Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

BARVA VLASŮ PO PADESÁTCE

OBSAH

Účes pro padesátileté muže

Účesy pro padesátileté pány jsou závislé na množství vlasů daného muže. Nutno podotknout, že v dnešní době spousta mužů umí své nedostatky nosit. Níže předložené fotografie jen dokládají toto tvrzení. Takto mohou vypadat účesy pro muže po padesátce, zde je foto muži: muži po padesátce foto.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Krátké účesy po padesátce pro muže

Muži v každém věku se chtějí líbit a i ve vyšším věku mohou být pánové atraktivní a sexy. Dnešní doba přeje upraveným mužům, kteří o sebe dbají. Velmi moderní a trendy jsou pánské účesy sestříhané na bocích a na temeni delší, zvlněné či vyfoukané do hladka směrem dozadu. Takto upravený účes ještě zvýrazní jejich sexy šediny. K doladění stylu si muži velice často nechávají dorůst vousy, které jsou pečlivě zastřižené do požadovaného tvaru. Pánské účesy na bokách sestříhané dají vyniknout sexy šedinám.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Účesy pro ženy staršího věku

I u žen staršího věku se z vlasů dá vytvářet mnoho účesů, ty by ovšem měly být úměrné věku, jinak by celkový vzhled mohl působit neadekvátně věku, nebo dokonce i směšně. Pár let vám dokáže ubrat například účes, kdy se ponechá pár delších špiček v krátkých vlasech, které jsou nenáročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. S takto ostříhanými polodlouhými vlasy můžete snadno obměňovat styl – jednou si nechat vlasy padat volně do tváře, jindy je zase sčesat za uši a podtočit. I s barvou se dá čarovat. Stříbrné vlasy, které jsou v tomto období normální, sice mohou být velmi sexy, avšak většina žen staršího věku přirozenou barvu svých vlasů zrovna nevyznává. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, budete vypadat přísně a staře.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Účesy pro ženy 50+

Vyzkoušejte omlazující účesy pro ženy po padesátce, které vypadají, jako byste si chtěly znovu užít svůj zlatý věk mládí osmdesátých let. Účesy, které jsme milovaly v mládí, lze upravit na moderní retro kolekci účesů, do které se kromě 80. let promítají také špetky „květinových“ šedesátek. K elegantnímu stylu v provedení retro účesy 80. léta se přidává slušivý a bohatý objem, měkké tvary kadeří zjemňují rysy, čímž potlačují výrazné mimické vrásky, i vrásky, které do našich tváří vtiskl čas. Barvy účesů jsou v přírodních tónech, ač se nepočítá s vlastní barvou, která už je bohatě, nebo zcela protkaná šedinami. Medový i platina blond střídají hnědé odstíny s nádechem barvy marsala. V účesech se objevuje falešný bob i módní lob. Vlny jsou decentní, délky měkce zaoblené.

Trendy

Barvy, které vypadají přirozeně, ale současně atraktivně, jsou tím, co po padesátce nejvíce ubírá léta a doslova ženy omlazuje. Po vhodně zvolené barvě by měly mít vlasy zdravý lesk. Vlasy je možné prosvětlit je stínováním nebo také decentně přidáním barvy, jakou je například červená v brunet účesu. Právě na kvalitní barvu je v tomto období kladen důraz, a proto jsou účesy pro starší nejnáročnější. Při výběru barevnosti účesu se musí myslet také na to, aby byla barva snadno upravovatelná především v odrostech. Účesy pro ženy po padesátce jsou obvykle náročné na údržbu a dobrý účes je nejen o tom, že nás udělá krásnějšími či mladšími, ale také, že nebude žroutem našeho času a obsahu naší peněženky. V tomto období je kladen důraz na perfektní a snadno udržitelný střih, k čemuž jsou vhodné krátké vlasy po padesátce, kvalitní barvy a dokonalá péče o vlasy.

Není pravidlem, že v padesáti automaticky hodíme vlasy do krátkého střihu, ovšem někdy nic jiného nezbývá. Skvělou inspirací mohou být nové účesy krátkých střihů pro starší se schopností omladit. Jsou prostě dokonale barevně a naprosto skvěle střižené, což je základ!

Pro milovnice delších vlasů je k dispozici pestrá směsice krátkých a polodlouhých účesů. Zkrácení nebo účes nakrátko nemusí znamenat radikální počin a výsledek není nudný. Vždyť zdařilé mikádo, a to i ve variantě s vlnami, ale také svěží pixie účes je sexy a zralou ženu omladí. Můžete zvážit variantu účesu s ofinou nebo bez ní. Nezapomeňte, že s ofinou se dá kouzlit a díky ní mohou účesy pro ženy po padesátce dostávat zcela nové a nové podoby.

Fotogalerie

Zde můžete vidět trendy účesy u žen 50+, které neubírají na atraktivnosti.

Zdroj: Účesy pro ženy staršího věku

Diskuze

V diskuzi KRVACENÍ PO PADESÁTCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie Kollárová.

Dobrý den,chtěla jsem se zaptat,je mi 58let a menstruaci nemám od 43let.Dnes jsčem zacala krvácet,Jsem z toho vyděšená! Co to znamená.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvacení po padesátce

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Trvalé efekty

Obsah kyseliny jablečné v octu a jogurtu pomáhá kakaovému barvivu lépe se vázat na vlasy. Jedinou nevýhodou je, že tato barva nevydrží na vlasech tak dlouho jako komerční barvy, které mají dlouhodobý efekt. Barva na vlasy z kakaa zůstává krásná jen několik dní. Pokud začnou vypadat vlasy vybledle, stačí jen opět použít domácí kakaovou barvu a vaše vlasy dostanou zase krásnou a přirozenou barvu.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Odbarvování vlasů v těhotenství

Každá žena se ráda věnuje tomu, jak vypadá, a to i v době, kdy čeká miminko. Ovšem je dobré vědět, že těhotenství si žádá také jiný přístup k péči o vlasy. I když barvy na vlasy obsahují množství chemikálií, žádná studie neprokázala, že by jakkoli ohrožovaly vývoj nenarozeného dítěte. Nevhodnost barvení vlasů v těhotenství je pověra, zejména dnes, kdy jsou již k dostání kvalitní výrobky. Jediné možné riziko představuje odbarvování vlasů klasickým kysličníkem, ale to se snad již ani nepoužívá. Barvení, případně trvalá, vydrží kratší dobu než obvykle. A také výsledek může být vlivem hormonálních změn úplně jiný než obvykle. Pokud chcete mít 100% jistotu, že barva dítěti neublíží, počkejte do 2.–3. trimestru, kdy už jsou všechny důležité orgány miminka plně vyvinuté. Naprosto bezpečným řešením je pak přírodní barva hena, nebo melír, který se nenanáší až k pokožce hlavy, takže chemikálie se k ní vůbec nedostanou.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Purpurová barva online

Zde můžete vidět, jak vypadá purpurová barva, která je opravdu impozantní.

Zdroj: Nachová barva

Časté mytí vlasů

I mytí vlasů každý druhý den se považuje za časté, protože ideální četnost je dvakrát v týdnu. Opravdu se zamyslete nad tím, zda umytí vaše vlasy opravdu potřebují. Vždyť takové méně časté mytí má i několik výhod, jednou z nich je, že pokud si barvíte vlasy, nebude se vám barva tak rychle vymývat a její odstín vydrží déle. Samozřejmě že nezabráníte odrůstání obarvených vlasů, ale to už by byla zase jiná kapitola. Další výhodou méně často mytých vlasů je jejich úprava. Vlasy lépe drží tvar, nejsou tak rozlítané jako po čerstvém umytí, o tom jste se již také určitě sami přesvědčili. A těmi podstatnými důvody, které vám méně časté mytí vlasů přinese, jsou především zdravější vlasy a čas, který byste mytí věnovali. Toho není nikdy dost, a hlavně si ho za nic nekoupíte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Historie barvení vlasů

Kdo se domnívá, že barvení vlasů je vynálezem moderní doby, mýlí se. Naopak, barvení vlasů má své kořeny už v dávné minulosti. Ženy se zkrátka vždy chtěly líbit, a to i ve starověku.

Historie barvení vlasů sahá do antiky. Už v antickém Římě znali stovky metod, jak pomocí přírodních látek změnit barvu vlasů. Všechny barvy na vlasy tehdy sloužily k ztmavování vlasů.

To, že k barvení vlasů docházelo už ve starověku, potvrzují nálezy z Egypta, kde byla objevena více než 5 000 let stará mumie se zbytky barvy na vlasech. Henna (nechemická barva) v té době pomáhala jednak zakrýt šediny, ale sloužila i k dosažení žádoucího tmavého odstínu vlasů.

Kromě samotných vlasů se barvily i příčesky zhotovované z vlasů otrokyň. Nejprve se používala henna a později takzvané indigo (namodralá čerň).

V renesanci bylo v módě barvit si vlasy na světlo, neboť žlutá/zlatá byla barva andělů. V knize „18 knih záhad umění a přírody“ jsou vysvětleny různé metody barvení vlasů na černo, blond, zeleno, červeno i bílo.

Blonďatou barvu vlasů si oblíbily ve starověkém Římě. Římanky však měly tmavé vlasy, a tak si vyráběly paruky z vlasů otrokyň germánského původu. Byly zde sice pokusy o jisté odbarvení (citrónová šťáva, heřmánkové odvary, pobyt na slunci a jiné), ale tyto postupy nebyly tak účinné, jak by si ženy představovaly.

Po roce 1900 byla vynalezena první chemická barva na vlasy, která využívala účinky peroxidu a amoniaku. První syntetickou barvu na vlasy vytvořil v roce 1907 Eugen Schueller, zakladatel L'Oreal. V tom samém roce uvedl na trh barvu Dream blond a éra peroxidových hereckých hvězd mohla začít. První barva na vlasy využívala účinek peroxidu vodíku a amoniaku. Ty se mimochodem používaly ještě donedávna. Následující roky byla – a stále je – v barvení vlasů využívána především chemie. Nutno však podotknout, že v posledních letech se stále více prosazuje opětovný návrat k přírodě a ochrana přírody proti znečišťování chemikáliemi.

Zdroj: Barvení vlasů

Srovnání tyrkysová versus petrolejová

Petrolejová barva je tmavší odstín modrozelené barvy. Je podobná tyrkysové nebo barvě teal. Na rozdíl od nich v petrolejové barvě jednoznačně převažuje tón námořnické modré. Samotná modrá barva je ovšem čistý a studený odstín. Petrolejová barva je taková o něco teplejší modrá. Každý vnímáme barvy jinak, pro někoho jsou všechny odstíny prostě modré.

Ukázka petrolejové barvy

Ukázka tyrkysové barvy

Zdroj: Petrolejová barva

Jak chytne barva při menstruaci

V období kdy žena menstruuje jsou vlasy po celé své délce stále stejné jako mimo menzes. Vyrostlý vlas může v tomto období ovlivnit jen kvalita séba, kterým se vlasy přirozeně mastí, a které se vylučuje z pokožky prostřednictvím pórů. U některých žen bylo prokázáno, že jejich sébum má v období menstruace neobvyklé vlastnosti, které mění přilnavost barvy a můžou také zapříčinit nečekanou alergickou reakci. Proto je lepší vlasy při menstruaci nebarvit a počkat až týden po ni.

Zdroj: Barvení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP