Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

VIŠNĚVSKÉHO ROZTOK

OBSAH

Jaké složení má Višněvského balzám

Višněvského balzám je roztok xeroformu ve směsi ricinového oleje a peruánského balzámu. Obsahuje 3 gramy Bismuthi tribromphenolas, což je sloučenina bizmutu a bromu, dále 5 gramů Pix fasi neboli bukového dehtu a 100 gramů Oleum Ricini, tedy ricinový olej.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šárová.

Je v současné době koupit na recept v lékárnách Batrafen roztok na nehtovou plíseň?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léčivého přípravku Batrafen je v současné době možný. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis a je běžné k dispozici v celé síti lékáren.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Višněvského balzám – prodej v lékárně

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena Višněvského balzámu se pohybuje do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékárně jsou k dispozici dva druhy, varianta s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánka Čechová.

Dobrý den, kde se dá sehnat višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena višněvského balzámu je do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékarně mají dva druhy, ten s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Višňevského balzám cena

Zde je seznam všech internetových obchodů, ve kterých je višněvského balzám k dostání: višněvského balzám a kde ho objednat.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Diskuze

V diskuzi CO JE HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Fojtová.

Dobrý den,chěla bych se zeptat,jaký je rozdíl mezi červeným a zelenomodrým hypermangánem? Já jsem totiž dostala v lékárně zelenomodrý.Děkuji a s pozdravem.Fojtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

hypermangan-:
- dezinficiens, krystalky, které se rozpouští na VODNÝ slabě růžový roztok (fialový už je míc silný)

zelené barvivo-chirurgická zeleň=briliantová zeleň:
- dezinficiens (roztok vodný nebo s lihem)
- nebo to může být Novikův roztok, který obsahuje toto barvivo a zároveň kolodium, které zasychá v takový film+ další složky, často se tím potírá čerstvá řezná rána, odřenina, apod.

Zdroj: diskuze Co je hypermangan

Višněvského balzám – cena

Zde můžete porovnat ceny Višněvského balzámu.

Zdroj: Višněvského balzám

Diskuze

V diskuzi JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Já jaryše používám už pátý rok, jinou pleťovou vodu si nekupuju. Pleť mám zdravou. A ušetřila jsem spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Složení Višňevského balzámu

Jde o suspenzi tribromfenolátu bizmutitého v ricinovém oleji s přídavkem peruánského balzámu (podle originální receptury). Nyní se spíše používá jako přidaná složka bukový nebo kamenouhelný dehet.

Přesné složení:

  • Bismuthi tribromphenolas (sloučenina bizmutu a bromu 3 gramy)
  • Pix fasi neboli bukový dehet 5 gramů
  • Oleum Ricini, ricinový olej 100 gramů

Někdy je mylně balzám považován za mast nebo roztok.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BrezikovaPatricie@seznam.cz.

Dobrý den, můj syn má placaté nehty ale nejsou zažloutlé vypadá to jako by mu chyběl nějaký vitamín .Pomohl by roztok batrafen?A kolik stojí děkuji Březíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vážená paní Březíková, Batrafen je v tomto případě neúčinný. Zkuste stav synovo nehtů zkonzultovat s dětským lékařem. Pro správné stanovení diagnózy je nezbytné projevy na jeho nehtech vidět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Roztok hypermanganu

Slabý roztok hypermanganu se používá na omývání či výplachy při kondylomatech (lékař by měl poradit, jak koncentrovaný by měl roztok být).

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jaryšův roztok obsahuje borovou vodu, která má skvělé léčivé účinky na pleť. Jaryšova voda pleť regeneruje a léčí, například když je na ní ekzém. Pro dlouhodobé (několikaleté) používání není Jaryš příliš vhodný, neboť borová voda má i své nežádoucí účinky, které by mohly při dlouhodobém používání zbytečně škodit. Rovněž jaryšovou vodou se nedá dobře odlíčit. Jaryšův roztok je lék a jako k léku by k němu mělo být přistupováno.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem CO TO JE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Malý.

Dobrý den,mohu se zeptat jestli někdo nevíte co jsou tyhle červené tečky .Je mi 12 let a jsem blondýna .Maminka mi říká ,že jsou to popraskane žilky a ,že jako malá je taky měla ale zmizeli ji a já je mám několik let . A za to mohu nějak vyléčit.Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kup si v lékárně Jarischův roztok (jarišův) za 90 Kč a každý den před spaním si s ním vyčisti svojí pleť na celém obličeji, krku a taky ušní boltce. Když to po měsíci nepomůže, tak se stav u lékaře na kožním a nech si to vyšetřit. Tam ti přesně řeknou co to je a jak se toho můžeš nejlíp zbavit. Tady je odkaz, kde je vidět jak vypadá jarischův roztok a kde se dá koupit: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co to je ?

Cena

Višněvského balzám je ve většině případů dostupný v kamenných lékárnách. Například lékárna Dr. Max jej má volně prodejný. Cena se pohybuje okolo 140 Kč.

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi JAK POUŽÍT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den, mám na noze kuří oko. V babských radách je návod, že se má na postižené místo přiložit tampon namočený v hypermanganu.
Koupila jsem v lékárně, jen nevím, jak ho naředit. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie mackerlová.

Roztok má mít barvu masové vody. Tj. Několik zrnek, .roztok může nevypratelně zabarvit okolí a oblečení. Kdyz bude tmavší, nic se neděje, ale budete mít hnědou nohu. Ale podle mne to nepomůže. V lékárně vám prodají změkčovací mast, která místo rozmočí a oko se vyloupne. Někdy nutno opakovat.

Zdroj: diskuze Jak použít hypermangan

Je volně prodejný

Višněvského balzám je volně prodejný, a tak ho lidé často používají i na zanícená místa okolo nehtů, ale hodí se také na zánětlivé akné a boláky na kůži. Cena krabičky suspenze o hmotnosti 100 gramů vyjde zhruba na 120 korun. Má jej také lékárna Dr. Max. Kde koupit Višněvského balzám? K dostání je ve všech kamenných lékárnách nebo na internetu přes vyhledávač zboží.

Zdroj: Višněvského balzám

Diskuze

V diskuzi VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jaký účinek má višněvského emulze na bursitidu paty? Může pomoci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena sokolova.

efekt na burzitidu paty

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Charakteristika Višněvského balzámu

Višněvského balzám je suspenze ke kožnímu podání. Podává se k léčbě růže, červenky, postupujícího neohraničeného kožního zánětu, nežitu, hlízy, hnisavého zánětu nehtového lůžka, zánětu podpažních žláz, zánětu povrchních křečových žil a na sekundárně infikované vředy jiného původu.

Višněvského balzám obsahuje jako léčivou látku bismuthi tribromphenolas (zásaditý tribromfenolát bismutitý). Bismuthi tribromphenolas působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Urychluje ohraničení zánětu a vyhnisání. Podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a regeneraci tkáně.

Zdroj: Višněvského balzám

Višněvského balzám – účinky

Višněvského balzám, někdy nazýván také černá mast, působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Višněvského balzám urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání a zhojení. Višněvského balzám podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a urychluje regeneraci tkáně. S těmito vlastnostmi se výborně hodí na zanícené záděry kolem nehtů, na zánětlivé akné anebo také na zarudlé boláky na krku. Višněvského balzám mohou používat i děti. Výborně se také uplatní při léčbě růže (erysipel), červenky (erysipeloid), postupujícího neohraničeného kožního zánětu – červené fleky na kůži (flegmona), nežitu (furunkl a karbunkl), abscesu, hnisavého zánětu nehtového lůžka (paronychium), zánětu podpažních potních žláz (hidrosadenitis axillaris), zánětu povrchních křečových žil (varikoflebitis), sekundárně infikovaných kožních vředů jiného původu.

Zdroj: Višněvského balzám

Višněvského balzám účinky

Višněvského balzám nebo také někdy nazýván jako černá mast působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Višněvského balzám urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání a zhojení. Višněvského balzám podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a urychluje regeneraci tkáně. S těmito vlastnostmi se višňák výborně hodí na zanícené záděry kolem nehtů, na zánětlivé akné anebo také na zarudlé boláky na krku a to i pro děti. Višněvského balzám může být použitý i pro děti. Výborně se také višněvského balsám uplatní při léčbě růže (erysipel), červenky (erysipeloid), postupujícího neohraničeného kožního zánětu – červené fleky na kůži (flegmona), nežitu (furunkl a karbunkl), hlízy (absces), hnisavého zánětu nehtového lůžka (paronychium), zánětu podpažních potních žláz (hidrosadenitis axillaris), zánět povrchních křečových žil (varikoflebitis), sekundárně infikované kožní vředy jiného původu.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Boraxglycerin roztok

Boraxglycerin roztok se používá při léčbě zánětu spojivek, při bolesti ucha a při ušních infekcích. Také je vhodný antiseptický krém, který se používá v oftalmologii a při záškrtu.

Zde můžete koupit Boraxglycerin roztok.

Zdroj: Boraxglycerin

Jarischův roztok – recept na výrobu

Potírací roztok předepisují na kožní potíže i lékaři. Bezbarvá vodička zklidní pokožku lépe než kterákoliv pleťová voda. Působí protizánětlivě a poslouží především těm, kteří špatně snášejí obyčejnou vodu (vysušuje). Díky své všestrannosti je vhodný pro všechny typy pleti.

Potřebujeme:

  • Acidi borici 20 ml
  • Glycerini 40 ml
  • Aqua destilati 1 000 ml

Jarischův roztok se používá 2x denně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Co je to Višněvského balzám

Višněvského balzám (višňovského balzám) se používá již 90 let. Balzám poprvé vytvořil v roce 1927 Alexandr Vasiljevič Višněvskij, vojenský a experimentální chirurg, který to dotáhl až na akademika věd. Velkého využití se tato látka dočkala za druhé světové války, kdy Višněvskij vyměnil jednu ze složek – drahý a nedostupný peruánský balzám – za dostupný a levnější březový dehet. Suspenze se tehdy na vynálezcův pokyn aplikovala na všechna střelná poranění, ne pokaždé s úspěchem. A používá se dodnes.

Zdroj: Višněvského balzám


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP