Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

SVEDENI PRSTU NA NOZE

OBSAH

Svědění konečků prstů

Svědění konečků prstů může být způsobeno cévním onemocněním, proto je vhodné neurologické nebo cévní vyšetření. Také se může jednat o projevy syndromu karpálního tunelu nebo je příčinou problém s páteří. Cvičení je zde velmi důležité, eventuálně je možné na přechodnou dobu užívat Ibalgin (3x 1 tabletu).

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Diskuze

V diskuzi BOLEST PRSTU U NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

DOBRÝ DEN,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT,BOLÍ MĚ PROSTŘEDNÍ PRST U NOHY,ŽE NA NĚJ NEMOHU DOŠLÁPNOUT.ZKOUŠELA JSEM JIŽ VŠECHNO,ALE NIC MI NEPOMÁHÁ.MŮŽETE MI PORADIT CO S TÍM? DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Danuše.

Boli me prst na noze a celý červený. Když se obuji tak me to tlačí. JeCo pro to je mozne udělat Jedna se o prstenik
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bolest prstu u nohy

Svědění prstů na nohou

Svědění prstů na nohou bývá nejčastěji způsobeno plísněmi. Na plíseň mezi prsty se může použít mast Mykoseptin, vhodný je i arganový olej. Arganový olej má mimořádně vysoký obsah antioxidantů a vitamínů, které kůži vyživují tak, že se s napadením plísněmi dokáže lépe vyrovnat sama. Není to tvrdá chemie s okamžitým protiplísňovým účinkem, takže pokud je ložisko plísně rozsáhlejší, je vhodné v první fázi použít Mykoseptin a arganový olej až následně, jako prostředek pro zklidnění a zlepšení kvality kůže. Tento olej také pomáhá i v prokrvování kůže společně se střídáním horké a studené vody a dodržováním zásad prevence.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi BOLEST CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

prosim o radu.pri tenise jsem pretahl chodidlo a ucitil silne zastipani a dal uz jen silna bolest od paty smeren k prstum.chuze nemozna uz jen po spicce codidla.mirne otekle a v miste bolesti modrina.bolest v klidu zadna, jen pri chuzi.dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Šubová.

Mamku trápí bolest polštářku na noze,vystřelující do prstů.Bolest přichází i v klidu v noci, je opravdu krutá, znemožňující spánek, trvá několik hodin, opakuje se různě, třeba po 10-14 dny.Malinko pomáhá chlazení.Na rentgenu prý nic.Může někdo poradit? Děkuji

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PRSTU NA NOŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Jak léčit tlak na palcích a chodidél obouch noch.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brnění prstu na nože

Artróza prstů

Při neléčení artrózy hrozí postupné zhoršování bolestí a snížená pohyblivost. Stav nakonec může vést ke vzniku ankylózy (srůstu mezi kostmi kloubu) a k trvalé nepohyblivosti.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi ODLUPOVÁNÍ NEHTŮ OD LŮŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý den, poslední dobou mě hodně svědí část plosky u nohy a trochu i mezi prsty, a začaly se mi odlupovat nehty u prstů na nohou. Už mám dva pryč na jedné noze.Může to být plísní nebo jak to mám ošetřovat nežli se objednám k lékaři.
Děkuji. Drahomíra
srdcee@seznam.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odlupování nehtů od lůžka

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVE PUCHAŘKY NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žena.

každym rokem se mi oběvuji na noze vodove puchyřky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možná je to alergická reakce na trávy, nebo na slunce. Zkuste příští rok preventivně mazat fenistilem, který volně zakoupíte v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodove puchařky na noze

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David Golský.

Překvapil mě název kapitoly "Léčba neuropatie".
Kdo je o tomto zdravotním problému alespoň základně informován, tak ví, že neuropatie není konvenční/západní medicínou léčitelná! Lepší je nazývat věci pravými jmény, kupříkladu "Tlumení neuropatických bolestí".

Velmi všem doporučuji nejprve nastudovat vedlejší účinky (ano, zlomek z nich byl v článku zmíněn) doporučovaných chemických léků, jenž dramaticky negativně ovlivní život pacienta.
Dlužno dodat, že ne všem tyto léky pomohou, což není informace vycucaná z prstu, nýbrž je statisticky doložitelná.

Přeji všem takto postiženým zázrak uzdravení, přinejmenším v podobě zmírnění potíží/bolestí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Ňorkova.

mám nalomený palec na pravé noze který je i podle lékqře zhojený,ale bolest přetrvává
lékař opichuje kloub palce /prý je opotřebený/ ale šílená bolest přetrvává a to už 2 roky od úrazu
užívám jen běžné léky od bolesti,ale bolest přetrvává že se to někdy nedá ani vydržet
prosím poraďte co dělat od strašné bolesti palce děkuji

Zdroj: diskuze Neuropatie nohou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Pekárková.

Dobrý den. Mám už asi 4 roky problém - ztluštělý nehet na prstu u nohy - minulý rok se k mému úděsu problém rozšířil i na ostatní nechty a přešlo to i na druhou nohu. Krom toho mám - čas od času - nezvladatelné svědění na chodidlech. Udělají se jakési puchýře a po protržení svědění téměř ustane. Paní doktorka mi napsala Batrafen mast, ale nepomohlo to. Nevím jestli je to plíseň, ale prý pomáhají octové nebo citronové obklady. Prosím o Váš názor a radu. Děkuji. Dagmar.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JK.

Dobry den,
s nejvetsi pravdepodobnosti jde opravdu o plisen a mela by jste to resit, nikoli jen jednou navstevou lekare. Svedci o tom i skutecnost, ze se nemoc siri. Mohu doporucit konopni olej, pripadne TTO, jenze v tomto stavu se nelze spolehat jen na pripravky volne prodejne v lekarnach. Obratte se prosim na dermatologickou ordinaci. Pokud nezaberou protiplisnove lokalni pripravky, je nutne nasadit lecbu antibiotiky.

Ocet a citronova stava pusobi protiplisnove jelikoz navozuji kysele pH, ktere plisne nesnaseji. Nekdy mohou opravdu pomoci, avsak vice mene jen u lehcich forem onemocneni.

Hezky den,
JK

Zdroj: diskuze Plísně

Svědění kůže na lýtkách

Svědění kůže na lýtkách bývá způsobeno sprchováním v horké vodě. Používejte ke sprchování spíše vlažnou vodu a uvidíte, že potíže odezní.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ PO LÉČBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sáčková.

D.den,jsem jsem měsíc po léčbě infektoscabem(2xnamazaná celá rodina v rozmezí 9dnů) a občas se objeví 1-2 pupínky svědivé,ale každý na jiném místě.Hned mažu teatreeoli a zmizí do 2 dnů.Může jít ještě o svrab?Chodbičky nejsou žádné.Děkuji
Manžel má ted 1 pupínek na noze a já 2 na břiše vzdálené 15 cm od sebe.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění po léčbě

Nemocná játra

Svědění souvisí se špatnou funkcí jater, je jedním z jeho příznaků. Cholestáza je stav, kdy žluč nemůže řádně odtékat do tenkého střeva a produkty, které jsou jí odváděny, se hromadí v organismu. Svědění se zhoršuje v noci.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PRSTŮ PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Zedlová.

Dobrý den,
může mě někdo poradit jak vyléčit brnění a sníženou citlivost na prstech rukou a nohou po chemoterapii?
Nechci hned brát zase léky. Chtěla bych poradit nějakou mast, pokud má někdo s nějakou mastí dobrou zkušenost, prosím o radu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřich Maršík.

Prosím o radu na odstranění mravnčení prstů u nohhou po chemoterapii.Předem děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Brnění prstů po chemoterapii

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den cca před měsícem jsem si našla útvar pod palcem u nohy.. samozřejmě po přečtení diskuzí mi to nedá spát. Nejsem si vědoma, že bych se někde bouchla. Útvar je furt stejný nemění tvar zatím ani neodrůstá, ale to je asi ještě brzo.
Odjíždíme na dovolenou, ale hned jak se vrátíme tak plánuji navštívit kožní. Ale jen pro trochu uklidnění zkusím poslat foto.
Děkuju za odpověď.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na obrázku je subungvální hematom. Je to přechodný stav, kdy se krev a tekutina nashromaždily pod nehtem vašeho palce na noze. Obvykle je to způsobeno traumatickým zraněním, jako je naražení prstu na noze, ke kterému došlo před 2 měsíci, takže si to dnes již nepamatujete. Může se to také objevit při nošení těsně přiléhajících bot, které omezují průtok krve v prstech u nohou, což vede ke zvýšenému tlaku v krevních cévách na prstech. V obou případech to vede k prasknutí malých krevních cév pod nehtem, ze kterých prosakuje krev do prostoru pod nehtem, což způsobuje změnu barvy nehtu. Za několik měsíců to zmizí. Návštěva kožního lékaře je na místě při každé pochybnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Svědění kůže na stehnech

Příčin svědění kůže na stehnech je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes určitá vnitřní onemocnění. Škrábáním se svědění kůže zhoršuje, protože se uvolňují látky podporující pocit svědění. I zapocení svědění zhoršuje, proto je třeba intenzivnější v noci. Kůži zkuste promazávat například Ambiderman krémem (lze zakoupit v lékárně). Vylučte z potravy kořeněná jídla, citrusy, čokolády, ořechy, džusy a podobně. Pokud projevy přetrvávají, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Příznaky svědění uší

Symptom svědění uší může být spojený s dalšími příznaky, často záleží na příčině.

  • Svědění může být doprovázeno dalšími příznaky, jako jsou krusty (strup) nebo šupiny na vnější straně ucha.
  • Přítomnost vyrážky a zarudnutí je dalším běžným příznakem svědění uší.
  • Může se vyskytnout hnisavý nebo vodnatý výtok z uší, který vede ke svědění.
  • Může dojít ke zčervenání a otoku ucha.
  • Ucho může být teplé na dotek.
  • Může se objevit i bolest ucha.
  • Kýchání, rýma, oteklé oči, mírné až střední horečky jsou dalšími přidruženými příznaky svědění uší.

Zdroj: Svědění v uších

Svědění dlaní

Svědění dlaní může způsobit i antibiotická léčba anebo může jít o projev dyshidrotického ekzému. V tom případě je vhodný protizánětlivý krém a eventuálně antihistaminika k celkovému užívání. Příčina může být alergická.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Heberdenova artróza

Heberdenovy uzly jsou zhrublé druhé mezičlánkové klouby prstů ruky DIP kostními výrůstky – osteofyty. Jedná se o druh kloubní deformace při artróze, mnohdy s dědičným výskytem. Postihuje ženy asi 10x častěji než muže. Někdy se výskyt Heberdenovy artrózy označuje jako Heberdenova polyartróza.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Svědění kůže na předloktí

Svědění kůže na předloktí může být alergického či psychogenního původu, pokud by nestačilo promazávání, kupte v lékárně některé volně prodejné antihistaminikum. Pokud by se obtíže stupňovaly nebo se objevila vyrážka, navštivte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Společné svědění konečníku a pochvy

Společné svědění konečníku a pochvy s výsevem puchýřků může být různé etiologie. Může se jednat o herpetickou infekci, také to může být dystrofické onemocnění kůže vulvy, nebo se může jednat o projev alergie na sperma.

Léčba je individuální. Vychází se z příčiny svědění a ze zjištěného nálezu.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP