Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ZESVETLOVACI LAZEN

OBSAH

Odbarvovací lázeň na vlasy

Zesvětlovací lázeň na vlasy, jak název napovídá, slouží k zesvětlení barvy. U zesvětlení vlasů stejně jako u barvení a odbarvování musí dojít k chemické reakci. Aby došlo ke stažení uměle dodaného pigmentu, je potřeba použít melírovací prášek a peroxid. Aby nedošlo k úplnému odbarvení, míchají se tyto dva prostředky v poměru 1 : 2 anebo se k nim přimíchává šampon.

Složení

Peroxidová lázeň se skládá z těchto ingrediencí: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, požadovaná hnědá barva.

Postup

Odbarvovací prášek, peroxid vodíku a šampon smícháme v poměru 1 : 3 : 3. Naneseme na vlasy, a to tak, že je nejprve rozdělíme na 3 části. Poté barvíme postupně od zdola a následně vlasy promasírujeme, jako když si myjeme hlavu šamponem. Přesný čas, jak dlouho nechat směs na hlavě, je individuální, musíte si to kontrolovat sami, ovšem maximální doba je 60 minut. Je dobré do odbarvovací lázně kápnout i pár kapek oleje – pro šetrnější odbarvování. Výsledek odbarvení bude stejný, ale vlasy budou méně poničené. Mějte na paměti, že odbarvovací lázní zesvětlující vlasy z tmavě hnědé na světle hnědou nikdy hned nedocílíte krásné studené barvy. Podtón vlasů vždy bude teplý.

Připravenou směs můžete nanášet jak na mokré, tak na suché vlasy, ale lepší je na suché vlasy. Takto samozřejmě můžete postupovat i při odbarvení černých vlasů.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE DOPLATKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kubeš.

Dobrý den,
prosím o informaci zda mohu u Vás nastoupit na komplexní lázeňskou péči bez doplatku. Mám předvolání - odsouhlasenou komplexní lázeňskou péči v Mariánských Lázních, ale tam nelze získat pobyt bez doplatku.

Děkuji za odpověď, s pozdravem

Václav Kubeš

České Budějovice
v.kubes@centrum.cz
tel. 728 288 471

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Francouzová.

Jsem po gynekolog. operaci a bude mi nabídnuta komplex. lázeň. péči. Zajímala by mě péče bez doplatku. Děkuji.

Zdroj: diskuze Františkovy lázně komplexní lázeňská péče doplatky

Bělení kůže citronem

Citron je účinný zesvětlovací prostředek. Použití citronové šťávy na bělení kůže představuje opravdu bezpečnou metodu. Skvrny by se měly potírat denně neředěnou citronovou šťávou, například pomocí jemného štětečku. Výsledek by se měl dostavit během tří měsíců.

Zdroj: Bělení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN PRO ZVIRATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palko.

Dobri den. mne bol zverolekar dat kralikom Afimektin, pretoze maju koznu chorobu a povedal, mi , aby som kupil, v lekarne Hypermangan, do vody. No neviem , ci, sa vobec takto pouziva Hypermangan. Dava sa do vody, ak ano tak kolko Pozdravujem .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Obraťte se ještě jednou na svého zvěrolékaře a doptejte se ho na správný postup použití hypermanganu. Hypermangan se rozpouští ve vodě a lázeň se pak používá ke koupeli. U králíků to bude zřejmě jen k potírání a nebo k desinfekci králíkárny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan pro zvirata

Epsomská sůl na obklad

Dopřejte si lázeň s epsomskou solí. Síran hořečnatý obsažený v epsomské soli snižuje množství otoků a zlepšuje krevní oběh a snadno se vstřebává kůží, což poskytuje okamžitou úlevu od otoku a bolesti, která s ním souvisí. Smíchejte půl šálku epsomské soli ve vaně s teplou nebo studenou vodou a proveďte lázeň po dobu 10 až 20 minut. Opakujte až třikrát týdně.

Zdroj: Obklady na oteklelé chodidlo

Poradna

V naší poradně s názvem PIHATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Jsem pihata od cca 5 let. Zaclo to celym oblicejem. Kolem puberty zacly ruce a dnes po 30-itce jsem pihata cela a kazdym rokem je to horsi. A uz mi nejde se ani opalit. Jde nejak tvorbu zastavit a jiz vznikle vymizet? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto pihy nejde zastavit, neboť jsou součástí pokožky. Můžete použít zesvětlovací krémy na pleť, ale neočekávejte od toho mnoho. Krémy totiž vybělí i kůži, kde pihy nejsou a tak nikdy zcela nevymizí. Úplně nejlepší je změna pohledu na vlastní tělo. Musíte se s mířit s tím, co jste od přírody dostala a začít to vnímat jako své přednosti. Pro mnoho lidí je pihatá pokožka symbolem krásy, jak můžete vidět například zde: www.google.cz/images…
Buďte hrdá na své pihy, protože ne každý se může honosit takovou krásou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit cervenou tecku na noze

Horká lázeň

Lékaři tvrdí, že horkou lázní je možné bezpečně vyvolat porod a že jde o jedinou metodu, která je bezpečná a má smysl ji zkoušet. Voda může mít až 40 °C. Zvláště prý pomáhá kroužení nad bříškem sprchou s teplou vodou.

Zdroj: Jak vyvolat porod

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Štorková.

Prosím o info:Do propouštěcí zprávy po oper.žlučníku s kamenem (3cm) mi lékař napsal "vhodná komplex.lázeň. terapie cestou PL".Operace snad nebyla nijak komplikovaná, tak jsem se dočetla, že v tom případě asi nárok na komplex.láz.péči není. Já však měla v 01/2020 také zánět žluč.cest, 12 dní na interně, vážnější stav. Jak toto bude posuzováno. Obávám se, že moje PL bude vše dost zlehčovat, nerada totiž píše návrhy na lázně.Tak chci být připravená na jednání s ní s nějakými argumenty. Asi by mi stačil i ten 14 denní příspěvk.pobyt-na ten bych snad nárok měla?----dále mám stav po osteosyntese fract.humeri I.dx.2017-mám po úrazu v pravém rameni 16 cm hřeb a 2x sešroub.humer-byla komplex.lázeň.léčba v 01/2018 - doslechla jsem se že po 2 létech bych mohla opět požádat. Velmi bych potřebovala fyzioter.cvičení na to rameno, cvičím sice,ale ne zdaleka tolik jak mi pomohli fyzioterapeuti v Lázních Vráž. Díky za odpověď.M.Štorková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O lázně můžete žádat každý rok. Žádost posoudí vaše zdravotní pojišťovna a rozhodne. Žadost pro vás připraví váš praktický lékař. Navštivte ho a požádejte ho o sepsání žádosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci žlučníku

Ředění a dávkování

Koncentrace roztoku pro koupelovou lázeň je obvykle 1:10000. To znamená jeden gram hypermanganu na 10 litrů vody.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Diskuze

V diskuzi MOJE NOVÁ TÝDENÍ PHALAENOPSIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Dobrý den, mám novou orchidej phalaenopsi a nevím jestli ji můžu přesadit
když kvete, a kdy by bylo správné ji přesadit
a jak se mám oni starat a její optymalní
starosť celkově. předem děkuji"

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magdalena.

Dobry den, obecne se doporucuje presazovani a odpocinek v chladnejsi mistnosti po odkvetu. Máte-li starost, roste destovkou nebo destilkou s kohout.vodou (2:1) a jednou tydne dejte lazen mekke vidy s hnojivem, poradne odkapte/ v misce by mela mit moznost dýchat= na podstavci a ne pomorena ve vode/ a je, vic od nas nepotrebuji. Jsou to symbioticke rostliny,ktere bezne porustaji kmeny strom-z toho vychazejte-ne prime slunce,.... Snad vse. At se Vasi orchidei i vam dari dobre, Mag

Zdroj: diskuze Moje nová týdení phalaenopsis

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Šunka s kořením na okurky

Jako nakládací koření na okurky použijeme mrkev, petržel, kopr, nové koření, pepř, hřebíček, sůl, cukr a ocet. Do této směsi naložíme kýtu na týden a po týdnu celou lázeň prohřejeme na 50°C. Teplé maso vyjmeme, necháme okapat a vložíme do teplé udírny. Až šunka bude mít zlatohnědou barvu, tak je hotovo.

Příprava nakládací směsi: do litru vody přidáme kopr, kolečko mrkve, cibule, petržele, 1 kuličku nového koření, pepře, 1 hřebíček, vrchovatou lžičku soli, 2 lžíce krupicového cukru a 1 dl octa. Směs přivedeme k varu a hned necháme vychladnout. Až je lázeň vlažná, tak se teprve přidá maso. Mělo by být celé potopené.

Zdroj: Výroba domácí uzené šunky

Poradna

V naší poradně s názvem OPLACH OVOCE ,ZELENINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Vážení,
zhruba před 50-ti lety jsem žila 3 roky v Indii.Ovoce, zeleninu i
maso jsem nejdříve umyla v ředěném hypermanganu, než jsme to jako rodina jedli.
Maso pochopitelně po tepelné úpravě.
Bohužel, už si nepamatuji, jak jsem k němu i jeho použití přišla.Přijeli jsme domů v pohodě, což se některým nepodařilo.Viz steaky apod.a to
ještě tajně - hovězí maso vozili totiž Indové pod plachtou (známé důvody).
||Proto bych chtěla vědět, zda lze i u nás v Čechách toto použít jako desinfekci,
popř.jak . A též, kde jej sehnat - nerada bych si dělala ostudu, nebo dokonce
vyvolávala nějaké emoce.
děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel nemáme k dispozici aktuální studii, která by ukazovala účinnost manganistanu draselného na nový typ koronaviru způsobujícího onemocnění CoVid-19. Víme ale o studii, která řešila účinnost manganistanu draselného na bakterie salmonely a EColi. Bylo potvrzeno, že desetiminutová lázeň v 0,1% roztoku manganistanu draselného výrazně snížila počet životaschopných mikrobů na povrchu koriandru. Přesné znění této studie je zde bmcresnotes.biomedce…
Desinfekční roztok 0,1% se připraví z 5 litrů vody a 5 gramů manganistanu draselného.
Z dalších možných prostředků, které by mohly účinně desinfikovat ovoce a zeleninu kontaminovanou novým druhem koronaviru, přichází v úvahu: 70% alkohol, peroxid vodíku a chlór. Mohou být také použity desinfekční ubrousky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oplach ovoce ,zeleniny

Jak rozpustit čokoládové figurky

Na rozpuštění čokoládových figurek je nejlepší vodní lázeň. Čokoládu nalámanou na menší kousky vložte do teplovzdorné misky a postavte ji nad hrnec s mírně bublající vodou. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Čokoláda se začne rychle tavit, občas ji promíchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu.

Zdroj: Co se zbylou čokoládou

Poradna

V naší poradně s názvem ORCHIDEJE A ODNOŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vláďa.

Daří se mi pěstovat orchidej více než rok a teď mi vyslala odnož, podobně jako to dělá třeba klívie - řemenatka. Chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, kdy je možné odnož od orchideje oddělit, aby mohly samostatně dál růst. Ta moje odnož má už třetí lístek a má i vlastní kořeny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Vláďo, taky jsem měla to štěstí a vypěstovala jsem si druhou orchidej sama. Nebylo to napoprvé, protože jsem dělala chyby a podařilo se mi to až na potřetí. Příčinou neúspěchu byla následná hniloba po oddělení a to obou kytek :-(. Důležité je poškodit co nejmeně obě orchideje řezem. Proto je potřeba orchidej před oddělením měsíc nezalévat, aby se zmenšil objem kořenů a ty se pak lépe rozpletly. Dobrému rozpletení pomůže minutová lázeň v teplé vodě těsně před oddělením. Tam, kde to rozplést nejde je potřeba použít sterilní nožík. Čím méně polámaných kořenů a řezů tím lépe. Po oddělení je potřeba kořeny zasypat drtí z dřevěného uhlí a zakrýt kartónem, aby se k uhlí nedostávala vlhkost z rosení. Právě pravidelné denní rosení listů bude pro rostlinu jediným zdrojem vláhy po dobu 1 týdne. Uhlí působí hygroskopicky a pomůže rostlině lépe a rychleji zacelit své rány na kořenech. Po této době je potřeba kořeny v rychlosti osprchovat vlažnou vodou od uhlí. Drobné částečky můžou zůstat. Pak rostlinu přesaď do substrátu pro orchideje, který napřed mírně provhlči. Dále je třeba rosit a pomalu přejít k běžné péči.

Zdroj: diskuze Orchideje a odnože

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHA KOZA NA NOHACH A RUKACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr mares.

mam suchou kuzi na nohach a rukach co s tim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na suchou kůži na nohách a rukách? Základní péče je jednoduchá - mazat a mazat... K mazání používejte různé rostlinné oleje například olivový, arašídový, olej z pomerančových jader a tak podobně. Vyzkoušejte co vám nejvíce prospívá a upřednostněte to, po čem máte nejvíce přijemný pocit. Péči můžete dále podpořit předchozí koupelí rukou a nohou v roztoku kyseliny citronové. Takovou koupel připravíte z 5 litrů vlažné vody a půlku moka lžičky kyseliny citronové, kterou běžně koupíte v supermarketu asi za 7 korun. V takové lázni si pak masírujte ruce i nohy po dobu pěti až deseti minut - zase jak vám to bude přijemné. Máte-li na nohách ztvrdlou pokožku, doba u konce této koupele je nejlepší příležitostí, jak ji odstranit pomocí pemzy nebo ocelového pilníku na ztvrdlou kůži. Po koupeli si ruce a nohy osušte a promažte některým z oblíbených rostlinných olejů.
Tuto péči můžete aplikovat i na celé své tělo, nejen na nohy nebo jen ruce. Pak si lázeň připravte ve vaně do které natočte vodu, aby byla vana plná a pak do vody nasypte celý pytlíček kyseliny citronové. Dejte pozor, aby se všchny krystalky kyseliny dobře ve vodě rozpustily a pak si do ní vlezte. Doba působení je na vás - jak vám to bude přijemné. Po koupeli se osušte a promažte se olejem. Při promazávání si bezvadně protáhnete své tělo, obzvláště při mazání zad je to zajímavé - snažte se svépomocí namazat se všude. Při mazání dodržujte pravidlo, od periferií k srdci. To znamená nejdříve ruce, zápěstí, předloktí, paže, ramena a prsa. Potom kotníky, lýtka, stehna, zadek, břicho a záda. Nakonec si promasírujte chodidla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucha koza na nohach a rukach

Odbarvení vlasů octem

Dojem zesvětlení vlasů vytvoříte pomocí octa – ocet vaše vlasy oživí a dodá jim lesk. Na zesvětlení vlasů octem použijte 800 ml vody, 15 ml octa a povařte s heřmánkem nebo kopřivou. Odvarem opláchněte vlasy, které pak budou nejen lesklé, ale připravený odvar jim navíc dodá látky, které podpoří jejich celkovou regeneraci a růst.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je léčivá a vyrábí se z ní silice, tinktury, olej a z něj pak i masti. Má kořeněně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména sloučenina cinnamaldehyd.

Skořicová mast - návod.
6 trubiček skořice
100 ml olivového oleje
1 sáček želatiny agar
2 kapsle vitamínu E 400 mg
1 lžička čerstvé citonové šťávy

Nejprve si uděláme ze skořice výtažek, tak že skořici necháme macerovat v oleji po dobu 1 dne. Po tuto dobu udržujeme olejovou lázeň teplou do 80*C. Skořice se nesmí v oleji spálit. Pro lepší výsledek můžeme skořici hrubě umlít. Po uplynutí doby macerace přeceďte olej a nechte ho vychladit. Podle návodu připravte želatinu agar a také ji nechte zchladit na stejnou teplotu jako je zchlazen skořicový olej. Pak si připravte hnětací misku, do které dejte želatinu, skořicový olej a k tomu vyprázdněte dvě kapsle vitamínu E a přidejte lžičku citronové šťávy. Vše pak metličkovým mixérem promixujte na nejvyšší rychlost, až vznikne hladká krémová emulze. Tu pak používejte jako běžný mastný krém na svou pokožku. Zbytek masti uzavřete do vhodné nádoby a nechte v temnu a chladnu nejlépe v lednici. Takto emluze vydrží být stabilní až jeden měsíc.

Pozor! Lidé s nemocnými ledvinami vědí, že se mají skořici vyhýbat, proto tato mast není určena pro takto nemocné lidi.

Skořicová mast - účinky
V místech aplikace skořicové masti se podpoří krevní oběh a tím i rychlejší prohřátí zevní tkáně. Výborná je pro revmatiky. Může pomoci při lokální desinfekci pokožky svými antibakteriálními a desinfekčními účinky.

Podobným způsobem se dá vyrobit i rozmarýnová mast, kde rozmarýn působí také jako desinfekce a čistící činidlo. Místo skořice použijte rozmarýn.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicová mast

Zesvětlení vlasů skořicí

Na masku se skořicí budete potřebovat 2 lžičky medu, 2 lžičky olivového oleje, 2 lžičky skořice a 2 hrnky teplé vody. Ingredience smíchejte a naneste na pokožku hlavy, nechte aspoň jednu hodinu působit a potom spláchněte, a to důkladně, protože skořice zůstane ve vlasech a je poněkud obtížné ji dostat pryč.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Ovesné vločky

Vyrážku nejvíce zklidní asi dvacetiminutová koupel ve vlažné vodě s hrstkou ovesných vloček. Nejvhodnější je lázeň s příměsí koloidních vloček, ty jsou k dostání v lékárnách, ale můžete používat i normální ovesné vločky. Koloidní ovesné vločky jsou ve formě jemného prášku, který neucpe odtok vaší vany. Pokud použijete normální ovesné vločky, odstraňte oves například pomocí cedníku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Zesvětlení vlasů medem

Na zesvětlení vlasů budete potřebovat med a destilovanou vodu. Med se v tomto případě používá v poměru 1 : 6. Po rozředění vznikne medová pasta, kterou aplikujte pomocí vlasového štětce na vlasy. Po nanesení masky nasaďte na hlavu igelitovou čepici a nechte působit přibližně 1 hodinu. Vlasy nezabalujte do ručníku. Teplem dochází k ničení přirozeného peroxidu, který med obsahuje. Po zesvětlení vlasy opravdu velmi dobře opláchněte a ošetřete výživnou maskou.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Nebezpečí při zázvorové koupeli

Zázvorová koupel není náhrada za vaši běžnou koupel. Tato lázeň se smí provádět pouze 2 krát týdně. I když, nadměrné pocení ze zázvorové koupele podporuje vyplavení toxinů, může způsobit dehydrataci. Proto je dobré pít dostatečné množství vody před touto koupelí. Po zázvorové koupeli může nastat pocit únavy, proto by se měla dělat těsně před tím, než se jde spát. Lidé s hypertenzí nebo kardiovaskulárními problémy by se měli poradit se svým lékařem, zda mohou podstoupit tuto koupel.

Zdroj: Zázvorová koupel

Citron na zesvětlení vlasů

Tento přírodní postup využívá kyseliny obsažené v přírodním citrónu. Z několika citronů se vymačká jeden šálek čerstvé citronové šťávy, která se přecedí přes jemné sítko a zředí se jedním šálkem čisté vody. Míra zředění citronové šťávy vodou určuje výsledný účinek tohoto přírodního zesvětlovače a také jeho devastační účinky na vlasech. Takto zředěná směs se nalije do rozprašovače a důkladně se nastříká na vlasy, které mají být světlejší. Pak se takto impregnované vlasy vystaví na celý den přímému horkému slunečnímu svitu, který celý zesvětlovací proces dovrší. Nejlepší tedy u tohoto způsobu je naplánovat si ho na horké letní slunné dny, kdy můžete trávit celý den válením se na parném sluníčku a při tom zesvětlovat své vlasy. Pokud není k dispozici horké letní slunce, tak je možné použít jako zdroj tepla horký fén. Po dokončení tohoto osvětlovacího procesu pomocí citronu je potřeba vlasy ošetřit neutralizační maskou na vlasy, která se udělá z jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, kterou se pak vlasy přelijí a promasírují a nakonec se opláchnou čistou vodou.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Recept na domácí parafínový zábal

Ingredience: parafínová lázeň, 1x náplň parafínu (2,7 kg), parafínové rukavice nebo froté ručník, igelitové rukavice nebo sáček, hydratační krém Sensitive, dezinfekční sprej nebo mýdlo.

Postup: Na ošetřované místo naneste hydratační krém. Pomalu namáčejte ruku do parafínové vaničky. Vyjměte a počkejte několik sekund. Opakujte 3–10krát. Přikryjte ruku fólií a zabalte izolační přikrývkou pro udržení tepla, nebo použijte speciální rukavice Therabath. Nechte parafín působit 10 až 15 minut. Odstraňte použitý parafín a fólii (pokud jste ji použili).

Zdroj: Domácí zábal na ruce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP