Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

VOLNĚ DOSTUPNÁ ANTIBIOTIKA

Upozorňujeme čtenáře na to, že všechny léčivé přípravky s obsahem antibiotik jsou v České republice k dostání pouze na lékařský předpis. Děkujeme za pochopení.

OBSAH

Antibiotika bez předpisu v zahraničí

Některá antibiotika lze volně zakoupit v lékárnách ve Velké Británii, Španělsku, v Egyptě a Jižní Americe. Ceny jsou podobné jako u nás bez přispění pojišťovny. V některých zemích, jako je třeba Mexiko, se dají antibiotika koupit zcela volně.

Zdroj: Volně dostupná antibiotika

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTYKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie.

Prosim chtěla bych radu mam předepsane antibyotika furolin na zanět močovych cest
po třeti tabletce hrozně zle točeni hlavy a krevni tlak mocklesal na 60na40 což už při otevřenem okně bylo tak zle že jsem jen čekala ztratu vědomi ležela tak dlouho dokud tlak nezačne zvedat.Druhy den jsem konzultovala s moji lekařkou a bylo me řečeno že z těchto antibyotik to nemuže byt,takže jsem znovu nasadila lečbu a znovu došlo k tomuto stavu.lečim se s cevy a tlakem ale vysokym,prosim mužete poradit jesli by nebyl jiny lek mam velke problemy řezani štipani tekutiny piji vše z brusinek snažim vyplavovat co se da a žadna uleva, asi jsem měla napsat muj věk je mi 69
roku ,moc se omlouvam ale kdyby byl k dispozici jiny lek byla bych moc rada
děkuji za odpověd s pozdravem Kratochvilova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Psice.

Dobrý večer, zkuste šalvěj, tedy udělejte si čaj. Je to přírodní antibiotikum. Také můžete zkusit kapky lichořeřišnice. Ty jsou také antibiotika přírodní. Volné ke koupi v lékárně.

Zdroj: diskuze Antibiotyka furolin

Antibiotika na zuby bez předpisu

Na zánět zubu nejsou volně dostupná antibiotika. Antibiotika jsou indikována na základě klinických příznaků a jasných známek bakteriální infekce. Patří sem například abscesy v bukálních prostorech, vestibulární abscesy, retrofaryngeální abscesy. Dále pak infekce s charakteristickými klinickými nálezy, a to dentální infekce, streptokoková tonzilitida a infekční mononukleóza.

Mezi lehké infekce nevyžadující léčbu patří například chronická periodontitida, akutní periodontitida, akutní exacerbace chronická periodontitida. Zvýšená opatrnost je nutná u pacientů s leukemií, diabetem a imunosupresí. Většina pacientů u zánětu zubu nepotřebuje antibiotika, ovšem někdy je nutná extrakce.

Zdroj: Jaká antibiotika na zánět zubu

Diskuze

V diskuzi CLIP IN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamula.

Při prodlužování vlasů preferuji clip in. Metoda je cenové dostupná a pokud si pořídíte clipy z dobrého materiálu, tak vydrží.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adina.

O clip in jsem slyšela, kamarádka nakupuje u www.vlasy-levne.cz, mají kvalitní materiál.

Zdroj: diskuze Clip in

Jak se dají volně koupit antibiotika

Antibiotika působí především proti bakteriím, některá jsou však účinná také proti houbám a parazitickým prvokům. Mají však různé vedlejší účinky a v ČR jsou vydávána na předpis. Z chemického hlediska jsou antibiotika různorodou skupinou látek, ale většinou mají molekulární hmotnost menší než 2000 Da. Antibiotika nezabírají na onemocnění virového původu.

Velkým pomocníkem při rozhodování, zda antibiotika ano, nebo ne, se může stát přístroj na zjišťování hodnot C-reaktivního proteinu neboli CRP z kapky krve, který už si někteří lékaři pořídili. Pouze zvýšené hodnoty CRP svědčí o tom, že je podávání antibiotik namístě, v případě hodnot nízkých či zanedbatelných půjde spíše o virovou infekci. U vleklých chorob nebo tam, kde nehrozí nebezpečí z prodlení, by měl lékař poslat vzorek výtěru třeba z krku na laboratorní kultivaci, která určí přímo, jaké bakterie nemocného trápí, a podle toho se vybere přesně cílené antibiotikum. Dávat totiž takzvaně na jistotu ta nejsilnější antibiotika, zvaná širokospektrální, není nejlepší volba, zvláště kvůli riziku vzniku rezistence.

Zdroj: Volně dostupná antibiotika

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, lékárnice doporučila arthrona-1000-c1 a mám s tím dobré zkušenosti. Na rozdíl od jiných předražených preparátů mi opravdu pomohla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilonka.

Ahoj, taky sem už o ní slyšela, že si ji hodně chválí. Asi ji taky vyzkouším. Líbí se mi hlavně, že je cenově dostupná.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Zinnat a alkohol

Antibiotika se nesmí kombinovat s alkoholem!

Mějte na paměti, že antibiotika jsou léky na předpis. Recept na antibiotika je platný 3 dny, včetně dne vystavení vaším lékařem!

Zdroj: Antibiotika na tři dny

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA KYČLE KOXARTROZA 3 STUPNĚ MÁM OSTEOFYTY A ZŮŽENOU JAMKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel staněk.

mám danou diagnozu koxartrozu 3.stupně mám osteofyty a zůženou jamku je to ve stádiu operačním .takže jiná léčba už není dostupná děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Artróza kyčle koxartroza 3 stupně mám osteofyty a zůženou jamku

Penicilin bez lékařského předpisu

Penicilin bez předpisu lze koupit přes internet, v ČR je vázán na recept! Nesprávným používáním antibiotik vzniká aktuální nebezpečí narůstající antibiotické odolnosti. V důsledku nesprávného užívání antibiotik mohou dokonce vznikat bakterie, které jsou vůči působení antibiotik odolné. Pacienti by měli užívat antibiotika jedině v případě, že jsou předepsána lékařem, a upustit od používání antibiotik, která nebyla předepsána, jako jsou zbylá balení antibiotik z předchozí léčby, antibiotika předepsaná jiné osobě (příbuzným, sousedovi) nebo antibiotika získaná bez předpisu (například nelegálně prostřednictvím internetu z jiných zemích). Zbylá nevyužívaná balení antibiotik by měli pacienti vracet do lékáren.

Antibiotika“ si můžete vyrobit i doma. V několika ingrediencích obsažených v antibiotikách se nacházejí takzvané fytoncidy. To jsou látky, kterými se rostliny dovedou přirozeně bránit mikroskopickým organismům. Ovšem na rozjetou bakteriální infekci už tento lék stačit nebude.

Zdroj: Dostupná antibiotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ FLÍČKY NA TĚLE STAROBNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosípotřebuji radu.na bříšku se mně před par lety udělaly hnědé flíčky.mám jen problém v létě,když si chci vzít dvoudílné plavky.je mně už přes padesát,ale ráda bych kdyby šly nějak odstrnit,ale bez bolestně.jestli to jsou flíčky starobní,tak nevím.jsou jen malé,velikosti-1-2,5mm.prosím o radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Některé pigmentace jdou bezbolestně odstranit pomocí lejzru. Tato služba je dostupná ve větších městech a pacient si ji hradí celou sám.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé flíčky na těle starobní

Nákup antibiotik přes internet

Antibiotika můžete koupit přes internet. Je mnoho odkazů, které je nabízejí bez receptu. Antibiotika však účinkují pouze na bakteriální infekci, kterou diagnostikuje lékař, proto jsou antibiotika pouze na lékařský předpis. Na nachlazení, chřipku či jinou virózu antibiotika neúčinkují, proto nepoužívejte nikdy zbylá antibiotika k samoléčbě. Předepsaná antibiotika užívejte vždy po celou dobu, kterou stanoví lékař, a přesně dodržujte předepsané dávkovací intervaly. Mírné prodloužení dávkovacího intervalu okamžitě napravte a pokračujte v nastaveném dávkování, ale výrazné prodloužení dávkovacího intervalu konzultujte se svým lékařem. Během léčby antibiotiky i krátce po jejím ukončení odpočívejte a dodržujte režimová opatření. Dodržujte rovněž doporučení svého lékárníka, protože účinnost některých předepsaných antibiotik mohou ovlivňovat další vámi užívané léky, potravní doplňky, ale i některé potraviny a alkohol. Jen správným užíváním antibiotik lze zachovat jejich účinnost pro další generace lidského pokolení. Proto antibiotika není rozumné kupovat přes internet – jejich předpis patří do rukou lékaře.

Zdroj: Dostupná antibiotika bez receptu

Diskuze

V diskuzi RYNGLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Šraga.

Dobrý den,
která odrůda (dostupná na trhu) ryngle nebo blumy, případně i švestky je nejvíce odolná vůči monilóze.
Mám Althanovu renklódu, která tím velmi trpí (což je známá věc).
Děkuji.
L.Š.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ryngle

Kdy by měla být užívána antibiotika?

Antibiotika jsou předepsána pro onemocnění způsobená bakteriemi, ne viry. Nachlazení a chřipka jsou způsobeny viry, ne bakteriemi. Antibiotika nefungují proti virům. Při použití buďte obezřetní, protože antibiotika jsou mocným lékařským nástrojem, který je účinný pouze na bakteriální onemocnění.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Furolin mě úžasně pomohl, užívám jej od 25.7. podle návodu, druhý a 100% třetí
den mě již problémy ustaly, zatím si jej ještě večer a zítra vezmu a můj dotaz
je jen jestli po přejítí zdravotních problémů jej mám ještě nějakou a jakou
dobu brát ,aby se vše nevrátilo. Jsem senior a jinak nemám žádné ledvinové
ani jiné problémy kromě léku na štítn.žlázu a locren na trochu vyšší tlak.
Jinak jsem pod stálou lék.kontrolou na tyto léky. Je mi 79 let
Děkuji za sdělení. H.G.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika je třeba vždy dobrat všechny. Pokračujte v užívání, i po odeznění obtíží až do poslední tabletky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Furolin

3 denní antibiotika

Název 3denní antibiotika vychází z toho, že se jedná o antibiotika předepisovaná na tři dny. Jsou to tedy krátkodobé antibiotické látky. 3denní antibiotika obvykle utvoří po doužívání všech tří tablet dostatečnou hladinu antibiotických látek, které pak účinkují i v dalších dnech.

