Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ZESVETLIT CHLOUPKY PEROXIDEM

OBSAH

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Význam depilace

Chloupky na těle žen, ale v neposlední řadě i mužů, jsou dnes nežádoucím jevem. U žen je tomu tak, že pokud si dnes chloupky neodstraňují, bývají často terčem posměchu. V současné době si chloupky odstraňuje zhruba 80 % žen.

Zdroj: Depilace

Bělení zubů peroxidem vodíku

Bělení zubů se provádí peroxidem vodíku o různé koncentraci. Peroxid vodíku se v ústech rozpadá na aktivní molekuly, které reagují s pigmentem. Tímto se molekuly pigmentů zmenšují a zjednodušují a převádějí se tak do jiného spektra viditelnosti, pro lidské oko nezachytitelné. Tento pigment se nachází pouze v organické části skloviny, která tvoří jen 2 %. Při domácím bělení zubů se používá menší koncentrace peroxidu, obvykle 10, 15 nebo 20 %, podle stupně zbarvení.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloupky pod nosem u žen je lépe neholit, ale depilovat - vytrhat. Před depilací chloupků pod nosem je potřeba je nechat trochu narůst, aby je bylo za co vzít. Depilace chloupků pod nosem se dělá buď voskem anebo elektrickým depilátorem. Když si budete chloupky pod nosem dále holit, tak se z nich za čas udělají normální vousy. K tomu také svědčí i vaše, jak píšete, drsná kůže. Ne že by po holení zhrubla pokožka pod nosem, ale to hrubé jsou vlastně osekané tvrdé vousky, které budou holením více a více sílit. Depilace je naopak ztenčí a zjemní nově narůstající chloupky pod nosem a celý tento nepříjemný kosmetický problém tak vyřeší.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Doporučení před ošetřením

  • Nemažte si nohy 24 hodin před depilací žádným krémem.
  • Chloupky by měly být dlouhé minimálně 5 mm, proto je nechte růst 10–12 dní. Při kratší délce 1–2 mm je depilace obtížnější, chloupky jsou silnější a výsledný efekt není takový, jakého bychom chtěli docílit.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Malý.

Dobrý den,
jak vyčistím skvrny na ručníku od dubové kůry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Citronovou šťávou, peroxidem vodíku nebo Savem.

Zdroj: diskuze Skvrny od dubové kůry

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Diskuze

V diskuzi CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Nejlepší a naprosto trvalý efekt je ELEKTROLÝZA depilační el.jehlou. Dostala jsem ji před 20 lety z USA, název Permatweez. Dodnes funkční, ale už se asi neprodává. Dává se přednost laseru, který je rychlejší ale musí se opakovat a nelikviduje světlé chloupky. Nevím proč u nás nikdo elektrolýzu neprovádí, poradil mi to kdysi za socialismu jeden kožní lékař. Je třeba mít grif a velmi dobrý zrak nebo hodně zvětšující zrcadlo.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Zesvětlení vlasů peroxidem

Peroxid lépe zesvětluje přírodně tmavé vlasy. Když jsou vlasy obarvené, je to zdlouhavější, protože se musí zesvětlovat ve více etapách. Vytvořte si peroxidový roztok z 3% peroxidu. Nalijte stejné díly peroxidu vodíku (dostupného v lékárně, 3%) a vody do čistého rozprašovače. Naneste roztok na vlasy. Buď si po částech postříkejte všechny vlasy, nebo použijte vatovou kuličku k nanesení roztoku na konkrétní pramínky, které si chcete zesvětlit. Buďte opatrní, abyste nanesli roztok rovnoměrně od kořínků vlasů až ke konečkům. Buďte opatrní na pokožku hlavy, protože ji roztok může podráždit. Při prvním zesvětlování vlasů nepoužívejte příliš mnoho peroxidového roztoku. Nepoužívejte tuto metodu ani v případě, že máte velmi tmavé nebo černé vlasy. Může to dopadnout tak, že vaše vlasy zoranžoví. Nanesený roztok nechte působit. Po několika minutách začne být vidět, jak peroxid zesvětluje vaše vlasy. Nechte ho na vlasech cca 20 až 30 minut. Čím déle jej necháte působit, tím víc vaše vlasy zesvětlají. Nenechávejte však roztok na vlasech déle než 40 minut. Pokud ho tam necháte příliš dlouho, vysuší a vážně poškodí vaše vlasy. Po aplikaci si umyjte vlasy ve studené vodě, potom použijte šampon a kondicionér – nejlépe hydratační přípravky určené pro barvené vlasy. Pak počkejte aspoň pár týdnů, než budete chtít vlasy znovu zesvětlovat, protože příliš časté používání peroxidu může vlasy poškodit.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ VÁČEK U ZUBNÍHO MŮSTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

Udělal se mi váček u zubního můstku,poraďte co s tím,mám trochu oteklou pravou tvář,při doteku bolí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší řešení bude návštěva zubního lékaře. Doma si můžete zkusit pomoci výplachem peroxidem vodíku 3% dvakrát denně a vyčistit mezizubním kartáčkem co se dá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní váček u zubního můstku

Depilace laserem

Depilace laserem patří k těm nejvhodnějším metodám, pokud se chloupků chcete zbavit natrvalo. Je to nejúčinnější metoda, ale její velkou nevýhodou je finanční náročnost. Touto metodou se vám chloupky neodstraní napoprvé, proto je nutné podstoupit několik zákroků, aby bylo odstranění trvalé. A tím pádem je to drahé. Laser zničí kořínek chloupku dle intenzity pigmentu. Proto je tato metoda vhodná především pro ty, kdo mají tmavé chloupky.

Zdroj: Depilace

Diskuze

V diskuzi ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Kamča, ako si sa nakoniec zbavila zelenej farby ? Mne sa stalo to iste 2 mesiace pred svadbou !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Taky by me zajimalo ..uz 9 měsíců s tím zapasim ..jedine zkusit zesvetlit melirem ..ale me se zda ze ta zelená se porad objevuje ..a navíc to strasne ničí vlasy ..

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Kdy může peroxid vodíku pomoci

Peroxid vodíku se používá jen v případě, kdy odstraňujeme ušní maz. Pro toto čištění se používá výplach ucha peroxidem vodíku. Tekutina se nalije do ucha, může se aplikovat i čistou injekční stříkačkou, a pomalu se vpraví do zvukovodu. Pacient by měl při této aplikaci ležet s hlavou otočenou na straně zdravého ucha. Roztok se nechá působit do té doby, než peroxid dobublá. Poté se zbylý obsah peroxidu vytře.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Přírodní prostředky proti zarůstání chloupků

  • Velmi prospěšné je zahřívání místa zarůstání, protože dochází ke zlepšení krevního oběhu, což urychluje proces hojení.
  • Velmi užitečné je používání koupelových solí a cukrů, protože mohou uvolnit zarostlé chloupky z kůže.
  • Vytrhnutí chloupku pomocí pinzety. Tento postup by měl být použit pouze v případě viditelnosti zarostlého chloupku. Pinzeta by měla být sterilní, aby nedošlo k infekci.
  • Užití homeopatických léků. Homeopatické léky mohou uvolnit zarostlé chloupky. Tyto léky by se měly používat po dobu 3 dnů, protože mohou způsobit nadměrné hnisání jiných částí těla.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Depilační spirála

Depilační spirála je vlastně pružina, která se používá především k odstranění chloupků na obličeji. Vhodná je na spodní a horní ret, bradu a strany obličeje. Používat jí můžete klidně denně. Vytrhává chloupky i s kořínkem a zbaví vás i těch nejjemnějších chloupků. Není vhodná pro použití v ostatních partiích těla ani na obočí.

Zdroj: Depilace

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP