Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

TECHNOLOGICKY POSTUP STRIHU PODKOVA

OBSAH

Účesy podkova zezadu

Pomocí různých délek mikáda a střihů ofiny je možné docílit odlišného vzhledu, takže se v tomto střihu může každá žena cítit dobře a přirozeně. Z pohledu mužů může tento typ účesu působit sexy. Zepředu delší vlasy, vzadu odhalená šíje. Ale pozor! Vystříhané temeno slečny nebo velmi mladé ženy je půvabné a třeba i svádí k políbení. Horším dojmem na okolí však působí odhalený tučný zátylek vystupující z korpulentnějšího těla nebo z kulatých zad.

Takto vypadá účes podkova zezadu.

Zdroj: Účes podkova

Poradna

V naší poradně s názvem VINNÁ RÉVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zahradník.

Podzimní řez vinné révy se standardně neprovádí. Řez se provádí až v únoru. Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Nejlepší období pro řez vinné révy je únor - doba, kdy odezní největší mrazy. Teprve pak se provádí řez vinné révy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Martinek.

Koupil jsem sazenici bílého venkovního vína, dopravena byla bez poškození.
Na letorostech jsou po střihu (zkrácení) černé plošky.
Otázka: Poroste víno dál ? Nejsou zčernalé plošky střihu na závadu ?
Předem děkuje začátečník za odpověď !
Jiří Martinek

Zdroj: diskuze Řez vinné révy na podzim

Mikádo podkova

O proslavení střihu mikáda ve tvaru podkovy se postaraly dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. Přestože obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Vzadu odhalená šíje je pro muže erotogenním signálem.

Zdroj: Francouzské mikádo

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY V NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Vybornym pričistovánim cev je 4 velke citrony , 5 stroužku česneku, a pulka zazvoru vse rozmixovat v mixeru a pak povarit , a nechat odstat a precedit do vetsi lahve a dat do lednice pit jednu skleničku dene a p az se dopije tak prestat na tyden a pak pokračovat v kůře opravdu to funguje taky to puzivam a je m skvele.taky me bolely nohy a ted uz chodim normakne bez bolesti preji brzke uzdraveni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vašek.

prosím můžete mi poslat přesný postup.děkuji

Zdroj: diskuze Ucpané cévy v noze

Účes podkova pro kulatý obličej

Na tomto střihu určitě oceníte snadnou úpravu vlasů, lehkost hlavy a v létě samozřejmě nezakrytý krk. S určitými úpravami se hodí ke všem typům obličeje. Majitelka kulatého obličeje by měla mít přední vlasy přesahující bradu, srdcovitý obličej by měl podkovu doplnit v předu vzdušnou patkou, ženy s delším obličejem by zase měly rovnou ofinou zakrýt čelo a hranatý obličej by se měl snažit linie zmírnit rozverným zvlněním předních vlasů. Krátké vlasy vzadu je možné lehce nagelovat, zatímco přední vlasy je dobré uhladit žehličkou nebo mírně zvlnit. Pro tento typ účesu je vhodný vrstvený střihy ve tvaru podkovy. Většinou se nosí v polodlouhé délce lehce pod bradu. Potěší vás větším objemem vlasů a šmrncovním vzhledem. Nosí se převážně ležérně střapatý s konečky vytočenými směrem ven. Majitelky kulatého obličeje opět volí polodlouhé vrstvené délky.

Takto vypadá účes podkova pro kulatý obličej.

Zdroj: Účes podkova

Mikádo do podkovy zezadu

Mikádo do podkovy zezadu je stále in! Asymetricky střižené mikádo ve stylu podkovy je stále žádaný a moderní účes. O proslavení tohoto střihu se postaraly zejména dvě celebrity, a to Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. A i přesto, že obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem. Z pohledu mužů působí mikádo sexy. Zepředu delší vlasy, vzadu odhalená šíje. Vystříhat je můžete kratší či delší, chcete-li si zanechat ženskost. Mikádo do podkovy se vyznačuje delší přední stranou a velmi krátkými vlasy v zátylku. Tento typ účesu je ideální pro zeštíhlení kulatého nebo hranatého obličeje.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem POSTUP PŘI POŽITÍ BOBULE MAHONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Jezdinská.

Potřebujeme radu, vnučka požila neznámé množství bobulí mahonu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není třeba se příliš obávat. Plody Mahónie cesmínolisté sice jsou ve větším množství jedovaté, ale až při počtu více jak 20 bobulí. Ovšem sníst takové množství letních bobulí z Mahónie není jednoduché, protože jsou velmi nechutné. Snesitelnou chuť získávají až po prvním přemrznutí, kdy rovněž ztrácí i svou jedovatost. V případě požití více než 20 bobulí Mahónie cesmínolisté se podává medicinální (živočišné) uhlí v jednorázovém množství 1 gram.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Postup při požití bobule mahonu

Účes podkova pro vlnité vlasy

Kdysi bylo zakořeněno, že vlnitý účes střižený do podkovy naprosto odporuje pojmu mikádo. Ale dnes se s rozvlněnými účesy doslova roztrhl pytel a člověk si tak nějak na ně zvykl. Navíc vypadají dobře. Často je tento střih pro vlnité vlasy dokonce lepší jako rozvlněný než násilně vyrovnávaný žehličkou. Nyní je módní především s ofinou, kterou je v kontrastu k rozvlněným délkám lepší nechat hezky rovnou. I když právě u přirozeně vlnitých vlasů to může být trochu problém. Pro vlnité vlasy je vhodný asymetrický střih, který patří mezi velice moderní a crazy vlasové střihy. Extravagantní vzhled určitě není pro každého, ale pokud vám sedí, určitě se díky asymetrickému střihu stanete nepřehlédnutelnou. Možností je obrovské množství, stačí jen najít netradiční střih, který vás bude vystihovat. Velice populární je třeba odlišná délka vlasů na každé straně hlavy nebo výrazné geometrické tvary ofin. V kombinaci s přirozenými vlnami budete opravdu originální.

Postup: Nebojte se větších kontrastů délek, střih tak na kudrnatých vlasech lépe vynikne. Většinou platí, že u obličeje a svrchu necháváme vlasy dlouhé (plné střihy). Vlasy nikdy klasicky nefoukejte, ale nechte je volně uschnout. Můžete použít i difuzér s vhodným přípravkem, například Twin Curl z řady Osis. Velmi důležitý je správně vybraný šampon a následná péče. Vhodná je hydratační řada Moisture či nové produkty na kudrnaté vlasy. Curl Bounce od Schwarzkopf krásně uhladí povrch vlasu a zároveň je zachován původní tvar vln.

Takto vypadá účes podkova pro vlnité vlasy.

Zdroj: Účes podkova

Poradna

V naší poradně s názvem JABLOŇOVÝ SEMENÁČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dusan kotek.

Jak ostříhat jablonový semenáč odrůda Matčino.Prosím o obrázky střihu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Posílám vám obrázek s názorným řezem mladého semenáče. Na obrázku jsou dvě možnosti jak vést řez a to podle toho, jak vysoko chcete mít budoucí korunu.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Jabloňový semenáč

Historie účesu do podkovy

Když se účes střižený do podoby podkovy před několika lety poprvé objevil, působil opravdu překvapivě. Ale protože jej nejprve předváděly mladé a krásné modelky upravované týmy odborníků, vypadala „podkova“ svěže, šik, zajímavě, a tak trochu „rebelsky“. Tak zajímavě, šik a rebelsky, že se do podkovy nechaly stříhat mnohé osoby známé ze světa show byznysu. Jak účesu přibývalo, přestal být odvážný a postupně se přesunul do všedních každodenních ulic.

Podkovu proslavily zvláště dvě celebrity – Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. A i přesto, že obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem.

Victoria Beckham je uznávanou ikonou módního světa a její účesy ovlivnily celosvětově mnoho lidí.

Rihanna není známá jen jako skvělá zpěvačka, ale také jako žena, která ráda experimentuje se svými vlasy. Ve svých 20 letech již stihla vyzkoušet opravdu mnoho typů účesů.

Zdroj: Účes podkova

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sisi.

urolog nám nabídl injece (10x) kyseliny hyaluronové do močového měchýře proti infekci e-colli, je to standartní postup?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina hyaluronová aplikovaná injekčně do močového měchýře (Intravezikální léčba) pomáhá zmírňovat bolesti močového měchýře a příznaků střádání intersticiální cystitidy/syndromu bolesti močového měchýře. Můžete plně důvěřovat svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Evropské těsto na tempuru

Ingredience: 1 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžíce pšeničné hladké mouky, 1 dl ledové vody, kurkuma, skořice, česneková sůl

Technologický postup: Oba druhy mouky smícháme s vodou, ale nešleháme. Těsto se může ochutit kurkumou, skořicí, česnekovou solí a dalšími druhy koření.

Zdroj: Tempura

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE KOLAUDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Zasadil.

Je možné nebytový prostor v bytovém domě z roku 1985 dodatečně zkolaudovat na byt? Co je k tomu potřeba a jaký by byl postup?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Potřebujete k tomu projektanta, který vyhotoví dokumentaci a tu pak s návrhem na kolaudaci doručíte na příslušný Stavební úřad nebo odbor. Můžete také využít znalostí advokátních kanceláří, které se zabývají nemovitostmi a tamní profesionálové vyřídí vše za vás.

Zdroj: diskuze Co je kolaudace

Je vhodné mikádo pro jemné vlasy

Ideálními účesy pro jemné vlasy jsou mikádo a také bob. Mikádo je vhodné pro krátké i polodlouhé jemné vlasy, bob pro ty extra krátké. Mikádo má dokonalou vlastnost – umí při dobrém střihu zvětšit objem vlasů. Jemné vlasy navíc může maskovat více vrstvami střihu, přičemž lze u mikáda využít různé délky pro ofinu, boky účesu a kontrastně vyholenou nebo extrémně krátkou část účesu na krku. Tyto varianty účesům pro jemné vlasy přidávají na objemu. Krátké jemné vlasy milují objemové střihy, ale také styling. Nezapomínejte, že ten ale nesmí být nikdy silně tužící. Příliš by vlasy zatížil. Používejte jemně nebo maximálně středně tužící přípravky ve spreji, výjimečně pěnová tužidla. Objem vlasům kromě vhodného střihu přidáte také barevným tónováním, melírem nebo leskem v barvě.

Zdroj: Francouzské mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET NA RTU OTOK RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona Gluchova.

Dobry den,syn minuly tyden byl nemocny,vysoke teploty,mel streptokoka,dostal antibiotika Azitromicin Sandoz 500mg,je to antibiotika na 3dny,snedl dva prasky po 24hodinach jak urcil lekar a na treti den citil ze ho boli horni ret,byl to patek a pres vikend se to zhorsovalo az mu natekl horni ret a boli ho.Byl u lekare ale nic moc mu neporadili ani nedali,ze ma jeste zkusit zubare,muzete mi prosim poradit jsem uz zneho zoufala,nemuze spat jak ho to boli.dekuji za odpoved Leona

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Otok rtu může být reakce na Azitromicin. Zkuste přikládat ledové obklady. Zůstaňte v péči lékaře a konzultujte s ním další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet na rtu otok rtu

Vařené kapustičky jako příloha

Ingredience: 400 g růžičkové kapusty, 40 g másla, sůl

Technologický postup: Kapustičky důkladně očistíme a omyjeme. Kapustu vložíme do pařáčku nebo parního hrnce a uvaříme doměkka. Takto připravené kapustičky osolíme a polijeme rozehřátým máslem. Vařenou růžičkovou kapustu podáváme jako přílohu k masu.

Zdroj: Kapustičky

Poradna

V naší poradně s názvem PAMPELIŠKA -KOŘEN A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Fialová.

Je možné pít čaj z kořene pampelišky v kombinaci pouze1,5g /den Warfarinu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zatím není dostatek výzkumů, které by se zabývaly vlivem kořene smetánky lékařské na Warfarin. Zkuste se dohodnout se svým lékařem, který vám předepisuje Warfarin, že chcete začít pít čaj z kořene pampelišky. Lékař by vám měl v prvních dnech po začátku pití tohoto čaje změřit srážlivost krve. Podle výsledku vám pak doporučí další postup, jestli v pití pokračovat, či nikoliv. V případě Warfarinu není jiný postup, jak si ověřit škodlivost nebo prospěšnost kořene pampelišky, než kontrolou srážlivosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pampeliška -kořen a warfarin

Amarantové placičky

Ingredience: 300 g uvařených zrn amarantu, 1−2 vejce, stroužek česneku, petrželka, pažitka, sůl, olej na smažení (nejlépe řepkový).

Technologický postup: Uvařený amarant rozmixujeme. Do vzniklé hmoty vmícháme vejce, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pažitku a špetku soli. Poté z hmoty vytvarujeme placky, které dozlatova osmahneme. K plackám je vhodné podávat zeleninový salát.

Zdroj: Amarant

Poradna

V naší poradně s názvem KONZISTENCE PŘÍPRAVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

I když jsem postupovala dle návodu, finální výrobek byl drolivý, díky této konzistenci
nebylo možné jej nanášet, drobivá hmota nepřilnula k pokožce. Máte někdo obdobné zkušenosti, případně můžete poradit co s tím? Nebylo by možné kávovou kaši zamíchat např. do krému nebo tělového mléka?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Musíte to udržovat stále teplé než to nanesete na tělo. V článku jsme trochu pozměnili postup, aby bylo možné lépe pochopit způsob správné přípravy.

Zdroj: diskuze Konzistence přípravku

Amarantové palačinky

Ingredience: 120 g amarantové mouky, 80 g univerzální bezlepkové mouky (Jizerka, pohanková, rýžová), 2 lžíce cukru, špetka soli, 400−450 ml vody.

Technologický postup: Ze všech surovin umícháme řídké palačinkové těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout, a pokud příliš zhoustne, zředíme ho trochou vody. Na pánvi lehce vymazané olejem (například kokosovým) smažíme tenké palačinky. Ty můžeme plnit marmeládou, čerstvým ovocem a šlehaným tvarohem.

Zdroj: Amarant

Recepty na sunomono

Ingredience: 1 okurka, ¼ lžičky soli, 3 lžičky rýžového octa, 1 lžíce cukru, ¼ lžičky sójové omáčky, 1 lžička sezamových semínek

Technologický postup: Okurku nastrouháme na tenké plátky, přidáme sůl a po 5 minutách vymačkáme přebytečnou vodu. V misce smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr (cukr se musí rozpustit). Následně okurku smícháme s tímto dresinkem a posypeme sezamem.

Zdroj: Recept na sunomono


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP