Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

WARFARIN A ANTIBIOTIKA

Upozorňujeme čtenáře na to, že všechny léčivé přípravky s obsahem antibiotik jsou v České republice k dostání pouze na lékařský předpis. Děkujeme za pochopení.

OBSAH

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA XORIMAX 250GR NA ZÁNĚT MOČOVÉHO MĚCHÝŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Košťál Jan.

Užívám Warfarin 3 mg,mohu užívat Xorimax 250 gr. na zánět močového měchýře ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika Xorimax (Cefuroxim axetil) jsou k dispozici jen na lékařský předpis a lékař, který vám je předepsal, určitě zvážil rizika spojená se společným užíváním. Xorimax posiluje účinky Warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Možná budete potřebovat častější sledování INR po zahájení léčby Xorimaxem nebo vždy, když je léčba ukončena, a v případě potřeby je třeba provést odpovídající úpravy dávky Warfarinu. Pokud se u vás vyskytne neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, například závratě, měl byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Xorimax 250gr na zánět močového měchýře

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem FUROLIN A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Začla jsem brát furolin na zánět močových cest.....beru ještě warfarin.....a jak člověk lítá po doktorech...jeden řekne berte warfarin....druhý řekne neberte warfarin.....nemáte někdo zkušenost s kombinací tohoto léku?.....už opravdu nevím, co si mám o lékařích myslet ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika Furolin obsahují účinnou látku Nitrofurantoin a ta nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Furolin lze bez obav užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Warfarin a antibiotika

Užívání antibiotik při léčbě Warfarinem není kontraindikováno. Je však potřeba myslet na úpravu dávky léku při užívání metronidazolu a cotrimoxazolu, jinak je samozřejmě lépe zkontrolovat krevní srážlivost po dobrání antibiotik, či při výskytu jakýchkoli krvácivých komplikací, a v případě INR mimo požadovanou mez upravit dávku Warfarinu.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Furolin mě úžasně pomohl, užívám jej od 25.7. podle návodu, druhý a 100% třetí
den mě již problémy ustaly, zatím si jej ještě večer a zítra vezmu a můj dotaz
je jen jestli po přejítí zdravotních problémů jej mám ještě nějakou a jakou
dobu brát ,aby se vše nevrátilo. Jsem senior a jinak nemám žádné ledvinové
ani jiné problémy kromě léku na štítn.žlázu a locren na trochu vyšší tlak.
Jinak jsem pod stálou lék.kontrolou na tyto léky. Je mi 79 let
Děkuji za sdělení. H.G.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika je třeba vždy dobrat všechny. Pokračujte v užívání, i po odeznění obtíží až do poslední tabletky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Furolin

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Diskuze

V diskuzi MŮŽE SE KOMBINACE WARFARIN ORION S ANTIBIOTIKAMA NOROCLAV ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím o informaci pro mého pejska má mozkovou příhodu a dostal Warfarin Orion 3mg. Ovšem, než se přišlo na tuto diagnózu, tak se začal léčit na epileptický záchvat a byly mu naordinovány antibiotika Noroclav 250mg. Ptala jsem se jestli máme dobrat antibiotické léky a bylo mi řečeno, že ať se dobere dávka i při užívání Warfarinu. Nemůže se něco stát máte někdo zkušenost???????? Děkuji Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Může se kombinace Warfarin Orion s antibiotikama Noroclav ?

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem ŽALUDEČNÍ VŘEDY A HELICOBAKTER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie.

Od března mam bolesti žaludku po gastroskopiji mě bylo řečeno že mam vředy a helicobakter brala jsem antibiotika a zulbex ale bolesti přestali jen na krátkou dobu.Vředy mě spusobíl warfarín ktery jsem užívala několik roku na ředěni krve ted beru Stacyl.Mate někdo skušenost jak se vylečit bez leku? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Helicobacter pilory způsobuje zánět žaludku a jeho překyselení, které se může vyvinout až ve vředovou chorobu, a ta může ohrozit život náhlým krvácením do dutiny břišní. Helicobacter je bakterie citlivá na silné dávky antibiotik, která se obvykle užívají jako trojkombinace tří preparátů najednou. Úspěšnost léčby se zjistí vyšetřením stolice na přítomnost antigenů. Takže se s pomocí svého lékaře ujistěte, zdali stále helicobakter máte. Zároveň lékaři sdělte, že se vám vrátily bolesti žaludku. Máme několik účinných léků proti překyselení, které společně s dietním opatřením mohou tyto problémy úplně odstranit. Zůstaňte stále v péči lékaře gastroenterologa, protože s ním můžete své problémy se žaludkem vyřešit nejlépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční vředy a helicobakter

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA KLACID 500 A HELICID se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor.

Dobrý den, mohu užívat současně antibiotika klacid 500 a Helicid? Oba druhy léků mám brát po 12 hodinách. A ještě jedna otázka. Co tyto antibiotika a komplexní multivitamín? Konkrétně užívám vitamíny reflex nexgen. Má být mezi užíváním nějaký časový interval? Předem Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě jste řekl svému lékaři, že užíváte Helicid, takže mohl zvážit rizika společného užívání. Tato kombinace léků klaritromycin a omeprazol může znamenat mírné riziko vzniku nežádoucích účinků, ale zatím nejsou k dispozici bližší informace o této interakci, protože je ze zdravotního hlediska bezvýznamná. Takže oba léky užívejte podle předepsaného dávkování. Co se týče multivitamínu, tak není třeba žádný odstup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Klacid 500 a Helicid

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY CIBULOVÉ ŠŤÁVY NA WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Cibulova šťáva na kašel a warfarin.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cibule a její šťáva může zpomalit srážení krve. Užívání šťávy z cibule spolu s Warfarinem, který také zpomaluje srážení krve, může zvýšit riziko vzniku modřin a krvácení.

Cibulová šťáva na kašel se podává v malých dávkách, které by neměly mít výrazný vliv na léčbu Warfarinem. Pokud ale zpozorujete náhlé modřiny, krvácení nebo tmavou stolici, ihned s touto kombinací přestaňte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky cibulové šťávy na Warfarin

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Diskuze

V diskuzi ZA JAK DLOUHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Za jak dlouho začnou antibiotika působit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Dobrý den chci se optat měla jsem třídenní antibiotika somamed dobrala jsem tak jak jsem měla ten třetí den se mi ulevilo ale čtvrtý a paty den mi je zase mizerne....chci se zeptat zda už antibiotika co jsem dobrala nepůsobí ?nechci do sebe cpát hned další...dekuji

Zdroj: diskuze Za jak dlouho

Zinnat a alkohol

Antibiotika se nesmí kombinovat s alkoholem!

Mějte na paměti, že antibiotika jsou léky na předpis. Recept na antibiotika je platný 3 dny, včetně dne vystavení vaším lékařem!

Zdroj: Antibiotika na tři dny

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Přidávám se k negativním komentářům. Antibiotika beru jen výjimečně, ale po Furolinu je mi neskutečně zle. Jsem slabá, malátná, motá se mi hlava a to hlavně v noci a budí mě to že spaní. Přestávám brát a nikdy více.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PAZITKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Můžu pazitku když užívám warfarin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pažitku můžete jíst i když užíváte Warfarin. Pažitka obsahuje hodně vitamínu K, ale vzhledem k tomu, že pažitku používáte jen v malém množství k ochucení pokrmu, tak se nemusíte hlídat v jejím množství. Jedna polévková lžíce nasekané pažitky obsahuje 6,5 mikrogramů vitamínu K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Kdy by měla být užívána antibiotika?

Antibiotika jsou předepsána pro onemocnění způsobená bakteriemi, ne viry. Nachlazení a chřipka jsou způsobeny viry, ne bakteriemi. Antibiotika nefungují proti virům. Při použití buďte obezřetní, protože antibiotika jsou mocným lékařským nástrojem, který je účinný pouze na bakteriální onemocnění.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Warfarin a Paralen

Paralen při léčbě Warfarinem není kontraindikovaný a lze jej užít.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Tabulka

Míra interakce vysoká

  • Antibiotika: Ciprofloxacin, Kotrimoxazol, Erytromycin, Flukonazol, Isoniazid, Metronidazol, Mikonazol
  • Kardiovaskulární léky: Amiodaron, Klofibrát, Fenofibrát, Propafenon
  • Analgetika: Phenylbutazone, Piroxikam
  • CNS léky: Alkohol, Citalopram, Sertralin
  • GIT léky: Cimetidine, Omeprazol
  • Jiné: Anabolické steroidy

Míra interakce pravděpodobná

  • Antibiotika: Amoxicillin/klavulanát, Azithromycin, Klarithromycin, Levofloxacin, Ritonavir, Tetracyklin
  • Kardiovaskulární léky: Acetylsalicylová kyselina, Fluvastatin, Simvastatin
  • Analgetika: Acetaminophen, Tramadol, Celecoxib
  • CNS léky: Disulfiram, Phenytoin, Fluvoxamine
  • Jiné: Fluorouracil, Tamoxifen, Levamisole, Paclitaxel

Míra inhibice vysoká

  • Antibiotika: Griseofulvin, Nafcillin, Ribavirin, Rifampin
  • Kardiovaskulární léky: Cholestyramin
  • CNS léky: Barbituráty, Karbamazepin
  • Jiné: Merkaptopurin
  • Míra inhibice pravděpodobná
  • Antibiotika: Ritonavir
  • Kardiovaskulární léky: Bosentan
  • Analgetika: Azathioprin
  • Jiné: Vakcína chřipky

Zdroj: Warfarin s jinými léky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP