaná sušená hlíva. Prášky z hub jsou z hlediska účinků betaglukanu bezcenné.

Zdroj: Betaglukan

Antimykotika bez receptu na kvasinky

Léčivá látka oxikonazol tlumí růst a zastavuje množení nižších hub (kvasinek a plísní) a některých bakterií. Myfungar krém se používá k léčbě plísňových a kvasinkových onemocnění kůže končetin, trupu, vlasaté části hlavy a vnějších pohlavních orgánů, dále jako doplněk léčby plísňového onemocnění nehtů. Používá se 1x denně.

Zde můžete vidět cenu krému Myfungar s léčivou látkou oxikonazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Kvasnicová voda

Kvasnicová voda je taková nealkoholická medovina. Dá se dochucovat v nekonečných variacích s mnoha druhy ovoce a dalších rostlinných dochucovadel, které do ní můžete přidat, slouží také jako zdroj kvasinek pro pečení.

Na přípravu budete potřebovat 1 hrnek medu na 4 hrnky vody. Med důkladně rozpusťte ve vodě intenzivním mícháním nebo protřepáním. Buďte vytrvalí, medu trvá dlouho než se ve vodě rozpustí. Nikdy si nepomáhejte tím, že roztok zahřejete. Tím byste zničili startovní sílu medu pro budoucí fermentaci. Nechte nádobu uzavřenou nebo ji zakryjte, aby se do ní nedostal hmyz; jakákoliv pokrývka, od látky po těsně přiléhající víko, je v pořádku.

Několikrát denně míchejte nebo protřepávejte, energicky a často.

Po pár dnech častého míchání začnete vidět bublinky na povrchu a jejich šumivé uvolňování při míchání. Pokračujte v protřepávání a míchání ještě několik dní a bubliny vyrostou do impozantní síly.

Mícháním se do tekutiny dostává kyslík, aby se kvasinkové buňky mohly množit. S. cerevisiae a mnoho dalších kvasinek, podobně jako buňky našeho těla, jsou schopné jak anaerobní fermentace, tak oxidativního dýchání. V oxidativním režimu kvasinky rostou a množí se mnohem efektivněji, ale neprodukují alkohol. Intenzivní míchání stimuluje množení kvasinek tím, že zajišťuje provzdušňování.

Zdroj: Je pravda, že se pekařské droždí nedoporučuje jíst za syrova?

Antimykotika bez receptu na kožní plísně

Candibene 1% sprej a Clotrimazol kožní sprej (roztok) jsou přípravky určené na kožní mykózy. Léčivou látkou je klotrimazol – antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Používá se k léčbě infekcí kůže a nehtů dospělých a dětí od 2 let. Aplikuje se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu spreje Candibene 1%.

Zde můžete vidět cenu kožního spreje Clotrimazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP