Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

HOJENÍ JIZEV SÁDLO

OBSAH

Odstranění jizev po neštovicích

Na korekci jizev po neštovicích je třeba opakovaný laserový resurfacing. Je potřeba vyhledat laserové pracoviště, respektive pracoviště korektivní dermatologie, které se zabývá i výplněmi. Na místě zkonzultujete svůj stav s lékařem, který doporučí nejvhodnější ošetření takto poškozené pleti. Od zákroku nečekejte úplné odstranění daných jizev, ale jenom jejich korekci.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem SEZNAM NEVHODNÝCH POTRAVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valter Kajzar.

Jak je na tom s puriny škvařené sádlo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vepřové sádlo patří mezi potraviny se středně vysokým obsahem purinů. Ale vzhledem k tomu, že množství sádla, které normálně zkonzumujete jako pomazánku, je malé, tak není problém si ho dopřát. V malém množství je sádlo dobré i při dně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam nevhodných potravin

Odstranění jizev po operaci

Operačním zákrokem se nevzhledná jizva odstraní a plastický chirurg ránu zašije znovu tak, aby byla co nejméně nápadná. U menších jizev se používají kortikoidy, nejčastěji se užívá preparát Diprophos, který rozpouští menší jizvy. Injekcí se vpraví látka přímo do jizvy, kde napomáhá jejímu zatažení, takže jizva přestává být vystouplá.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVANÍ UZENEHO MASA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krutska anna.

mam uzeném maso hodně libové chci ho zavařit nužu přidat sádlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Určitě nic nezkazíte, když libové uzené maso zalijete vyškvsřeným sádlem a pak vše zavaříte. Experimentovat se dá i se slaninou nebo špekem buď vcelku a nebo umletý špek přidat k uzenému a pak zavařit.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa

Odstranění jizev po akné cena

Cena ošetření obličeje po akné laserem Smoothbeam je minimálně 3 200 Kč.

Zdroj: Odstranění jizev

Diskuze

V diskuzi JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Laserové ošetření mi doporučila kosmetička, takže ho nyní také zvažuji. Našla jsem si tuto derm.salius.cz/odstr… kliniku a asi do toho půjdu. Jinak se těch nevzhledných jizev po pubertálním akné snad nikdy nezbavím a věřím tomu, že výsledek bude znatelný.

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Kolik purinů obsahuje vepřové sádlo

Vepřové sádlo patří mezi potraviny se středně vysokým obsahem purinů.

Zdroj: Vepřové sádlo - obsah purinů

Poradna

V naší poradně s názvem BOULIČKA NA CHRUPAVCE NA TRAGUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,před 3 dny jsem si sáhla na levé ucho a cítila jsem že mě bolí,myslela jsem si že se mi dělá bedar.Druhý den jsem už jsem měla na chrupavce před vstupem do ucha (tragus) bouličku a místo nateklé a na dotek bolestivé.V uchu mě nic nebolí.Nedalo mi to a zkoušela jsem to mačkat.Nic z toho neteklo.Jenže jsem si na té chrupavce od toho mačkání udělala bolák.Dnes to mám už nateklé pouze na té chrupavce v okolí už nikoliv.Chci se zeptat,co to mohlo způsobit a za jak dlouho se taková chrupavka s bolákem zahojí.Děkuji Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to byla folikulitida a nejčastěji ji způsobí bakterie. Hojení je závislé na typu původce a trvá přibližně 10 dní. V případě opakování zkuste použít roztok Dalacin k potírání. Jsou to antibiotika na předpis a výrazně zkrátí hojení a zmírní bouřlivý průběh.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boulička na chrupavce na Tragus

Odstranění jizev po akné

Pomocí laserů Smoothbeam a GentleYAG se nahradí defektní vazivo jizvy novým a zdravým. Léčí tak všechny jizvy včetně těch po akné. Pokud se jedná o vpadlé jizvy po akné, lze ke korekci použít odpařovací laser. V případech akné je však vždy lepší a efektivnější ošetřovat již jizvy v průběhu aktivních projevů. Jednou z důležitých zásad u čerstvých jizev je ochrana před slunečními paprsky.

Zdroj: Odstranění jizev

Odstranění jizev po akné laserem

Mimořádného zlepšení vzhledu jizev po akné laserem se dosahuje ošetřením přístrojem eMatrix. Pracuje na principu frakční radiofrekvence. Elektromagnetická energie působí hluboko v pokožce, a tak nepoškozuje její povrch. Díky tomu je ošetření vhodné pro všechny fototypy i pro ošetření opálené kůže během letních měsíců. Doba rekonvalescence je mnohem kratší než u laserů.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem POTÍŽE PO NARKOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Dobrý den, v pondělí 23.5. jsem prodělala plastickou operaci samozrejmně pod celkovou anestezií , po probuzení jsem měla silné pálení až bolest v krku, což je podle lékaře a sestřiček následek po intubaci a prý tak do dvou dnu přejde, k tomu jsem občas vykašlávala trochu krvavé hleny...to pan doktor spojil s tím, že kouřím..i když velice málo, někdy nekouřím i pár dní, nekdy třeba jen jednu denně. Bohužel dnes je čtvrtrek, krk je sice lepší, ale stále bolí, hlavně při polknutí a hleny vykašlávám také..sice jen občas,ale i tak. Chtěla jsem poradit, zda i to je po anestezii možné..jinak si dělám obklady na krk, piji řepík, kloktám Švédské kapky. Děkuji za odpověd Maru

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bolesti krku po narkóze jsou normální. Někdy se nepodaří lehce zavést inkubační katetr a poškodí - odře se sliznice a ta pak krvácí. Při tomto stavu pak krk cítíme jako při angíně. Hojení je tak na deset dní, než bolesti při polykání ustanou. Dobré je po dobu hojení kloktat Stopangin nebo vystříkat krk Tantum Verde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potíže po narkoze

Je vhodné vepřové sádlo při dně?

Vepřové sádlo a máslo je možné při dně konzumovat, jen si dávejte pozor na množství. Vzhledem k tomu, že množství sádla, které normálně zkonzumujete v podobě tuku na smažení či v pomazánce nebo přídavku do pokrmu, bývá malé, tak není problém si ho dopřát. Tudíž lze konstatovat, že v malém množství je sádlo dobré i při dně.

Zdroj: Vepřové sádlo - obsah purinů

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šafaříková.

Dobrý den, mám pásový opar na zádech, k léčbě jsem dostala Herpesin a tekutý pudr, ale nevím zda mohu postižené místo mýt nebo jen obnovovat krytí pudrem. Až vyrážka zaschne a začne se loupat je dobré používat nějakou mast nebo stále pudr?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar normálně myjte při sprchování a v prvních dnech aplikujte tekutý pudr. Až vyrážka zaschne a začne se loupat, tak místo pudru používejte Dermo chlorofyl gel, ten pomůže s hojením a zabrání vzniku jizev. Tady je cena dermo chlorofylu www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Použití

Jezevčí sádlo příznivě působí při dýchacích potížích, pomáhá při uvolňování dýchacích cest, zvyšuje prokrvení pokožky v místě aplikace, pomáhá uvolňovat kašlem namáhané svalstvo – vše bylo popsáno výše u složení masti. Zkušenosti příznivého působení na ekzém nebyly uvedeny ani u klasického jezevčího sádla, ani u komerčně vyráběné bylinné masti. Sádlo z jezevce je velice žádané na všechny druhy kašle.

Zdroj: Jezevčí sádlo

Diskuze

V diskuzi AKNÉ .A PŘÍRODNÍ LÉČBA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý de u akné mám vyzkoušeno u syna hlavně pleť čistit a na to se mi nejvíce osvědčilo přírodní mýdlo z mexické kosmetiky Tepezcohuite strom kůže. Mýdlo je hlavně dobré pro léčbu jizev po akné.Je to vynikající kosmetika i pro léčbu atopického ekzému, lupenky, je čistě přírodní, bez kortikoidů. Podívjte se na :www.tepezcohuite.cz/… M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné .a přírodní léčba.

Odstranění jizev Plzeň

Medical Institut Plzeň je dermatologická klinika, která disponuje nejkomplexnější nabídkou zákroků estetické dermatologie a zeštíhlujících procedur. Má vybavení nejmodernější laserovou, radiofrekvenční a medicínskou technikou pro omlazení a hubnutí. Má 14 let praxe v oboru.

Plzeňský Medical institut poskytuje tyto služby:

  • Bělení zubů (Beyond – cold blue light)
  • Fyzioterapie (rázová vlna, ortopedie)
  • Botox, dermální výplně, mezoterapie, estetická dermatologie
  • Omlazení pleti, odstranění vrásek
  • Lékařské přístroje na zeštíhlení a redukci tuku
  • Léčba pigmentací, akné, odstranění jizev
  • Výplach střev
  • Lymfodrenáž

Adresa pracoviště: Medical Institut, Bezručova 143/16, Plzeň 3, 301 00, Česká republika

Telefon +420 775 123 527

Zdroj: Odstranění jizev

Diskuze

V diskuzi VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Musil.

Jakým poměrem mohu smíchat kostivalovou mast ma kaštanovou a konopnou mastí.
Používám sádlo a včelůí vosk.
Děkuji.
Jiří Musil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Plastická chirurgie na odstranění jizev

Plastická chirurgie na odstranění jizev má oproti různým neinvazivním metodám osvědčené trvalé výsledky. Provádí se ambulantně, v lokální anestézii a trvá přibližně 1 hodinu. Jizvy staršího data se řeší pomocí dvoudobé plastické operace s užitím expandéru. Dvoudobý zákrok zahrnuje dvě fáze. Při první se zavede do blízkosti jizvy expandér – prázdný silikonový balonek. Tento balonek se postupně naplňuje fyziologickým roztokem, čímž dochází k jeho zvětšování a roztahování zdravé kůže v okolí jizvy. Za několik týdnů takto vznikne nadbytek okolní tkáně. Poté se přistupuje k druhé fázi zákroku, při níž se využije přebytek kůže k zakrytí nežádoucí jizvy. Po chirurgickém odstranění jizev vznikne nové spojení, které je nenápadné, čisté a bez vystouplých okrajů.

Zdroj: Odstranění jizev

Diskuze

V diskuzi se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Staňková .

Můžete mi prosím poradit jak mám odstranit smůlu z oblečení bez použití lihu???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Smůlu namažu sádlem a místo promnu, dokud se smůla nerozpustí. Propláchnu vodou, na flek použiji jar na odmaštění a vyperu. Sádlo používám i na ruce znečištěné smůlou. Tak mě to naučila babička a funguje to.

Zdroj: diskuze

Výroba

Pokud si budete chtít vyškvařit doma pravé jezevčí sádlo, které dostanete od myslivce, tak na následujících řádcích najdete pracovní postup (recept).

Sádlo necháme ztuhnout v lednici, aby se lépe krájelo. Poté je pokrájíme na kousky. Pokrájené sádlo dáme na pánev se silným dnem, podlijeme trochou vody a necháme nejprve dusit. Když se vyvaří voda, začneme sádlo míchat. Neškvaříme při příliš vysoké teplotě, aby se nám nepřipalovalo. Dobu škvaření nelze určit, záleží na množství sádla, které máme v pánvi. Jakmile sádlo přestane šumět, znamená to, že se vypařila všechna voda. Od tohoto okamžiku odebíráme tekuté sádlo a přes cedník ho lijeme do nádoby, ve které budeme sádlo uchovávat. Přes cedník proto, abychom zachytili drobné kousky škvarků.

Komerčně připravovanou mast z lékárny si také můžete sami namíchat, ale nebudete mít jistotu přesné gramáže bylinek. Vyplatí se tedy si tento produkt zakoupit v lékárně.

Zdroj: Jezevčí sádlo

Doba hojení

Doba hojení je individuální, vždy záleží na rozsahu poškození jemné kůže rtů a na tom, zda nedošlo k bakteriální infekci. Pokožka potřebuje dostatečně dlouhou dobu na svou regeneraci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Odstranění jizev České Budějovice

Institut lékařské kosmetiky, centrum laserové a plastické chirurgie, byl založen v roce 1998 a patří k přístrojově nejlépe vybaveným pracovištím v České republice. Přístroji je myšleno zejména široké spektrum laserů, jelikož centrum se specializuje zejména na laserovou chirurgii.

Prováděné zákroky:

  • Mateřská znaménka, pigmentové skvrny, žilky, jizvy, akné
  • Odstraňování kožních defektů (mateřských znamének, névů, fibromů a jiných kožních výrůstků) laserem
  • Počítačová dermatoskopie
  • Odstraňování červených žilek v obličeji, pigmentových skvrn, jizev
  • Léčba bradavic fotodynamickou terapií
  • Léčba akné (modré světlo)
  • Laserová depilace, permanentní make-up
  • Vrásky, plasticko-chirurgické zákroky v obličeji
  • Liposukce, formování postavy, celulitida
  • Křečové žíly (varixy), hemoroidy, chrápání

Adresa pracoviště:

Institut lékařské kosmetiky, Matice školské 1786/17, České Budějovice 370 01, Česká republika

Telefon: +420 387 730 421

Zdroj: Odstranění jizev

Bolest po extrakci zubu moudrosti

Po zákroku přetrvává působení lokální anestezie po několik hodin. Po jejím odeznění může nastoupit citlivost až bolestivost rány přetrvávající po další 2 až 3 dny. Tato bolest je zvládnutelná běžně dostupnými léky proti bolesti. Aby se snížilo riziko komplikací při hojení (například zánětu), poskytne lékař po ošetření dostatečné informace o tom, jak o ránu pečovat. Při nekomplikovaném průběhu hojení je pacient bez obtíží zpravidla během jednoho týdne.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Hojení dásně po vytržení zubu

Hojení extrakční rány probíhá tak, že se rána nejprve vyplnění krevní sraženinou – koagulem, které je následně z okolní kosti nahrazeno „hojivou tkání“ (granulační tkáň). Ta se změní na vazivo, které se posléze promění v kost. Ze strany sliznice dochází k přerůstání epitelu přes granulace a vazivo. Poruchy hojení mohou nastat zejména v případě, že dojde k rozpadu krevní sraženiny. Lůžko poté zůstává prázdné, může se infikovat bakteriemi z dutiny ústní a dochází k zánětu v přilehlé kosti a měkkých tkáních. To je někdy provázeno poměrně silnými bolestmi. Jedná se o takzvané suché lůžko. Onemocnění se léčí opakovanými výplachy rány a vkládáním různých tamponád a drénů.

Zdroj: Bolest dásně po vytržení zubu


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP