Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z MLETÉHO


Gulášová polévka z mletého masa

Ingredience: 3 brambory, 1 cibule, 1 polévková lžíce gulášového koření, 1 kávová lžička majoránky, 300 g mletého masa (mix), 1 polévková lžíce bezlepkové mouky, 2 lžíce oleje, 1 kávová lžička sladké mleté papriky, cca 2 g soli, 2 l vývaru nebo vody, 2 stroužky česneku

Postup: Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi. Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody nebo vývarem a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem, majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Slyšela jsem, že kuřecí maso při dně není vhodné, a pak také že nevhodná je brokolice. Je tedy vhodná brokolicová polévka z vašeho jídelníčku?
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Brokolice obsahuje přibližně 70 miligramů purinů na 100 gramů. Díky tomu se brokolice řadí do skupiny potravin s nízkým obsahem purinů – potraviny s velmi vysokým obsahem purinů mají více než 300 mg na 100 g. To znamená, že brokolice je dobrou volbou pro lidi s dnou.
Maso je obecně problém při dně. Nejhorší je maso červené. Kuřecí je druh masa s nejnižším množství purinů a proto je možné si dopřát jednu porci kuřecího jednou za dva dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Jídelníček při dně

Gulášová polévka s párkem

Ingredience: 2 plátky másla, 1 střední cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 špetka pepře, sůl, 1 kostka hovězího bujónu, 3 nožičky párků, 2 střední brambory, 1 lžíce hladké mouky, 100 g slaniny, 50 ml mléka, 100 g slaniny

Postup: Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme špetku pepře a mletou papriku. Zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme bujón a vaříme. Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky a osolíme. Uvaříme do poloměkka. Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a párek, poté obojí vybereme z tuku a přidáme do polévky. Přilijeme mléko, promícháme a případně dosolíme. Podáváme s pečivem jako svačinovou pochoutku.

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Příběh

Ve svém příspěvku DÝŇOVÁ POLÉVKA Z DÝNĚ HOKAIDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jane.

Hmm zrovna se na ní chystám, díky https://www.ceskenapady.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel OTTO PEDACK.

Dobrý den všechny vás zdravím chtěl bych reagovat a přidat svůj příspěvek jelikož pěstuji dýně Hokaido jak zelené tak oranžové a jelikož z nich dělám krémové omáčky a polévky tak musím říct že za mě opravdu vynikající rodina tyto polévky miluje a můžu je vřele všem doporučit nebojte se toho zkuste to fakt se to vyplatí takže hezký den a dobrou chuť.

Zdroj: příběh Dýňová polévka z dýně Hokaido

Historie gulášové polévky

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění. Gulášová polévka je tradiční druh uherské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typická je její červená barva, výrazná chuť a vysoká hustota. Připravuje se buď i se všemi ingrediencemi, anebo se dá zakoupit v podobě předpřipraveného instantního obsahu, který se nasype do vroucí vody.

Zdroj: článek Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Příběh

Ve svém příspěvku CUKETOVÁ POLÉVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Čámská.

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Cuketová polévka

Hlavní ingredience

Tradiční gulášová polévka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Má charakteristickou červenou barvu, kterou docílíme mletou paprikou. Polévka má výraznou chuť a měla by být dostatečně hustá.

Zdroj: článek Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Příběh

Ve svém příspěvku DÝŇOVÁ POLÉVKA Z HOKAIDA POHLREICH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeny.

Hokaido je top a je to znát i na jeho cenách v obchodech. My děláme recept hokaido a vždy se podaří. Ukládám si tento.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Dýňová polévka z hokaida pohlreich

Gulášová polévka s párkem

Suroviny:

  • 3 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • sušený česnek
  • 1 lžička gulášového koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • olej
  • 2 ks párků
  • sůl, pepř
  • 1,5 l vody

Postup:

Párky nakrájejte na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky, cibuli očistěte, nakrájejte na drobno a osmažte na rozpáleném oleji. Přidejte papriku, gulášové koření a promíchejte. Poté vložte nakrájený párek. Lehce ho orestujte, zalijte vodou a dochuťte kmínem, pepřem, solí a majoránkou. Nakonec přisypte brambory a vařte, dokud nezměknou. Polévku podávejte s čerstvým pečivem.

Zdroj: článek Recepty na gulášovou polévku

Příběh

Ve svém příspěvku ČESKÝ ROZHLAS BRNO OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Kainer.

Chtěl jsem se zeptat,jestli nevydal otec pleskač nějakou knížku,nebo publikaci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dozvěděla jsem se, že užíváním kostival.kořene mletého lze léčit osteofyty,někdy až k úplnému vymizení.Zároveň mi bylo řečeno,že kostival kořen mletý je vlastně jedovatý.Ráda bych se dozvěděla pravdivé informace od odborníka.Děkuji za odpověď.

Zdroj: příběh Český rozhlas brno otec pleskač

Gulášová polévka z mletého masa

Suroviny:

  • 2 kg brambor
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 ks masoxu
  • 1 lžíce česnekové pasty
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 ks cibule
  • 500 g mletého masa (může být vepřové i hovězí)
  • 3 lžíce mouky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • podle potřeby máslo

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Nakrájenou cibulku zpěňte na másle, vložte do ní mleté maso a asi 10 minut smažte za občasného míchání. Zaprašte mletou červenou paprikou, řádně promíchejte a hned podlijte horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo lehce pod vodou. V tuto chvíli můžete solit a kořenit dle své chuti. Dále přidejte na větší kostičky pokrájené brambory, masox, dolijte horkou vodou tak, aby vše plavalo a vařte ještě asi 5 minut. Mezitím si připravte máslovou jíšku a po 5 minutách ji vylijte do polévky a vařte zhruba dalších 20 minut, za tuto dobu už by měly být brambory také uvařené. Gulášovou polévku z mletého masa ochutnejte a případně dochuťte, nyní už můžete servírovat. Gulášovou polévku z mletého masa můžete podávat klidně i jako hlavní chod, protože dobře zasytí.

Zdroj: článek Recepty na gulášovou polévku

Poradna

V naší poradně s názvem APETIT BABSKÉ RADY NA BOLEST KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Adámková.

Dobrý den.Slyšela jsem v Apetitu mazání z hořčičného/mletého/semínka na bolest kolene,ale zaslechla jsem už konec.Může mi prosím někdo zopakovat recept? Děkuji,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jsou zde dvě možnosti, jak použít hořčičné semínko:

Proti bolesti kloubů: Nejúčinnějším způsobem, jak používat hořčičné semena, je vytvořit malý plátěný sáček naplněný těmito semeny a přidat ho do teplé vody. Pak se můžete buď namočit celá ve vaně naplněné touto vodou nebo namočit jen své bolavé klouby.

Pro zmírnění otoku: Pomocí pár kapek vody vytvořte jemnou pastou z mleté hořčice. Tuto pastu pak použijte na postiženou oblast a nechte působit 20 - 30 minut. Pro přirozené zmírnění otoku je třeba nátěr opakovat dvakrát denně.

Zdroj: příběh Apetit babské rady na bolest kolena

Gulášová polévka z hlívy

Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 300 g brambor typu B, 1 cibule, 1 lžíce řepkového oleje, špetka soli, špetka pepře, kmín, tymián, sladká paprika

Postup: Na trošce řepkového oleje orestujte nasekanou cibulku. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou. Duste přibližně 5 minut. Zasypte sladkou paprikou, přidejte tymián a kmín. Podlijte 1,5 l vody, nebo zeleninovým vývarem. Vařte doměkka, tedy 20 minut. Polévku dochuťte dle potřeby solí a pepřem.

Tip: Ke konci můžete přidat ještě nastrouhanou bramboru, která polévku přirozeně dohustí, a několik stroužků rozmačkaného česneku, můžete přisypat i majoránku. Jakmile jsou brambory měkké, polévka je hotová. Případně ji ještě dosolte či dochuťte vegetou bez glutamátu. Gulášovou polévku s hlívou ústřičnou můžete podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Příběh

Ve svém příspěvku 10 TIPŮ NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Prosím, jak mám odvážit půl gramu mletého kajenského pepře, když nemám laboratorní váhu? Jinde jsem četla, že špetku. To zas každá špetka bude jiná a nebude to půl gramu, když poměr je důležitý. Chceme očistu zkusit s kamarádkou, jenže ona kouří a prý to asi týden nevydrží bez cigaret. Bude ji špatně, nebo ji očista nebude nic platná? Já mám vysoký krevní tlak a v jiném článku jsem četla, že očista není vhodná pro lidi s vysokým tlakem. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh 10 tipů na detoxikaci

Gulášová polévka s bramborem

Ingredience: 2,25 l vody nebo vývaru, 450 g brambor, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, mletá paprika, mletý pepř, kmín, sůl

Postup: V hrnci zpěníme dozlatova cibulku, přidáme na kousky nakrájené brambory, zaprášíme hladkou moukou a paprikou, vše podlijeme trochou vody, nebo lépe vývarem, osolíme, opepříme a za občasného míchání ještě dusíme do změknutí brambor. Před dokončením varu přidáme ještě utřený česnek se solí a posypeme majoránkou. Můžeme podávat s bylinkovými krutony.

Tip: V létě lze přidat při vaření ještě 2 pokrájená rajčata a drobně nakrájenou papriku.

Výše bylo představeno několik variací na zaručeně nejlepší gulášovou polévku jako od babičky. A jaké originální recepty máte vy? Pochlubte se!

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Gulášová polévka bez masa

Ingredience: 1/2 kg brambor, 50 g tuku, 1 malá cibule, 50 g hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, mletá sladká paprika, chilli paprička, mletý pepř, kmín, česnek, sůl, majoránka, petrželová nať

Postup: V osolené vodě uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a mouku (připravíme růžovou jíšku), vmícháme mletou papriku (případně i jemně nasekanou chilli papričku) a zalijeme chladným vývarem. Dobře rozšleháme. Přidáme pepř a kmín a polévku provaříme. Vložíme vařené brambory a znovu přivedeme k varu. Na závěr dochutíme drcenou majoránkou, petrželovou natí a česnekem utřeným se solí. Báječně chutná s domácím žitným kmínovým chlebem.

Tip: Pokud máte mezi strávníky masožravce, opečte jim k polévce na kostičky nakrájený měkký salám nebo párek. Porci uzeniny vložte do talíře a přelévejte polévkou.

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU U DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte spray Tantum Verde https://www.zbozi.cz/hledan…. Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Bolest v krku u dítěte

Pórková polévka krémová

Ingredience: 1 l zeleninového vývaru, 400 g pórku, 1 žloutek, špetka soli, 3 lžíce hladké mouky, 3 dl smetany, 3 lžíce másla, špetka mletého pepře, 0,5 dl mléka

Postup: Na lžíci másla orestujeme pórek. Zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Ze zbytku másla a mouky připravíme jíšku, rozředíme ji zbylým vývarem, rozšleháme a povaříme. Přidáme pórek, který rozmixujeme. Polévku povaříme a zjemníme smetanou a dosolíme a opepříme. Na závěr přidáme do krémové pórkové polévky žloutek rozšlehaný v mléce. Podáváme s kostičkami pečiva opečenými na másle.

Zdroj: článek Pórková polévka

Gulášová polévka z hovězího masa

Ingredience: 500 g předního hovězího masa, 100 g sádla, 200 g cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce kmínu, 3 vrchovaté lžíce sladké papriky, 80 g hladké mouky, 1,5 l hovězího vývaru nebo vody, 700 g brambor typu B, mletý pepř, majoránka, sůl

Postup: Maso nakrájíme na malé kostičky (cca 1,5 x 1,5 cm), osolíme a opepříme. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a maso, opečeme, přidáme nasekaný česnek (4 stroužky, jeden si ponecháme na konečné dochucení), osmahneme, zasypeme paprikou, znovu krátce osmahneme, zasypeme moukou, opět krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, lehce osolíme, přivedeme k varu a vaříme, dokud není maso měkké. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme je doměkka, na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem se solí a majoránkou. Tato poctivá domácí gulášovka s krajícem chleba nahradí i hlavní jídlo.

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Gulášová polévka z vepřového masa

Ingredience: 500 g vepřové pečeně, 1,5 l hovězího nebo vepřového vývaru, 3 cibule, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 bílá paprika, 1 chilli paprička, 4 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké nebo bezlepkové mouky, 3 lžíce másla, sůl, pepř, olej

Postup: Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Jakmile má pěknou barvu, přidáme maso a osmažíme. Ochutíme kmínem a vše zasypeme červenou paprikou, sladkou i pálivou. Maso jen lehce orestujeme a ihned ho podlijeme vývarem. Maso vaříme doměkka, asi hodinu. Polévku ochutíme solí a majoránkou. Ve druhém hrnci si připravíme jíšku. Máslo rozpustíme, zaprášíme moukou a zamícháme. Jíšku jen lehce opražíme, aby nebyla hořká, poté ji velmi opatrně vmícháme do polévky a mícháme, aby se rozpustila a dobře spojila. Polévku vaříme do zhoustnutí. Přidáme lisovaný česnek, podle chuti ještě osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s chlebem, ozdobíme nakrájenou bílou paprikou a chilli papričkou. Polévka je díky ingrediencím velmi pikantní.

Zdroj: článek Gulášová polévka od babičky

Obecné doporučení

Zahuštěnou květákovou polévku s bramborami vaříme hlavně v chladnějších dnech, kdy je naše tělo připraveno přijímat a trávit energeticky náročnější potravu. Hustá květáková polévka s bramborami nám přijde k chuti jako teplá přesnídávka (na výletech, při turistice, při těžší manuální nebo venkovní práci). Nebo zapraženou květákovou polévku s bramborami vaříme na oběd, k němuž jako hlavní chod chystáme sladké nebo méně vydatné jídlo.

Květákovou polévku s bramborami, ale bez zásmažky vaříme v horkých letních dnech či k sytému a vydatnému hlavnímu chodu. Nezapražená květáková polévka s bramborami je vhodná pro jedince s odlehčovací nebo redukční dietou, pro lidi s nesnášenlivostí lepku (celiakií) a pro diabetiky.

Základním kořením pro vaření květákové polévky je muškátový květ. Dále se k dochucení květákové polévky používá černý mletý pepř, někdy majoránka. Kdo má rád exotické chutě, může květákovou polévku dochutit špetkou kurkumy, kari nebo mletého sušeného zázvoru.

Zdroj: článek Květáková polévka podle naší babičky

Co je to frankfurtská polévka

Polévka má název podle frankfurtského párku a v Čechách se vše, co obsahovalo párek, jmenovalo stejně, například frankfurtská pečeně. Název polévky tedy není odvozen podle oblasti či města, ale podle frankfurtských párků.

Zdroj: článek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka z pořadu Kluci v akci

Bohužel v TV pořadu Kluci v akci tuto polévku nevařili. Nevadí, zde jsou další zajímavé recepty...

Zdroj: článek Frankfurtská polévka

Uzená polévka s fazolemi

Ingredience: 0,5 kg uzených žeber, 0,5 kg nejlépe červených fazolí, 1 mrkev, 1 kolečko celeru, 1 petržel, 2 středně velké cibule, 4 kusy bobkového listu, celý černý pepř, mletý černý pepř, nové koření, sůl, hladká mouka, olej, ocet, 1 kostka bujonu

Postup: Ve vodě, do které jsme přidali veškeré koření (s výjimkou mletého pepře), sůl, mrkev, celer, 1 cibuli a petržel, uvaříme do měkka uzená žebra. Vyjmeme, obereme. Do scezeného vývaru namočíme fazole a necháme nejlépe přes noc nabobtnat. Druhý den uvaříme do měkka. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a uděláme zlatou jíšku. Jíšku přidáme k uvařeným fazolím, případným přidáním vody upravíme optimální krémovou konzistenci polévky, dochutíme pepřem, solí, octem eventuálně bujonem. Na závěr přidáme obrané maso, prohřejeme a můžeme podávat.

Zdroj: článek Uzená polévka

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jana Válková


gulášová polévka s bramborem
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
gumar tablety recenze
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Dýňová polévka z hokaida pohlreich

Hana

Perfektní polévka, děláme ji pořád. Naučila jsem se ji a přidávám ještě opraženou slaninu a smetanu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jídelníček při dně

Blanka

Slyšela jsem, že kuřecí maso při dně není vhodné, a pak také že nevhodná je brokolice. Je tedy vhodná brokolicová polévka z vašeho jídelníčku?
díky

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýňová polévka z dýně Hokaido

Jane

Hmm zrovna se na ní chystám, díky https://www.ceskenapady.cz

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cuketová polévka

Helena Čámská

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýňová polévka z hokaida pohlreich

Zdeny

Hokaido je top a je to znát i na jeho cenách v obchodech. My děláme recept hokaido a vždy se podaří. Ukládám si tento.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Český rozhlas brno otec pleskač

Ivana

Dozvěděla jsem se, že užíváním kostival.kořene mletého lze léčit osteofyty,někdy až k úplnému vymizení.Zároveň mi bylo řečeno,že kostival kořen mletý je vlastně jedovatý.Ráda bych se dozvěděla pravdivé informace od odborníka.Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Apetit babské rady na bolest kolena

Zdenka Adámková

Dobrý den.Slyšela jsem v Apetitu mazání z hořčičného/mletého/semínka na bolest kolene,ale zaslechla jsem už konec.Může mi prosím někdo zopakovat recept? Děkuji,

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

10 tipů na detoxikaci

Marie

Prosím, jak mám odvážit půl gramu mletého kajenského pepře, když nemám laboratorní váhu? Jinde jsem četla, že špetku. To zas každá špetka bude jiná a nebude to půl gramu, když poměr je důležitý. Chceme očistu zkusit s kamarádkou, jenže ona kouří a prý to asi týden nevydrží bez cigaret. Bude ji špatně, nebo ji očista nebude nic platná? Já mám vysoký krevní tlak a v jiném článku jsem četla, že očista není vhodná pro lidi s vysokým tlakem. Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dýňová polévka z dýně Hokaido

OTTO PEDACK

Dobrý den všechny vás zdravím chtěl bych reagovat a přidat svůj příspěvek jelikož pěstuji dýně Hokaido jak zelené tak oranžové a jelikož z nich dělám krémové omáčky a polévky tak musím říct že za mě opravdu vynikající rodina tyto polévky miluje a můžu je vřele všem doporučit nebojte se toho zkuste to fakt se to vyplatí takže hezký den a dobrou chuť.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest v krku u dítěte

Cempírek

Použijte spray Tantum Verde https://www.zbozi.cz/hledan…. Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Šupinky na pleti

Miroslava Drábková

Na suchou plet používám čistý kolagen. Uvařím vepřovou nohu, bez soli, velmi pomalu, 2-3 hodiny. Pak scedím, vychladím a sulcem si mažu obličej. Když cítím mírné stahování namažu se krémem. Já jsem zvyklá na rakytníkovou mast. Ale šupinky jsem nikdy neměla, jen suchou vrásčitou plet, která se mi velmi zlepšila. Je mně 71 roků a lituji, že jsem na to nepřišla ve 4O letech. Ze zbytku vývaru je dobrá polévka. Přeji, aby vám bylo pomoženo Drábková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černé tečky ve stolici u miminek

Dagmar

Dobry den,
Nase mala ma 4 mesice, je exkluzivne kojena a take se nam objevily male cerne tecky v jinak normalne vypadajici a pachnouci stolici. Vypadaji jako zrnicka mleteho pepre a na dotyk jsou tvrda. Nemam prasklinu v bradavce, mala nema rymu, banan jsem nemela ani ja, ani ona, vitaminove doplnky stravy neberu. Tak nevim, jestli nemam zajit hned k doktorovi. Holcicka je jinak v pohode, spi a saje normalne, snad jen poslednich par dni vice riha.

S pozdravem,

Dagmar

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

Kamča

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

Trvalová Dagmar

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jídelníček při dně

Cempírek

Ocet při dně nevadí a podle některých odborníků je dokonce prospěšný při snižování kyseliny močové, což je původce dny. Problém bude až v tom, co je do octa naloženo. Máte-li dnu, musíte omezit příjem masa a některých potravin. Mexická kuchyně je úžasná, ale je často plná mletého masa a fazolí a to prostě při dně nemůžete jíst ve velkém množství. Máte-li rád ostré, zkuste se orientovat raději na asijskou kuchyni. Ta nabízí mnoho chutných pokrmů založených jen na zelenině a tím i prospěšných pro nemocné dnou.

Při rozhodování o tom, co jíst a co ne, je dobré vědět, že to nesmí být kakao, alkohol a pivo, potom játra, brzlík a mozek, dále pak to nesmí být ani ančovičky, treska, sleď, makrela, mušle, sardinky, pstruh, krab, humr, ústřice a krevety. Z masa pak vyloučit slaninu, krůtí maso, telecí maso a zvěřinu. Ze zeleniny nejíst chřest, fazole, houby, hrášek a špenát. Ostatní můžete jíst podle libosti s tím, že pokrm s malou přítomností masa bude jen jednou za dva dny.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo sedmnáct.