Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

UTOPENCI KLUCI V AKCI

OBSAH

Utopenec, utopenci, utopence – to je oblíbený český pokrm studené kuchyně, často podávaný v hostincích k pivu. Když se řekne utopenec, spouští se možná mnohým z vás sliny při pomyšlení na originální chuť tohoto pokrmu. Utopenci jsou v podstatě špekáčky s cibulí naložené ve sladkokyselém nálevu. Český národ, co se týká pokrmů, je velmi vynalézavý, a tak má snad každá rodina vlastní, originální a zaručeně ten nejlepší recept na utopence.

Zdroj: Nejlepší utopenci, co známe

Poradna

V naší poradně s názvem KULAJDA - KLUCI V AKCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Omlouvám se, ale s kulajdou to nemá nic společného, ale jiný mail jsem nenašel: prosím proč se brambory servírují se slupkami? Kdysi se loupaly. Má to vztah k mykotoxinům apod. Já poprvé v životě viděl servírovat brambory se slupkami v SSSR v r 1984, to jsem se ale domníval, že jsou chudí (bylo to v "kolektivnoj kvartire"), čili 2-3 rodiny v paneláku 3+1. Proč prosím se servírují neoloupané? Mně to při pokus to sníst trochu vázne vkrku.
MB

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Brambory se slupkou jsou z výživového hlediska lepší, než loupané. Proč? Protože slupka obsahuje velké množství vlákniny.
Polovina vlákniny z celé brambory je právě ve slupce. Vláknina pomáhá předcházet zácpě a může snížit riziko rakoviny tlustého střeva, srdečních chorob a cukrovky 2. typu. Vláknina také pomáhá udržovat zdravou váhu. Konzumace potravin s vlákninou pomáhá předcházet náhlému poklesu krevního cukru, který může způsobit hlad a vést k bezduchému mlsání.
Brambory se běžně servírují se slupkou, když jsou pečené. Je to obvyklé jídlo české kuchyně bez ohledu na sociální vrstvu. Pečenou bramboru ve slupce dostanete i v drahé restauraci na Staroměstském náměstí v Praze jako přílohu za úctyhodných 100 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kulajda - Kluci v akci

Video Kluci v akci

Z archivu ČT si můžete pustit video, kde je vidět celý recept na přípravu moravského vrabce i s receptem na chlupaté knedlíky, které Kluci v akci použili jako přílohu.

Zdroj: Recept na chlupaté knedlíky podle Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Jestli povinné to ti neřeknu, ale plošně se očkuje ve státech, v Kanadě myslím i kluci, aby nepřenášeli.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Video

Na stránkách české televize je k dispozici video s dílem Kluci v akci, kde připravují tento skvělý pokrm. Odkaz na video.

Zdroj: Jak dělají hovězí na česneku Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi RECEPT UTOPENCI SE ZELÍM A KŘENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Inka.

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Video

Video s jejich receptem můžete vidět zde: cuketová polévka Kluci v akci.

Zdroj: Cuketová polévka podle pořadu Kluci v akci

Postup

Kluci v akci utřou změklé máslo s cukrem, postupně vmíchají žloutky a stále šlehají do pěny. Přidají rozmixované banány (tyčovým mixérem, nestačí pomačkat vidličkou) a postupně střídavě vmíchají mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a nasekanou čokoládu. Nakonec Kluci v akci opatrně vmíchají opravdu tuhý sníh z bílků. Těsto vlijí do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečou ve středně vyhřáté troubě cca na 170 °C. Propečenost těsta Kluci v akci vyzkouší špejlí. Když se těsto na špejli nelepí, je upečeno.

Jak říkají Kluci v akci, upečená bábovka vonící po banánech je vláčná a lahodná. Tak neváhejte a zkuste ji právě podle jejich receptu.

Zdroj: Banánová bábovka podle Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi MAXIVITA ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Zdravím, křečemi trpím už od puberty a nikdy nic nezabíralo, až do té doby, co jsem začala užívat rozpustný hořčík od maxivita. Křeče se teď objeví jen zřídka. Obvykle jej kupuji v akci na slevys.cz/, doporučuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Maxivita zkušenosti

Jak dělají utopence Kluci v akci

Ingredience nálev: 240 ml piva, 80 ml octu, 1 lžíce soli, 4 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 16 kuliček černého pepře, 8 lžic cukru

Ingredience utopenci: 10 špekáčků, 4 cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, mletý pepř

Technologický postup: Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme. Hořčici smícháme s mletým pepřem a potřeme jí nakrojenou část špekáčků. Do průřezu vložíme plátky cibule, špekáčky spíchneme párátky a vložíme natěsno do větší sklenice. Zálivku připravíme z piva, soli, cukru a koření, přivedeme k varu, krátce vaříme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky. Uzavřeme a necháme při pokojové teplotě vychladnout, potom umístíme na týden do chladna.

Zdroj: Utopenci

Diskuze

V diskuzi LÉK NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Taky jsem měl plíseň na nohou. Nosil jsem v práci jedny gumáky s kolegama a přišel jsem na bezvadný domácí lék na plíseň nehtů, který nic nestojí a funguje. Vždycky po práci jsem přišel domu a nechal jsem si nohy olízat mým psem. Ty jeho psí sliny plíseň úplně zlikvidovaly. Doporučuju!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

je to pravda , měl jsem psa specialistu na plísen nohou - fakt to funguje . jen pes byl po akci totálně vyřízenej : (

Zdroj: diskuze Lék na plíseň nehtů

Postup

Kluci v akci nejdříve na másle orestují oškrábané a nakrájené brambory, šalotku a na závěr cuketu. Zalijí to vodou nebo vývarem, osolí, krátce povaří a rozmixují s taveným sýrem na hladký krém, ochutí muškátovým oříškem. Podávají s kousky smaženého pstruha.

Zdroj: Cuketová polévka podle pořadu Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krasavka.

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Peeling

Hovězí roštěná podle Kluků v akci

V Čechách jsou velmi oblíbené nejrůznější pořady o vaření, a jedním z nich jsou i Kluci v akci, kteří si získali diváky svým zápalem a láskou k vaření, i proto se jim daří své diváky nalákat na to, aby doporučené recepty sami vyzkoušeli.

Jedním z jejich receptů je i "hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborový knedlíkem".

Kombinace masa, špenátu a bramborového knedlíku je v Čechách velmi oblíbená a každá kuchařka (a samozřejmě i kuchař) ji dělá po svém, ochucuje ji tak, jak to jí / jemu a jejím / jeho strávníkům vyhovuje. I Kluci v akci mají tento recept osvědčený.

Zdroj: Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi JAK UDĚLAT DOMÁCÍ AVIVÁŽ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dandyk.

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž

Pstruh do polévky

  • 4 filety ze pstruha;
  • hladká mouka;
  • libeček;
  • drcený kmín;
  • sůl;
  • olej na smažení.

Filety pstruha Kluci v akci nakrájí na proužky, obalí v hladké mouce ochucené libečkem, drceným kmínem a solí. Smaží je na oleji dozlatova, potom je odloží na savý papír a vkládají do talíře s cuketovou polévkou.

Zdroj: Cuketová polévka podle pořadu Kluci v akci

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Ingredience na dušenou mrkev

  • 1 kg mrkve;
  • 500 g zmrazeného hrášku (volitelně, Kluci ho tam nedávají)
  • 1 cibule;
  • 100 g másla;
  • 1 lžíce hladké mouky;
  • zeleninový nebo masový vývar na podlití;
  • muškátový květ;
  • sůl.

Zdroj: Dušená mrkev s hráškem podle pořadu Kluci v akci

Diskuze

V diskuzi SVRAB A JEHO LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

donesla jsem si svrab z nemocnice, po všech léčbách se mne stále držel, i přes dezinfekci celého bytu a praní, žehlení atd atd.no však to znáte.....takže co mi na 100 procent zabralo je SOLFATAN pro balneo, prostě si doma uděláte na 20 minut lázně ve vaně......za týden si ji zopakuji...pro jistotu....ale už po první mám klid...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dannie.

Uz jsme 2x.preleceni všichni. Kluci to mají za 4 dny zase. Bez ohledu.na prostředí, syn je jeden na intru. Tam vše vyprané a vyvetrane. Nebyl tam skoro 2 týdny. Druhy je doma.a.stejne se po.4.dnech osypal. My s manželem s delší.prodlevou, ale taky. Doma vše.peru na 60,.pak jede sušička, nezehlim, ale.predpokadam.ze.po.susicce uz je to opravdu zbytečné. Postele projíždíme obden parou, takze je.to na nás. Ja uz nevím.co dělat.

Zdroj: diskuze Svrab a jeho léčba

Recept na omáčku na paprice

Kluci v akci vezmou osmažená stehna bez bylin a oleje a vloží je do hrnce, kde je osmahlá cibule s vývarem a vše dusí 1,5 až dvě hodiny. Tuk, ve kterém se smažila stehna Kluci odloží na později a použijí ho na orestování žampiónů a papriček. Nyní po dvou hodinách vaření je vidět, že šťáva z dušených stehen je krásně zahuštěná rozvařenou cibulí, takže není třeba zahušťovat jíškou, jen se chuť zjemní smetanou, kterou nalijí do vroucí omáčky. Zamíchají a odstaví.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Ingredience na noky

  • 400 ml mléka;
  • 40 g másla;
  • 150 g dětské krupičky;
  • 2 vejce;
  • sůl;
  • olej.

Zdroj: Dušená mrkev s hráškem podle pořadu Kluci v akci

Servírování

Nyní si Kluci v akci orestují pokrájené žampiony a papriku na oleji ze smažení stehen. Servírují to tak, že na talíř umístí stehno, polijí ho trochou omáčky a navrch nakupí orestované žampiony s paprikou. Celé to pak ozdobí snítkem rozmarýnu použitého při smažení stehen. Já osobně bych pokrm doplnila o knedlíky, protože omáčka je s nimi velice chutná.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Potřebné ingredience (na 4 - 6 porcí)

150 g másla

3 střední cibule

80 g hladké mouky

800 ml masového vývaru

200 ml smetany

100 g čerstvého křenu

Mletý bílý pepř

Sůl

Zdroj: Křenová omáčka Kluci v akci

Ingredience

Kluci v akci ve svém receptu připravují hovězí roštěnou na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.

  • 800 g vysokého hovězího roštěnce;
  • 4 stroužky česneku;
  • 1/2 cibule;
  • 50 ml oleje;
  • 50 g másla;
  • sůl.

Na špenát:

  • 1 kg mraženého listového špenátu;
  • 1 velká cibule;
  • 2 lžíce mouky;
  • 4 stroužky česneku;
  • 2 vejce;
  • olej;
  • sůl.

Na bramborové knedlíky:

  • 1 kg brambor;
  • 2 vejce;
  • lžíce mléka;
  • 400 g hrubé mouky;
  • 3 lžíce hrubé dětské krupičky;
  • sůl.

Zdroj: Jak dělají hovězí na česneku Kluci v akci


Autoři obsahu

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP