V mikrovlnce nahřejeme olivovýolej, aby byl teplý, ale ne horký! Pak jej vetřeme do suchých vlasů, hlavně na konečky. Poté zabalíme vlasy do ručníku a půl hodiny necháme působit. Nakonec umyjeme vlasy jemným šampónem.
Ve svém příspěvku PÉČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamilla.
Péče o pleť je s věkem náročnější a důležitější. Například sérum s kaviárem a jinými prvky na profesionální ošetření pleti. Má to výživné a regenerační účinky. (píší o tom na zapakatel.cz) Ale pro tělo je dobrý také olej z Mrtvého moře. Někomu může vyhovovat nejlépe zase dětský olivovýolejz lékárny...
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Čistý olivovýolej je více než jen zdravý a chutný tuk, ale může také pomoci se zmírněním zácpy. Tento olej stimuluje trávicí systém, který pomáhá s pohybem tlustého střeva. Pravidelné užívání olivového oleje tak předchází zácpě.
V dopoledních hodinách by měla být užita lžíce olivového oleje. Ideální je, aby byl konzumován na lačný žaludek. Olivovýolej může být smíchán s citronovou šťávou, pokud chcete zlepšit jeho chuť. Citronová šťáva působí také sama o sobě jako přírodní prostředek proti zácpě.
Citronová šťáva, olivovýolej a med zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se shromažďují jedy, kterých se chceme zbavit, aby naše tělo dobře fungovalo. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a chrání organismus před závažnými onemocněními, zabraňují vzniku akné a ekzémů.
Dejte si ráno nalačno polévkovou lžíci olivového oleje. Důležité je, abyste vydrželi alespoň 30 minut, než se nasnídáte. Olivovýolej má totiž mírně projímavé účinky a celkově příznivě působí na trávení. Pokud vám zcela nesedí chuť olivového oleje, smíchejte ho s citronem nebo jej vyměňte za kokosový olej.
Olivovýolej obsahuje několik přírodních antioxidantů, které chrání buňky před škodlivými volnými radikály. Významně tak přispívající k ochraně před nádorovými onemocněními a zpomalují stárnutí organismu. Kvalitní oleje obsahují omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které chrání naše cévy. Dalšími hodnotnými látkami jsou vitamíny A, D, E a K. Ke složkám olivového oleje patří také přírodní barviva karoten a chlorofyl. Omezují tvorbu krevních sraženin a působí blahodárně v našem metabolismu a podporují vstřebávání živin.
Olivovýolej má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Každý odborník ocení velmi nízkou kyselost, která je 0,1–0,8 %. Neobsahuje cholesterol. Obsahuje mononenasycené mastné kyseliny (monokarboxylové kyseliny), které jsou základem pro tvorbu bílkovin. Dále obsahuje vitamín A a E (tokoferol) – vitamín rozpustný v tucích, který chrání buněčné membrány = slouží jako důležitý antioxidant (chrání před vznikem rakoviny a cévních chorob). Panenský olivovýolej podporuje trávení a také se považuje za velmi dobré laxativum (projímadlo), které podporuje peristaltiku (pohyby – pročišťování) střev, jejich uvolnění a vyprazdňování při zácpě (o způsobu a míře dávkování za těchto okolností je možné se poradit).
Dávkování: Použijte 1 polévkovou lžíci olivového oleje každé ráno nalačno jako vynikající přírodní projímadlo.
V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ, SMÍ SE POUŽÍVAT PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janal.
Smí se používat olivovýolej při užívání warfarinu?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Olivovýolej se smí používat při léčbě Warfarinem, ale musíte dávat pozor na jeho množství. 100 ml olivového oleje obsahuje 55 mikrogramů vitamínu K, přičemž denní příjem vitamínu K musí být na úrovni 90 mikrogramů. Aby bylo možné ten den jíst i jiné rostlinné produkty s obsahem vitamínu K, tak by oleje nemělo být více než 20 ml (11 mikrogramů vitamínu K).
Dávejte pozor, abyste nekoupili sporné výrobky, jelikož ne všechny výrobky s olejem z krillu si jsou rovny. Pravý olej z antarktického krillu není levná záležitost, takže když uvidíte olej z krillu, který bude levný, tak bude velká pravděpodobnost toho, že se nejedná o 100% čistýolej z Antarktidy. Levný olej „z krillu“ zároveň nemusí obsahovat ani správnou rovnováhu omega 3 mastných kyselin a ani základní vitamíny jako je vitamín E.
Olivovýolej hydratuje vlasy a působí jako přírodní kondicionér. Olivovýolej je v péči o vlasy používán dlouhou dobu, zvláště je skvělý pro výživu křehkých, suchých a poškozených vlasů. Zároveň je omlazuje a dodává jim lesk.
Vejce obsahují mnoho živin, které z nich činí nepostradatelnou surovinu. Vejce jsou dobře známá zvláště pro svůj vysoký obsah bílkovin. Bílkoviny ve vejcích jsou nejkvalitnějším proteinem, který se nenalézá v žádných jiných potravinách.
Med má výborné hydratační vlastnosti. Velmi často se používá pro výrobu domácích masek na vlasy, a to pro suché a unavené vlasy. Med má skvělé regenerační vlastnosti a dodá vlasům vlhkost, takže pak vypadají zářivěji a jsou nádherně lesklé.
V naší poradně s názvem LÁMAVÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maretová.
Přiznám se, že já jsem se po mnohém zkoušení různých metod a přípravků nakonec rozhodla jen pro olejování (o té metodě například tady http://www.prostezdravi.cz/… nebo http://dlouhevlasy.cz/pece-…). Používám olivovýolej, který je cenově nejdostupnější a taky si říkám, že poměr cena výkon zde bude asi naprosto nejdokonalejší. A opravdu to stačí, víc výdajů než jednou za čas koupit v Bille lahev panenského nemám.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Plně souhlasím, taky jsem zjistila, že mi na vlasy nejvíce prospívá olivovýolej s pár kapkami citronu. Vlasy si nejdříve umeju jedlou sodou rozdělanou ve vodě a pak si na ně dám olivovýolej s citronem a je to naprosto dokonalé. V jednoduchosti je síla, někdy :-).
Na detoxikaci jater je třeba pravidelně každé ráno po dobu jednoho měsíce na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Uvedené ingredience užívejte přesně v uvedeném pořadí za sebou. Tuto domácí očistu organismu olejem, medem a citronem provádějte jednou do roka.
V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ, SMÍ SE POUŽÍVAT PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Olivovýolej se smí používat při léčbě Warfarinem, ale musíte dávat pozor na jeho množství. 100 ml olivového oleje obsahuje 55 mikrogramů vitamínu K, přičemž denní příjem vitamínu K musí být na úrovni 90 mikrogramů. Aby bylo možné ten den jíst i jiné rostlinné produkty s obsahem vitamínu K, tak by oleje nemělo být více než 20 ml (11 mikrogramů vitamínu K).
Zdraví Cempírek!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.
K výrobě budeme potřebovat 2 mrkve, škrabku, ruční struhadlo nebo robot, olej (olivový nebo mandlový), hliněný nebo nekovový hrnec, cedník a nějakou uzavíratelnou skleněnou nádobu.
Nejdříve oloupeme nebo oškrábeme mrkev a pak ji nastrouháme v ruce nebo pomocí kuchyňského robotu se struhadlem. Nastrouhanou mrkev dáme do hliněného nebo nekovového hrnce a zalijeme olejem, aby bylo vše v oleji dobře potopeno. Hrnec pak zakryjeme a dáme na plotnu, kde ho POMALU přivedeme k varu. Pak směs vaříme na nejnižší stupeň po dobu 20 minut, nebo dokud kusy mrkve nezměknou a olej se nezbarví do tmavě oranžové barvy. Pak to přecedíme do skleněné nádoby, kterou zakryjeme víčkem a uložíme ji v chladničce.
Smysl užívání těchto ingrediencí spočívá v tom, že když je pozřete na lačný žaludek, stimulujete tím játra, a ta ze sebe přímo vychrstnou nahromaděné jedy do žlučníku a ty se z něj vyloučí žlučí a vytečou ven zažívacím traktem. Před i po požití těchto ingrediencí byste dvě až tři hodiny neměli nic jíst. Můžete ale pít bylinkové čaje a čistou vodu, abyste pomohli svému tělu eliminovat jedy, které vyloučila vaše játra.