Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

VLASOVÝ VÍR

OBSAH

Co je Aminexil

Aminexil (diaminopyrimidin oxid) není vazodilatans, zabraňuje tak tvrdnutí kolagenu a udržuje pružnost tkání, které obalují vlasový kořínek. Aminexil napomáhá vybudovat hrubší vlas a prodlužovat růstovou fázi vlasu. Odborníci se shodují v názoru, že přípravky obsahující aminexil jsou vhodné jako doplněk při léčbě dědičného vypadávání vlasů.

Padání vlasů je často zakódováno v genech. Jednou z hlavních příčin je tvrdnutí kolagenu v tkáni, která obklopuje vlasový kořínek. Tím se omezí příjem vyživujících látek, vlasový kořínek se zadusí, což způsobí oslabení spojení mezi kořínkem a pokožkou hlavy. Když včas nezareagujete, vlasy předčasně vypadávají. Vypadávání vlasů netrápí jenom 78 % žen, ale týká se také 58 % mužů. Pokožka mužů a žen se výrazně liší, a tím pádem vyžaduje také odlišnou péči. Stejně tak se do jisté míry liší způsob, jakým ke ztrátě vlasů dochází. U obou pohlaví sehrává roli množství určitých hormonů v organismu.

Zdroj: Aminexil

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Deset tipů pro péči o suché vlasy

Suché vlasy nemyjte každý den! Každodenní mytí šamponem z vlasů odstraňuje ochranné lipidy. Obecně platí, že suché vlasy byste si měli mýt méně často a jen tehdy, když je to nutné.

Používejte pouze produkty, které jsou určené speciálně pro váš typ vlasů. Vhodné přípravky obsahují méně vysušujících pěnivých látek a díky vyššímu obsahu silikonu se vlasy po jejich použití snáze češou.

Nejméně jednou týdně používejte regenerační masku. Maska poskytne vlasům dodatečnou hydrataci a vlasový povrch uzavře.

Vlasy nikdy neupravujte za použití vysokých teplot, aniž byste je předtím proti vysokým teplotám ochránili! Narovnávání vlasů žehličkou a horký vzduch z fénu jsou k vlasům nešetrné a odebírají jim vlhkost. Proto byste vlasy měli nechat uschnout volně na vzduchu. Uvažujete-li o koupi nového fénu, preferujte kvalitní výrobky s regulací teploty. Ochrana vlasů před vysokou teplotou je velmi důležitá!

Pravidelné masáže pokožky hlavy zlepšují její prokrvení a stimulují vylučování kožního mazu.

Nemyjte si vlasy příliš horkou vodou. Protože horká voda rozrušuje vlasový povrch. Teplotu vody je nejvhodnější nastavit mezi vlažnou a mírně teplou. Na závěr byste měli delší část vlasů opláchnout studenou vodou, díky tomu budou vlasy více hladké a lesklé.

Vlasy nikdy neupravujte pomocí produktů s obsahem alkoholu. Alkohol obsažený v lacích na vlasy, pěnových tužidlech, gelech a dalších produktech vlasy rovněž vysušuje.

Nezapomeňte kontrolovat své stylingové nástroje. Hroty na nekvalitně vyrobených hřebenech a kartáčích vlasy poškozují a narušují jejich přirozený hladký povrch.

Vlhké vlasy rozčešte nejprve řídkým hřebenem a poté je šetrně pročešte. Mokré a vlhké vlasy jsou k poškození obzvláště náchylné.

Pečujte o své vlasy s láskou. Při hrubém zacházení můžete vlasy nadměrně natahovat a tím je dále poškozovat.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Co je to folikulitida?

Folikulitida je infekční zánět vlasového váčku (folikulu). Jedná se o poměrně nezávažnou hnisavou kožní infekci. Vlasový váček je místo, ze kterého vyrůstají vlasy a chlupy. Kromě plosek nohou a rukou se tak folikulitida objevuje na jakémkoliv místě těla.

Zdroj: Folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Příznaky vyrážky

Symptomy a příznaky vyrážky z vířivky se mohou lišit v závislosti na druhu nákazy.

Povrchovou folikulitidu mohou způsobit malé červené rány v klastrech, které se vytvářejí okolo vlasových folikulů.

Hluboká folikulitida je vyrážka, která začíná hluboko v kůži kolem folikulu a trápí celý vlasový folikul.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ahoj Terezo, domácí masky na vlasy účinkují u každého jedince individuálně. Zejména proto, že u každého z nás je struktura vlasu jiná a každému chybí nebo přebývá něco jiného. Když se pustíte cestou domácích masek na vlasy, tak si vlastně tak trochu hrajete se svými vlasy a objevujete co je posílí. Pokud byste chtěla jednoznačné řešení pro své vlasy, tak můžete zajít do některého vlasového centra, kde Vám vlasy prozkoumají pod mikroskopem, udělají chemickou a proteinovou analýzu a podle toho určí vhodnou značkovou péči. Celá procedura Vás pak vyjde na několik tisíc korun. V případě domácích masek na vlasy je cena z tohoto pohledu zanedbatelná, ale je třeba zase trochu více času na experimentování. Když se to s domácí maskou nepovede, tak o moc nepříjdete, tyto masky vlasy nepoškozují a nestojí moc peněz. Doporučuji, experimentujte, hrajte si se svými vlasy a pozorujte účinky a buďte šťastná :-).

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Já bojuju s vypadáváním a řídkými vlasy celý život. Nepomohlo nic, miliony testů a rozborů mám za sebou, asi si svou daň vybrala genetika. Žádný konkterétní důvod se nenešel. Lepší pocit a husté vlasy mi dodal až Mane. Není to sice lék, on stejně žádný neexistuje, ale kosmeticky to vlasy zahustí a to mi hlavně jde. Vlasy už mi nikdy nedorostou, s tím jsem se smířila, s tím jak vypadám ale ne... a tak všem, kteří mají stejný problém jako já doporučuju hustevlasy.cz , kde prodávají Mane vlasový zsilovač.
A.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Vlasový pramen je artikl mnoha "tváří"

Pochopitelně váha vlasového pramínků se bude v případě nákupu přes „slevové portály“ výrazně lišit. Osobně jsme se setkali s vlasovými pramínky v délce 50 cm, které nevážily ani 0,5 gramu. Každý vlasový pramínek v této délce bez ohledu na způsob zpracování (keratin, trubičky, ring), váží zhruba 1 až 1,2 gramu. V případě takto zásadních objemových rozdílů je pochopitelně velice obtížné srovnávat ekonomičnost příslušné nabídky. Rozhodně doporučujeme si při nákupu zjistit, o jaké vlasy se jedná a jaké množství vlasů opravdu kupujete. Naštěstí žijeme v době, kdy míry a váhy jsou již přesně stanoveny – nezapomínejte na to. Stejně jako nekupujete jablka a hrušky v závislosti na počtu kusů, nekupujte ani vlasy podle počtu pramínků, ale v závislosti na váze.

Je dobré si uvědomit, že za kvalitu se platí. Existují věci a služby, které jsou hodně předražené, avšak výrazně levné věci rovněž nebudou kvalitní. I zde platí známé rčení "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Poradna

V naší poradně s názvem PRIPRAVA DOMÁCEHO DYNOVY OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mb121264.

Zná někdo recept na přípravu domáceho dýňového oleje ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj, dýňový olej si děláme doma pravidleně každý rok na podzim. Většinou je to hned po tom, co dolisujeme víno, tak pak ve stejném lisu lisujeme i dýňový olej. Jsou k tomu potřeba vyloupaná dýňová semena. Ty po vyloupání a těsně před lisováním rozprostřeme na plech a zahřejeme je na 40 stupňů. Pak takto rozehřátá je nasypeme do lisu a vylisujeme z nich domácí dýňový olej. Jde o vysoce kvalitní a zdravý domácí olej, který je bohatý na vitamíny E, A, zinek, drahocenné omega kyseliny Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny (ale pozor, vysokým teplem se ničí!). Jeho barva je hnědo-zelená a řadí se do kategorie olejů nejvyšší kvality. Nedoporučuje se olej tepelně zpracovávat, například na smažení ani na pečení. Pro zachování jeho vyjimečných vlastností by měl být uchován v lednici.

Ideální užití dýňového oleje je za studena. Jako lék se dá konzumovat jen tak, po lžičce denně, či přidat do proteinových koktejlů. Při tomto vnitřním užití slouží bezvadně jako prevence proti zhoubnému bujení a nemocem prostaty a podpoří v růstu a pevnosti vaše nehty. Dýňový olej povzbuzuje krevní oběh a je doporučován na kazivost zubů, na lupénku, na herpes, proti akné, na potíže s trávicím traktem, na ekzémy.

Při použití dýňového oleje na pokožku využijeme jeho blahodárné hojivé a sklidňující účinky, jelikož je zdrojem organicky vázaného zinku. Při zevním použití je dále také výborný jako základ na vyživující vlasový zábal, při kterém podpruje obnovu buněk a pružnost kůže a učiní vaše vlasy krásně lesklé. Domácí dýňový olej mohu jen doporučit!

Zdroj: diskuze Priprava domáceho dynovy oleje

Kofeinový vlasový zábal proti padání vlasů

Kofeinový zábal proti padání vlasů si můžete zakoupit i v obchodě, pokud se s ním nechcete vyrábět doma. Obsahuje lopuch, kopřivu a samozřejmě kofein, který svým dlouhodobým působením aktivuje vlasové kořínky a tím i jejich růst. Zároveň obsahuje tekutý keratin, který dokonale regeneruje a ozdravuje poškozené vlasy. Zábal naneste na umyté vlasy zhruba na 5 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Princip olejové kúry po trvalé

Čtyřtýdenní kúra na vlasy, jejímž základem je horkým vlasový olej, se rovná zázračnému elixíru. S její pomocí dosáhnete úžasného efektu, který mnohonásobně převýší účinek běžného vlasového kondicionéru nebo masky na vlasy. Matné, drsné a cuchající se vlasy se promění ve vlasy lesklé, hladké, zdravé a na omak hedvábné, a to za pouhých 30 minut. Vlasová revitalizační maska z horkého oleje je určena především pro suché vlasy nebo vlasy chemicky ošetřené či poškozené tvarováním při vysoké teplotě (to jest fénováním, kulmováním, natáčením, žehlením a podobně). V takových případech může olejová regenerační kúra s hedvábím pomoci při napravování škod na vlasech, jež byly způsobeny uvedenými procesy.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Výhody jojobového oleje

  • Použití jojobového oleje při masáži pokožky hlavy může zlepšit krevní oběh. Díky tomu jsou stimulovány vlasové folikuly při růstu vlasů.
  • Jojobový olej má antibakteriální a fungicidní vlastnosti. Jojobový olej může být také použit při péči o zdravou pokožku.
  • Jojobový olej pomáhá při snižování vypadávání vlasů. Častými faktory vypadávání vlasů jsou dermatitida, lupénka a ekzém, které jojobový olej léčí.
  • Jojobový olej je také vynikající vlasový kondicionér, který může být použit při suchých, kudrnatých a nezvladatelných vlasech.
  • Jojobový olej pomáhá utěsnit vlhkost ve vlasech a dodává přirozený lesk a třpyt vlasům. Minimalizuje škody způsobené chemikáliemi a látkami, které vlasy a pokožku znečišťují.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Jojobový olej pro zdravou pokožku hlavy

V současné době se používá jojobový olej na problémy vlasů a pokožky hlavy. Časté problémy, které jojobový olej léčí jsou suché lupy, vypadávání vlasů, suchost vlasů a roztřepené konečky. Jedná se o běžné problémy, vzhledem k nadměrné expozici chemikálií, znečišťujících látek a produktů na vlasový styling. V takovýchto situacích je řízení a udržování zdravých vlasů docela náročné. Z tohoto důvodu je jojobový olej obvykle považován za jeden z éterických olejů s unikátními vlastnostmi. Jojobový olej je snadno k dispozici na trhu. Jojobový olej pomáhá proti mazu nebo při čištění mazových žláz přítomných na pokožce hlavy. Díky tomu se jojobový olej aplikuje lokálně na postižená místa, protože reguluje úroveň produkce mazu. Nadbytečná produkce mazu může někdy ucpat vlasové folikuly a brání růstu vlasů.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Recept na domácí olejovou kúru po trvalé

Lahvičku s vlasovým olejem dejte ohřát do teplé vody na 40 °C. Poté lahvičku otevřete a horký olej vetřete do vlhkých vlasů. Olej vtírejte do vlasů důkladně, aby mohl působit po celé jejich délce, tedy od kořínků až po konečky. Následně vlasy zabalte do sprchovací čepice nebo do vyhřátého ručníku a vlasový olej nechte působit přibližně 30 minut jako regenerační olejovou masku na vlasy. Nakonec olej spláchněte a vlasy umyjte šamponem pro suché nebo poškozené vlasy. Za týden použijte další lahvičku s olejem a olejovou kúru zopakujte. Horký olej aplikujte na vlasy po dobu nejméně 4 týdnů. Jestliže máte dlouhé vlasy nebo velmi suché vlasy, můžete použít obsah dvou lahviček oleje najednou. Po absolvování uvedené regenerační kúry by měly být vaše vlasy jako pravé hedvábí a měly by získat přirozený a zdravý lesk.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Domácí lak na vlasy z citronu

Na domácí lak z citronu budete potřebovat:

Ingredience: 1 citron nakrájený na klínky, 2 hrnky vody, hrnek, sítko, prázdná, čistá láhev s rozprašovačem

Postup: Citrony vložte do vroucí vody a nechte vařit, dokud nezůstane pouze polovina kapaliny. Vařenou citronovou vodu nechte vychladnout. Citronovou vodou naplňte připravenou čistou nádobu s rozprašovačem tak, že ji přelijete přes sítko. Lahev označte popiskem „Domácí citronový lak na vlasy“, datumem, kdy jste jej připravili, a datumem, kdy by měl být odstraněn (jeden týden od data přípravy). Pokud je hotový sprej lepkavý na dotyk, zřeďte jej trochou vody.

Takto připravený sprej na vlasy můžete uchovávat v chladničce po dobu až jednoho týdne. Chcete-li prodloužit životnost domácího laku na vlasy, přidejte do lahvičky lžíci alkoholu. Díky této přísadě může být sprej na vlasy uskladněn při pokojové teplotě po dobu až dvou týdnů. Vůni vlasového spreje můžete podtrhnout přidáním několika kapek svého oblíbeného esenciálního oleje.

Pokud se vlasový sprej zakaluje, vykazuje růst plísní nebo zapáchá, vyhoďte ho.

Zdroj: Domácí lak na vlasy

Desatero pro péči o suché vlasy

  • Suché vlasy nemyjte každý den! Každodenní mytí šamponem z vlasů odstraňuje ochranné lipidy. Obecně platí, že suché vlasy byste si měli mýt méně často a jen tehdy, když je to nutné.
  • Používejte pouze produkty, které jsou určené speciálně pro váš typ vlasů – vhodné přípravky obsahují méně vysušujících pěnivých látek a díky vyššímu obsahu silikonu se vlasy po jejich použití snáze češou.
  • Nejméně jednou týdně používejte regenerační masku. Maska poskytne vlasům dodatečnou hydrataci a vlasový povrch uzavře.
  • Vlasy nikdy neupravujte za použití vysokých teplot, aniž byste je předtím proti vysokým teplotám ochránili! Narovnávání vlasů žehličkou a horký vzduch z fénu jsou k vlasům nešetrné a odebírají jim vlhkost. Proto byste vlasy měli nechat uschnout volně na vzduchu. Uvažujete-li o koupi nového fénu, preferujte kvalitní výrobky s regulací teploty. Ochrana vlasů před vysokou teplotou je velmi důležitá!
  • Pravidelné masáže pokožky hlavy zlepšují její prokrvení a stimulují vylučování kožního mazu.
  • Nemyjte si vlasy příliš horkou vodou. Protože horká voda rozrušuje vlasový povrch. Teplotu vody je nejvhodnější nastavit mezi vlažnou a mírně teplou. Na závěr byste měli delší část vlasů opláchnout studenou vodou. Díky tomu budou vlasy hladší a lesklejší.
  • Vlasy nikdy neupravujte pomocí produktů s obsahem alkoholu. Alkohol obsažený v lacích na vlasy, pěnových tužidlech, gelech a dalších produktech vlasy rovněž vysušuje.
  • Nezapomeňte kontrolovat své stylingové nástroje. Hroty na nekvalitně vyrobených hřebenech a kartáčích vlasy poškozují a narušují jejich přirozený hladký povrch.
  • Vlhké vlasy rozčešte nejprve řídkým hřebenem a poté je šetrně pročešte. Mokré a vlhké vlasy jsou na poškození obzvláště náchylné.
  • Pečujte o své vlasy s láskou. Při hrubém zacházení můžete vlasy nadměrně natahovat a tím je dále poškozovat.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Jak správně oholit vagínu

Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude vhodný pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků, a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.

Na dlouhé ochlupení použijte nejprve nůžky. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To Vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se Vaše kůže zotavila.

Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro Váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holicí krémy, může stačit nejmírnější a neparfémovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holicí krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení pomocí holicího strojku. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek ani elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky Vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.

Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by se mělo provádět bez použití tlaku. Až budete oholeni, umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Doporučujeme použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Účinky L-Recapinu na vlasy

L-Recapin obsahuje speciální komplex účinných látek Procapil. Procapil působí trojnásobně: kyselina oleanolová zabraňuje degeneraci kořínků, apigenin posiluje vlasové kořínky, biotinyl-GHK podporuje uchycení vlasových kořínků. Dermatologicky ověřená účinná kombinace látek jemně ošetřuje a chrání vlasy. Pravidelné používání šamponu L-Recapin před tonikem představuje optimální přípravu vlasů a vlasové pokožky pro následnou péči.

L-Recapin – účinky:

  • kyselina oleanolová z lístků olivovníku snižuje tvorbu dihydrotestosteronu (DHT);
  • apigenin z citrusových plodů podporuje prokrvení vlasového kořínku;
  • biotinyl-GHK je speciální vitaminizovaná bílkovina, která podporuje uchycení vlasového kořínku.

S L-Recapinem bylo provedeno několik studií s dobou používání cca 4 měsíce. Tyto studie zjistily, že L-Recapin zpomaluje vypadávání vlasů, chrání a regeneruje vlasový kořínek a že při pravidelném používání zůstanou vlasy déle v růstové fázi.

Výtah ze studie: „Následně může být konstatováno, že u 20 testovaných mužů bylo dosaženo za období 4 měsíců pozitivního průběhu nárůstu počtu vlasů (hustoty vlasů), jakož i nárůstu vlasů v anagenní (růstové) fázi. Současně se omezil procentuální podíl vlasů, které se nacházely v telogenní (vypadávací) fázi.

Zdroj: L-Recapin

Jak si oholit pohlaví

Pokud se rozhodnete, že si chcete oholit stydké oblasti, zde je komplexní průvodce v 10 krocích.

  1. Nákup příslušných věcí. Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.
  2. Použijte nůžky na dlouhé ochlupení. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější.
  3. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky.
  4. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se vaše kůže zotavila.
  5. Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holící krémy, tak stačí nejmírnější a neparfemovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holící krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení.
  6. Pomocí holicího strojku začněte holení. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek nebo elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.
  7. Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by mělo být bez použití tlaku.
  8. Pohyb při holení by měl být pomalý a holení by mělo být vedeno směrem vzhůru. Lidi, kteří jsou náchylní k zarůstání chloupků a pálení, je doporučeno holení ve směru růstu chloupků.
  9. Až budete oholeni, tak umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody.
  10. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Holení pohlaví

Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste

Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste je určen pro závěrečné ošetření vlasů po jejich umytí. Nádherně vlasy vyhladí, dodá jim potřebnou výživu a dokonale je zjemní. Dodává vlasům oslnivý lesk, zajišťuje jejich snadnější úpravu a především je nádherně provoní okouzlující vůní. Přípravek je určen pro všechny typy vlasů. Jedinečným způsobem je ošetřuje a dodává jim smyslnou vůni s rozkošnou kombinací růžového čaje, světlého dřeva, pikantního pižma a oleje z myrhy. Zanechá vaše vlasy provoněné po celý den, a navíc dokonale jemné a zářivé. Vlasový olej je uložen do lahvičky s praktickým dávkovačem, který usnadní jeho používání a přesně odměří potřebnou dávku přípravku. Provoňte tedy své vlasy přípravkem, který je zároveň ošetří. Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste je určen pro všechny typy vlasů. Nalijte si vždy 1–2 dávky do dlaní a jemně olej vetřete do vlasů. Neoplachujte. Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste má objem 120 ml.

Dle hodnocení zákazníků doporučují tento produkt i kadeřnice. Vlasy po aplikaci olejového parfému Chronologiste jsou lesklé a mají zdravý vzhled. Obsah parfému Chronologiste vydrží velmi dlouho, protože stačí malé dávky. Výhodou tohoto produktu je i to, že vlasy nemastí. Řada uživatelek se však vrací k oleji od Kerastase s názvem Elixir ultime pro barvené vlasy v růžové lahvičce. Vlasy jsou po tomto oleji údajně mnohem lesklejší než po použití oleje Chronologiste a mnohem lépe voní.

Zde můžete vidět, jak vypadá olejový parfém Chronologiste.

Zdroj: Kerastase Chronologiste


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP