Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

VLNITÉ VLASY

OBSAH

Půjdou kudrnaté vlasy narovnat

Možná vás zajímá, zda půjdou narovnat opravdu kudrnaté vlasy. Stejně tak jako jdou každé vlasy zvlnit, tak jsou i každé vlasy narovnat. Čím více vlnité vlasy máte, tím déle vám pravděpodobně bude rovnání vlasů trvat. Velkým faktorem, který rovnání vlasů ovlivňuje, je jejich hustota a zdraví. Snáze se vám bude pracovat se zdravým a pružným vlasem než se suchým a zničeným.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Vodová trvalá

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlas se musí dát do požadovaného tvaru, poté se natočí na natáčku a usuší. Vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Zdroj: Vlnité vlasy

Maska na krepaté vlasy

Doporučuje se používat intenzivní regenerační vlasovou masku Edelstein Young curly, vytvořenou speciálně pro vlnité a krepaté vlasy. Velmi důležité je masku nechat působit několik minut před jejím opláchnutím. Čas od času je dobré zabalit vlasy s maskou do horkého ručníku a nechat působit 5 až 10 minut. Horký ručník ještě účinněji aktivuje účinné látky v masce a hydratuje vlasové vlákno do větší hloubky. Po opláchnutí opatrně vysajte přebytečnou vodu ručníkem. Nikdy netřete mokré vlasy o ručník. Mokré vlasy se drsným třením o ručník nenávratně poškozují.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Nejlepší žehlička na vlasy

Žehliček na trhu je velká řada, pokud budete vybírat žehličku na vlasy, držte se těchto rad:

  • nikdy nekupujte to nejlevnější zboží;
  • odborníci doporučují spíše sklokeramickou žehličku než kovovou, nově jsou na trhu žehličky na bázi záporných iontů, takzvané iontové žehličky (udržují ve vlasech vlhkost);
  • na trhu je k dostání několik velikostí a šíře vlasových žehliček – pro domácí použití se hodí ty menší
  • pokud nemáte dostatek zkušeností s používáním žehliček, dejte přednost výrobku bez hřebínku, hřebínek totiž může poměrně snadno zacuchat prameny vlasů, a zvláště u rozpálené žehličky by mohlo dojít k nepříjemnému spálení vlasů.

Zdroj: Vlnité vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Šampony, po kterých se vlasy vyrovnají

Pokud chcete z vlasů vytvořit pěkný hladký účes, ze kterého nebudou vykukovat neposlušné vlny a kudrny, je třeba používat přípravky s takzvaným narovnávacím efektem – pomohou vlasy uhladit a narovnat tak, že se nebudou nekontrolovaně kroutit ani krepatět, naopak budou vypadat hladce a ukázněně. Narovnávací efekt mají i přípravky nové řady Sunsilk pro vlasy se sklonem k nežádoucímu vlnění a kroucení. Šampon je obohacený o hedvábné proteiny. Pomůže vlasy vyhladit, dodá jim hebkost a lesk. Kondicionér je vyživí a uhladí tak, že jsou hladké a připravené k snadnému rozčesávání. Nesmývací vlasový krém je určen k okamžitému vyrovnání, po jehož použití se vlasy nebudou nepatřičně kroutit. Stačí nanést krém na vlhké vlasy a vyfoukat je do sucha přes velký kulatý kartáč. Máte-li během dne pocit, že se vlasy začínají opět kroutit, vetřete krém do suchých vlasů a vyhlaďte je.

Každá profesionální značka dnes již nabízí péči určenou pro vlnité či hodně kudrnaté vlasy. Výrobky se často liší silou a konzistencí. Je přirozené, že kudrnaté vlasy bývají sušší, proto mají výrobky vyvinuté pro tento typ vlasů silnější regenerační funkce. Pro vlasy kudrnaté a velmi hrubé a suché je vhodná řada Oleo Curl značky Kérastase. Naopak pro vlasy kudrnaté, ale jemnější struktury je vhodná péče Redken Fresh Curl.

Uhlazení vlasů kartáčem a fénem viz video.

Zdroj: Vlnité vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Trvalá ondulace

Je třeba si uvědomit, že použitím trvalé ondulace přeskupíte keratinovou strukturu vlasu z původní na strukturu novou, která bude kopírovat tvar, který je zafixován například na natáčce. Pro takové přeskupení struktury se používá kyselina thioglykolová, která se nanáší na natočené vlasy. Působení této kyseliny vlasy vždy zatíží, a pokud máte vlasy barvené, tak je nutné použít zvláštní typ trvalé pro barvené vlasy, která je o něco šetrnější. Na odbarvované, zesvětlené vlasy by trvalá ondulace neměla být použita vůbec.

Při nesprávné aplikaci nebo vlivem překročení doby působení, která je únosná pro vlasy, se riskuje silný zásah do struktury vlasu, který může být destrukční pro vlasy, které se takzvaně upálí. Takové vlasy se pak roztřepí a při sebemenší mechanické námaze, například při česání, se ulomí. Takže pokud přijmete toto riziko a absolvujete natrvalení svépomocí, tak rozhodně neprotahujte dobu působení ondulační kyseliny a během této doby kontrolujte na jednom prameni míru nakadeření.

Pro dokonalý vzhled je po dokončení trvalé vhodné vlasům zkrátit špičky, aby byly odstraněny případné nechtěné krepaté konce. Výsledné zkadeření je skutečně trvalé. Nedá se jednoduše narovnat. Až teprve zase nové vlasy, které od této chvíle narostou, budou mít opět původní přirozený tvar.

Zdroj: Vlnité vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Žehlení vlasů

Účelem žehličky na vlasy je narovnat vlnité nebo kudrnaté vlasy a docílit efektu rovných vlasů. Tato změna je jistě velice příjemná, bohužel je pouze dočasná. Vše funguje jen do doby, než vlasům dopřejete první koupel, pak se vrátí do původního stavu. Pokud se rozhodnete s novým účesem vyrazit do ulic nebo okouzlit na večírku všechny přítomné, dávejte pozor, aby akce neprobíhala ve vlhkém prostředí, jinak vaše kouzlo vyprchá a vlasy opět zkudrnatí.

Vlasy se žehlí za sucha a dobře rozčesané. Při žehlení se postupuje obdobně jako při fénování – začínejte od spodních částí vlasů s prameny zhruba 1,5 až 2 cm silnými. Dobrým pomocníkem je například skřipec, kterým si pomůžete při oddělování vlasů. Jednotlivé prameny se přežehlují jen krátce – u každého setrvejte pouze pár vteřin, aby nedošlo ke spálení vlasů. Není-li to nezbytně nutné, nežehlete si vlasy denně. Je to stále zásah do jejich přirozenosti. Bez ohledu na to, jak často žehličku používáte, je vhodné vlasy ošetřit „před“ i „po“ speciálním přípravkem. Jeho úkolem je vlasy chránit před poškozením. Při použití gelu nebo tužidla vyžehlený pramen obvykle ztvrdne a vytvoří takzvaný ostrý efekt. Vhodnější jsou tedy mastnější přípravky, které současně chrání vlas před vlhkem, čímž zabraňují snadnému zvlnění vlasů.

Při žehlení vlasů přirozeně dochází k jejich vysušování, vlas je následkem častého žehlení matný a suchý. Proto je vhodné používat speciální kosmetiku, která chrání vlasové vlákno před tepelným poškozením a nežádoucím vysušením. Můžete si pořídit kosmetiku bez stylingového efektu nebo takovou, která účes jemně zafixuje.

Zde najdete videonávod, jak na žehlení vlasů.

Zdroj: Vlnité vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Přírodní gel na vlasy

Nejčastějším přírodním gelem na vlasy je lněné semínko, které má mnoho nesporných výhod. Mezi ty nejčastější patří nízká cena, jemnost, lesklost a hydratace vlasů. Tento gel je na přírodní bázi, podporuje růst vlasů, vyživuje suché křehké vlasy a vlasovou pokožku, zároveň je vhodný pro kudrnaté vlasy. Poskytuje vynikající péči roztřepeným nebo poškozeným vlasům. A je rychleschnoucí.

Na výrobu gelu z lněného semínka budete potřebovat:

  • 2 lžíce lněných semínek
  • 250 ml vody
  • 1 lžičku aloe vera gelu
  • 5 kapek esenciálního oleje, například „růžové dřevo“

Začněte dezinfekcí pracovní plochy, rukou a pomůcek. Nechte oschnout. Do hrnce nalijte vodu a vsypte len, vařte jej asi 5 minut, dokud voda nezačne rosolovatět, odstavte a přelijte do nádobky na gel přes velmi jemné sítko, přimíchejte aloe, esenciální olej a dobře promíchejte. Vybírejte nejlépe nádobky s pumpičkou – v gelu není žádný konzervant a takto si ho nebudete zbytečně kontaminovat. Dělejte si gel vždy po týdnu čerstvý.

Konzistence gelu je trochu jiná než u kupovaných gelů. Gel na vlasy z lněného semínka bude trochu slizký, ale na druhou stranu udělá s vašimi vlasy zázraky. Gel můžete používat pro uhlazení nebo při vytvarování účesu pomocí rukou. Zkuste, zda používáte dostatečné množství gelu. Pokud ne, vaše vlasy nebudou tak pěkné, takže na sobě nešetřete. Po aplikaci gelu nechte vlasy přirozeně uschnout. Gel můžete použít k vytvoření vln tím, že vlasy nagelujete a dáte je do copu, pak počkáte, dokud gel nezaschne, poté vlasy rozpleťte a uvidíte, že vaše vlasy budou vlnité a plné lesku, nebudou roztřepené ani slepené.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Jak vypadají krepaté vlasy

Lidé si myslí, že krepaté vlasy mají již od narození. Není tomu tak. Ve skutečnosti jsou krepaté vlasy pouze poškozené vlasy, které se vyskytují u lidí s vlnitými či kudrnatými vlasy. Lidé s kudrnatými vlasy mají tendenci o své vlasy velmi často pečovat s přehnanou silou. Pod šupinatou vrstvou vlasu je samotná kůra vlasu, která je tvořena šroubovitými bílkovinnými proteiny – ortokortexem a parakortexem. Kvůli odlišnému složení každý z proteinů absorbuje vlhkost z okolního prostředí jinak. Příjmem vody se jeden protein rozšiřuje více než druhý, což vede k objemovým změnám a nechtěnému kroucení vlasového stonku. Vlnité a kudrnaté vlasy jsou charakteristické otevřenou a porézní strukturou vlasu, a proto jsou náchylnější ke krepatění než vlasy rovné s vyhlazenou celistvou vlasovou strukturou.

Krepaté vlasy jsou také velmi často způsobeny poškozením vlasů, které je zapříčiněno intenzivním česáním a kartáčováním mokrých vlasů. Mokré vlasy se pod tlakem hřebenů protahují mnohem více, než je přirozené, a dochází tak k poškození a vzniku krepatých vlasů. Vhodné nejsou ani kovové hřebeny a kulaté kartáče. Také pokud vystavujete vlasy nadměrným teplotám fénu, vlasový stonek je silně dehydratován a kvůli nerovnoměrné vlhkosti a smršťování keratinových vláken dochází ke krepatění. Celosvětově nejoblíbenější kartáče Tangle Tezeer jsou vhodné pro vlasy rovné, vlnité i prodloužené. Vyvarujte se také častého a každodenního používání žehliček na vlasy. Horký vzduch vlasy ještě více vysušuje a zvyšuje pravděpodobnost krepatění vlasů. V případě potřeby používejte zásadně moderní vysoušeče vlasů s antistatickým efektem. Moderní vysoušeče vlasů vytvářejí záporné ionty, které zabraňují krepatění vlasů, eliminují statickou elektřinu, uhlazují kutikulu vlasů a prodlužují trvanlivost účesu. Před odchodem z domu se doporučuje použít bezoplachové sérum nebo fluid, který vytvoří na vlasech hydroskopický ochranný film a chrání vlasy před absorpcí vody z okolního vzduchu.

Abyste zabránili krepatění vlasů, je nutné je pravidelně hloubkově vyživovat a intenzivně hydratovat. Existuje celá řada profesionálních vlasových přípravků, které vlasy intenzivně hloubkově hydratují. Vhodné jsou šampony, balzámy či masky s obsahem hydratačních složek, jako je glycerin, jojobový olej nebo další oleje získané z přírodních látek (bavlník, olivy, argánie trnitá, lněná semínka). Naopak se doporučuje vyhnout se zcela kosmetice s alkoholem. Alkohol nadměrně vysušuje vlasy, čímž podporuje jejich krepatění. Vzhledem k rozdílné struktuře vlnitých a rovných vlasů by se měla pro hydrataci a regeneraci vlnitých vlasů zásadně používat vlasová kosmetika určená pro tento typ vlasů.

Takto vypadají suché a krepaté vlasy.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Chemické narovnání vlasů natrvalo

Chemické narovnání vlasů natrvalo je proces, který se provádí výhradně v kadeřnických salonech pod dohledem odborníka. Jedná se o permanentní narovnání vlasů, při kterém se zasahuje přímo do struktury vlasu. Hlavní výhoda chemického narovnání vlasů oproti domácímu žehlení spočívá v jeho trvanlivosti a odolnosti, účes drží i ve vlhkém počasí a odolává i přímému kontaktu s vodou. Samotnou aplikaci je nutné opakovat asi po 2–4 měsících. Ceny se mohou pohybovat od 1 000 do 5 000 Kč v závislosti na salonu a druhu kosmetiky, se kterou v salonu pracují. Salony zastupující L’Oréal Professionnel pracují s technologií X-Tenso, naopak Wella salony mají k dispozici technologii zvanou Wellastrate.

X-Tenso: Hlavní předností je dlouhodobě snadná úprava vlasů, redukce objemu a povolení vln. Na začátek pro ochranu vlasové struktury lze použít přípravek Liss starter. Na uhlazené vlasy se pak nanese krém X-Tenso pro ustálení, který obsahuje technologii L Auto-control Cationic pro ochranu vlasového vlákna. Vlasy jsou krásné, lesklé a hebké. Po samotné aplikaci je možné nanést Dicolor Recharge pro tónování vlasů.

Cena: od 1 400 do 3 000 Kč – podle spotřeby, kterou ovlivňuje délka a hustota vlasů. Kúra vydrží zhruba 8 týdnů, avšak každé struktuře vlasů odpovídá jiný výsledek. Existuje možnost opakované aplikace.

Wellastrate: Nejprve se provádí předošetření, poté se nanese přípravek Straitening Cream, vlasy se vyžehlí a posledním krokem je neutralizace. Vlasy je možné během narovnání i natónovat a dát jim bohatý lesk pomocí přelivu Color Touch.

Cena: 1 500 až 5 000 Kč, u mužů s velmi krátkými vlasy od 1 000 Kč – kúra vydrží 2–3 měsíce v naprosto rovném stavu, poté se opět jemně zvlní. Aplikaci produktu Wellastrate lze opakovat.

Zdroj: Vlnité vlasy

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP