Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

WARFARIN A POHANKA

OBSAH

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A BULGUR,POHANKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Beru lék Warfarin, smím jíst bulgur a pohanku, kuskus?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, bulgur, pohanka ani kuskus nijak Warfarin neovlivňují.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a bulgur,pohanka

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Pohanka pro diabetika

Pohanka zřejmě obsahuje určité chemické látky, které snižují po jídle hladinu krevního cukru. Jednou z těchto látek může být chiroinositol, který se v pohance vyskytuje v relativně vysokém množství. Diabetici by tedy měli pohanku zahrnout do svého jídelníčku. Mimo jiné pohanka dokáže skvěle očistit, uvolnit žaludek a střeva. Osvědčila se i jako dieta při cukrovce, kdy je možné zhubnout až 14 kilogramů.

Zdroj: Pohanka a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ ČOČKA A POHANKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Žáková.

Dobrý den,měla bych dotaz,kolik purinů obsahuje červená čočka a pohanka? Mohl by mi někdo poradit? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pohanka i čočka mají velmi vysoký obsah purinů a proto je lepší do jídelníčku nemocných dnou zařazovat tyto potraviny jen výjimečně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená čočka a pohanka

Pohanka lámanka

Pohanka lámanka je, jak název napovídá, nalámaná pohanková kroupa, která je o něco jemnější a rychleji uvařená. Tato pohanka je vhodná pro ty, kteří nesnesou běžné obilniny nebo se vyhýbají lepku, lze ji použít do polévek, kaší, pomazánek, nádivek.

Pohanku lámanku před použitím propláchněte ve studené vodě, abyste ji zbavili případných nečistot. Pohanka lámanka se vaří v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Stačí vařit velmi krátce, jen cca 2 až 3 minuty. Není třeba míchat. Pokud chcete, ani ji vařit nemusíte. Postačí ji nechat přes noc namočenou a poté konzumovat třeba se sušeným i čerstvým ovocem a s ořechy.

Zdroj: Pohanka jako lék

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY SNIŽUJÍCÍ KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vraná.

Co pohanka může se jíst při zvýšeném nalezu kyseline močové

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte zvýšenou kyselinu močovou v krvi, tak byste měla dávat pozor na celkový příjem purinů ve stravě. Denni limit pro příjem purinů je 400 mg. Pohanka patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů. 100 gramů surové pohanky obsahuje 53 mg purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potraviny snižující kyselinu močovou

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi ČERVENÁ ČOČKA A POHANKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luki.

Myslite? Ja mam za to, ze tyhle nemoci zpusobuje prave nespravne stravovani, takze pokud zaradime vice lustenin a ostatni zdrave potraviny, dne a podobnym nemocem se muzeme zcela vyhnout.. Ale to uz je na delsi debatu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jam.

Jsou nevhodné pro vysoký obsah purinů. Dieta při dně je dieta šetřící, při které je nutné vyhýbat se určitům druhům potravin, které mohou být jinak považovány za zdraví prospěšné. Důležité je znát fakta, ne si jen něco myslet. ;-)

Zdroj: diskuze Červená čočka a pohanka

Pohanka při dně

Pohanka může být účinná při snižování kyseliny močové. Podle ájurvédy je v pohance obsažené množství draslíku, vitamínu C, vápníku, flavonoidů, bílkovin spolu s dusičnany velmi vysoké v bohatých léčivých vlastnostech, což pomáhá při snižování hladiny kyseliny močové. Kromě toho také pohanka pomáhá udržovat zdravé ledviny.

Recept

Nejprve si vezměte housku a na noc ji namočte do vody. Ráno, po probuzení, tuto vodu vypijte. K tomu si udělejte odvar z pohanky a vypijte ho. Odvar připravíte tak, že uvaříte pohanku v troše vody. Poté, když tato voda zmenší svůj objem na polovinu, pak to sceďte a po zchlazení vypijte.

Zdroj: Dna a pohanka

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAH PURINŮ V NATI A SLUPKÁCH POHANKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kvůli cévám jsem pila čaj z nati a slupek pohanky. Byla mi zjištěna dna a pohanka obsahuje velké množství purinů, ale jaký obsah purinů je v nati a slupkách? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

V čaji z pohanky téměř žádné puriny nejsou. Puriny z pohanky se projeví, jen když pohanku jíte. V nati se taktéž obsah purinů blíží nule.

Zdroj: diskuze Obsah purinů v nati a slupkách pohanky

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem CHIA SEMÍNKA A JEJICH VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Vejrostová.

zajímalo by mě jestli chia semínko škodí štítné žláze u žen,beru eutyrox
děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chia semínka jsou prospěšná při snížené funkci štítné žlázy. Určitě by měla být konzumována několikrát do týdne. Další podobné potraviny prospěšné při snížené funkci štítné žlázy jsou rýže, pohanka, quinoa a lněná semena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chia semínka účinky

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Jablečný ocet, pohanka, dubová kúra - to jsou sice přírodní postupy, které vám pomohou s léčbou hemeroidů, tak jako mne, ale nevyléčí vás. Pouze vám pomůžou od bolesti. Mně vyléčil přípravek anurex, který mi v kombinaci v dubovou kúrou pomohl od hemeroidů. Koupila jsem na www.anurex.cz. Nerada dělám něčemu reklamu, ale tomuhle jsem velmi vděčná.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy léčba

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Warfarin a zázvor

Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol, ale opět v přiměřeném množství bez denních výkyvů.

Zdroj: Warfarin a zelenina


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP