Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ DENNÍ MNOŽSTVÍ

OBSAH

Březová voda – cena

Zde je seznam nejnižších cen březové vody.

Zdroj: Březová voda

Diskuze

V diskuzi BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

Jak uchovat březovou vodu na delší dobu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Březová voda na pití

Další výhody březové vody

Vnitřně se užívá ve formě březového vína, kdy se březová míza nechá s cukrem zkvasit na víno. Má účinky hlavně močopudné. Užívat lze i polévkovou lžíci surové březové mízy 4x denně při problémech s močením či zánětech močového měchýře.

Zdroj: Březová voda

Poradna

V naší poradně s názvem BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Přibylová.

Dobrý den, nasbírala jsem z naší břízy pár litrů mízy, natekla krásně, je čirá, ale nezdá se mi ani trochu sladká. Všude se píše, že chutná mírně sladce, ale tato nikoliv. Čím to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladkost březové mízy nemusí být vždy patrná. Obvyklý obsah sacharidů v této míze je 1%, což je stejné, jako když do jednoho litru vody rozmícháte jeden gram cukru. To také skoro nepoznáte. Sladkost se zvyšuje s nedostatkem vody u kořenů stromu. Je li sucho, míza je hustší a sladká chuť je pak více patrná. Sladká chuť nemá vliv na zdravotní účinky mízy a stále zůstává v mnoha ohledech léčivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Březová voda na pití

Účinky na zdraví

Kromě vitamínů C a B obsahuje březová voda velké množství minerálních látek. Za zmínku stojí například draslík, vápník, hořčík, zinek, fosfor a železo. Čerstvá březová voda má jen velmi krátkou dobu trvanlivosti, ale dá se z ní vyrobit sirup, který je možné skladovat dlouhodobě. Díky detoxikačním účinkům se pití březové šťávy nebo mízy používá při očistných kúrách. V takovém případě se popíjí aspoň jedna sklenička denně zhruba tři týdny. Nicméně lze tento nápoj s klidem pít pravidelně i delší dobu. Kromě zlepšení stavu pleti a vlasů se březové vodě připisují pozitivní účinky na trávicí soustavu, ledviny a játra. Navíc obsahuje látku zvanou saponin, která se mimo jiné vyskytuje také v ženšenu a je prospěšná pro kardiovaskulární systém. Také zde najdeme aminokyseliny, kyselinu listovou i citronovou, i fruktózu. Přírodní medicína doporučuje březovou kúru při problémech s ledvinovými kameny. Přesněji má působit preventivně u lidí, kteří mají sklony k tomuto zdravotnímu problému. Také by měla posilovat játra, očišťovat je a stimulovat jejich práci. Doporučuje se na posílení imunity. Zvláště užitečná může být při různých sezónních únavách.

Zdroj: Březová voda na pití

Co je to březová voda

Březová voda je 100% rostlinná voda. Je to vynikající produkt z břízy, která si přes svůj kořenový systém přefiltruje obyčejnou vodu, zbaví ji toxinů, pak ji obohatí organickými látkami (živinami), vitamíny a minerály a nakonec ji v listech nabije sluneční energií. Nic lepšího živý organismus v tekuté formě přijmout nemůže. Březová voda nezatěžuje trávicí soustavu, právě naopak. Organické látky na sebe vážou stopové prvky a spolu s nimi je pohotově dopraví do všech buněk našeho těla. Toto je skutečná výživa buněk a tkání našeho organismu. Kdo chce déle a lépe žít a vypadat, měl by se přeorientovat na tuto „živou“ rostlinnou vodu.

Březová voda se získává jen na jaře, když se stromy začínají po zimě probouzet. I proto je tak vzácná. A možná právě proto má tato voda i omlazující účinky.

Upevňuje nervový systém, aktivuje látkovou výměnu, pomáhá při léčbě skorbutu, revma, nemoci ledvin, jater a trávicí soustavy, působí hlístopudně a protiskleroticky.

Zdroj: Březová voda

Diskuze

V diskuzi ŽIVA VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO

7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Živa voda

Březová voda – účinky na vlasy

Užití březové mízy je hlavně kosmetické. Vlasy jsou po jejím vmasírování svěží a lesklé. Březová voda má údajně také příznivě působit na zesvětlení pih na pokožce.

V průmyslově upravené březové vodě bývá líh, tento mix účinných látek pak zabraňuje tvorbě lupů, omezuje maštění vlasů, dodává jim lesk a omezuje jejich vypadávání.

Dokonce se říká, že kdo si chce nechat narůst dlouhé vlasy, měl by pravidelně používat březovou vodu, která mu k lesklé zdravé hřívě dopomůže. Po umytí vlasů vždy vmasírujte roztok do pokožky hlavy, ta se prokrví a zlepší se výživa a růst vlasů.

Zdroj: Březová voda

Diskuze

V diskuzi AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

pozor na tak velké množství soli..! nedoporučoval bych to.. a místo takového množství soli by se spíše hodilo nahradit 150ti gramy Kayenského pepře

Zdroj: diskuze Agave sirup

Účinky

Březová míza neboli březová voda je u nás běžně známa pro své vnější užití na podporu růstu vlasů a proti lupům. Pokud se tato látka vmasíruje do pokožky hlavy, ta je pak lesklejší a plná energie. Její vnitřní užívání, tedy pití čerstvé březové mízy, u nás vesměs známo není. Míza, která proudí ze stromu během několika týdnů časného jara jako voda, je jedním z nejzdravějších a nejčistších nápojů. Je plná minerálů, které strom načerpal z půdy. Březová voda má úžasné léčivé a vitalizující účinky, čistí organismus od toxinů. Chutná jemně a lahodně. A navíc je to čistě přírodní produkt. Březová míza je bohatá na cukr, organické kyseliny, enzymy, vápník, magnesium, železo a další cenné látky. Její konzumace může pomoci při léčbě močových kamenů, žaludečních potíží, vředů na dvanácterníku. Je vhodným pomocníkem při potížích s játry, ledvinami, při anémii, bolestech hlavy, při opakovaných zánětech průdušek, tuberkulóze, dráždivém kašli. Úlevu díky ní mohou pocítit lidé, které trápí artritida nebo zánět míšního kořene, a skutečně také revmatici. Produkty z březové mízy jsou vhodné především pro ženy, protože mají mimo jiné i omlazující účinky a zvyšují plodnost.

Zdroj: Březová míza

Diskuze

V diskuzi 10TI DENNÍ OČISTNÁ KŮRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den.

Zdá se mi dost divné, že doporučujete tak velké množství soli, 250gramů je příliš..!
Celé množství soli bych osobně ponížil až na 50 gramů/10dní..!!

Rovněž bych doporučil přimísit i Kayenský Pepř :)

s pozdravem Pavel K.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 10ti denní očistná kůra

Březová míza se dá sbírat jen po dobu několika málo dní zjara. Ideální čas je tehdy, když stromům ještě nezačnou rašit listy a míza kmenem a větvemi proudí nejvíc. Do kmenu stromu se navrtá cca 3cm otvor a do otvoru se vsune šikmo seříznutá trubička, pod kterou se umístí nádobka, do níž odkapává míza břízy. Dalším způsobem je vyříznutí úzkého proužku kůry, do písmene V. Pod spodní bod se připevní kousek plechu, prohnutý do korýtka, kudy šťáva odkapává. Písmeno V by nemělo přesáhnout 1/4 obvodu stromu a šířka zářezu by neměla být větší než 1 cm. To proto, aby se strom mohl zhojit a neuschl. Odběr mízy prý stromům neškodí a někteří ho přirovnávají k úkonu, kdy člověk daruje krev.

Zdroj: Březová voda na pití

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Složení březové vody

Obsahuje flavonové glykosidy (cca 2 %), silice (cca 0,05 až 0,5 %), pryskyřice, třísloviny (5 až 9 %), vitamín C, karoteny, organické kyseliny, saponiny, minerální látky, betulalbin, olej, cukr a fytoncidy, hořčík, měď, draslík, železo, kyselinu jablečnou, éterické oleje, aromatické látky a další důležité živiny.

Zdroj: Březová voda

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁCPU ZPUSOBENOU DEPRESÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Karasová.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit čím odstranit zácpu vzniklou vždy při depresi? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Mám maniodepresivní psychózu, která je často doprovázená i zácpou. Léčím ji tak, že užívám Psyllium, což je zdravá vláknina a když mám hodně tuhou stolici, tak večer dávám jednorázově Gutalax nebo Fenolax a navýším denní příjem tekutin na 3 litry vody denně, první pití hned po probuzení na lačno. Dá se to takhle v pohodě zvládnout a chodím pak pravidelně ráno po probuzení na velkou jenom jednou denně.

Zdroj: diskuze Jak léčit zácpu zpusobenou depresí

Nejlepší voda k pití

Pokud vaše pitná voda pochází z obecního vodovodu, můžete zaznamenat zápach a chuť chlóru. Chlór se často používá v bezpečných, monitorovaných dávkách k úpravě veřejné pitné vody a k ochraně před bakteriemi, aby nekazily zásoby vody. Pokud chcete z vodovodní vody odstranit chuť nebo zápach chlóru, existují jednoduché a levné způsoby, jak toho dosáhnout.

Filtry s aktivním uhlím dokážou účinně odstranit chlór z pitné vody. Mohou být připojeny k vodovodnímu kohoutku ve vaší domácnosti nebo použity ve džbánech a vázách na filtrování vody. Instalace perlátoru na vaši baterii může také pomoci snížit chuť chlóru.

Balená voda je často považována za chutnější než voda z kohoutku. Pokud je pitná balená voda vhodná pro váš životní styl, kupujte ji v recyklovatelných nádobách. Snižte tak množství odpadu z plastových lahví opětovným používáním lahví na vodu a recyklací starých.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Poradna

V naší poradně s názvem VODA V PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva truhlantova.

Dobrý den!Rentgen plic ukázal malé množství výpotku na plicích!Voda se dál tvoří nebo muže sama odsebe zmizet?Děkuji Truhlantova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je normální, že kolem plic je tekutina. Je to proto, aby plíce při dýchání byly v těsném, ake pohyblivém kontaktu s pohrudnicí. Tato tekutina se neustále tvoří a odtéká lymfatickými cestami. Pokud něco nefunguje správně, může se množství tekutiny zvětšit a snížit výkon plic. Nyní musíte intenzivně spolupracovat s lékařem, který vám pomůže zvládnout a napravit tento stav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích jak ji léčit

Proč je důležité správně pít

Voda je součástí všech tělesných funkcí. Proto je správná hydratace tak důležitá. Pití dostatečného množství vody může pomoci vašemu zdraví a potěšit vaše tělo. Co je ale zdravá hydratace a jak jí dosáhnout?

Doporučení pro denní příjem vody je nespočet. Liší se navrhovaným objemem, ale jedna věc je konzistentní. Pitná voda je nejlepší způsob, jak zůstat hydratovaná. Zatímco džus, limonády, čaj a káva obsahují také vodu, běžná čistá voda je nejúčinnějším způsobem hydratace.

Proč jen voda? Džus a limonády mají vysoký obsah přidaného cukru, který může dráždit váš žaludek, pokud jste dehydrovaní. A může způsobit škody ve vaší zdravé stravě. Sportovní nápoje mohou být vhodné pro hydrataci, ale měly by být používány pouze v případě, že jste tvrdě cvičili a hodně se potili. Může být prospěšnější vypít hodně vody před intenzivním cvičením a po něm sníst svačinu, jako je ovoce nebo nízkotučná granola.

Pro správný příjem vody začněte s jednoduchým cílem – dospělí by měli vypít asi osm sklenic vody o objemu 250 mililitrů každý den. Důslednost a pití vody před cvičením udrží vaše tělo šťastné. Pokud je pro vás obtížné zapamatovat si pití vody, noste s sebou opakovaně použitelnou láhev na vodu. Zapište si, kolik vody denně potřebujete, a odškrtávejte litry, jak je pijete.

Nezapomeňte na ovoce a zeleninu, které jsou přirozeně plné vody. Jablka, hrozny, melouny, okurky, hlávkový salát a celer jsou dietní zdroje vody. Tyto plnohodnotné potraviny nejsou jen zdravou volbou, ale pomáhají vám také udržovat správnou hydrataci.

Pokud u svého nápoje preferujete nějakou extra chuť, přidání ovoce a zeleniny do sklenice studené vody může být vaší vstupenkou ke zdravé hydrataci. Bobule, máta a okurka se pěkně promíchají a dodají obyčejné sklenici vody nějaký extra punc bez cukru navíc. Začněte nahrazovat slazené nápoje louhovanou vodou a dopřejte svým chuťovým pohárkům zdravější nápoj.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Poradna

V naší poradně s názvem VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Horáčková.

Jakým vyšetřením se pozná voda na plicích?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pleurální výpotek, někdy označovaný jako „voda na plicích“, je nahromadění přebytečné tekutiny mezi vrstvami pleury mimo plíce.
Voda na plicích nemusí mít žádné příznaky a často se zjistí až z rentgenového snímku. U některých pacientů ale byly hlášeny příznaky jako bolest na hrudi, suchý, neproduktivní kašel, dušnost nebo obtížné, namáhavé dýchání, ortopnoe (neschopnost snadno dýchat, pokud osoba nesedí vzpřímeně nebo nestojí vzpřímeně).
Jak se diagnostikuje pleurální výpotek?
Mezi testy, které se nejčastěji používají k diagnostice a hodnocení pleurálního výpotku, patří:
- Rentgen hrudníku,
- Počítačová tomografie (CT) skenování hrudníku,
- Ultrazvuk hrudníku,
- Thoracentéza (jehla zasunutá mezi žebra pro získání biopsie nebo vzorku tekutiny),
- Analýza pleurální tekutiny (vyšetření tekutiny odebrané z pleurálního prostoru).
Pokud pleurální výpotek zůstal nediagnostikován navzdory předchozím, méně invazivním testům, lze provést torakoskopii. Torakoskopie je minimálně invazivní technika, při které se využívá malé kamerky zasunuté do pleurálního prostoru. Provádí se v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje nejen vizuální hodnocení pohrudnice, ale často umožní i léčebný zásah.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Je Jarischova voda bez parabenu?

Jarichův roztok je k dostání v lékárně v jakémkoli množství a na přání vám jej namíchají i bez parabenů.

Zdroj: Jarišova voda

Recept na nápoj bohů

Vybereme si nějakou hezkou, ale ne příliš starou břízou o průměru minimálně dvacet centimetrů. Poté něčím ostrým píchneme do stromu a pozorujeme, jestli se neobjeví kapka. Pokud ano, opatrně, tak abychom zbytečně nepoškodili strom, navrtáme aku vrtačkou nebo například nebozízkem mělký otvor s mírně šikmým sklonem (šťáva má vytékat a kapat dolů). Tradičně se za nejlepší pro sběr považují tlusté větve rostoucí na jižní straně stromu, ale z praktických důvodů se vrtá většinou do kmene ve výšce půl metru. Do otvoru vsuneme trubičku, pod kterou připevníme libovolnou nádobu – může to být láhev nebo sklenice, rozhodneme se podle toho, co máme doma a co umíme jednoduše ke stromu připevnit. Nádobu něčím přikryjeme, aby nám do ní zbytečně nepadalo listí a kůra. Pak už nezbývá nic jiného než čekat. Březová šťáva kape dost pomalu, sběr trvá převážně den. Po sběru nezapomeňme otvor uzavřít štěpařským voskem nebo stromovým balzámem. Takto získaný nápoj má velmi krátkou trvanlivost. Musí být uskladněn v lednici a spotřebovat bychom ho měli přibližně do pěti dnů. Po uplynutí této doby se už k ničemu nehodí, proto je nejlepší vše, co zůstane čtvrtý den, pomalu odpařit na sirup, který následně užíváme místo cukru například do čaje. Šťávu můžeme jemně doma ochutit, tradičně se přidává troška zázvoru, med anebo malinový sirup. Pokud si chceme udělat březovou detoxikační kúru, musíme popíjet přibližně 1 dl nápoje třikrát denně po dobu patnácti dnů. Během detoxikace nesmíme pít alkoholické nápoje a vše, co obsahuje kofein, což jsou čaje a káva.

Zdroj: Březová voda na pití

Jak a kde koupit březovou mízu

Zde můžete březovou šťávu zakoupit.

Zdroj: Březová míza

Doporučená denní dávka vápníku

Doporučená denní dávka vápníku pro většinu dospělých je mezi 800 až 1200 mg denně. U těhotných a kojících že je 1200 mg minimální denní dávkou. Starší lidé mohou potřebovat více, protože po věku nad 55 let tělo trpí značným nedostatkem vápníku, protože organizmus je méně schopný absorbovat a udržet tuto důležitou živinu.

Zdroj: Denní dávka vápníku pro zdravou kůži

Jarischova voda pro kojence

Jarischův roztok je možné použít k potírání nebo obkladům mokvavých kožních lézí či ekzému i u kojenců. Bez porady s lékařem jej ale nepoužívejte dlouhodobě a na rozsáhlé plochy.

Zdroj: Jarišova voda

Jarišova voda na pleť

Pokud vás trápí citlivá pleť nebo se potýkáte s nežádoucím a nevzhledným akné, určitě vyzkoušejte tuto šikovnou vodičku z lékárny. Uplatní se třeba i při zákeřné periorální dermatitidě, často nahradí i kortikoidy, které mají množství nežádoucích vedlejších účinků. Díky absenci parfemace se hodí i pro citlivou pokožku nejmenších dětí. Dlouhodobé používání je bezpečné, i když se doporučuje kombinovat roztok s hydratačními krémy nebo tělovými mléky. Pro děti je dokonce ještě lepší než pediatry doporučovaná borová voda. Nesmí se ale dostat do očí, což ale platí o většině používané kosmetiky.

Zdroj: Jarišova voda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP