Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

POLIBEK DO VLASŮ VYZNAM

OBSAH

Polibek do vlasů

Polibek do vlasů jsme mohli vidět v romantických filmech. Jde o emotivní vyjádření citů a znamená lásku. Představte si historický film a zamilovaný pár, kdy milenec vtiskne své vyvolené srdcervoucí polibek do vlasů. No není to nádhera? To jsou okamžiky, pro které stojí za to žít.

Zdroj: Pusa na čelo

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

Dobrý den,

chtěla bych požádat o radu ohledně padání vlasů, zhruba do 18 let jsem měla zdravé, husté vlasy, které pomalu začaly řídnout, užívala jsem jen občas panthenol tablety nebo biotin a nepřikládala tomu váhu, nicméně před 3 roky se situace zhoršila, navštívila jsem kožního lékaře, který mi doporučitl revalid a návštěvu endokrinologa z důvodu zvýšené hladiny hormonu štítné žlázy, ten doporučil androcur, bohužel vlasy padají dál, je nějaká rada co dál? Připadá mi, že léčba nemá velký význam, nerada bych něco zanedbala.

Předem děkuji za radu.

Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DZ.

Dobry den, nejdříve je potřeba srovnat hormony štítné žlázy, následkem čeho Vám vlasy pravděpodobně začaly padat. Revalid ani ostatné přípravky jsou v tomto případě neúčinné, takže zbytečně nevyhazujte peníze. Speciální poradna ohledne vlasů funguje na stránkách www.vlasy.cz/, zkuste se na ně obrátit, zajisté Vám poradí lépe.



red. DZ

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Co prozradí polibek

  • Polibek na krk – Patříme k sobě.
  • Polibek na rameno – Chci tě.
  • Polibek na rty – Miluju tě a chci tě.
  • Smích během polibku – Cítím se s tebou příjemně a přirozeně.
  • Polibek na vlasy – Láska.
  • Polibek na čelo – Ochrana.
  • Polibek na oči – Věrnost.
  • Polibek na šíji – Vášeň.
  • Polibek na ňadra – Žárlivost.
  • Polibek na rameno – Touha.
  • Polibek na ruku – Ctím tě.
  • Polibek na tvář – Chtěl bych být pouze kamarád.
  • Polibek na ucho – Jen si s tebou hraju.

Zdroj: Pusa na čelo

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Význam pusy na čelo

Pusa na čelo se řadí k takzvaným nepartnerským polibkům. Takovýto polibek se užívá pro vyjádření určitého citu či náklonnosti. Pokud se kupříkladu chlapec ještě neodváží děvče políbit na pusu, učiní tak jemněji, sladce – na čelíčko. Stejnou formu vyjádření lásky často praktikují i maminky se svými batolátky. Najít by se daly jistě i další příklady. Co pro někoho také znamená pusa na čelo? Jde o projev nadřazené přízně a požehnání například dítěti. V podstatě pusa na čelo znamená ochranu jedince. Takže pokud vás přítel líbá na čelo, buďte si jistí, že vás vždy ochrání. Polibek na čelo má své kouzlo, nezapomínejte na něj!

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE TO KVIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

dobry den. přečetla jsem si hodnoty krve. takže vyznam co je to kvik je to meřeni krve aby nedošlo ku sraženinam pakliže je krev husta musí se ředit tim valfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, i tak by se to dalo laicky říci.

Zdroj: diskuze Co je to kvik

Význam polibků

Polibek na znamení úcty: Jako pozdrav na přivítání se v Evropě vyvinulo políbení podané ruky nadřízeného, milostpána, vladaře. Z toho vznikl i slovní (nyní již zastaralý) pozdrav „Ruku líbám“. Políbení podané ženské ruky mužem je v Česku spíše výjimečným a vysoce zdvořilým pozdravem, ale například v Polsku naprosto běžným, rozšířeným až závazným. V křesťanských církvích se používá podobný polibek na znak společenské (například církevní) hodnosti – papežský, biskupský nebo kardinálský prsten. Rovněž se takto uctivě líbají a zdraví i jiné symboly, například kříž jako znak víry, vojenské zástavy, zem a podobně.

Milostný polibek: Jako výraz romantického citu a sexuální přitažlivosti bývá polibek delší a intenzivnější, například francouzský polibek nebo hlazení rty. Takové líbání je obvyklou součástí pettingu a milostné předehry. Po zvláště intenzivním polibku na kůži mimo úst zůstává modřina, zvaná lidově cucflek. Francouzský polibek je akt, při němž se do líbání zapojí i jazyk, který vnikne do (pootevřených) úst partnera. Bývá považován za analogii pohlavního styku. Pro francouzský polibek existoval koncem středověku i výraz florentinský polibek, a byl katolickou církví i v manželství považován za závažný hřích. V pohádkách má (zejména milostný) polibek, obvykle zpravidla příznivý, zázračný účinek, například políbením žáby se zlomí kletba a promění se v krásného prince nebo spící Růženka procitne z věčného spánku.

Svatební polibek: Polibek je také součástí svatebního obřadu, je jeho vrcholem, kdy po potvrzení vůle snoubenců uzavřít manželství se novomanželé – zpravidla na výzvu sezdávajícího po jeho potvrzení vzniku svazku – políbí poprvé jako manželé.

Polibek smrti: Formou polibku se v legendách a pohádkách přenášelo zlé kouzlo, prokletí, často způsobující smrt políbeného. Polibek smrti zavedli také v mafii – gangsteři tak dávali člověku najevo, že se ho budou snažit zabít všemi možnými prostředky. Je odvozen z Nového zákona, kde zrazuje Jidáš Ježíše Krista biřicům právě polibkem.

Zdroj: Pusa na čelo

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Typy polibků

Vlhký polibek: Je všechno možné, jen ne romantický! Určitě by vás rád něžně a dobře líbal. Ale chybí mu ještě cit a zkušenosti. Berte to jako výzvu a naučte ho líbat tak, jak to máte ráda!

Kousavý polibek: Je to ohňostroj citů. Oběma se vám jeho jemné hryzání rtů líbí, je to sexy. Oba chcete víc. Jeho polibek prozrazuje, že je mezi vámi velká porce vášnivosti. Je z vás rozechvělý a chce vás mít jen sám pro sebe. Člověk musí být opravdu talentovaný na líbání, aby se mu při jemném okusování nestala nehoda. Ale cvičením se člověk učí a zlepšuje.

Veřejný polibek: Okolní pozorovatelé jsou mu ukradení. Jeho polibek prozrazuje, že se nestydí ukázat celému světu, že je zamilovaný. Chce se s vámi před kamarády taky trochu vytáhnout: to je moje holka! Body pro něj! Je otevřený a extrovertní. Jen pozor, jestli také nejde o majetnický tah – trošku z toho zavání žárlivost.

Polibek na uši: Prozrazuje, že neustále při líbání odbíhá od vašich rtů. Chce vás ochutnávat a poznávat, na kterých místech jste nejcitlivější. Je zvědavý, vynalézavý a opravdu ho zajímáte.

Francouzský polibek: Je to klasika, není nikdo, kdo by tuhle milou a někdy velmi vášnivou hru jazyků neznal. Jde o elektrizující a velmi intimní polibek, který ukazuje, že od vás chce víc, než se jen držet za ruce. To ale neznamená, že touží po vztahu. S někým se líbat pro něj nemusí být ničím zvláštním.

Sání rtů: Udělá z líbání hru na kočku a myš. Začne vám jemně sát horní ret. Jeho polibek prozrazuje, že je to hravý milenec. Je empatický, líbí se mu jen tak se mazlit a užívat si vzájemnou lásku.

Zdroj: Pusa na čelo

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paula.

Na stránky jsem koukala, pro mě je důležité, že materiál k prodloužení je z pravých lidských vlasů. Dobře se pak udržuje.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Co znamenají polibky

Polibek není jen lidský projev, podobné chování nebo alespoň jeho náznaky byly mnohokrát pozorovány i u zvířat (savců, ptáků i hmyzu). Na původ polibku jsou dva pohledy:

  • Podle Sigmunda Freuda má líbání přímou souvislost s pocity, které prožíváme jako kojenci při sání mléka z matčiných ňader. Protože jde o nejranější slastný pocit, je mimořádně silný.
  • Podle německé vědkyně Ingelore Ebberfeldové se líbání vyvinulo ze vzájemného očichávání zvířat. Když se pak předchůdce člověka naučil vzpřímenému postoji, obrátil svoji pozornost k horním partiím těla.

Polibek je sociálním projevem moderní společnosti. Starší společnosti jako lovci a sběrači jej téměř nepoužívají. Polibek se používá jako přátelský pozdrav při uvítání i při loučení zpravidla jako polibek na tvář, zpravidla současně, často oboustranně a postupně na obě tváře, případně ještě potřetí. V tom se liší zvyky podle zemí a zejména zemské šířky – jižní národy se zpravidla zdraví více polibky. Také se polibek naznačuje do vzduchu a posílá na dálku.

Zdroj: Pusa na čelo

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amálka.

U vlasy-levne mají k prodoužení vlasů i metodu tape. Zkusila jsem si je dát. Výsledek byl dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Taky uvažuji o permanentní metodě tape. Dokonce nabízí aplikaci u nich na poboče.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester.

Já jesm si nejvíce k prodloužení vlasů oblíbila clip-in.Nakupuji u vlasy-levne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Riky.

Prý se clip in dají hezky barvit i vlnit.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem NEŠTOVICE A PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Lebedová.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat syn (8 let) prodělal před 5 roky pásový opar . Ale neštovice neprodělal. Je to vůbec možné? Chceme ho nechat na neštovice očkovat . Má to význam? Děkuji Gábina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud měl Váš syn skutečně pásový opar, tak neštovice v minulosti prodělat musel. Pásový opar je až druhé příznakové stádium planých neštovic, kterému vždy předchází výsev typických svědivých puchýřků na hlavě a na končetinách. V takovém případě by očkování proti planým neštovicím bylo už zbytečné.
Vzhledem k věku a době, kdy se to stalo, si myslím, že to pásový opar nebyl a že zřejmě došlo k chybné diagnóze. Pokud jste si jista, že syn neměl první stádium planých neštovic, tak ho nechte očkovat. Je to prospěšné a ušetří ho to nepříjemné nemoci. O této diagnóze však informujte lékaře, který bude očkování provádět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neštovice a pásový opar

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem CELKOVÁ ANESTEZIE A UZIVANI LETROXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zdravim,za mesic me ceka operace zvetseni poprsi,chtela bych se timto zeptat,zda nejak vadi ze denne uzivam rano 1celou tabletu letroxu kvuli zvysene funkci stitne zlazy?Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Letrox a anestezie se spolu snesou, ale je třeba, aby to bylo zapsáno ve Vaší dokumentaci, že lék užíváte. V případě nějaké náhlé příhody při operaci prsou, to může mít význam pro akutní péči. Sdělte to svému plastickému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celková anestezie a uzivani letroxu

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Kouzelná síla bylin

Proč se neinspirovat tradiční přírodní recepturou, kterou znaly a proti vypadávání vlasů používaly již naše babičky a prababičky? Výborným pomocníkem proti vypadávání vlasů je například kopřiva dvoudomá, která navíc účinně působí i v boji proti lupům. Proti vypadávání vlasů se z této rostliny používají zejména kořen a listy, z nichž se vaří odvar, který má výborné stimulační účinky a současně účinně dezinfikuje vlasovou pokožku.

Zdroj: Padání vlasů u žen


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP