Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH

OBSAH

Genitální bradavice jsou nezhoubné útvary infekčního původu vznikající na genitálu. Vyskytují se u mužů i žen. Tato infekce patří mezi nejnakažlivější sexuálně přenosné choroby (cca 80 %). Nakazit se genitálními bradavicemi je možné během sexu, ale i použitím infikovaného ručníku. Onemocnět mohou i děti, a to ještě v děloze, kdy papillomavirus prochází placentou, nebo se dítě může nakazit průchodem porodními cestami.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Děkuji mnohokrát,
a je možné to mazat něčím, co není antibiotikum?
Nechci je užívat, ale když nebude zbytí...
Něco přírodního, nebo třeba višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám bude účinkovat jen na folikulitidu. Na močové cesty zaberou ty brusinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Folikulitida na genitáliích

Jedinou možností, jak zabránit jejímu vzniku na genitáliích, je přestat se holit v daném místě. Možností by eventuálně byla změna způsobu holení.

Zdroj: Co je to folikulitida

Druhy folikulitidy

  • Plísňová folikulitida
  • Bakteriální folikulitida
  • Virová folikulitida
  • Neinfekční folikulitida

Zdroj: Folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Chtěla bych se zeptat,
je možné mít folikulitidu a cítit bolest okolo močové trubice a svědění v oblasti genitálií?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Folikulitidu způsobují bakterie, které můžou zároveň infikovat i močovou trubici. Takže příznaky folikulitidy a zánětu močových cest se mohou objevit společně. Doporučuji užívat extrakt z brusinek a kdyby se to zhoršovalo a řezalo vás to při čůrání, tak bych doporučil zajít s tím na gynekologii nebo urologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Co je to folikulitida?

Folikulitida je infekční zánět vlasového váčku (folikulu). Jedná se o poměrně nezávažnou hnisavou kožní infekci. Vlasový váček je místo, ze kterého vyrůstají vlasy a chlupy. Kromě plosek nohou a rukou se tak folikulitida objevuje na jakémkoliv místě těla.

Zdroj: Folikulitida

Folikulitida foto

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět folikulitida.

Zdroj: Folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

Díky!!! ;o)

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Folikulitida příčina

Příčinou vzniku je bakteriální zánět, který je obvykle způsoben bakteriemi ze skupiny stafylokoků. Ty se mohou v oblasti vlasového váčku pomnožit po jeho poranění (například odření, říznutí při holení, bodnutí hmyzu).

Zdroj: Co je to folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem KDY PRASKNE HNIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý večer udělal se mi na prsu hnis skoro u bradavky na kůži kdy praskne

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě je to folikulitida, u které dochází k samovolné perforaci do několika dnů. Typický je červený flek o průměru do dvou centimetrů se středovou šošolkou, kterou vyplňuje výpotek - hnis. Někdy může být folikulitida hluboká a vytvoří se jasně ohraničená červená boule, která nemusí vždy dozrát k prasknutí. Nepropichujte to! Pokud jste z toho nervózní, tak se stavte na kožním, kde vám to vyšetří a dají účiné masti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy praskne hnis

Folikulitida příznaky

Příznaky a symptomy se liší v závislosti na typu infekce.

Povrchní folikulitida, která má vliv na horní části vlasového folikulu, může způsobit: klastry malých červených nebo hnisem plněné hrboly, vyvíjející se v okolí vlasových folikulů. Puchýřky naplněné hnisem lze otevřít. Dalším projevem je červená a zanícená pokožka, svědění nebo citlivost.

Hluboká folikulitida začíná hlouběji v kůži okolí vlasového folikulu a celý ho ovlivňuje. Mezi příznaky patří velké oteklé boule nebo puchýřky naplněné hnisem, bolest.

Zdroj: Co je to folikulitida

Příznaky folikulitidy

V místě postiženého folikulu dochází k zarudnutí. Vytvoří se malý hrbolek, který se může změnit ve vřídek naplněný hnisem. Většinou se toto ložisko šíří a vřídky se množí. Postižené místo je bolestivé. Folikulitida se většinou hojí bez jizev, může však dojít ke vzniku takzvaného furunklu.

Zdroj: Folikulitida

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fruhaufova.

dobrý den,
nakazila jsem se svrabem v jednom nejmenovanem masážním zařízení.. Bohužel to že to je svrab mi pan dr potvrdil až po týdnu, kdy už jsem byla osypaná úplně všude s obrovskou alergickou reakci na parazita samotného. Dostala jsem mast INFECTOSCAB která mi nepomohla a zabraly až kortikoidy. Udělala jsem doma totální deratizaci ale bohužel po 14 dnech se svrab objevil i u zbytku rodiny (2malé deti a manžel) dostaly stejnou mast a já také aby jsme to tedy zničily v rodině. Opět jsem udělala optření k tomu určená nic méně i na sobě i na dětech pozoruji že se nám pupínky objevují pořád. Byt se snažíme dodržovat maximální hygienu mám pocit že i když jsme mast aplikovaly už 2x že to nepomohlo..
Ráda bych věděla jestli přísady k domácí masti seženu v každé lékárně a zajímalo by mne v jakém momentě jsme nejvíc infekčí, pan dr totiž tvrdí že po aplikaci INFECTOSCABU už infekční nejsme čemuž mám problém věřit..
děkuji za odpověd..
Eva F

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniel.

Dobrý den chci se optat , když mám po svrabu na genitáliích červené bouličky za jak dlouho zmizí...pár dnů mě už nic nesvědilo až teď zase lehce začalo.. Je možné že v bouličkách byli zapóřené zákožky ? A popřípadě čím to ještě zle hojit krom infectoscabu

Zdroj: diskuze Svrab

Folikulitida na hýždích

Příčinou vzniku folikulitidy na hýždích může být nošení těsných kalhot. Nemusí to být jen ze zarostlých vlasů nebo chloupků. Může být způsobena třením oblečení, které je příliš těsné, neprodyšné anebo se objeví jako bakteriální infekce. U folikulitidy je více pravděpodobné, že bude svědit nebo dráždit, ale nebude bolestivá.

Zdroj: Co je to folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Co je to folikulitida

Folikulitida nastane, když se vlasové folikuly nakazí, často Staphylococcus aureus nebo jinými bakteriemi. Některé variace jsou známé jako vířivky folikulitidy a holičství svědění. Závažná infekce může způsobit trvalou ztrátu vlasů a jizvy, a dokonce i mírná forma může být nepříjemná a trapná. Infekce se obvykle objeví jako malé bělovlasé pupínky kolem jednoho nebo více vlasových folikulů – drobné kapsy, z nichž vlasy rostou. Většina případů je povrchní a mohou svědit, ale občas jsou bolestivé. Povrchní folikulitida často odezní sama po několika dnech, ale hluboká nebo opakující se může potřebovat lékařské ošetření.

Zdroj: Co je to folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem BEĎARY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Noname.

Dobrý den mám problem na levé pulce pozadí se my udělala tvrdý načervenalý pupínek je asi +- 3cm velky atraštně bolí a sem tam i svědí je citliví na dotek prosím poraďte jak jse toho mam zbavit nebo co by to mohlo byt?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To je folikulitida - zánět vlasové / chlupové cibulky. Doporučuji umýt mýdlem, vysušit a přelepit náplastí, na kterou před nalepením naneste višněvského balzám. Do 3 dnů se to zatáhne a přestane to bolet. Příčinou většinou bývá zpocení, zapaření a nebo také mechanické dráždění chloupku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Beďary na zadku

Folikulitida a stafylokok

Folikulitida je zánět vlasového váčku a mazové žlázky, jehož vyvolavatelem bývá právě stafylokok. Zánět vypadá jako hnisavý pupínek, který se hojí po vypadnutí vlasu, vousu nebo chlupu. Nevyžaduje samostatné léčení, pokud nepostihne rozsáhlejší okrsek. Bakterie – stafylokoky jsou součástí normální bakteriální flóry kůže a nosohltanu. Vyvolávají hnisání v ráně, v kůži, mohou vést i k celkovým těžkým infekcím. Nejdůležitějším stafylokokem je S. epidermidis a S. aureus. Stafylokokové infekce se léčí protistafylokokovými antibiotiky. Někdy je třeba i léčba chirurgická.

Zdroj: Co je to folikulitida

Diagnostika folikulitidy

Určení diagnózy patří do kompetence kožního lékaře neboli dermatologa. Ten diagnostikuje folikulitidu pouhým pohledem na postižená místa.

Zdroj: Folikulitida

Příčiny

Vyrážka může být způsobena některou infekcí, či doprovázet některá onemocnění. Řadíme sem např. spálu, spalničky, neštovice, plísně nebo lupénku.

Folikulitida je způsobena infekcí vlasových folikulů bakteriemi, viry nebo plísněmi. Nejčastější příčinou je folikulitida bakteriemi Staphylococcus aureus. Výsev folikulů je nejhustější na hlavě, ale vyskytuje se všude na těle, kromě dlaní, chodidel a sliznic, výjimkou nejsou ani rty. U folikulitidy hrozí zanesení infekce do porušených folikulů, a ty se stávají náchylnými k invazi.

Zdroj: Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Příčiny folikulitidy

Původcem folikulitidy je bakterie z rodu stafylokoků. Bránou vstupu infekce je poranění kůže. To může vzniknout například při holení, často se jedná o oděrku nebo pouhé bodnutí hmyzem. Folikulitida se nejčastěji vyskytuje na hlavě a obličeji, objevit se může také na genitálu.

Folikulitidu můžete získat, pokud:

  • navštěvujete vířivky nebo plavecké bazény;
  • nosíte těsné oblečení;
  • dlouhodobě užíváte antibiotika nebo steroidní krémy;
  • pracujete nebo používáte látky, které dráždí folikuly (make-up, dehet, atd.);
  • trpíte onemocněním diabetes nebo HIV.

Zdroj: Folikulitida

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP