Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

STŘIH VÍNA

OBSAH

Střihy pro krepaté vlasy

U krepatých vlasů je zpravidla nejlepší volbou takzvaný tupý střih. V každém případě by se profesionální kadeřník, kterému svěříte své vlasy, měl vyhnout efilačním nůžkám na prostříhávání vlasů a břitvám holicích strojků. Efilační nůžky a břity holicího strojku totiž drtí konce vlasů, které pak mají tendenci třepit se a také krepatět.

Zde můžete vidět střihy pro krepaté vlasy.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi CO ZPŮSOBUJE SKVRNITOST NA HROZNECH VÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otakar Vaščuk.

Mám na zahrádce pár keříků hroznového vína,
na hroznech jsou černé skvrny.
Je to nějaká nemoc ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje skvrnitost na hroznech vína

Raglánový rukáv střih

Střih raglán díky posunutí švů na rukávech usnadňuje propojení designu rukávu s ramenní částí oděvu. Tento střih rukávu umožňuje dokonalou volnost pohybu.

Zdroj: Raglánový rukáv

Poradna

V naší poradně s názvem JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
kdo mi poradí mám vyšší GGT 1.31
je to vážné dám si 2 skleničky vína za 14dní
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšené GGT vypovídá o snížené funkci jater. To může způsobit některý z užívaných léků, ale i dlouhodobé pravidelné konzumování alkoholu. V současnosti musíte játra co nejvíce šetřit a ukončit jakékoliv popíjení alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaterní testy

2. koupel ze Šampaňského nebo červeného vína

Tato koupel nemusí být vždy ekonomicky proveditelná, abyste si ji mohli dopřávat každý den, ale tato koupel je dekadentní lahůdkou pro každý typ pleti. Polyfenoly obsažené v červeném víně jsou antioxidanty a kyselina vinná v šampaňském zesvětluje pokožku, čímž pomáhá redukovat odbarvení a jemné linky. Jak víno tak šampaňské jsou skvělé pro čištění pórů, které snižují jejich vzhled. I když si myslíte, že se jedná o plýtvání vína nebo šampaňského, tak to není pravda, protože můžete najít zbytek vína v lednici, a následně z toho si můžete dopřát koupel.
Jak udělat koupel ze šampaňského nebo červeného vína: stačí nalít sklenku nebo více červeného vína či šampaňského do vany, kde budete po dobu 20 minut, což bude to mít velmi dobrý vliv na vaše omlazení.

Zdroj: Recepty na omlazující koupele

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBA PERENOSPORA VÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zahradník .

Modrá skalice se používá na postřik proti plísním a má stejné účinky jako Kuprikol nebo Champion. Modrá skalice se aplikuje v kombinaci s jedlou sodou nebo hašeným vápnem, tvoří se takzvaná jícha. Postřik je lepší aplikovat v podvečerních nebo ranních hodinách. Za plného slunce hrozí popálení listů. Zde jsou dva návody, jak postřik připravit:

Burgundská jícha 1%
100 g modré skalice se rozpustí v pěti litrech vody. V druhé nádobě se rozpustí 140 g krystalické sody také v pěti litrech vody. Oba roztoky se těsně před použitím smísí tak, že se roztok skalice přilévá do roztoku se sodou, ne naopak. Pak se směs neboli burgunská jícha hned aplikuje na list postřikem.

Bordeauaxská jícha 1%
100 g modré skalice se rozpustí v pěti litrech vody a v jiné nádobě se rozpustí 150 g hašeného vápna také v pěti litrech vody. Po vychladnutí se oba roztoky smísí přiléváním skalice do vápna. Po tomto smísení je potřeba změřit pH vzniklého roztoku lakmusovým papírkem. PH musí být mírně zásadité kolem hodnoty 8. Zásaditost se zvýší přidáním vápna. Správně připravená jícha je modrá a po usazení je čirá. Musí se spotřebovat do 24 hodin. Při přípravě i při aplikaci se používají nekovové nádoby. Postřik se nesmí dostat na švestky, které spálí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Moc děkuji Zahradníkovi za radu.

Zdroj: diskuze Choroba perenospora vína

Hroznové víno – cena

Zde je uveden seznam cen hroznového vína.

Zdroj: Hroznové víno

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kout.

Užívám warfarin a deně k obědu 1x 10 pivo,totéž k večeři a na noc 1dcl vína.Může to být na škodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem je bezpečné jedno pivo denně. Vyšší dávky alkoholu pak mohou ovlivnit výsledky léčby Warfarinem. I z výživového hlediska je to špatně, protože v alkoholu je mnoho kalorií, které když tělu dodáte na konci dne, tak se uloží do tuků a časem to způsobí nadváhu, vysoký tlak, diabetes a chátrání těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a alkohol


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP