Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

KRÁTKÝ STŘIH VLASŮ PO PADESÁTCE

OBSAH

Účes pro padesátileté muže

Účesy pro padesátileté pány jsou závislé na množství vlasů daného muže. Nutno podotknout, že v dnešní době spousta mužů umí své nedostatky nosit. Níže předložené fotografie jen dokládají toto tvrzení. Takto mohou vypadat účesy pro muže po padesátce, zde je foto muži: muži po padesátce foto.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi DERIVAČNÍ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

před nějakým časem jsem s derivací skončila, neměla sem dost vytrvalosti, ale i přes ten krátký čas několik týdnů, jsem porozrovala blahodárné účinky, nyní jsem těhotná a opět se k této praktice vracím a už se těším na efekt, jinak ti co stále otálejí pár rad: je to zadarmo, nikam nemusíte chodit, nebolí to, 10 minutek, a doporučuju tu vařečku, žíňku upevňuju gumičkou do vlasů a ruce mám v suchu a teple ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Derivační koupel

Módní účesy pro ženy po padesátce

I po padesátce můžete z vlasů vytvářet mnoho různých účesů. Tyto by měly být přiměřené věku, jinak bude celkový vzhled působit v lepším případě staře, v horším pak směšně až infantilně. Lichotivě vypadá pár delších špiček ponechaných v krátkých vlasech, které nejsou náročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. U takto ostříhaných polodlouhých vlasů lze snadno obměňovat styl: jednou je můžete nechat volně padat do tváře, jindy je zase můžete sčesat za uši a podtočit.

Zde je několik tipů na účesy po padesátce.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Diskuze

V diskuzi KRVACENÍ PO PADESÁTCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie Kollárová.

Dobrý den,chtěla jsem se zaptat,je mi 58let a menstruaci nemám od 43let.Dnes jsčem zacala krvácet,Jsem z toho vyděšená! Co to znamená.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvacení po padesátce

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi PESTOVANI KATALPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holcova.

Dobry den,rada bych se zeptala,jestli se katalpě muže uplně zastřihnout koruna, třeba jako u vrby. Potřebovala bych ji zmenšit,každym rokem ji prostrihavam a už je moc veliká na to jak ma kratky kmen.
Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milča.

Katalpu zkraťte jak potřebujete. Řez katalpy se provádí v dubnu.

Zdroj: diskuze Pestovani katalpy

Krátké účesy po padesátce pro muže

Muži v každém věku se chtějí líbit a i ve vyšším věku mohou být pánové atraktivní a sexy. Dnešní doba přeje upraveným mužům, kteří o sebe dbají. Velmi moderní a trendy jsou pánské účesy sestříhané na bocích a na temeni delší, zvlněné či vyfoukané do hladka směrem dozadu. Takto upravený účes ještě zvýrazní jejich sexy šediny. K doladění stylu si muži velice často nechávají dorůst vousy, které jsou pečlivě zastřižené do požadovaného tvaru. Pánské účesy na bokách sestříhané dají vyniknout sexy šedinám.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Účesy pro ženy staršího věku

I u žen staršího věku se z vlasů dá vytvářet mnoho účesů, ty by ovšem měly být úměrné věku, jinak by celkový vzhled mohl působit neadekvátně věku, nebo dokonce i směšně. Pár let vám dokáže ubrat například účes, kdy se ponechá pár delších špiček v krátkých vlasech, které jsou nenáročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. S takto ostříhanými polodlouhými vlasy můžete snadno obměňovat styl – jednou si nechat vlasy padat volně do tváře, jindy je zase sčesat za uši a podtočit. I s barvou se dá čarovat. Stříbrné vlasy, které jsou v tomto období normální, sice mohou být velmi sexy, avšak většina žen staršího věku přirozenou barvu svých vlasů zrovna nevyznává. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, budete vypadat přísně a staře.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paula.

Na stránky jsem koukala, pro mě je důležité, že materiál k prodloužení je z pravých lidských vlasů. Dobře se pak udržuje.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Účesy pro ženy 50+

Vyzkoušejte omlazující účesy pro ženy po padesátce, které vypadají, jako byste si chtěly znovu užít svůj zlatý věk mládí osmdesátých let. Účesy, které jsme milovaly v mládí, lze upravit na moderní retro kolekci účesů, do které se kromě 80. let promítají také špetky „květinových“ šedesátek. K elegantnímu stylu v provedení retro účesy 80. léta se přidává slušivý a bohatý objem, měkké tvary kadeří zjemňují rysy, čímž potlačují výrazné mimické vrásky, i vrásky, které do našich tváří vtiskl čas. Barvy účesů jsou v přírodních tónech, ač se nepočítá s vlastní barvou, která už je bohatě, nebo zcela protkaná šedinami. Medový i platina blond střídají hnědé odstíny s nádechem barvy marsala. V účesech se objevuje falešný bob i módní lob. Vlny jsou decentní, délky měkce zaoblené.

Trendy

Barvy, které vypadají přirozeně, ale současně atraktivně, jsou tím, co po padesátce nejvíce ubírá léta a doslova ženy omlazuje. Po vhodně zvolené barvě by měly mít vlasy zdravý lesk. Vlasy je možné prosvětlit je stínováním nebo také decentně přidáním barvy, jakou je například červená v brunet účesu. Právě na kvalitní barvu je v tomto období kladen důraz, a proto jsou účesy pro starší nejnáročnější. Při výběru barevnosti účesu se musí myslet také na to, aby byla barva snadno upravovatelná především v odrostech. Účesy pro ženy po padesátce jsou obvykle náročné na údržbu a dobrý účes je nejen o tom, že nás udělá krásnějšími či mladšími, ale také, že nebude žroutem našeho času a obsahu naší peněženky. V tomto období je kladen důraz na perfektní a snadno udržitelný střih, k čemuž jsou vhodné krátké vlasy po padesátce, kvalitní barvy a dokonalá péče o vlasy.

Není pravidlem, že v padesáti automaticky hodíme vlasy do krátkého střihu, ovšem někdy nic jiného nezbývá. Skvělou inspirací mohou být nové účesy krátkých střihů pro starší se schopností omladit. Jsou prostě dokonale barevně a naprosto skvěle střižené, což je základ!

Pro milovnice delších vlasů je k dispozici pestrá směsice krátkých a polodlouhých účesů. Zkrácení nebo účes nakrátko nemusí znamenat radikální počin a výsledek není nudný. Vždyť zdařilé mikádo, a to i ve variantě s vlnami, ale také svěží pixie účes je sexy a zralou ženu omladí. Můžete zvážit variantu účesu s ofinou nebo bez ní. Nezapomeňte, že s ofinou se dá kouzlit a díky ní mohou účesy pro ženy po padesátce dostávat zcela nové a nové podoby.

Fotogalerie

Zde můžete vidět trendy účesy u žen 50+, které neubírají na atraktivnosti.

Zdroj: Účesy pro ženy staršího věku

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amálka.

U vlasy-levne mají k prodoužení vlasů i metodu tape. Zkusila jsem si je dát. Výsledek byl dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Taky uvažuji o permanentní metodě tape. Dokonce nabízí aplikaci u nich na poboče.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester.

Já jesm si nejvíce k prodloužení vlasů oblíbila clip-in.Nakupuji u vlasy-levne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Riky.

Prý se clip in dají hezky barvit i vlnit.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Střih pro jemné vlasy

Jemným vlasům nesvědčí přílišná délka. Už vlasy delší než 15 centimetrů začínají mít problém, jak udržet svou váhu a zachovat si objem. Ideální jsou proto tupé sestřihy, které by neměly být delší než po ramena. Konce vlasů je vhodné prostříhat, čímž jednak odstraníme roztřepené konečky, ale hlavně vlasům podstatně ulehčíme. Účesy pro jemné a řídké vlasy musí být vzdušné a hravé. Vhodné je také častěji měnit pěšinku, vlasy tak lépe drží od hlavy. Jemným vlasům může pomoci i slabá trvalá, zde je problém s odrosty, případně vhodně zvolená barva. Nejlepší jsou v tomto případě světlé melíry, které účes opticky zvětší a „nadýchají“.

Jemným vlasům svědčí stupňovité střihy, které zajišťují delší udržení účesu. Vhodné jsou i kratší účesy, kdy vlasy nejsou zatíženy délkou. Naopak mikáda a typy účesů, které si vyžadují pro dobrý efekt i objem, nejsou příliš vhodné. Účes, jak již bylo napsáno, je možné oživit i jemnou ofinou, která se snadno udržuje.

Vhodný střih a časté mytí šampónem jsou pro jemné vlasy opravdu důležité. Na trhu jsou také přípravky, které vlasy mírně zpevní. Aplikují se na mokré vlasy těsně po umytí vlasů. Přípravky se silným účinkem nejsou příliš vhodné, neboť vlasy zbytečně zatíží. Pokud se při finální úpravě účesu neobejdete bez stylingových přípravků, použijte je raději pouze na konečky. Lak zvolte takový, který lze z vlasů vyčesat, a tudíž je nezatíží a nevytvoří zplihlé vlasy. Tupírování se zdá být pro jemné vlasy ideální, protože díky jemu nabude účes na objemu. Jenže opak je pravdou, častým tupírováním se poškozuje struktura vlasu, a ten se stává ještě jemnějším a vytváří dojem malého množství vlasů.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Krátký menstruační cyklus

Polymenorea v překladu znamená častější výskyt menstruace, a to dříve než po 23 dnech od prvního dne poslední menstruace.

Příčiny

Pokud je příčinou nepravidelnosti menstruace porucha v hormonálním systému, nabízí se lékařům řešení v dlouhodobém podávání hormonálních antikoncepčních prostředků. Tato léčba je vhodná především u dospívajících dívek.

Co se s tím dá dělat

Zde můžete použít macu peruánskou, která upravuje hormonální nerovnováhu a pomáhá i s problémy s tím spojenými, jako je padání vlasů či podrážděnost. Pokud toužíte po komplexnějším produktu, sáhněte po bioinformačních kapkách Gynex. Ty pomáhají při hormonálních poruchách, stabilizují hladinu hormonů a působí pozitivně i na plodnost. Stejně tak účinkují i bylinné kapky Estrozin, jejichž účinky můžete navíc podpořit aplikací stejnojmenného pleťového krému. Účinné látky se snadno dostanou do krevního řečiště a výsledky se tak dostaví rychleji.

Zdroj: Výkyvy menstruačního cyklu

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP