Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ŽIVOT VŠÍ

OBSAH

Vši jsou rozšířené po celém světě a jen u nás se vyskytuje asi dvacet šest druhů. Vši jsou paraziti živící se krví člověka a jiných savců. Rozmnožují se pomocí vajíček, která se nazývají hnidy a jsou přichycena na vlasech nebo na srsti. Rozlišujeme vši dětské, muňky a vši šatní.

Zdroj: Jak vznikají vši

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kukuč.

T-Mobile???? Takže když děda bydlí celej život v dědince bez signálu, tak mu ten monitorink nedají? Chápu to správně?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Život je pohyb

Každý z nás musí pochopit jednu pravdu: Pokud vedeme aktivní život, nejenže chráníme svoje zdraví, ale současně se můžeme zbavit mnoha nemocí. Co nám obecně především překáží v pohybu, je naše obyčejná lenost! Zkuste proto změnit své stereotypní myšlení. Naučte se, že pohyb je strava pro vaše svaly, orgány a mozek. Strava, bez které váš organismus slábne, je nemocný, stárne. Soustřeďte se na fyzické aktivity, jako je uzdravující chůze, běh, chůze na boso!

Zdroj: Jak žít dlouze a zdravě

Diskuze

V diskuzi WWW.BÍLÝ SLON POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Trna.

bílý slon na močové cesty,pomáhá při zánětech močových cest?Děkují za odpověd'
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr chytil.

Dobrý den. Přišel mi bilý slon -život a nikde nemuhu / na webu, ani není nic na lahvičče, nebo nějaký letáček/ na co to přesně je a jaké to má účinky. Prosím o info

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

Kdy navštívit očního lékaře?

Zhoršení vašeho zraku by mělo být zkontrolováno očním specialistou. Vyhledejte odbornou pomoc, když:

  • se vám barvy zdají vybledlé;
  • obtížně posuzujete hloubku;
  • máte problém napsat rovnou čáru;
  • špatně se vám čte;
  • hůř vidíte znamení za jízdy.

Ale je důležité nečekat, až se tyto příznaky objeví a s narůstajícím věkem ještě prohloubí. Některým očním vadám sice nelze zabránit, zhoršeným viděním si však svůj život znepříjemňovat nemusíte – stačí navštívit jednou za dva roky svého očního lékaře.

Zdroj: Život s vadami zraku

Diskuze

V diskuzi MUDR JAN ŠULA KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hilda Kozlova.

Zdravím je to pecka konečně směr který má budoucnost.Ráda bych věděla jak to vše v palici srovnat a pomoci sobě i ostatním. Jsem ráda na světě. Děkuji za kontakt na vás. Ráda bych vás viděla. Kdo si počká ten se dočká. H

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslava Cimbůrková.

Dobrý den, jsem jen dost vyděšená matka ještě vyděšenější dcery, které dnes sdělili, že má Stillovu nemoc. Moc prosím o jakékoli praktické rady a postřehy pro život s tímto onemocněním. Zatím je v nemocnici a lékaři ji nasadili Prednison. Na co si má dát pozor, jak bude zvládat školu, život na intru,....život. prostě to, co vám doktoři neumějí nebo ani nechtějí říct. děkuji moc. Mirka s Liduškou

Zdroj: diskuze Mudr Jan Šula kontakt

Kdy užívat astaxantin?

Astaxanthin je barvivo rozpustné v tucích, to znamená, že pro jeho plné vstřebání je nutná přítomnost určitého množství žlučových kyselin. Žlučové kyseliny se podílejí na trávení tuků. Žlučové kyseliny se tvoří pouze tehdy, když je v tenkém střevě přítomna potrava. To je důvod, proč musíme nejprve sníst naše obvyklé jídlo a umožnit organismu vytvořit žlučové kyseliny a až potom užít astaxantin, který se takto může správně absorbovat. Astaxantin se tedy užívá výhradně několik minut po jídle! Astaxantin můžeme užívat nepřetržitě po celý život. Nebyly zaznamenány žádné nebezpečné vedlejší účinky v souvislosti s dlouhodobým užíváním astaxantinu.

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš.

Cože to má?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Protézy varlat – foto

Tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět, jak vypadají protézy varlat.

Zdroj: Život po odstranění varlat

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluška.

Napiště mi odkazík, jo? Nemůžu nejít na netu, pořád samá psychotronika…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Život spermie v pochvě

V pochvě, kde je vhodná teplota i vlhkost, se udává životnost spermií 3–5 dní, spíše je pravděpodobná dolní hranice.

Zdroj: Životnost spermií

Poradna

V naší poradně s názvem ZVONĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Několikkrát za život mě bolel lalúček na levém uchu a po mnoha vyšetřeních mi lékaři řeli je to krční páteř,proto célý život cvičím. Dnes v 61.letech,mám ty samé problémy,ale nebolí mě lalůček na levém ucku,ale slyším tam jak mi byje srdce.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když slyšíte vlastní tep, tak je to šelest v uchu. Obvykle za to může cévka ve vnitřním uchu, která není již tak pružná jako dříve a průtok krve v ní způsobuje takovéto zvukové pocity. Tyto problémy se léčí lékem piracetam. Před léčbou je ale potřeba zkontrolovat stav kardiovaskulárního systému. Proto doporučuji konzultovat svůj stav s lékařem na ORL, případně na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvonění v uchu

Život spermie na vzduchu

Ve vodě, na vzduchu a v chladnějším prostředí je životnost spermií jen několik hodin. Je to z toho důvodu, že na vzduchu ejakulát zhoustne a spermie ztrácejí pohyblivost a odumírají.

Zdroj: Životnost spermií

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Drobná.

Dobrý den Otče Pleskači,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc mému tchánovi. Před rokem a půl v lednu 2016 si našel bulku u zadku a když s ní šel k Dr., diagnostikoval mu rakovinu. Ozařovali a chemoterapie pomohla, dostal se z toho v červnu 2016. Bohužel v srpnu 2016 dostal mozkovou mrtvici, kterou přežil, mnoho si nepamatoval, ale myslím, že by byl časem dobrý. Ale bohužel v lednu 2017 se rakovina vrátila zpět. Byl na operaci, udělali mu vývod konečníku. Nyní je to ve stádiu, kdy má místo, kde měl bulku a ozařovali mu to, uplně do živého masa. Strašně ho tedy bolí a svědí. Dokonce mu oznámili, že má metastáze v tříslech a že kvůli slabým cévám (díky mrtvičce) mu nemůžou dát chemoterapii ani ozařování. Má velké bolesti. Jsme zoufalí!! Myslíte, že byste mu mohl nějak pomoci? Jsme Vám zavázáni.

Děkuji mockrát Alena Drobná,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pouze naděje a dobrá mysl dokáží vašemu panu tchánovi prodloužit život. Snažte se mu být na blízku a dělejte s ním a nebo před ním činnosti, které ho baví. Vytvořte mu prostředí, které mu zlepší náladu. Přijměte jeho situaci jako boží vůli. Jeho život se ubírá trasou, kterou mu vytyčil Bůh a proti tomu lékaři moc nezmůžou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina

Část první

Pět důvodů, které ruinují zdraví člověka:

  • Zanedbaná páteř – nemocná páteř = nemocný člověk
  • Nesprávné dýchání – dýchání je život; první, co je, když přijdeme na svět, je nádech, poslední, co na konci svého života uděláme, je výdech
  • Nedostatek vnitřní tělesné hygieny – pečuj o své zdraví jako o své auto
  • Nedostatek podnětů, jak se učinit šťastným – neumíme být šťastní

Zdroj: Je možné žít 150 let?

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

dobrý den kyselina močová mi dost komplikuje život. otékají mi nohy ,ale po odpočinku vlastně do rána otok mizí. nejhůř je mi v těchto vedrech. beru Purinol 100mg..můžete mi prosím popsat ,čeho se vyhnout a naopak. Moc děkuji, srdečně zdraví Šopincová jsem ročník 1936 je to dost ,ale miluji život a jsem spokojená ráda cestuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše otoky nemusí vůbec souviset s kyselinou močovou. Spíš to vypadá na cévní problém, kdy se vám v nohách hromadí tekutina, když jste ve vzpřímené poloze. Pro vyřešení tohoto problému bude potřeba vyšetření u kardiologa. Jako první volbu, kterou můžete udělat sama a hned je použití kompresních punčoch. Ty zabrání vzniku otoku, než vám lékař sdělí možnou léčbu. Během dne, jakmile můžete, tak si lehejte do polohy, aby nohy byly podloženy výše než tělo, tím také omezíte vznik těchto otoků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze kyselina močová

Co dělá národní institut nevidomých?

Národní institut nevidomých vás může podpořit různými způsoby. Patří mezi ně poradny, které vás o oční vady, o každodenní životní dovednosti a přístup k informacím o sociálních právech a dávkách. Také zde dostanete informace o možných volnočasových aktivitách, ujmout se služby, emocionální podpora služeb, jakože i poradenství a pomůcky pro nízkou vizi.

Zdroj: Život s vadami zraku

Diskuze

V diskuzi PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenda.

Nepochopím jak může někdo prodávat rýmovník a ta 70 Kč rostlinku? Vždyt do doma roste pomalu jako plevel !Ale jsou i takoví mezi námi ,bohužel !!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Ty budeš mít celý život ho..o

Zdroj: diskuze Plectranthus purpuratus

Doporučení

Informujte rodinu a přátele, že jste alergičtí na ořechy a arašídy. Pokud je alergické vaše dítě, ujistěte se, že lidé, kteří o něj pečují, jsou informováni (školka, škola, příbuzní). Zároveň je důležité dávat pozor na to, že někteří lidé s alergií na ořechy mohou špatně reagovat i na některé luštěniny, jako je sója, fazole, hrášek, protože tyto potraviny obsahují podobné alergeny jako arašídy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmara.

Dobrý den, tady se ale rozběhla diskuse….tak už mám po operaci, šlo to nečekaně hladce, jsem už několik dní doma, ještě pořád jsem trochu nervozní a šahám si na místo, kde je kardiostimulátor a poslouchám jeho zvuk. Mám stále strach ze selhání ale děkuji za odkazy na Biotronik, určitě se o ten přístroj budu zajímat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Rakovina kosti – poslední stadium

Nádorové onemocnění předznamenávají či doprovázejí celotělové projevy: únava, noční pocení, dlouhodobě zvýšená teplota, nechutenství, popřípadě ztráta hmotnosti. Rakovina kostí nemusí mít žádné další projevy, nebo se může objevit bolest kostí přetrvávající i v noci, otoky, častější zlomeniny. Necháte-li však svůj stav dojít do pozdějšího stadia, čekají vás pouze obtíže a doslova boj o holý život.

Zdroj: Rakovina kostí

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky

Toto občanské sdružení má přes 10 000 členů a prostřednictvím sítě specializovaných pracovišť poskytuje pomoc lidem se zrakovým postižením po celé republice. Kromě mnoha jiných služeb nabízí například poradenství v oblasti specifických služeb pro zrakově postižené a pomoc při jejich zajištění, služby sociální péče, provozování aktivit účelného využívání volného času, organizuje rekondiční či rekreační pobyty pro zrakově postižené.

Zdroj: Život s vadami zraku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP