Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

DÁVKOVÁNÍ AULINU PRO PSA

OBSAH

Použití Aulinu pro psa

Pokud má váš pes bolesti nebo horečku, může být užitečné poskytnout mu malou dávku Aulinu. Pokud však váš pes trpí chronickým bolestivým stavem, nezačínejte léčbu Aulinem, pokud vám to nedoporučí váš veterinář. Pokud to váš veterinář schválí, můžete si nechat Aulin předepsat, protože lék je vázán na lékařský předpis.

Zdroj: Aulin pro psa dávkování

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN V PRÁŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel He KREJCOVA.

pri uzivani Xarelto 15,mg. mohu uzit AULIN obcas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Xarelto je skvělý lék na zpomalení srážlivosti krve, protože se při něm nemusí držet žádná dieta, jako třeba u Warfarinu. Ovšem tyto výhody jsou vyváženy zase tím, že u Xalerta nemůžete běžně používat většinu volně prodejných tabletek proti bolesti. Mezi tyto rizikové léčivé látky patří i nimesulid, který je obsažen právě v prášku Aulin. Souběžné podávání Xarelta a Aulinu neznamená významnou kontraindikaci, nicméně může vést ke zvýšenému riziku krvácení.

Pokud tedy nemáte jinou možnost a vezme si jednorázově tablety Aulinu, i když se léčíte Xalertem, tak se nic moc nestane, ale při dlouhodobějším užívání s více než třemi dávkami, již musíte hlídat krvácení z nosu, úst a hlavně skrytá krvácení do trávicího traktu, která poznáte podle výrazně tmavé stolice. Pokud se krvácení vyskytne a nabývá na intenzitě i frekvenci, pak musíte snížit dávkování Aulinu nebo od jeho užívání zcela upustit.

Pokud se léčíte Xareltem a užijete tabletu Aulinu, tak užijte co nejnižší účinné dávky po co nejkratší dobu, čímž výskyt krvácivých komplikací minimalizujete.

Které volně prodejné léky proti bolesti můžete užívat bez obav, i když užíváte Xarelto?
K tlumení bolesti u pacientů na Xareltu se bezpečně používá paracetamol v dávce 500 až 1000 mg každých 8 hodin. Paracetamol najdete pod názvy léčivých přípravků jako Paraceta, Parapyrex, Panadol, Coldrex. Všechny jsou k dostání bez předpisu a stojí pár korun.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto a Aulin

Dávkování

Obvykle se užívá dvakrát denně. Lék by kvůli riziku nežádoucích účinků neměl být užíván pravidelně v dlouhodobém horizontu.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem KTERÝ LÉKAŘ MI MŮŽE PŘEDEPSAT AULIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Millerova.

Dobrý den.chci se zeptat na kterého lékaře se můžu obrátit aby mi mohl napsat Aulin.Jsem po zlomeninách dolních končetin a jedině Aulin mi pomáhá od bolesti.Děkuji za odpověd Jiřina Millerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin může předepsat kterýkoliv lékař. Při trvalém užívání aulinu je důležité sledování nežádoucích účinků a k lékaři docházet na pravidelné kontroly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Který lékař mi může předepsat Aulin

Aulin a alkohol

Aulin, je-li kombinovaný s alkoholem, může poškodit játra.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem FORSKOLIN ACTIVE DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Objednala jsem si tento priptavek tak jsem zvedava na ucinek.jen de chci zeptat na davkovani...dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Astma: Orálně 10 mg denně po dobu 2 až 6 měsíců.
Obezita: 250 mg extraktu forskolinu 10% dvakrát denně po dobu 12 týdnů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Forskolin active dávkování

Aulin na zuby

Nimesulid obsažený v Aulinu pomáhá v organismu tlumit enzym zvaný cyklooxygenáza, který je zodpovědný za tvorbu sloučenin důležitých pro zdárný průběh zánětlivé reakce, látek zvyšujících tělesnou teplotu a vyvolávajících pocit bolesti. Z toho důvodu působí lék protizánětlivě a tlumí bolest, tudíž je použitelný i na bolest zubů.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem MĚSÍČKOVÁ TINKTURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Můžete mi poradit, kde koupit 80% líh? V lékárně mi řekli, že se nesmí prodávat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Klidně použijte 60% a zvyšte pak dávkování o 20%.

Zdroj: diskuze Měsíčková tinktura

Bezpečnost a účinnost

Použití přípravku Aulin bylo zpochybňováno kvůli jeho údajným nepříznivým účinkům na játra. Mnoho odborníků se domnívá, že dlouhodobá léčba nimesulidem - hlavní účinné látky Aulinu, může způsobit vážné a potenciálně smrtelné poškození jater. Podobné účinky byly pozorovány u psů.

Nimesulid lze psům podávat, ale pouze ve snížených dávkách a po co nejkratší možnou dobu. Komunikujte se svým veterinářem a prodiskutujte dávkování a účinky léku, než si koupíte Aulin pro svého psa.

Celkově tedy může být použití přípravku Aulin pro psy prospěšné, ale pouze pod dohledem veterináře.

Zdroj: Aulin pro psa dávkování

Diskuze

V diskuzi GELOREN DÁVKOVÁNÍ PRO ČLOVĚKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Doležalová.

Prosím o správné dávkování gelorenu pro koně-pro člověka,jaké užívat množství denně při váze 86 kg,nemám s tímto přípravkem prozatím vůbec žádnou zkušenost,předem děkuji za pomoc.J.Doležalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Já si geloren kupuju a používám jednu oranžovou tabletu denně. Tabletu rozčtvrtím nožem a pak normálně rozkoušu a spolknu. Používám to vždycky tři měsíce 90 tablet, pak chvíli přestávka a znovu tři měsíce. Od té doby neznám bolesti v kloubech.

Zdroj: diskuze Geloren dávkování pro člověka

Nástup účinků

Aulin má dobrý a rychlý nástup a minimum nežádoucích účinků při krátkodobém užívání.

Zdroj: Použití Aulinu

Nežádoucí účinky Aulinu

Jako NSAID má nimesulid některé vedlejší účinky. Patří mezi ně zvracení, nevolnost, průjem a žaludeční nevolnost. Po podání léku svého psa pečlivě sledujte. Zkontrolujte jeho stolici, zda nemá známky průjmu a zjistěte, zda nezvrací. Pokud vykazuje známky nepohodlí nebo neklidu, kontaktujte svého veterináře.

Poškození jater je potenciální hrozbou, pokud jde o Aulin pro psy. Abyste zajistili, že léky nepoškodí játra vašeho psa, tak dávkování konzultujte se svým veterinářem. A pokud ho musíte podat urgentně, měla by být dávka nižší nebo stejná jako pro 12leté dítě.

Zdroj: Aulin pro psa dávkování

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z NOSU PO WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan cirhan.

užívám warfarin 3mg 1.5 denně a začíná mi téct krev z nosu! co dál?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co nejdříve musíte k lékaři, aby vám udělal test srážlivosti krve a podle výsledků poupravil dávkování. V žádném případě neměňte dávkování Warfarinu samovolně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Kdy je vhodné použít tablety

Nimesulid obsažený v léčivých přípravcích Aulin, Nimesil, Mesulid má analgetické a protizánětlivé účinky. Používá se zejména při bolestech a zánětech.

Tablety jsou k dostání v blistru z Al/PVC, blistr je bílý, neprůhledný, uschovaný v papírové krabičce. Velikost balení na našem trhu je 3, 6, 10, 15, 20, 30 tablet. Tablety přípravku Aulin obsahují monohydrát laktózy. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí galaktózy, s vrozeným nedostatkem laktázy nebo malabsorpcí glukózy a galaktózy by tedy tento přípravek neměli užívat.

Dávkování: 1 tableta po jídle maximálně 2x denně a po dobu nejdéle 15 dní (aby se předešlo možnému výskytu nežádoucích účinků, například poškození trávicí trubice a jater).

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem DÁVKOVÁNÍ WOBENZYMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Vystrečil.

Dobrý den
Chci použít Wobenzym na úraz ramene. Dávkování 3x před jídlem ,jelikož neustále cestuji a v podstatě nevím kdy a kde a v kolik budu jíst oběd, mám problém s polední dávkou a jejím časováním na 1/2 hodinu před jídlem. Je možné se tomu vyhnout změnou dávkování na 2x ? Ráno a večer žádný problém nemám.
Děkuji Vyst. Praha

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Klidně udržte dávkování třikrát denně a polední dávku vezměte ve prostředku dne. Nemusíte jíst přesně za půl hodiny po Wobezymu. Jídlo můžete dát klidně za hodinu i dvě. Důležité je, vzít si to na lačný žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dávkování wobenzymu

Je Aulin na předpis?

Protizánětlivé léky mohou mít celou řadu vedlejších účinků. Poměrně typické jsou nejrůznější trávicí obtíže včetně zvýšení rizika krvácení do trávicí trubice, žaludečních zánětů a žaludečních vředů. Léky mohou narušit funkce ledvin, vyvolat zvýšení jaterních testů a alergické reakce. Speciálně nimesulid dokáže být nebezpečný pro játra, proto by jej neměli užívat lidé s nemocnými játry (například lidé s cirhózou) a alkoholici.

Z těchto důvodů je tudíž Aulin na předpis. Nejjednodušší cesta k Aulinu je návštěva lékaře, který zhodnotí váš zdravotní stav, posoudí možné nežádoucí účinky, popřípadě kontraindikace s jinými léky. Aulin může předepsat kterýkoliv lékař.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN 3 MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Koutný.

Beru Warfarin 3mg (modré tabletky). Při dávkování 7 tbl. za týden (1 tbl. denně), mám INR = 3,2. O kolik mám snížit dávkování, abych dosáhl INR kolem 2,5 ??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dávkování neměňte, ale povolte si více ve své dietě. Dopřejte si o něco více zelené zeleniny. Když dodržujete antikoagulační dietu moc přísně a nedosáhnete minimální množství vitamínu K, tak Warfarin působí moc silně. To by mohl být váš případ. O svých pochybnostech o dávkování Warfarinu řekněte svému lékaři a dohodněte se na změnách ve vašem jídelníčku. Po změně jídelníčku si nechte změřit INR, abyste se ujistil, že to má správné účinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin 3 mg

Na co je dobrý Aulin granulát

Aulin granulát je rozpustný ve vodě, je tedy vhodný i na cesty, pro pacienty, kteří obtížně polykají tablety, a pro děti od 12 let, navíc má příjemnou chuť. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů), u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů) i při bolestivé menstruaci.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem MÍSTO WARFARINU INJEKCE PŘI OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

potřebuji snížit warfarin aneudélat chybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sama si dávkování Warfarinu neupravujte! Je to nebezpečné a mohlo by vás to stát život! O změně dávkování se poraďte se svým ošetřujícím lékařem, protože on nejlépe zná váš zdravotní stav a může podle toho určit jinou dávku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Místo warfarinu injekce při operaci

Na co je dobrý Aulin gel

Aulin gel je lék určený k lokální léčbě bolestí a otoků zejména při poúrazových stavech měkkých tkání (svalů a šlach), jako například vymknutí, naražení, podvrtnutí nebo akutní poúrazový zánět šlach. Obsahová látka nimesulid je dobře účinná v léčbě bolesti a působí také proti zánětu. Aulin gel má rychlý nástup účinku do několika minut po aplikaci díky obsahu speciální látky transcutol, která podporuje vstřebávání a prostupování účinné látky k bolestivému a zanícenému místu. Gel je přitom k pokožce šetrný, nedráždí ji ani nevysušuje.

Dávkování a použití: Dospělí a děti od 12 let aplikují 3x denně gel v množství 3 g (to je asi 6–7 cm gelu vytlačeného z tuby) na postižená místa. Gel se nanáší na postižené místo v tenké vrstvě a lehce vmasíruje až do úplného vstřebání. Léčba obvykle trvá 7–14 dní, pokud neurčil lékař jinak. Lék není určen pro děti do 12 let. Aulin gel je určen pouze k zevnímu používání. Neaplikujte na otevřené rány. Dbejte instrukcí uvedených v příbalovém letáku. O používání Aulin gelu se v případě nejistoty poraďte se svým lékařem či lékárníkem.

Tento produkt je volně prodejný.

Zdroj: Použití Aulinu

Brambořík – dávkování

Příslušná dávka bramboříku závisí na několika faktorech, především na věku, zdraví, ale i na jiných okolnostech. Zatím neexistuje dostatek vědeckých informací pro určení vhodného dávkování bramboříku. Pamatujte si, že přírodní produkty nejsou vždy bezpečné, je důležité správné dávkování. Ujistěte se, že se řídíte příslušnými pokyny na příbalovém letáku. Také se můžete před použitím léků z bramboříku poradit s lékárníkem nebo lékařem.

Zdroj: Brambořík může být nebezpečný lék

Mykóza

Wobenzym výrazně snižuje riziko přechodu gynekologických zánětů do chronického stavu. U úporných infekcí, které vyvolávají mykózy, Wobenzym výrazně zvyšuje účinnost léčby a pravděpodobnost vyléčení.

Účinky

Wobenzym je podpůrným lékem při klasické léčbě mykózy. V kombinaci s Wobenzymem stoupla úspěšnost léčby na více než 81 %.

Dávkování

Začněte užívat Wobenzym v denních dávkách 3x4 dražé a pokračujte v nich po další tři měsíce. U dětí určuje dávkování lékař!

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Dávkování

Při používání kozlíku lékařského je třeba dbát na doporučené dávkování. To je výhoda kozlíkových kapek z obchodu – přesně znáte doporučené dávkování a sílu. Malé dávky nervový systém opravdu povzbuzují, při předávkování však může docházet k útlumu, halucinacím nebo křečím. Proto užívejte vždy jen doporučené dávkování. Pro zlepšení kvality spánku se doporučuje užívat 400–900 mg extraktu až 2 hodiny před spaním po dobu 28 dní. Maximální dávka je 15 g kořene denně. Běžně se užívá kozlíková tinktura v dávce 15–20 kapek do vody několikrát denně. Doporučená dávka je 10 mg suchého extraktu, popřípadě do 50 mg kořene denně.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Glukopur dávkování

Jako rychlý zdroj energie se Glukopur dávkuje v množství 80-100 g na den. Při nechutenství se doporučuje podávat Glukopur po dobu 10-14 dní, nejlépe ráno na lačno v celkové denní dávce 100 g na 500 ml oblíbeného čaje.
 

Domácí dávkování

  • 1 rovná lžička glukpuru= 3 g, 
  • 1 rovná polévková lžíce glukopuru = 12 g.

 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Cena Aulinu

AULIN 100MG POR GRA SUS 15 I

  • Maximální úhrada pojišťovny: 24,22 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 81,38 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 57,16 Kč
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 81,03 Kč
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta: 81 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 45,86 Kč
AULIN 100MG POR GRA SUS 30 I
  • Maximální úhrada pojišťovny: 48,42 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 143,17 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 94,75 Kč
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 141,36 Kč
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta: 92,94 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 91,73 Kč
AULIN 100MG TBL NOB 15
  • Maximální úhrada pojišťovny: 24,22 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 78,36 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 54,14 Kč
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 78,22 Kč
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta: 54,00 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 45,86 Kč
AULIN 100MG TBL NOB 30
  • Maximální úhrada pojišťovny: 48,42 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 140,15 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 91,73 Kč
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 138,22 Kč
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta: 89,80 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 91,73 Kč
AULIN 100MG TBL NOB 30
  • Maximální úhrada pojišťovny: 48,42 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 140,15 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 91,73 Kč
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 140,15 Kč
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta: 91,73 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 91,73 Kč
AULIN 30MG/G GEL 100
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 228,31 Kč
AULIN 30MG/G GEL 50
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 156,68 Kč
AULIN 100MG POR GRA SUS 15
  • Maximální úhrada pojišťovny: 24,22 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 81,38 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 57,16 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 45,86 Kč
AULIN 100MG TBL NOB 15
  • Maximální úhrada pojišťovny: 24,22 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 78,36 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 54,14 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 45,86 Kč
AULIN 100MG TBL NOB 30
  • Maximální úhrada pojišťovny: 48,42 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 140,15 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 91,73 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 91,73 Kč
AULIN 100MG TBL NOB 15
  • Maximální úhrada pojišťovny: 24,22 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 78,36 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 54,14 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 45,86 Kč
AULIN 100MG POR GRA SUS 30
  • Maximální úhrada pojišťovny: 48,42 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 143,17 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 94,75 Kč
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 91,73 Kč

Zdroj: Použití Aulinu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP