Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ÚČESY KREPATÉ VLASY

OBSAH

Střihy pro krepaté vlasy

U krepatých vlasů je zpravidla nejlepší volbou takzvaný tupý střih. V každém případě by se profesionální kadeřník, kterému svěříte své vlasy, měl vyhnout efilačním nůžkám na prostříhávání vlasů a břitvám holicích strojků. Efilační nůžky a břity holicího strojku totiž drtí konce vlasů, které pak mají tendenci třepit se a také krepatět.

Zde můžete vidět střihy pro krepaté vlasy.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi CO NA KREPATÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

já bych použila na vlasy něco, co obsahuje olivový a avokádový olej, hydrolyzovaný keratin, hedvábné aminokyseliny, vitamin B5, esenciální mastné kyseliny. tyto látky zlepšují stav vlasů doplněním ztracených proteinů a napravením poškozených míst. Vytváří hladké a silnější vlasové vlákno. Na trhu je dnes řada výrobků. Já vyzkoušela masky a šampony od Aloxxi. Vlasy se změnily k nepoznání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co na krepaté vlasy

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Maska na krepaté vlasy

Doporučuje se používat intenzivní regenerační vlasovou masku Edelstein Young curly, vytvořenou speciálně pro vlnité a krepaté vlasy. Velmi důležité je masku nechat působit několik minut před jejím opláchnutím. Čas od času je dobré zabalit vlasy s maskou do horkého ručníku a nechat působit 5 až 10 minut. Horký ručník ještě účinněji aktivuje účinné látky v masce a hydratuje vlasové vlákno do větší hloubky. Po opláchnutí opatrně vysajte přebytečnou vodu ručníkem. Nikdy netřete mokré vlasy o ručník. Mokré vlasy se drsným třením o ručník nenávratně poškozují.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Čau Jano, jak jsou poškozené ty tvoje řasy? Jsou nějak krepaté (pokřivené), popálené nebo ti připadá že jenom vypadávají ve větším množství? Upřesni to prosím, ať je možné si tvůj problém představit a najít pak nějaké řešení.
Když tak sem napiš i počet řas, které ti vypadnou v průběhu jednoho dne.

Zdraví Kamila!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Nějak sem nepostřehla že mi řasy vypadávají..ale pak jsem marodila takže jsem se nějakou dobu nemalovala,ale jakmile jsem se malovala tak sem prostě měla o pár řas míň...bylo to hodně poznat!ale jen řasy na jednom oku..nechápu to!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Účinný přípravek na krepaté vlasy

Na eliminaci krepatých vlasů je vhodné použit takzvanou Anti-Frizzy vlasovou kosmetiku, která zabraňuje krepatění a zacuchávání vlasů. V tomto případě se nejedná o šampony nebo kondicionéry, ale o speciálně vyvinutá séra a gely na vlasy. Například Evolution Finish Beauty Frizzy sprej od fy Edelstein svým speciálním složením obohaceným o lněná semínka zabraňuje krepatění vlasů.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Příčina krepatění vlasů

Mezi hlavní příčiny suchých vlasů patří teplý suchý vzduch v létě a studený vzduch v zimě. Dále pak vlasy vysušuje i příliš horké fénování a používání žehličky, stejně jako časté mytí šamponem a barvení vlasů. To všechno vlasy připravuje o velké množství vlhkosti. Výsledkem je, že jsou vlasy zplihlé, bez objemu a už na dotek nezdravé. Zejména vlnité vlasy bývají často suché a krepaté (suché krepaté vlasy), a to nejen v zimě. Nepoddajné vlasy pak vypadají neupraveně.

Pokud není problém řešen pomocí správných výrobků, může mít vysušování vlasů závažné důsledky. Proto byste měli první příznaky v každém případě brát vážně a začít je řešit. Není-li suchá vlasová pokožka léčena, může vést k roztřepeným konečkům, lupům a v nejhorším případě i k vypadávání vlasů.

Zdroj: Co na suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Svatební účesy pro dlouhé vlasy

Tady nabízíme přehled fotografií s moderními svatebními účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Jak udělat krepaté vlasy

Krepaté účesy jsou zpět, trend z 80. let opět dobývá módní salony. Krepaté účesy se v poslední době stále častěji objevovaly i na přehlídkových molech.

A co potřebujete k tomu, abyste si vytvořili takový účes? Obecně se ví, že žehličky nejsou pro naše vlasy právě tím nejšetrnějším stylingovým nástrojem. Ale krepaticí žehličky nebyly v 80. letech tak technicky sofistikované, jako jsou dnes. Iontové, keramické nebo titanem potažené pláty a kontrolky teploty vlasy už tak neničí. Populární metoda z 80. let zaplést vlasy do mnoha maličkých copánků a nechat je tak přes noc (která však nikdy nedosahuje stejného efektu jako krepaticí žehlička) je jemnou alternativou, ale dnes si můžete bez starostí pořídit profesionální „crimper“. Pokud si zapamatujete následující postup, pak není třeba se znepokojovat a můžete své vlasy v klidu nechat podlehnout trendu.

Postup:

  • Krepaticí žehličku vždy používejte na zcela suché vlasy, nejlépe poté, kdy jsou čerstvě umyté.
  • Rozhodně nezapomeňte před použitím přístroje použít sprej na ochranu před teplem.
  • Nejdříve nechte sprej ve vlasech zaschnout a pak začněte s krepatěním.
  • Vaše vlastní vlasy určují nastavení teploty: 120–140 stupňů Celsia postačí na jemné, barvené nebo namáhané vlasy, na normální vlasy nastavte 140–170 stupňů Celsia a silné a vlnité vlasy potřebují ještě více: 170–190 °C.
  • Aplikujte na část pramenu, nechte působit, uvolněte a krok za krokem postupujte ke konci každého pramenu. Nikdy nepoužívejte „crimper“ jako žehličku a netáhněte jej po pramenu dolů.
  • Po použití krepaticí žehličky dejte vlasům vždy několik dní pauzu.

Zdroj: Co na suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Moderní účesy pro dlouhé vlasy – foto

Tady si můžete prohlédnout fotografie s nejmodernějšími trendy v účesech pro delší vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Účesy pro barvené krátké vlasy

Zde jsou vidět fotografie účesů s různě barevnými krátkými vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Účesy s ofinou – foto

Zde je přehled moderních účesů pro dlouhé vlasy s ofinou.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Zde můžete zhlédnout video, jak lze postupovat při tvorbě účesu krátkých vlasů.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Účesy celebrit s polodlouhými vlasy

Zde jsou vidět fotografie současných slavných dlouhovlásek a jejich účesů.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Účesy celebrit s krátkými vlasy

Zde jsou k vidění fotografie krátkovlasých celebrit a jejich účesů.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP