Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

LOTOSOVÉ SEMENO


LOTOSOVÉ SEMENO a nejen to se dozvíte v tomto článku. Ledviny jsou párový orgán uložený po stranách páteře v břišní dutině. Slouží k filtraci krve, čímž se odstraňují škodlivé produkty metabolismu, které jsou pak jako moč odváděny z těla. Ledvina je krytá vazivovým pouzdrem, na které naléhá řídké pojivo prorostlé tukem, který chrání ledvinu před mechanickým poškozením. K ledvině se přikládá nadledvina, endokrinní žláza.


Lotosové semeno

  • botanický název: Nelumbo nucifera
  • čínský název: lianzi
  • užívaná část: semeno
  • chuť: sladká, svíravá
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: článek Potraviny posilující ledviny

Poradna

V naší poradně s názvem JINAN DVOULALOČNÝ GINGO BILOBA ZPRACOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Studeníková.

Prosím o sdělení, jestli mohu nějak využít semena-malé oříšky, které jsou uvnitř velmi zapáchajících žlutých plodů. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žluté páchnoucí ovoce velikosti melounu se jmenuje Durian a pochází z jihovýchodní Asie. Roste na vysokém stromě a vyžaduje teplo a sluneční svit minimálně 9 hodin denně. Semena je možné zasadit, ale nečekejte žádnou krásnou rostlinu. Ze semen Durianu začne růst stromek velký jako naše lípa. Nejlépe je zasadit semeno v zimě a až vzejde, tak mu co nejvíce přisvětlujte na osluněném místě. V létě se mu bude dařit venku pokud teplota neklesne pod 10°C. Více informací najdete tady: https://cs.m.wikipedia.org/…

Zdroj: příběh Jinan dvoulaločný gingo biloba zpracování

Potraviny čínské medicíny

Černý sezam, dřín, fenykl, hroznové víno, hřebíček, jinan, kaštan, kelp, krevety, kustovnice, lotosové semeno, pšenice, rakytník, skopové maso, skořice, sójová omáčka, sůl, vlašské ořechy

Zdroj: článek Potraviny posilující ledviny

Poradna

V naší poradně s názvem NÁDOR NA LEDVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Turek Miloslav.

Dorý den otče Pleskač v roce 2012 mi odbrali ledvinu kvůli nádoru,
V červenci mi vyoperovali nádor na druhé ledvině byl veliký 3,5 cm
nebyl agresivní.Prosím touto cestou o radu jak se léčit aby mi
nádory se nádory netvořily.Ráno si natrhám nať cerelu,petržele
mrkev a červenou řepu naleju as 1dcl vody rozmixuji a vypiju.
Jídlo strašně málo solím,uzeniny nejím a maso jím vařené.Ještě jsem s nízkotučným jogurtem asi 2velké lžíce smíchal s pomletou čajovou lžičkou lněného semena.Nevím,jestli když jím maso v malýh porcí jestli to semeno můžu jíst.
Prosím Vás tímto o radu.

Pán Bůh zaplať za radu M.Turek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte velmi pěkně nastavený jídelníček. Někdy nádory vznikají bez ohledu na způsob stravování. Ovlivňují je faktory, jako například genetická dispozice, vlivy vnějšího prostředí a také kosmické záření. Vy zřejmě budete více vnímavý a náchylnější ke vzniku nových nádorů. Doporučuji zůstat v péči lékařů - onkologů a absolvovat pravidelné prohlídky. Dnešní technika dokáže nádor objevit brzy a bezbolestně. Včasná léčba cílená proti nádorům pomůže k uzdravení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Nádor na ledvině

Pěstování

Mangovník je tropický strom, ovšem i v domácích podmínkách si můžete mangovník vypěstovat. Vyberte si dobře vyzrálý plod, aby měl klíčivé semeno.

Semeno manga opatrně vyndáme z dřevnatého obalu a zasadíme do kypré, lehké půdy budoucím klíčkem dolů. Směr růstu klíčku poznáme snadno z tvaru semene. Můžeme sázet celé semeno i dřevnatým obalem, ale je dobré ho nejprve důkladně odrhnout (odstranit zbytky dřeně) a alespoň pootevřít, protože klíček proniká obalem velmi těžce. Volíme raději větší květináč. Květináč musí být hlavně vysoký, protože hlavní kořen je poměrně dlouhý. Zeminu udržujeme vlhkou. Rostlinka by nám měla vyrašit zhruba za 3 až 4 týdny.

Mango má rádo teplo a světlo. Po celý rok potřebuje dostatek světla a zejména v létě mangu prospívá plné oslunění a snáší i prudké sluneční záření. Mango je nejnáročnější na teplotu. V době vegetace by se měla pohybovat mezi 24–27 °C, v zimním období pak kolem 17–24 °C. Starší mangovníky vydrží kratší pokles teploty ke 2 °C. Květy a malé plody však může poškodit již pokles teploty pod 18 °C.

Během vegetace je nezbytná pravidelná bohatá zálivka. V zimě zaléváme úsporně a také v době kvetení a tvorby plodů zálivku omezíme. Hnojení je podobné jako u citrusů. Mangovník není náročný na půdu, ale nesnáší těžké, promáčené substráty. Vhodná je směs z listovky, rašeliny, kompostu a hrubšího písku. Mango tvoří rozsáhlý kořenový systém, čemuž musí odpovídat i velikost nádoby. Pozor, mango je citlivé na poškození kořenů.

Pokud chcete rostlinu tvarovat nebo udržovat v určité velikosti, přistupujte k řezu nejlépe koncem zimy nebo brzy z jara. Řezem také dosáhnete nového rozvětvování. V případě, že chcete omezit střídavou plodnost, odstraňte při bohatém kvetení některá květenství.

Semenáče plodí zhruba po 6 letech.

Zdroj: článek Ovoce mango

Poradna

V naší poradně s názvem PÍSKAVICE ŘECKÉ SENO, SEMENA LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

Prosím, mužu užívat pískavici řecké seno a semeno při léěbě warfarinem?....děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pískavice řecké seno zpomaluje krevní srážlivost. Společně s Warfarinem zvyšuje pravděpodobnost tvorby modřin nebo vzniku krvácení. Před začátkem užívání pískavice se musíte nejdříve dohodnout se svým lékařem na postupu, kdy začít a kdy vám změří srážlivost krve. Když začnete užívat pískavici jen tak a ještě k tomu jen někdy, tak skutečně hrozí riziko krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Kotvičník nežádoucí učinky

Co má nízký obsah purinů

NEJNIŽŠÍ PURINY = 100 mg na 100 g

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny: celkem purinů v mg na 100 g (průměr) a výživná hustota v mg/M:

  • mandle, sladké 37; 15,7
  • jablko 14; 60,1
  • meruňka 73; 71,6
  • artyčok 78; 834,6
  • chřest 23; 310,9
  • lilek 21; 290
  • avokádo 19; 20,9
  • bambusové výhonky 29; 402,1
  • banán 57; 152,4
  • ječmen bez slupky, celé zrno 96; 71,1
  • fazolové klíčky, sója 80; 378,3
  • fazole, francouzské (fazole, haricot) 37; 266,9
  • fazole, sušené 45; 39,4
  • hovězí maso, konzervované 57; 96,5
  • pivo, bez alkoholu 8.1; 75,4
  • pivo, plzeňské pivo 13; 75,2
  • pivo, světlé, lehké 14; 86
  • červená řepa 19; 108,5
  • borůvky 22; 143,7
  • telecí mozek 92; 203,1
  • pšeničný chléb nebo bílý chléb 14; 13,9
  • brokolice 81; 691,6
  • růžičková kapusta 69; 456
  • zelí červené 32; 350,2
  • kadeřávek 37; 342,6
  • zelí bílé 22; 210,3
  • mrkev 17; 155,9
  • květák 51; 537,9
  • náhrada kaviáru 18; 37,8
  • celer 30; 390,6
  • sýr, brie 7.1; 5
  • sýr, sýr cheddar/cheshire, obsah tuku 50 % 6; 4,3
  • sýr, chata 9,4; 22
  • sýr, eidam, obsah tuku 30 % v sušině 7,1; 6,8
  • sýr, eidam, 40% obsah tuku v sušině 7,1; 5,4
  • sýr, eidam, obsah tuku 45 % v sušině 7,1; 4,8
  • sýr, limburger, 20% obsahu tuku v sušině 32; 41,7
  • třešeň morello 17; 75,5
  • třešeň sladká 7,1; 64,2
  • čekanka 12; 171,8
  • čínské zelí 21; 412,4
  • pažitka 67; 581,2
  • kakaový prášek, částečně odstraněný olej 71; 49,7
  • kukuřice sladká 52; 140,9
  • raci 60; 220,3
  • řeřicha 28; 200,8
  • křupavý chléb 60; 44,9
  • houby lišky 17; 114,2
  • brazilské ořechy 23; 8,3
  • lískové ořechy 37; 13,9
  • arašídy 79; 33,8
  • oves, celé zrno bez plev 94; 63,6
  • olivový, zelený, marinovaný 29; 51,1
  • cibule 13; 112,4
  • pomeranč 19; 105,9
  • hovězí mozek 75; 140,7
  • ústřice 90; 322,6
  • hlíva ústřičná 50; 1054,6
  • petržel, list 57; 266,2
  • vaječné těstoviny – nudle, makarony, špagety 40; 26,6
  • zelený hrách, lusk a semeno 84; 245,7
  • hrách – semeno, suché 95; 82,7
  • broskev 21; 119,6
  • hruška 12; 51,5
  • paprika zelená 55; 681
  • vepřový mozek 83; 161,71
  • ananas 19; 81,4
  • platýs velký 93; 257,6
  • švestky 24; 116,8
  • švestky sušené 64; 67,9
  • brambory 16; 53,6
  • brambory vařené ve slupce 18; 60,3
  • pudink kakaový 55; 42,8
  • dýně 44; 422
  • kdoule 30; 185
  • ředkvičky 15; 234,3
  • ředkev 13; 210,6
  • maliny 18; 126,3
  • rebarbora 12; 212,6
  • rohlík chlebový 21; 18,2
  • žito, celé zrno 51; 63
  • kysané zelí, odkapané 16; 224,7
  • klobása „bierschincken“ 85; 117,3
  • klobása „fleischwurst“ 78; 66,8
  • mortadella 96; 67,4
  • klobása „munich weisswurst“ 73; 65,7
  • klobása vídeňská 78; 65,7
  • párky z&

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tabulka potravin podle obsahu purinů

Příběh

Ve svém příspěvku POTRAVINY SNIŽUJÍCÍ KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Chylík.

Dobrý deň.

Prosím o informáciu, či môžem užívať konopné semeno pomleté a konopný olej, nakoľko som dostal dnu na palec nohy už druhý krát. Neviem to nikde zistiť.Prosím o vyjadrenie aký má obsah purínov. Ďakujem


Prajem pekný deň

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Potraviny snižující kyselinu močovou

Methionin komplex

Phyteneo Methionin komplex 60 kapslí

Složky přípravku přispívají ke kvalitě pokožky, vlasů a nehtů. Přípravek obsahuje vysoké množství potřebných aminokyselin, například L-methionin a L-cystein, a řadu vitaminů skupiny B. V rostlinných extraktech se nachází kyselina křemičitá (přeslička rolní), řada esenciálních aminokyselin (obilné klíčky) a mastné kyseliny, tokoferoly, fytosteroly, selen a zinek (semena tykve).

Složky přípravku byly vybrány s cílem aktivně přispívat ke kvalitě pokožky – biotin, vitamin B2, extrakt z obilných klíčků a zinek ze semen tykve podporují zdravý vzhled pokožky a udržují její pružnost a pevnost vlasů. Biotin a selen se zinkem ze semen tykve podporují normální stav vlasů a dodávají jim lesk. Selen a zinek mají příznivý vliv na stav nehtů a jejich lámavost. •

Upozornění: Přípravek je nevhodný pro děti, těhotné a kojící ženy a pro osoby s otoky srdečního a ledvinového původu. Přípravek se neužívá při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku. Uchovávejte v suchu při teplotě 5–25 °C. Uchovávejte v původním obalu. Ukládejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Doporučené dávkování: Dospělí 1 kapsli 2x denně během jídla. Zapít dostatečným množstvím tekutiny, nejlépe neslazeným čajem nebo vodou.

Složení: Obsah 1 želatinové kapsle – množství (mg) % DDD: L-methionin 250, L-cystein 50, vitamin B1 (thiamin) 1,4 100, vitamin B2 (riboflavin) 5,0 312, vitamin B6 (pyridoxin) 1,0 50, biotin (vitamin B7) 0,15 100, Calcii pantothenas (vitamin B5) 40 667, extrakt Equisetum arvense (přeslička rolní, nať) 50, extrakt Cucurbita pepo (tykev obecná, semeno) 70, extrakt z obilných klíčků 40. Přídatné látky: oxid křemičitý, stearan hořečnatý, želatina, oxid titaničitý. Energetická hodnota 100 g výrobku: 154 kcal (665 kJ), bílkoviny 30 g, tuky 3 g, sacharidy 2 g.

Obsah: 60 kapslí

Použitelnost: 18 měsíců

Zde můžete vidět cenu produktu Phyteneo Methionin komplex 60 kapslí.

NEOFYT Phyteneo Methionin komplex 60 kapslí

Doplněk stravy Phyteneo Methionin komplex má příznivý vliv na vlasy, nehty a pleť. Produkt má vyvážený poměr vitaminů skupiny B: thiamin (B1), riboflavin (B2), pyridoxin (B6), biotin (B7, vitamin H), kyselina pantotenová (B5). Dále například obsahuje extrakt přesličky rolní, který je bohatým zdrojem křemíku; extrakt tykve obecné, který má standardizovaný obsah fytosterolů (rostlinné hormony); extrakt z pšeničných klíčků, což je bohatý přírodní zdroj bílkovin, vitaminů a minerálních látek. V neposlední řadě i vysoký obsah esenciálních aminokyselin methionin

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Methionin

Co má střední obsah purinů

STŘEDNĚ VYSOKÁ HODNOTA PURINŮ = 100 až 400 mg na 100 g

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny:

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny: celkem purinů v mg na 100 g (průměr) a výživná hustota v mg/M:

  • fazole bílé, suché 128; 127,1
  • sója suchá 190; 139,1
  • hovězí maso 120; 192
  • hovězí maso, filé 110; 216,4
  • hovězí maso, přední žebro 120; 185,4
  • hovězí maso, svaly 133; 292,1
  • hovězí maso, hovězí pečeně, svíčková 110; 201,4
  • hovězí maso, rameno 110; 203,9
  • černé fazole mungo, suché 222; 194,3
  • kaviár (pravý) 144; 141,6
  • kuře (prsa s kůží) 175; 288,4
  • kuře (pečené kuře), průměr 115; 165,8
  • vařená slepice, průměr 159; 149,2
  • kuře, stehno s kůží, bez kostí 110; 152,2
  • kachna, průměr 138; 146,2
  • sardel 239; 560
  • kapr 160; 330,9
  • ryba průměr 109; 335,9
  • treska jednoskvrnná 139; 425,2
  • halibut 178; 439,9
  • sleď obecný 190; 342,4
  • sleď atlantik 210; 216,9
  • sledě obecně 219; 197,6
  • makrela 145; 191,2
  • okoun 110; 311,3
  • okouni obecně 241; 544,1
  • treska tmavá 163; 473,4
  • losos 170; 202
  • sardinky 345; 693,2
  • pstruh 297; 686,7
  • tuňák 257; 273,7
  • tuňák v oleji 290; 246,2
  • husa 165; 116,7
  • hrozny, sušené, rozinky 107; 86,4
  • šunka, vařená 131; 248,1
  • srdce ovce 241; 367,6
  • koňské maso 200; 438,8
  • ledviny 218; 419,6
  • jehněčí maso (pouze svaly) 182; 371
  • čočka suchá 127; 93,8
  • lněné semínko 105; 67,4
  • játra kuře 243; 426,3
  • humr 118; 346,4
  • plíce 147; 389,1
  • slávky 112; 391,5
  • hovězí srdce 256; 504,3
  • hovězí ledvina 269; 569,5
  • hovězí plíce 399; 961,4
  • hovězí jazyk 160; 186
  • hrách suchý 109; 84,2
  • vepřová ledvina 334; 784,5
  • vepřový jazyk 136; 208,2
  • štika 140; 406,7
  • semeno máku suché 170; 86
  • vepřové břicho 100; 92,3
  • vepřové břicho, syrové, uzené, sušené 127; 82,6
  • vepřová kotleta s kostí 145; 260
  • vepřová líčka 140; 170,4
  • vepřová panenka 150; 334,8
  • vepřové s kostí (zadní stehno) 120; 155
  • vepřové stehno (zadní stehno) 160; 357,4
  • vepřové svaly 166; 374,9
  • vepřové rameno s kůží (lopatka) 150; 165,2
  • králičí maso, průměr s kostí 132; 207,7
  • králík/zajíc (průměr) 105; 219,4
  • klobása „jagdwurst“ 112; 127,8
  • salám německý 104; 65,9
  • játrový salám 165; 122,2
  • párky z vepřového masa 101; 80,2
  • hřebenatka 136; 505,8
  • krevety 147; 397,9
  • slezina obecně 343; 815,9
  • slunečnicové semeno, suché 143; 59,5
  • telecí kotleta, kotleta s kostí 140; 309,6
  • telecí filé 140; 347,3
  • telecí koleno s kostí 150; 353,2
  • telecí stehno s kostí 150; 310,2
  • telecí maso, pouze svaly 172; 438,7
  • telecí, krk s kostí 150; 326,9
  • telecí rameno 140; 309,3
  • zvěř

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tabulka potravin podle obsahu purinů

Zinek

V potravě jsou hlavními zdroji zinku játra, vaječné žloutky, tmavé maso, mléko, a mořští živočichové, především ústřice. Z rostlinných produktů obsahuje zinek především dýňové semeno, pak také celozrnné cereálie, fazole a ořechy.

Zinek je ale v běžné stravě obsažen jen velmi málo a obvykle ho člověk potravou přijme jen polovinu, než potřebuje, proto je vhodné zinek doplňovat v podobě čistého minerálního zinku. Doporučená denní dávka zinku v lidské potravě se pohybuje mezi 15–25 mg tohoto prvku. Nedostatečné množství zinku v potravě způsobuje nechtěný úbytek na váze, pomalé hojení ran, zhoršování paměti a smyslové poruchy – především zrakové, čichové. Zde naleznete cenu zinku na internetu: zinek cena.

Zdroj: článek Nejúčinější přírodní antioxidanty

Domácí recepty na ekzém

Rozdrťte muškátový ořech (silné aromatické semeno z východoindického stromu) tak, abyste získali jemný prášek. Nejlepším povrchem pro nastrouhání tohoto semene je hladký povrch jakéhokoliv kamene. Prášek smíchejte s vodou a vytvořte jemnou emulzi. Poté naneste na postižená místa.

Na problémové a extrémně suché partie můžete aplikovat kokosový olej, a to kdykoli během dne. Velmi efektivní je kombinace šťávy z mrkve a špenátu. Pijte také hodně vody a pomerančový džus.

Příprava čistícího čaje: instantní černý čaj, 1 lžička jablečného octu a 1 lžička medu. Všechny suroviny smíchejte s vodou a vypijte.

Zdroj: článek Přírodní recepty pro ekzematickou pokožku

Je zelená káva zelená?

Mnoho lidí si myslí, že zelená káva je po uvaření zelená, ale není to pravda. Zelená káva je nazývána zelenou proto, že se k její výrobě používají nedozrálé zelené plody kávy. V takových plodech je již téměř zcela vyvinuto semeno, které se z plodu vyndá, usuší a následně upraží, čímž vznikne hnědé až černé zrnko, které je vzhledově srovnatelné s běžnou kávou. Zelená káva má obvykle zrnka o něco menší, než je zvykem, protože se sbírá ještě ne zcela dozrálá. Nápoj, nebo léčivý lektvar ze zelené kávy je hnědý a vypadá jako kterákoliv jiná káva.

Zdroj: článek Zhubnout pomocí kávy

Celer řapíkatý

Miřík celer je dvouletá bylina z čeledi miskovité. Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Celer řapíkatý obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, vitamíny a minerální látky.

List celeru působí protizánětlivě a močopudně, působí příznivě na činnost ledvin, povzbuzuje chuť jídlu, je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje a podporuje trávení, zpevňuje cévy. Doporučuje se při obezitě, neboť urychluje látkovou výměnu. Působí i jako zdraví neškodné afrodiziakum.

Je to výrazné aroma balkánské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer se spolu s mrkví a petrželí přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k přípravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno jsou častou součástí kořeninových směsí pro grilování.

Zdroj: článek Zdravý celer

Čaje

Čaj na překyselení organismu

Složení:

  • 200 g pampelišky
  • 50 g mochny husí
  • 50 g řepíku
  • 50 g benediktu
  • 50 g třezalky
  • 50 g dobromysli
  • 100 g řebříčku
  • 200 g kopřivy
  • 20 g květu měsíčku
  • 150 g plodů hlohu

Dávkování: 1 lžičku směsi na 1 hrnek vody. Vařit 3 minuty a pít 2x denně před snídaní a večeří.

Čisticí čaj

Složení:

  • 25 g pelyňku
  • řepík
  • 50 g kořenů pampelišky
  • květ měsíčku, meduňky
  • semeno lichořeřišnice větší

Dávkování: 1 polévkovou lžíci směsi zalít 1/4 litrem vroucí vody a nechat vyluhovat 8 minut. Užívat 2x denně (ráno a večer) 20 minut před jídlem. Zpočátku může být tmavá moč (asi 5 dní), asi v barvě „světlé kávy“ – jde o čištění organismu.

Čaj na překyselení ledvin

Překyselení ledvin vzniká, když ledviny nestačí vylučovat z těla kyseliny a toxické látky a vylučují čpavek.

Složení:

  • 50 g pampelišky
  • květ černého bezu
  • lipový květ
  • kůra bílé vrby
  • zlatobýl
  • kořeny jehnice trnité
  • řebříček
  • třezalka
  • 100 g fazolových lusků

Dávkování: 1 lžičku směsi na hrnek vody, vařit 3 minuty a pít 3x denně šálek 30 minut před jídlem.

Zdroj: článek Alkalická dieta

Rakovina plic alternativní léčba

Alternativní léčba má v léčbě nádorových onemocnění jistě své místo, pochopitelně je zde však několik ALE. Alternativní léčba není podložena žádnými studiemi, které by potvrzovaly její efekt, a proto ji musíme brát pouze jako podpůrnou možnost ke klasické terapii. Není sporu o tom, že může dodat lidem naději, že má minimálně placebo účinek a že již jen tím jim může v boji se zákeřnou chorobou pomoci. Na druhou stranu existují i metody alternativní medicíny, jež jsou u nádorových onemocnění vyloženě škodlivé (Breussova dieta). Podobně je velmi obtížné říci, co s organismem udělá kombinace léčivých bylin a chemoterapeutik. Nelze totiž vyloučit, že přitom dojde ke snížení (či zvýšení) účinku chemoterapie vzájemnými interakcemi mezi účinnými látkami. Podotýkám, že zvýšení účinnosti chemoterapie není žádná výhra, protože může nemocného velmi snadno usmrtit. Z těchto důvodů lze doporučit před zahájením jakéhokoli pokusu o alternativní léčbu konzultaci se zkušeným onkologem. Volba alternativní medicíny jako jediné léčebné metody u onkologického pacienta, jemuž má klasická medicína reálně stále co nabídnout, lze považovat za cosi ne nepodobné (sebe)vraždě.

Správně prováděná protirakovinná kúra:

  • Kdo ji správně provádí, ztratí jen málo na váze.
  • Ráno nejprve půl šálku ledvinového čaje (pít pomalu a neohřívat).
  • Po 30–60 minutách 1–3 šálky teplého šalvějového čaje s třezalkou, mátou peprnou a meduňkou, pít opět pomalu po doušcích.
  • Opět po 30–60 minutách polknout malý doušek směsi zeleninových šťáv, opět řádně proslinit.
  • Po dalších 15–30 minutách znovu malý doušek směsi zeleninových šťáv, podle pocitu hladu.

Během dopoledne budeme potřebovat asi 10–15x doušek zeleninových šťáv. Jen tehdy, pokud máme na něj chuť z pocitu potřeby. Mezitím opět vlažný šalvějový čaj, množství záleží na nás. Všechny čaje bez cukru!

V poledne opět 1/16 litru (půl šálku) ledvinového čaje a stejně tak večer před spaním. Ledvinový čaj pijte pouze první tři týdny.

Odpoledne potřebujeme častěji malý doušek šťáv, ale nemusíme. U této kúry nebo polokúry musím důrazně připomenout, že směs zeleninové šťávy podle mého složení se musí bezpodmínečně pít ve spojení s předepsanými čaji vždy po doušcích a dobře proslinit. Nikoliv jen samotnou směs zeleninové šťávy bez čajů!

Je nutné, byl-li pacient ozařován nebo nikoli, aby po doušcích vypil také šálek pakostu (Geramium robertianum), který obsahuje trochu radia.

Užíváním těchto šťáv a čajů po doušcích nastává nucené dobré proslinění a současně způsobuje minimální zatížení pro trávicí orgány. Během této kúry se má pacient snažit být činný, i proto, aby se od své nemoci a od chuti na jí

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Rakovina plic

Ejakulační vývod

Ejakulační vývod (latinsky ductus ejaculatorius) je konečný úsek chámovodu, společný vývod semenných cest a semenných váčků. Probíhá od vyústění semenného váčku, skrze prostatu a končí na semenném hrbolku (pars prostatica) močové trubice. Semenné cesty představují systém navazujících dutých orgánů odvádějících semeno sperma, ejakulát z varlete do močové trubice a dále ven z těla; jsou součástí pohlavního ústrojí muže.

Semenné cesty začínají kanálky ve varleti semenotvornými a dalšími kanálky, ty pokračují do kanálků v nadvarleti, které se spojují ve vývod nadvarlete (ductus epididymis), mnohonásobně stočený tenký kanálek celkové délky až 4 m, tvořící hlavní masu nadvarlete. Ten pokračuje jako chámovod (ductus deferens), který se v prostatě spojuje s vývodem semenných váčků ve společný ejakulační vývod (ductus ejaculatorius), ústící do močové trubice (uretra), která je konečným oddílem semenných cest.

Zdroj: článek Vše o penisu

Nežádoucí a vedlejší účinky

Chia semínka mají blahodárný vliv na náš kardiovaskulární systém, nervovou soustavu a imunitu. Jsou zkrátka pro všechny bez rozdílů věku a pohlaví. Ale i tak v sobě skrývají určitá nebezpečí, která je třeba respektovat:

  • Chia semínka můžou zvýšit účinky léků na snížení krevního tlaku. Pokud v současné době užíváte anti-hypertenzní léky, nebo máte jiná rizika pro onemocnění srdce, poraďte se se svým kardiologem před použitím Chia semínek.
  • Chia semínka můžou zvyšovat aktivitu léků určených pro kontrolu hladiny cukru v krvi. Pokud trpíte cukrovkou, promluvte si se svým diabetologem o používání Chia semen ve vaší stravě.
  • Pokud užíváte lék Warfarin na ředění krve, pak Chia semínka raději vynechte.
  • Chia semínka můžou způsobovat alergické reakce. Nejvíce u lidí, kteří jsou alergičtí na hořtici a na hořčičné semeno.
  • U některých lidí se může projevit nadýmání po snědení většího množství Chia semínek.

Zdroj: článek Chia semínka a jejich vedlejší účinky

Masturbační techniky pro muže

Při onanii u mužů dochází ke ztopoření pohlavního údu, tedy naplnění topořivých tělísek penisu krví. Muž má trvalou představu o tom, jak je na tom s navozením erekce. Ejakulace mu dá hodně informací o vzhledu ejakulátu, jeho barvě, vzhledu i vůni. Počet ejakulačních stahů a prožitek při orgasmu také hodně vypovídá o jeho sexuálních dispozicích. Prostě mnoho z toho, co by při souloži nemohl sledovat, si může v klidu ověřit nebo prozkoumat.

Tipy:

  • Vezměte si igelitový pytlík a „vymažte“ ho lubrikačním gelem. Poté dovnitř zasuňte ztopořený penis a masturbujte, jak jste zvyklí. Výhodou je, že pak nemusíte nic uklízet.
  • Namažte si dlaň ruky (kterou obvykle používáte k masturbaci) lubrikačním gelem a spojte palec s ostatními prsty tak, aby se vytvořila „roura“. Položte si ruku na břicho palcem směřujícím k pupíku a do otvoru v ruce strčte penis. Místo toho, abyste pumpovali rukou, přirážejte pánví proti ruce.
  • Tato technika je určena hlavně pro ty, kteří mají citlivý penis. Nechte si oblečené spodní prádlo a vzrušte se. Jakmile dosáhnete plné erekce, začněte svému malému kamarádovi dávat jakési pohlavky. I když trvá déle, než muž takto dosáhne vyvrcholení, výsledek pak stojí za to.
  • Až budete příště masturbovat a nebude se vám dařit dosáhnout vrcholu, zkuste si druhou rukou obejmout varlata, jemně je stisknout a zatáhnout dolů (nebo i drsněji, pokud tyhle věci máte rádi). Potom budete více cítit, jak vám semeno putuje tělem ven.
  • Namažte si dlaň lubrikantem a místo toho, abyste zuřivě „masírovali“ celé tělo penisu, jemně dlaní přejíždějte po hlavě penisu až k vyvrcholení.
  • Namažte si obě ruce lubrikantem. Jednou rukou obejměte penis u kořene a druhou těsně pod žaludem. Střídavě pak „jezděte“ pravou a levou rukou po penisu nahoru a dolů až do té doby, než dosáhnete vrcholu (vždy se hýbe jen jedna ruka).
  • Při této technice masturbujete jako obvykle, ale jakmile ucítíte, že se blížíte k vrcholu, strčte druhou ruku (kterou nepoužíváte) do nádoby s ledem a pokračujte v masturbaci. Nevěřili byste, jak může kombinace chladu v jedné ruce a tepla v druhé pocit vyvrcholení umocnit.
  • Lehněte si na záda a chytněte penis úchopem „backhand“. Převalte se přes bok, zapřete ruku o postel a jezděte penisem dovnitř a ven. Velmi to připomíná pohyby při souloži. Je to velmi odlišný pocit masturbovat pohyby penisu než jen rukou. Je také příjemné vložit dolů i druhou ruku a cítit pohyby šourku vpřed a vzad, jako když zajíždíš a vyjíždíš z vagíny.
  • Za použití lubrikantu třete špičkou žaludu o dlaň druhé ruky. Výsledný orgasmus bude velmi silný.

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Kdo si hraje, nezlobí

Pěstování pistácií

Řečík pistáciový pochází z Íránu. Je to velice otužilý strom. Snese teplotu -10 ° v zimě a +40 ° v létě. Potřebuje slunnou polohu a dobře propustnou půdu. Dlouhé horké léto je nezbytné ke zrání plodů. Je potřeba jeden samčí strom na 6–8 samičích stromů, aby měly plody. Samčí strom může být i jiná odrůda než samičí strom. Řečík pistáciový vyrůstá až do výšky 10 m. Má opadavé zpeřené listy, dlouhé 10 až 20 cm. Plodem je peckovice – pistáciový oříšek.

Některé vyšlechtěné odrůdy ale mají samčí a samičí květy na jediném stromě. Z nenápadných květů, sdružených do latovitých květenství, se vyvíjí množství drobných zašpičatělých plodů červené barvy. Tenké zelené oplodí skrývá pistáciový oříšek – pecku s tenkou a hladkou dvoudílnou skořápkou, ve které je drobné oválné, zeleně zbarvené semeno charakteristické chuti, která vynikne zvláště po opražení a prosolení. Pistácie bývají většinou nejdražší ořechy, které se na trhu nabízejí.

Pistácii pravou e nutné pěstovat na mimořádně vhodných místech, například u osluněné zdi nebo ve skleníku. Osvědčení odrůda 'Aleppo' je dnes pravděpodobně nedosažitelná. Příbuzným, ne příliš odolným druhem je kyperský řečík terebint (Pistacia terebinthus), který obsahuje pryskyřici. Plody má zpočátku červené, během zrání hnědnou a obsahují jedlá, olejnatá semena, která jsou také zelená a zašpičatělá, ale menší. Slouží jako opylovač pro pravé pistácie, které vytvářejí často pyl příliš brzo a nestačí se tak samy oplodnit. Většina semenáčků je proto hybridem obou druhů, což brání prošlechtění pistáciových oříšků. Plody řečíku lentišku (Pistacia lentiscus) poskytují stolní olej. Tento druh se pěstuje hlavně pro takzvaný mastix, pryskyřičnou hmotu, která se získává ze zářezů v kůře a používá se k výrobě léčiv a žvýkaček.

Pěstování: Pistácie nejsou příliš náročné na půdu. V teplejších zemích jsou vhodnou plodinou pro chudé suché horské půdy, kde nelze jiné, na trhu často méně ceněné druhy ořechů pěstovat. Jeden samčí prašníkový strom se pěstuje asi na šest samičích pestíkových, ale vzhledem k tomu, že pyl dozrává často předčasně, doporučuje se chránit samčí květy papírovými sáčky, dokud nejsou pestíky připraveny k oplození. Pistácie je možné pěstovat ve skleníku. V nádobách vytvářejí atraktivní keře. Je ale nutné jim zajistit opylení. V teplých krajích nebo u ochranné zdi je pistácie zajímavým stromkem. Bývá oblíbenou potravou ptáků a savců. Doporučuje se pouze zmlazovací řez, pro který je nejvhodnější doba uprostřed léta. S vyvazováním ke zdi je nutné začít co nejdříve, aby se dosáhlo keřovitého tvaru.

Hnojení: Stromek se postřikuje stimulátorem Bio-Algeen S-90.

Sklizeň: Zrající trsy se

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Pistácie

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Bc. Jakub Vinš

 Mgr. Jana Fábryová

 Ing. Romana Šebková


lopuchova voda
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
lr cosmetics
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo sedmnáct.