Například:

Sumamed – zánět středního ucha

Azitromycin - angína

Zdroj: Antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Která antibiotika předepisovat?

Lékaři diagnostikují pacienta a zvažují příznaky, aby zjistili, která antibiotika předepsat. Lékaři zjišťují i kultury způsobené bakteriemi. Pro zjištění některých infekcí se používá antimikrobiální vyšetření. Na některé infekce lékaři předepisují širokospektrální antibiotika, která jsou účinná pro léčbu různých bakteriálních druhů. V závislosti na individuálních okolnostech mohou být přepsána i obecná antibiotika.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Diskuze

V diskuzi VOLNĚ PRODEJNÝ LÉK NA ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Cvejnová.

Dobrý den.Prosím dá se koupit volně v lékárně lék nebo nějaký přípravek na astma?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Weberová.

Jsem astmatik,chtěla bych vědět, zdali je nějaký volně prodejný lék na astma. Děkuji!

Zdroj: diskuze Volně prodejný lék na astma

POLYPEPTIDOVÁ ANTIBIOTIKA

Do této skupiny Polypeptidových antibiotik se řadí antibiotické látky BACITRACIN (obchodní název antibiotika Framykoin), GRAMICIDIN, COLISTIN (obchodní název antibiotika Colimycine), POLYMYXIN B (obchodní název antibiotika Aerosporin, Otosporin). Polypeptidová antibiotika se využívají k léčbě infekcí způsobenými grampozitivními i gramnegativními bakteriemi. Polypeptidová antibiotika jsou silně toxická a využívají se k lokální aplikaci. Polypeptidová antibiotika mohou u člověka vyvolat nežádoucí účinky jako poškození ledviny a nervy.

Zdroj: Seznam antibiotik

Diskuze

V diskuzi VOLNĚ PRODEJNÝ LÉK NA ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Weberová.

Jsem astmatik,chtěla bych vědět, zdali je nějaký volně prodejný lék na astma. Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den, mně pro potížích s dýcháním velmi pomohl Erdomed, je i volně dostupný, asi s nižší dávkou než na předpis. Ale spíše při potížích se zahleněním, je prevencí proti zápalu plic a zánětu průdušek a tak. Držím pěsti, ať to řešíte co nejméně. D.

Zdroj: diskuze Volně prodejný lék na astma

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Antibiotika Duomox 1000 a alkohol

Duomox je antibiotikum. Amoxicilin, léčivá látka tohoto přípravku, patří mezi penicilinová antibiotika se širokým spektrem účinku. Tento lék je určen k léčbě řady infekčních onemocnění způsobených bakteriemi. Užívá se zejména v léčbě bakteriálních infekcí způsobených mikroorganismy citlivými na ampicilin.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Alkohol vám může způsobit zažívací potíže nebo nadměrný kašel.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Přehled antibiotik

Antibiotika jsou také rozděleny do tříd podle chemické struktury (aminoglykosidy, amfenikoly, ansamyciny, rifamyciny, cefalosporiny I. generace, cefalosporiny II. generace, cefalosporiny III. generace, cefalosporiny IV. generace, diterpeny, glykopeptidová antibiotika, karbapenemy, linkosamidy, makrolidy – erytromyciny, monobaktamy, antibiotika penicilové řady: úzkospektrá, širokospektrá, polypeptidová antibiotika, chinolony, fluorochinolony, streptograminy, sulfonamidy, tetracykliny, a další.

Zdroj: Seznam antibiotik

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Informace pro ženy

Antibiotika častou způsobují kvasinkové infekce. Důležité je mít na paměti, že antibiotika inhibují i normální bakterie v pochvě, díky čemuž dochází k tvorbě kvasinkové infekce. Kvasinkové buňky pak začnou napadat tkáně v pochvě a obvykle způsobují svědění, pálení, bolest při pohlavním styku a vaginální výtok.

Antibiotika snižují účinnost antikoncepčních pilulek či přípravků.

Stejně jako jiné léky i některá antibiotika mohou být přenesena na plod a některá mohou dokonce způsobit poškození plodu. Proto byste neměla užívat antibiotika bez souhlasu lékaře, zejména pokud jste těhotná nebo kojíte.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Zinnat a alkohol

Antibiotika se nesmí kombinovat s alkoholem! 24 hodin po dobrání Zinnatu už popíjet s mírou můžete.

Zdroj: Antibiotika Zinnat


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP