Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ZESVĚTLENÍ VLASŮ MEDEM

OBSAH

Zesvětlení vlasů heřmánkem

Při zesvětlení vlasů heřmánkem se použije půl sklenice květů, které se zalijí dvěma sklenicemi vroucí vody a nechají se pod pokličkou vychladnout. Tento roztok se používá na oplachování vlasů po mytí. Sílu heřmánku můžeme pro zesvětlení vlasů dobře posílit přidáním šťávy z jednoho citronu anebo ještě navíc při mytí používat heřmánkový šampon.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Zesvětlení vlasů citronem

Jedna z asi nejstarších a nejpopulárnějších metod zesvětlení tmavých vlasů využívá citronovou šťávu. Vymačkáme dva citrony a přidáme k nim trošku panenského olivového oleje (ten bude mít ochrannou a vyživovací funkci). Směs naneseme opatrně na vlasy, rozčešeme a vyjdeme ven na sluníčko. Procházíme se dvě hodiny mimo stín. Samozřejmě ochrana pleti je nutná (použijeme krém se silným faktorem), užitečné je mít s sebou také dostatek tekutin na pití. Po návratu domů ještě počkáme a za hodinu si vlasy umyjeme. Zesvětlení můžeme výrazně zesílit opakováním, ale nepřeháníme to. Abychom vlasy nepoškodili, měli bychom proceduru aplikovat maximálně jednou za týden.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Chtěla bych se zeptat jestli maska s bílky a medem opravdu zabírá a po jaké době je videt rozdil? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Terezo, domácí masky na vlasy účinkují u každého jedince individuálně. Zejména proto, že u každého z nás je struktura vlasu jiná a každému chybí nebo přebývá něco jiného. Když se pustíte cestou domácích masek na vlasy, tak si vlastně tak trochu hrajete se svými vlasy a objevujete co je posílí. Pokud byste chtěla jednoznačné řešení pro své vlasy, tak můžete zajít do některého vlasového centra, kde Vám vlasy prozkoumají pod mikroskopem, udělají chemickou a proteinovou analýzu a podle toho určí vhodnou značkovou péči. Celá procedura Vás pak vyjde na několik tisíc korun. V případě domácích masek na vlasy je cena z tohoto pohledu zanedbatelná, ale je třeba zase trochu více času na experimentování. Když se to s domácí maskou nepovede, tak o moc nepříjdete, tyto masky vlasy nepoškozují a nestojí moc peněz. Doporučuji, experimentujte, hrajte si se svými vlasy a pozorujte účinky a buďte šťastná :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Zesvětlení vlasů rebarborou

Rebarbora odbarvuje vlasy na žluto, takže pokud již máte vlasy příliš světlé, může dojít i k opačnému, nechtěnému účinku, tedy k jejich ztmavení. Na rebarborové zesvětlení je zapotřebí jedné lžíce sušeného kořene rebarbory. Kořen vložíme do nekovové skleněné nádoby a vaříme ve 4 šálcích vody po dobu 1 hodiny. Necháme vychladnout a poté rebarborový vývar naléváme několikrát na vlasy. Po tomto zákroku je zapotřebí vlasy pečlivě zregenerovat. Nejlepším pomocníkem k hloubkové regeneraci vám v tomto případě bude lžička jedlé sody, kterou rozmícháme v hrnku vlažné vody.

Zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou – video.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi OLAPLEX ZESVĚTLENÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Mohu doporučit tenhle článek - je tam podrobně o všem napsané a doporučují ))

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olaplex zesvětlení diskuze

Jak na zesvětlení tmavých vlasů

Je velmi obtížné získat z tmavých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí tmavý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, než se dosáhne kýženého efektu. Výsledný efekt však závisí na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst. Na zesvětlení tmavých vlasů se dá použít odbarvovací lázeň. Namíchá se melírovací prášek s 6% peroxidem, do kterého se dá stejné množství vody a šamponu. Z této směsi vznikne řídká hmota a ta se nanáší nejprve na barvené části vlasů a pak na zbylé přírodní tmavé vlasy a k hlavě. Tuto lázeň by měl provádět odborník. Odbarvovací lázeň je šetrnější metoda než stahovat barvu melírem.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Rizika při zesvětlování tmavých vlasů

Pro správnou aplikaci přípravku dodržujte pečlivě instrukce. Zesvětlování probíhá peroxidem. Čím koncentrovanější je, tím většího zesvětlení dosáhneme. Zesvětlování funguje na principu odstranění vlastní barvy. Po aplikaci je dobré použít výživnou masku, protože vlasy jsou více namáhané než při barvení kvalitní barvou či přelivem. Velice vhodné je také použití doplňkových pečujících produktů na barvené vlasy. Pokud jsou vlasy poškozené, může být změna barvy vlasů o 2 odstíny problematická. Proto se doporučuje obarvit nejprve pouze jeden pramínek vlasů jako test barevného výsledku. Pokud si zesvětlujete vlasy už delší dobu, nanášejte novou barvu pouze ke kořínkům. Vlasy mohou být častým zesvětlováním nadměrně zatěžovány.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

ma nekdo skusenosti s kyselinou mravenci na starecke skvrny.nebo nejakou radu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DitanTo by mně také zajíma.

To by mně také zajímalo, pokud existuje nějaký přírodní prostředek na zesvětlení těchto skvrn

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Jiné korekční prostředky

Jako jiné korekční prostředky na zesvětlení kůže můžete použít pleťové masky z brambor, okurek či pomerančové kůry. Existuje spousta možností, je jen potřeba vyzkoušet, co je pro vaši pleť nejúčinnější a nejvhodnější.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

a to jsou napriklad jake kremy? prosim o nazev, nemuzu najit zadne na internetu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je několik variant bělících krémů, které obsahují některou z uvedených látek www.zbozi.cz/?q=B%C4…
Pokud si chcete být jistá, která že látka v krému je, tak bude nutné prozkoumat složení uváděné výrobcem na obalu, takže nejlépe v kamenné prodejně. Nejefektivněji bělí kojic acid a hydrochinon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Heřmánek na přírodní zesvětlení vlasů

Kromě léku na trávicí problémy, kožní záněty a nachlazení lze heřmánek použít také v kosmetice. Například, květy heřmánku a extrakty z nich dokážou zesvětlit barvu přirozeně přírodní cestou. Ve skutečnosti je heřmánek jedním z nejoblíbenějších bylinných doplňků používaných v obchodních šamponech a kondicionérech. Postup k výrobě heřmánkového zesvětlovače je jednoduchý. Přiveďte k varu jeden šálek vody. Pak snižte teplotu a do vařící vody ponořte 8 sáčků heřmánkového čaje a jemně vařte ještě po dobu nejméně 15 minut. Pak odstraňte hrnec ze sporáku a vyjměte čajové sáčky z horké vody. Nechte to vychladnout až na teplotu, při které v tom udržíte ruku. Teprve potom do čaje přidejte levandulový olej 1/4 lžičky a přimíchejte 1 šálek bílého selského jogurtu. Dobře to vše promíchejte, aby všechny složky byly rovnoměrně promíchané. Tuto směs vmasírujte do svých vlasů od špičky ke kořeni a ujistěte se, že jsou vlasy kompletně pokryty. Pak si na vlasy nasaďte sprchovou igelitovou čepici a nechte to zapařit na dobu 30 minut. Potom si vlasy důkladně umyjte obyčejným šamponem a teplou vodou, třeba i několikrát, aby se odstranily všechny zbytky heřmánku z vlasů. Na zesvětlené vlasy pak aplikujte hydratační masku z majonézy.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Citron na zesvětlení vlasů

Tento přírodní postup využívá kyseliny obsažené v přírodním citrónu. Z několika citronů se vymačká jeden šálek čerstvé citronové šťávy, která se přecedí přes jemné sítko a zředí se jedním šálkem čisté vody. Míra zředění citronové šťávy vodou určuje výsledný účinek tohoto přírodního zesvětlovače a také jeho devastační účinky na vlasech. Takto zředěná směs se nalije do rozprašovače a důkladně se nastříká na vlasy, které mají být světlejší. Pak se takto impregnované vlasy vystaví na celý den přímému horkému slunečnímu svitu, který celý zesvětlovací proces dovrší. Nejlepší tedy u tohoto způsobu je naplánovat si ho na horké letní slunné dny, kdy můžete trávit celý den válením se na parném sluníčku a při tom zesvětlovat své vlasy. Pokud není k dispozici horké letní slunce, tak je možné použít jako zdroj tepla horký fén. Po dokončení tohoto osvětlovacího procesu pomocí citronu je potřeba vlasy ošetřit neutralizační maskou na vlasy, která se udělá z jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, kterou se pak vlasy přelijí a promasírují a nakonec se opláchnou čistou vodou.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Zesvětlení vlasů peroxidem

Peroxid lépe zesvětluje přírodně tmavé vlasy. Když jsou vlasy obarvené, je to zdlouhavější, protože se musí zesvětlovat ve více etapách. Vytvořte si peroxidový roztok z 3% peroxidu. Nalijte stejné díly peroxidu vodíku (dostupného v lékárně, 3%) a vody do čistého rozprašovače. Naneste roztok na vlasy. Buď si po částech postříkejte všechny vlasy, nebo použijte vatovou kuličku k nanesení roztoku na konkrétní pramínky, které si chcete zesvětlit. Buďte opatrní, abyste nanesli roztok rovnoměrně od kořínků vlasů až ke konečkům. Buďte opatrní na pokožku hlavy, protože ji roztok může podráždit. Při prvním zesvětlování vlasů nepoužívejte příliš mnoho peroxidového roztoku. Nepoužívejte tuto metodu ani v případě, že máte velmi tmavé nebo černé vlasy. Může to dopadnout tak, že vaše vlasy zoranžoví. Nanesený roztok nechte působit. Po několika minutách začne být vidět, jak peroxid zesvětluje vaše vlasy. Nechte ho na vlasech cca 20 až 30 minut. Čím déle jej necháte působit, tím víc vaše vlasy zesvětlají. Nenechávejte však roztok na vlasech déle než 40 minut. Pokud ho tam necháte příliš dlouho, vysuší a vážně poškodí vaše vlasy. Po aplikaci si umyjte vlasy ve studené vodě, potom použijte šampon a kondicionér – nejlépe hydratační přípravky určené pro barvené vlasy. Pak počkejte aspoň pár týdnů, než budete chtít vlasy znovu zesvětlovat, protože příliš časté používání peroxidu může vlasy poškodit.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Rebarbora na zesvětlení vlasů

Rebarbora ve skutečnosti vlasy neodbarvuje, ale barví je na žluto, takže pokud máte vlasy plavé nebo světlé, tak tento recept může tyto vlasy i ztmavit! Před tímto zesvětlením vlasů si nejdříve opatřete sušený kořen rebarbory. Budete potřebovat asi jednu lžíci sušeného kořene rebarbory. Tento kořen vařte ve čtyřech šálcích čisté vody ve skleněném hrnci nebo v jiné nekovové nádobě 1 hodinu. Nechte směs vychladnout a poté ji scedíte přes jemné sítko. Pro silnější efekt obarvení vlasů použijte 3 šálky vody namísto uvedených čtyř šálků. Přelívejte své vlasy tekutinou z kořene, kterou pak zase hned zachytávejte v misce pod vlasy a znovu ji nalévejte na vlasy. Tento postup zanechá na vlasech trvalý blond odstín. Vysušením vlasů na přímém horkém slunci posílí vliv zesvětlování pomocí kořene z rebarbory. S rebarborou můžete při zesvětlování určitě experimentovat, zde je ještě jeden postup, jak dosáhnout s její pomocí světlých vlasů. 1/4 šálku nasekané čerstvé lodyhy od listu rebarbory, kterou uvaříte ve 2 šálcích vody a necháte vychladnout a omývejte s ní své vlasy, než zesvětlají. Místo namáhavého koupání vlasů v odvaru z rebarbory můžete odvar nalít do rozprašovače a vlasy si s jeho pomocí stříkat až do doby než se vám podaří dosáhnout požadovaného světlejšího odstínu svých vlasů. Jako alternativu můžete při vaření použít červené víno místo vody a vlasy tak dostanou ještě teplejší tón. Po odbarvení je třeba vlasy zneutralizovat pomocí jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, čímž se vlasy opláchnou a po masáži se dobře spláchnou čistou vodou.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Šetrný postup zesvětlení barvených vlasů

Když použijete přírodní zesvětlení vlasů, nebudete je sice mít platinově bílé ani světle blond, ale o pár odstínů je můžete zesvětlit. A máte hned několik možností, které můžete vyzkoušet – skořicí, octem, medem nebo heřmánkem.

Skořice

Kdo čeká, že se mu barva po použití skořice vymyje hned o 2 odstíny, bude zklamaný – opravdu nejde o peroxid. Pokud ale po uschnutí vlasů nepoznáte rozdíl, můžete být alespoň ráda, že jste svým vlasům poskytla velmi vyživující vlasový zábal, díky kterému budou vlasy vonět po skořici do té doby, dokud je znovu neumyjete.

Na skořicový zábal budete potřebovat: 2 hrnky teplé vody, 2 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíce skořice. Ingredience smíchejte dohromady, vznikne celkem nepěkná, dohněda zabarvená voda. Do ní si vlasy ponořte, nebo si směs postupně nalijte do vlasů a vmasírujte. Vyždímejte přebytečnou vodu a vlasy smotejte do drdolu, který si na hlavě upevněte skřipcem. Získáte tak krásně světlehnědou barvu po 2 hodinách působení. Vlasy pečlivě umyjte, jelikož skořice ulpí na vlasech a špatně se odstraňuje.

Ocet

Nedávný trend nepoužívání šamponu a mytí vlasů octem vyvolal zjištění, že ocet zesvětlujte vlasy. Když si budete mýt vlasy, oplachujte si je jablečným octem. Když to budete dělat pravidelně, brzy je budete mít světlejší. Více se dozvíte zde.

Med

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, takže působí podobně jako chemický odbarvovač. Výsledek je samozřejmě jiný, protože med je slabší a k vlasům šetrnější. Na odbarvení vlasů medem musíte použít destilovanou vodu, protože ta z kohoutku obsahuje různé minerály, které zpomalí působení peroxidu.

Roztok na odbarvení vytvoříte jedním dílem medu a šesti díly vody. Takto připravenou pastu okamžitě naneste na čisté vlasy. Poslouží k tomu štětec nebo starý kartáček na zuby. Potom vlasy smotejte a zabalte do igelitu. Nechte působit hodinu. Dejte si pozor, aby se vlasy nezahřály, protože med působí jen v chladu, proto je nejlepší aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Pozor na nachlazení! Nakonec vlasy dobře opláchněte a naneste vyživovací masku.

Heřmánek

Heřmánek je jedním z nejoblíbenějších bylinných doplňků používaných v obchodních šamponech a kondicionérech. Nemusíte ale kupovat drahou kosmetiku, stačí investovat pár korun a koupit si heřmánkový čaj.

Osm pytlíků čaje povařte 15 minut v jednom šálku vody. Pak hrnec odstavte z plotny a vyndejte sáčky, počkejte, až voda vychladne zhruba na 50 stupňů a přidejte do ní čtvrt lžičky levandulového oleje a jeden šálek bílého jogurtu, Tak vytvoříte silný odvar, kterým si zesvětlíte vlasy. Dobře vše promíchejte a směs vmasírujte do vlasů od kořínků až ke konečkům. Vlasy zabalte do igelitu a nechte působit půl hodiny. Nakonec vlasy důkladně opláchněte.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Co je bělení kůže?

Bělení kůže je kosmetické ošetření potlačující kožní zbarvení a vyrovnávající barevný tón pleti. Bělicí krémy jsou k dispozici na předpis nebo jsou volně prodejné. Někteří lidé chtějí zesvětlení celého těla a změnu typu pleti, ale to může být velmi riskantní. Účinnou látkou v některých bělicích produktech je totiž rtuť, toxická látka způsobující vážné psychiatrické, neurologické a ledvinové problémy. Používají-li kožní zesvětlovače s obsahem rtuti těhotné ženy, mohou poškodit své nenarozené dítě.

Zdroj: Zesvětlení kůže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP