Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

DR BUDWIGOVA


Bioložka doktorka Budwigová

Johanna Budwigová se narodila 30. září 1908 v Německu. Dr. Budwigová učinila pozoruhodný objev. Dle ní jsou rakovinové buňky takové buňky, kterým schází na molekulární úrovni důležité nutrienty. Také zjistila, že červené krvinky u pacientů s rakovinou neobsahují tukovou složku. Toto zjištění ji dovedlo k vlastní léčebné metodě, která se ukázala být úspěšnou až v 90 % případů. Je potřeba poznamenat, že mnoho jejích pacientů s rakovinou k ní bylo odesíláno až ve 4. stadiu nemoci, kdy už za sebou měli neúspěšnou léčbu operacemi nebo ozařováním. Je dokonce možné předpokládat, že pokud by pacienti přicházeli v dřívějších stadiích nemoci a bez klasické léčby, mohla by se úspěšnost jejího léčení blížit až ke 100 %.

Doktorka Budwigová zjistila, že zatímco nenasycené mastné kyseliny (nazývané souhrnně omega-3 nenasycené mastné kyseliny nebo PUFA omega-3, jejich společným rysem je dvojná vazba mezi uhlíky na třetím místě, počítáno od koncového methylu) jsou lidskému organismu nesmírně prospěšné, takzvané saturované neboli hydrogenované tuky (obsažené dnes například především v údajně „zdravých“ margarínech) našemu zdraví naopak intenzivně škodí. A objevila zázračný recept: lněný olej s mléčnou bílkovinou.

Zdroj: článek Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině

Alternativní léčba rakoviny dietou

Symptomy rakoviny, ale i dysfunkce jater a diabetes 2. typu se po její léčbě zmírnily. Dr. Budwigová následně objevila přírodní cestu, jak je možno lidem co nejvhodněji dodat esenciální složky, které tak nevyhnutně potřebují ve své každodenní stravě. Jednoduše konzumací kombinací dvou přírodních, lahodných potravin – Cottage cheese a lněného oleje (semínka) –, které nejenže mohou rakovině předejít, ale v mnoha případech je možné ji i zcela vyléčit. Pacienti, kteří byli příliš nemocní na to, aby mohli konzumovat už od počátku tuto směs, byli léčeni zadržovaným klystýrem s použitím až jednoho šálku oleje denně. Pacienti se pokoušeli zadržet v sobě olej co nejdéle – minimálně však alespoň 15 až 20 minut. Když se pacientům navrátily síly alespoň natolik, že mohli být krmeni ústy, začala jim být podávána směs. Dr. Budwigová u těžce nemocných také používala olejové zábaly. Olej býval nanášen na celý povrch těla, přednostně ale vždy do podpaždí, na prsa a do třísel, protože se zde koncentrují lymfatické dráhy. Také jej aplikovala na oblasti kolem postižených orgánů. Olej byl na kůži ponecháván asi 15–20 minut, pak bylo tělo omyto teplou vodou. Pacienti si pak na krátkou dobu odpočinuli, zatímco se olej vstřebával hlouběji do pokožky díky roztaženým pórům. Nakonec se pokožka umyla mýdlem a teplou vodou za pomoci houby, aby se kůže zbavila i posledních zbytků oleje. Jakmile pacienti získali dostatek síly, aby se mohli najíst, začala jim postupně dávat léčivou směs, až byli schopni zkonzumovat asi 230 gramů denně. V tomto období nebylo potřeba dodávat další výživu – výjimkou byl pouze med nebo čerstvé ovocné šťávy. Pokud to bylo pro pacienta příliš náročné, dostával trochu šampaňského, protože s ním tělo směs přijímá snadněji než s medem nebo džusem. Jakmile se začalo pacientům dařit lépe a byli schopni přijmout větší množství směsi, začalo u nich období intenzivní terapie, trvající v průměru asi 3 měsíce. Po této periodě následovalo období, kdy se pomalu snižovalo množství podávané směsi a bylo potřeba vydržet až do návratu zdraví.

Když pacienti dosáhli zlepšení, bylo jim doporučováno sedět krátkou dobu na slunci. Jakmile zjevné projevy nemoci ustoupily, dr. Budwigová trvala na tom, aby její pacienti stále užívali udržovací dávky kvůli prevenci. Tyto dávky by bylo možné považovat za potřebné pro každého, kdo se chce vyhnout vážnému onemocnění, a také pro ty, kteří se zbavili příznaků svého onemocnění rakovinou. Tato preventivní dávka byla vypočítána podle tělesné váhy: na každých 50 kg jedna čajová lžička oleje. Dieta dr. Budwigové pomohla během více než desetileté klinické aplikaci tisícům lidí, dokonce bylo dokázáno, že byla úspěšná i tam, kde selhal ortodoxní způsob léčby. Po seznámení se s dosaženými léčebnými úspěchy dr. Budwigové se mnozí vědci na celém světě začali zajímat o lněný olej a studovat jeho účinky. Výsledky množství výzkumů uskutečněných v 90. letech minulého století byly přinejmenším působivé. Léčebné úspěchy dr. Budwigové jsou skvěle zdokumentovány a obstály na výtečnou i při zkoušce před opoziční konvenční lékařskou institucí. Mnoho vynikajících lékařů a odborníků na výživu dnes kráčí v jejích šlépějích.

Zdroj: článek Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině

Lněný olej a tvaroh

Lněný olej s tvarohem je směs předepisovaná dr. J. Budwigovou jako dieta při rakovině, artritidě, roztroušené skleróze, lupénce, ekzémech, trudovitosti. Mnohokrát na Nobelovu cenu navržená lékařka uvádí, že tato základní výživná kombinace skutečně zajistí prevenci a pomáhá tělu vyléčit rakovinu. Zní to jako vtip, uzdravit se z rakoviny za pomoci tvarohu? Je to však metoda dlouhodobě prakticky i teoreticky testovaná. Na rozdíl od běžných léčebných opatření typu chemoterapie se dá říci, že léčba, kterou vynalezla dr. Budwigová, téměř nic nestojí a lze ji „praktikovat“ doma v kuchyni. A také proto ji rakovinový „průmysl smrti“ nenávidí, stejně jako nenáviděl její objevitelku, která s poctivostí vědkyně říkala věci přesně tak, jak byly, ať už se to někomu líbilo, nebo ne.

Doktorka Budwigová totiž zjistila, že zatímco nenasycené mastné kyseliny (nazývané souhrnně omega-3 nenasycené mastné kyseliny nebo PUFA omega-3; jejich společným rysem je dvojná vazba mezi uhlíky na třetím místě, počítáno od koncového methylu) jsou lidskému organismu nesmírně prospěšné, takzvané saturované neboli hydrogenované tuky (obsažené dnes například především v údajně „zdravých“ margarínech) našemu zdraví naopak intenzivně škodí.

Zdroj: článek Lněný olej

Možnosti alternativní léčby rakoviny

Léčebná metoda Johanny Budwigové

Dr. Budwigová učinila pozoruhodný objev: rakovinové buňky jsou takové, kterým schází důležité nutrienty na molekulární úrovni. Také zjistila, že červené krvinky u pacientů s rakovinou neobsahují tukovou složku. Toto zjištění ji dovedlo k léčebné metodě, která se ukázala být úspěšnou až v 90 % případů. A je potřeba poznamenat, že mnoho jejich pacientů s rakovinou k ní bylo odesíláno až ve 4. stadiu nemoci, kdy už za sebou měli neúspěšnou léčbu operacemi nebo ozařováním. Je dokonce možné předpokládat, že pokud by její pacienti přicházeli v dřívějších stadiích nemoci a bez klasické léčby, mohla by se úspěšnost jejího léčení blížit až ke 100 %.

Dr. Budwigová doporučuje lněné semínko, to je složeno ze 42 % tuků a 28 % vlákniny, je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, lignanů a vlákniny. Všechny tyto tři složky jsou důležité a společně přispívají k zachování zdraví. Omega-3 jsou klíčem k využití dalších mastných kyselin v těle.

Směs Dr. Budwigové:

  • 1–2 hrnky sýru cottage, tvarohu, kefíru, nebo jogurtu
  • 2–5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný)
  • 1–3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat)
  • dostatek vody, aby to bylo jemné
  • špetka kajenského pepře
  • volitelné: troška česneku, červený pepř, šampaňské

Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 : 9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidávat i mléko.

Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1 : 1 a pak další týden nebo 10 dnů 1 : 2 a po stejné době dávku ustálit na 1 : 3. V případě kefíru a jogurtu 1 : 3, 1 : 6 a dávku ustálit na 1 : 9. Od počátku užívání směsi buďte přiměřeně na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem.

Gersonova terapie

Max Gerson svou metodu léčby nalezl náhodou, když experimentoval s dietami na léčbu migrén. Výsledkem pak byly metody na léčbu TBC i rakoviny. Došel nakonec ke zjištění, že výživa a detoxikace mohou být léčbou na všechny nemoci. Jeho slova, se kterými přišel už před více než 60 lety, jsou varováním, jemuž dodnes nedokážeme věnovat pozornost. Není možné zbavit naše tělo jedů, když mu nepřestáváme dodávat ve své stravě další a další. To bývá i jeden z hlavních důvodů, proč je rakovina stále na vzestupu. Ušetřit čas trávený v kuchyni je prima, avšak následky bývají hrozivé. Před padesáti lety bývala rakovina onemocněním vysokého věku. Staří lidé mívali často opotřebovaná játra, a proto k nim přicházely nemoci. Rakovina se u nich objevovala až po 60. roce a bylo to celkem řídké onemocnění. Dnes už máme informace o zdravém životním stylu všichni, a přesto téměř každý třetí člověk na rakovinu umírá. Dotýká se to již druhé generace a situace je stále horší.

Vitamin B17 – nitrilosid (laetril)

Biochemik Ernst T. Krebs Jr. také pokládá stravování za rozhodující faktor vzniku rakoviny, ale navíc zdůrazňuje, že nám ve stravě schází především vitamin B17. Prohlašuje, že národy Hunzů, eskymáků nebo indiánů Hopi, které mívají svou stravu bohatou na tuto složku, nikdy rakovinou neonemocní. Také se potvrzuje opak – příslušníci těchto etnik, kteří je opustí a začnou jíst běžnou západní stravu, onemocní rakovinou stejně, jako my ostatní.

Reishi – cenná houba

Reishi neboli Ganoderma lucidum, česky lesklokorka lesklá, patří do čeledi hub chorošovité. Místem jejího výskytu jsou kmeny poškozených stromů, pařezy nebo větve. V tradiční čínské medicíně se využívá k řešení řady zdravotních problémů. V určité době patřila reishi mezi velmi cenné potraviny, které směli konzumovat pouze vyvolení. Tato medicinální houba dokáže stimulovat imunitu, je také schopná působit i proti rakovině. Právě na téma lesklokorka lesklá a rakovina bylo uskutečněno několik studií, při nichž se zkoumalo skutečné působení této houby, protože účinný preventivní a terapeutický vliv je znám. Bylo zjištěno, že dokáže navodit takzvanou apoptózu neboli programovanou buněčnou smrt a že zároveň brání dělení buněk. Reishi je významná medicinální houba především kvůli svým silným antioxidačním vlastnostem, schopnosti regenerovat organismus a stimulovat imunitu. Při alternativní léčbě rakoviny pomocí reishi je důležité, že určité složky houby cílí přímo na rakovinné buňky, ale zdravým buňkám neškodí.

Při jakékoliv léčbě je absolutně zakázán cukr. Dále jsou to veškeré živočišné tuky, všechny salátové omáčky (včetně prodávaných majonéz), veškeré druhy čerstvého masa (může obsahovat chemikálie a hormony), máslo, umělý jedlý tuk, konzervované maso a uzeniny. Konzervační prostředky například blokují látkovou výměnu vyvolanou lněným olejem.

Zdroj: článek Léčba rakoviny

Účinky

Tvaroh pomůže odbourat tuk, aniž by trpěly vaše svaly, to je velká výhoda jeho konzumace. Navíc váš organismus dostane podporu v podobě vitamínů A, B6 a B12, C, D a E. Kromě vápníku obsahuje tvaroh i draslík a hořčík a nenasycené mastné kyseliny. Budete-li tvaroh pravidelně konzumovat, dodáte svému tělu hodně aminokyselin, které nezbytně potřebuje. Kromě toho v tvarohu najdete i hodně vápníku, který je stavebním kamenem pro vaše kosti a zuby. Pravidelnou konzumací tak budete účinně bojovat i s osteoporózou, tedy řídnutím kostí.

Metoda Dr. Budwigové je založena na léčebné dietě. Jde o dietu bohatou na nutriční složky, bez aditiv, bez živočišných produktů – pouze s výjimkou tvarohu (tvarohového sýru Cottage), který je smíchán s olejem ze lněných semen. Tato směs rostlinného oleje a proteinů poskytuje nemocnému tělu potřebnou výživu, aby se vyléčilo samo na molekulární úrovni. Rakovinné buňky se přitom odbourávají nebo absorbují a tělo se uzdravuje už během tří měsíců této diety. Dr. Budwigová tak objevila přírodní cestu, jak je možno lidem co nejvhodněji dodat esenciální složky, které nevyhnutně potřebují ve své každodenní stravě. Docílí toho jednoduše konzumací kombinací dvou přírodních, lahodných potravin – tvarohu a lněného oleje (semínka), které nejenže mohou rakovině předejít, ale v mnoha případech je možné ji i zcela vyléčit.

Chcete-li zahájit dietu, budete muset mít dva spotřebiče: mlýnek na kávu na mletí lněných semínek a ponorný ruční mixér.

Mějte na paměti, že strava by měla být přizpůsobena vašim podmínkám, symptomům a toleranci. Nejedná se o dietní plán. Toto dietní doporučení úspěšně pomáhá lidem s rakovinou, s artritidou, astmatem, fibromyalgií, cukrovkou, krevním tlakem, roztroušenou sklerózou, onemocněním srdce, lupénkou, ekzémem, akné a jinými chronickými onemocněními.

Povolené potraviny: stevia, syrový nepasterizovaný med, xylitol (z břízy), datle, fíky, jahodové a ovocné šťávy sloužící jako sladidla. Dále byliny v jejich přirozené formě, semena a ořechy, kromě arašídů. Syrové nezpracované kakao, drcený kokos bez cukru, šálek černého čaje. Jakákoliv mouka je povolena, pokud je 100% celozrnná. Nakládaná zelenina jedině bez konzervantů! Zmrazený tvaroh, stejně jako ovoce a zelenina, je v pořádku. Vedle tvarohu a sýru Cottage pak jogurt, kefír, výše zmiňované lněné semínko i lněný olej (lněný olej musí být vždy uchovávaný v chladničce). Cibulka, drcený česnek, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky a podobně), sůl, zelenina (mrkev, zelená cibulka), vařené brambory, kyselé zelí, ovoce (maliny, borůvky, banán a další), šampaňské. Pijte pouze čistou vodu.

Recept: 150 g sýru Cottage nebo 1 hrnek tvarohu obsahujícího přes 10 % tuku, 2–5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný), 1–3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat). Dostatek vody, aby směs byla jemná, můžete dát i špetku kajenského pepře (dle libosti vyberte: trošku česneku, červeného pepře, šampaňského vína). Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 : 9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidat i mléko.

Zdroj: článek Jde to jíst jen tvaroh?

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


otok po extrakci zubu
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
karpály léčba
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
nové příběhy

Melanom pod nehtem foto

Barbora

Dobrý den,
již delší dobu mám na okraji palce na noze tmavou skvrnu (cca 3 roky, podle starších fotek byla dříve více do fialova). Do teď jsem to přikládala nadměrné námaze a otlačení prstu, protože často běhám a dlouho chodím a prst mě z některých bot i bolíval. Ani by mě nenapadlo, že dlouhodobá skvrna palce může znamenat něco špatného, ale nyní jsem se dočetla na internetu samé děsivé možnosti a mám hrozný strach. Objednala jsem se i na kožní, ale termín mám docela za dlouho. Moc doufám, že mě také uklidníte. Mohu poprosit o názor? Děkuji

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Melanom pod nehtem foto

Ludmila

moc Vám děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Melanom pod nehtem foto

Cempírek

Na fotografii je vidět krevní výron pod nehtem. Udělala se vám pod nehtem modřinka, která se teď bude týdny až měsíce vstřebávat. Příčina nemusí být pouze z přímého úrazu do palce. K tomuto stačí i namáhavá chůze nebo dlouhý tanec. Kontrola u kožního je skutečně vhodná, ačkoliv se nejedná o nic nebezpečného, tak vás to alespoň uklidní, protože to budete vidět na svém palci ještě hodně dlouho.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Melanom pod nehtem foto

Ludmila

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mám s tímto jít k lékaři. Na pedikúře jsem si všimla hnědého zabarvení nehtu, s tmavšími skvrnami. Nepamatuji se, že bych se bouchla do nehtu nebo něco mi na něj spadlo. Asi se i tak objednám na dermatologii. Děkuji? Ludmila

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Melanom pod nehtem foto

Cempírek

Podle fotografie se vám udělala pod nehtem modřinka. Sama se postupně ztratí, ale bude to trvat dlouhé týdny až měsíce. Pokud i tak budete cítit strach nebo obavy, můžete si pomoci návštěvou v ordinaci kožního lékaře, kde vám potvrdí, že nic z této skvrnky nehrozí.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Melanom pod nehtem foto

Mirka

Prosím mám to podobné. Víte už jestli je to v pohodě?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Melanom pod nehtem foto

Mirka

Dobrý den prosím objevila se mi tato skvrna na palci u nohy, mám začít mít obavy, že se jedná o melanom? Myslím že ještě před 14 dny jsem tam nic neměla. Děkuji.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo sedmnáct.