Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

MELÍRY DO HNĚDÝCH VLASŮ

OBSAH

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi BARVENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUCIE.

Měla jsem světlé melíry ve světle hnědých vlasech už několik let a chtěla jsem změnu, tak jsem si dala na hlavu barvu=stříbřitě plavý a dopadlo to tak, že vypadám jako kuře s býlími prameny. A také my vypadalo dost vlasú. Poradíte jestli si mohu obarvit vlasy znovu a jestli mohu použít tmavší barvu.A za jak dlouho se po prvním barvení mohu obarvit znovu. DEKUJU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ahoj LUCIE, přesně vím, co teď prožíváš, protože něco podobného se stalo i mě a určitě i stovkám dalších experimentátorek. V tuto chvíli určitě další amoniakovou barvu nepoužívej, protože by sis akorát udělala na hlavě chemlon a to určitě nechceš. Doporučuju pro ztmavení odstínu použít hnědou přírodní bravu od Henny. Zde jsou použité přírodní rostlinné pigmenty, které se sice během měsíce vymyjí, ale zase je možné barvení Hennou použít opakovaně. Nezapoměň také na nějakou masku na vlasy, kterou si aplikuj 2x týdně, pokud máš hodně suché vlasy, tak zařaď i masku z olivového oleje a žloutku, kterou najdeš na tomto webu.

Zdroj: diskuze BARVENI

Melíry - fotogalerie

Zde vám přinášíme fotogalerii melírů: melíry foto.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Melír tón v tónu

Zvýrazňující melíry jsou o kontrastu. Žena v určitém věku by si měla vybírat mezi přirozenými odstíny, které podtrhnou její barvu vlasů. Nejlepší jsou proužky v barvě o několik málo tónů světlejší, než je přírodní barva. Například pokud si necháte udělat velmi okaté a jasné melíry v některých částech vlasů – z důvodu velkého kontrastu –, dojte ke zvýraznění všech linií, tedy i vrásek.

Zde můžete vidět, jak vypadá melír tón v tónu.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Historie melíru

Barvení vlasů je známé již z dob Egypta, kdy se používaly různé přírodní přelivy. Melír je technika barvení vlasů, kdy se barví jen některé prameny nebo partie vlasů (například konečky), aby se tak odlišily od původní barvy. Pokud se použije technika balení do fólie, je možné použít na melír více než jednu barvu (takzvaný americký melír) a dosáhnout například efektu tónování. Stejně tak je možné k odbarvení vlasů používat roztoky peroxidu.

Melír nepatří mezi zastaralé a opomíjené techniky, i když by se to tak někomu mohlo zdát. Melíry dostaly novou podobu a kolorování účesů je dnes velkým hitem. Módní melír je často nenápadný, pouze prosvětluje a barvou modeluje účes. Moderní melíry dokážou být i extravagantní. Nestačí jen část účesu zesvětlit nebo ztmavit. Takový melír však patří do rukou profesionálních koloristů, kteří vám ve vlasech vytvoří doslova umělecké dílo. Nebojte se tedy ani barev. Barevný melír je přesně to, kam vlasové účesy s melírem spějí. Barva je povolena, trendy jsou růžový, oranžový, žlutý, modrý, fialový či třeba zelený melír. Naprostým hitem je pak multibarevný melír.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY PO VŘEDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emília.

Dobrý den prosím poradte mi jak se zbavit hnědých tmavých skvrn po vředech,čím to vybělit mám toho mnoho děkuji za radu Emília
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po vředech, které byly hluboké, jsou na pokožce patrné opravdu dlouho a trvá až jeden rok, než se pokožka vrátí do původní barvy. Pokud už to máte dlouho, tak můžete použít některý z bělících prostředků, jak je uvedeno v tomto článku: www.ceskenemoci.cz/c…
Když by zesvětlení pokožky nevedlo k uspokojivému výsledku, tak můžete naopak nechat celou pokožku zhnědnout. K tomu můžete použít přirozené slunce, solárium a nebo samoopalovací krémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny po vředech

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Melír nebo barva

Melíry mohou být náročné, pokud jde o dobarvování a následnou péči. Jsou kadeřníci, kteří vám budou chtít aplikovat melír na celou délku vlasů znova a znova, což může vlasy extrémně vysušit a zničit. Promluvte si o tom s kadeřníkem předem, měl by vám následně zesvětlovat jen odrosty. V každém případě se melír stává určitým závazkem. Aby dobře vypadal, je třeba jej pravidelně obnovovat, i když u jemných přirozených odstínů nemusí být odrosty tak patrné. Melírované vlasy ale vždy vyžadují speciální regenerační péči v podobě kvalitních masek a šampónů, aby důsledkem vysušení nedošlo k jejich výraznému poškození.

Rozhodla jste se tedy pro změnu? Není třeba se pouštět do drastických operací, jako je ultra krátký účes nebo rudá barva na blonďaté kštici, postačí jen pár kapek barvy. Možná vám bude stačit jemné, ale viditelné zvýraznění pomocí alobalových proužků. Tak vzhůru do toho, ale mějte na paměti, že když se melíry nezdaří, máte pohromu na několik týdnů, možná měsíců. Navíc je to věc, kterou každý uvidí na první pohled. Zejména pak vy.

Pomůcka: Na melíry se používá i 4% peroxid, na poslední alobaly se pak dává 6%, tím se zajistí, že bude mít melír žlutou barvu při použití produktů od fy Wella.

Nevýhoda barvy na celou hlavu spočívá v tom, že barva rychleji odrůstá, a tak budete chodit častěji ke své kadeřnici, než tomu je u melíru. Melír je však pro vlasy škodlivější než barva. A rozhodně se do zákroku nepouštějte doma.

Melír se obvykle provádí s pomocí speciální čepice a háčku. Tuto metodu musí kadeřnice ovládat, při nezdaru můžete mít pocit, že máte obarvenou celou hlavu a nejsou viditelné žádné pramínky. Pokud kadeřnice použije alobal, tak pravidelnost, že někde pramínky jsou a jinde ne, úplně přebije přirozenost.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paula.

Na stránky jsem koukala, pro mě je důležité, že materiál k prodloužení je z pravých lidských vlasů. Dobře se pak udržuje.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amálka.

U vlasy-levne mají k prodoužení vlasů i metodu tape. Zkusila jsem si je dát. Výsledek byl dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Taky uvažuji o permanentní metodě tape. Dokonce nabízí aplikaci u nich na poboče.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Cibule proti vypadávání vlasů

Nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak okamžitě posílit kvalitu nových vlasů pomocí síry je použít výtažek z cibule přímo na pokožku hlavy. Studie zveřejněná v červnu 2002 v časopise Journal of Dermatology hovoří o účinnosti výtažku z cibule na onemocnění alopecia areata, lépe známé jako místní úplné vypadávání vlasů - lysinky. Studie uvádí, že u 73% ze všech zkoumaných jedinců, kteří používali cibulovou šťávu na pokožku hlavy, došlo k nějaké formě posílení jejich vlasů. Zde uvádíme použité varianty léčby, které byly použity v tomto výzkumném experimentu:

Cibule a med

Smícháme čtvrt šálku šťávy z cibule s jednou polévkovou lžící pravého medu. Se vzniklou medovou pastou si pak denně masírujeme pokožku hlavy. Před každým použitím si uděláme vždy čerstvou medovou pastu.

Cibule a rum proti padání vlasů

Nakrájíme středně velkou cibuli na malé kousky a přidáme k ní jeden šálek pravého bílého rumu a necháme to jeden celý den uležet. Druhý den to potom scedíme a výslednou tekutinu aplikujeme na pokožku hlavy formou masáže. Tuto masáž s rumem a cibulí proti padání vlasů a na kouty ve vlasech používáme dvakrát až třikrát do týdne. Směs je stabilní a vydrží několik dní v chladu.

Cibule a kopřiva proti vypadávání vlasů

Do zavařovací sklenice si dáme šálek nadrobno nakrájené cibule a napěchovaný šálek sušené kopřivy dvoudomé. Směs promícháme, urovnáme a celou ji pokryjeme, respektive zalijeme 40% 6x destilovanou vodkou a dobře uzavřeme. Takto to necháme louhovat sedm dní a každý den to protřepeme. Osmý den to přecedíme a získanou tekutinu aplikujeme 3 krát týdně na pokožku hlavy. Tekutina je stabilní a vydrží několik dní v chladu.

Další možná použití cibule proti padání vlasů

Odborníci na alternativní medicínu, nebo lépe česky řečeno babské rady na padání vlasů, doporučují napříč rozpůlit cibuli a řez potřít medem. Pak s touto medem namazanou stranou třít pokožku hlavy. V případě potřeby si znovu cibuli natřete medem. Toto by mělo být prováděno dvakrát denně – ráno a večer.
Další babská rada na padání vlasů je lék v podobě cibulové koupele. Cibulová koupel využívá účinků suchých hnědých cibulových slupek. 3 šálky hnědých cibulových slupek zalijeme litrem vroucí vody a necháme to louhovat 50 minut a pak to přecedíme. Umyjeme si vlasy šamponem, jako obvykle, a osušíme je ručníkem. Pak vlasy přelijeme několikrát cibulovou lázní a masírujeme přitom pokožku hlavy.

Zdroj: Na vypadávání vlasů zkuste cibuli

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester.

Já jesm si nejvíce k prodloužení vlasů oblíbila clip-in.Nakupuji u vlasy-levne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Riky.

Prý se clip in dají hezky barvit i vlnit.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drah. přichystalova.

Chtěla bych se zeptat, zda se má hnědá slupka z kaštanů oloupat,a potom použít na mast děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštany se použijí nejdříve na výrobu kaštanové tinktury. Kaštanová tinktura se dělá z nasekaných hnědých kaštanů i s hnědou slupkou. Tato kaštanová drť se pak zalije alkoholem a nechá se macerovat. K finální výrobě kaštanové masti se dále postupuje podle níže uvedeného receptu. Kaštany se tedy neloupají.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Gely

Ibišek

Vařený ibišek je skvělým gelem na vlasy. Tento gel je spíše určený pro jemné vlasy, které nepotřebují takovou fixaci jako pevnější, silnější vlasy.

Lněné semínko

Stačí povařit několik tmavých hnědých lněných semínek v hrnci po dobu 10 minut. Poté vznikne pěkný, hustý gel. Důležité je odstranit z hmoty zbytky semínek. Tento gel je velmi účinný a efektivní.

Dalo by se říci, že veškeré přírodní prostředky na vlasy jsou o dost účinnější a lepší nežli komerční přípravky, které spíše vlasy poškozují, než aby jim prospívaly.

Zdroj: Péče o vlasy přírodními prostředky

Prodloužení vlasů Clip in

Jde o metodu postavenou na Clip in sponkách, na kterých jsou našity trsy vlasů. Jsou nabízeny v mnoha odstínech, délkách a také samozřejmě různých kvalitách. Clip vlasy se skládají ze samotných vlasů, přírodních či umělých, našitých na sponkách. Způsob prodlužování vlasů Clip in je v poslední době velice rozšířen. Jedná se o levnou variantu, kdy si lze prodloužit vlasy do několika minut. Péče o vlasy není složitá, ale životnost závisí většinou na kvalitě samotných vlasů.

Druhy

Základní sada

Základní sadu tvoří soubor několika vlasových pramenů různých šířek, které jsou určeny pro pokrytí celé hlavy. Tyto sady jsou nabízeny v několika délkách, a to nejčastěji 38, 51, 56 a 60 cm. Odstíny Clip vlasů lze rozdělit do několika kategorií. Každý odstín má své číselné (abecední) označení, zde jsou ty nejběžnější z nich:

  • Tmavé odstíny: 1, 1B, 2, 4, 6, 8, 18, 30, kde 1 označuje odstín černý (černočerná), 18 odstín nejsvětlejší tmavá a 30 odstín kaštanová a tak dále.
  • Blond odstíny: 14, 16, 22, 27, 60, 613, kde 14 označuje odstín tmavá blond, 22 popelavá blond a 613 světlá blond a tak dále.
  • Melíry: 14/22, 16/613, 18/613, 1B/27 a mnoho dalších kombinací výše popsaných odstínů.

Dvojitá sada

Dvojitá sada se liší od základní sady v objemu. Ve dvojitých sadách je přibližně dvojnásobné množství vlasů. Dvojité sady jsou určeny pro ty, kdo mají vlasy husté a chtějí si je prodloužit. Pokud by takový člověk použil sadu základní, byl by mezi jeho vlasy a těmi přicvaknutými veliký rozdíl v objemu a nevypadalo by to dobře, avšak při použití dvojité sady vlastní vlasy plynule přecházejí v ty přicvaknuté. Odstíny a délky dvojitých sad jsou stejné jako u sad základních.

Setkat se můžeme i se sadou vlasů vlnitých.

Vlasové pásy

Vlasové pásy představují specifickou kategorii Clip vlasů. Jde o pásy dlouhé okolo 90 cm. Jsou dodávány společně se sponkami. Vlasový pás lze rozstříhat jednoduše nůžkami na délky dle vlastní potřeby. Sponky se jednoduše připevní na jednotlivé pásy, čímž je vytvořena plnohodnotná sada v mnoha odstínech a délkách dle výběru. Tato sada vychází nejlevněji ze všech, protože pokud si člověk pořídí základní sadu, tak její délka zdaleka nedosahuje délky vlasového pásu. Jedinou komplikací je nutnost přišití sponek, ale to by měl zvládnout během krátkého času snad každý.

Pramínky

Pramínky lze koupit v sadě několika stejně velikých pásů, často v 8 kusech, nebo také samostatně, což se hodí například pro oživení účesu několika odlišnými pramínky.

Patky a ofiny Clip in

Metoda Clip in se začala užívat i na patky a ofiny. Nasazení patky nebo ofiny není nijak složité a dovoluje výrazně měnit styl účesu bez radikálních zásahů do střihu vlastních vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP