Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ÚČESY S OFINOU

OBSAH

Účesy s ofinou – foto

Zde je přehled moderních účesů pro dlouhé vlasy s ofinou.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Sestříhané elegantní mikádo s ofinou

Trošku extravagantním střihem je asymetrické mikádo, které se vyznačuje mírně geometrickým střihem, nesouměrnou ofinou a odlišnými délkami vlasů po stranách hlavy.

Zdroj: Mikádo

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem ŠEDIVÉ VLASY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír.

Dobrý den,zjistili jsme u syna,má 9let,šedé plochy vlasů,průměr asi 2 x 5cm,od sebe vzdálené cca.10cm,má to už delší dobu.Teď se nás začal na to ptát, proč to má,nevíme mu co na to odpovědět.Kamarádi se ho na to ptají.Začína častěji nosit kšiltovku.Může nám někdo poradit,jak to léčit?Co je to za nemoc?Děkuji všem za radu Lukášoví rodiče.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Parciální albinismus se léčit ničím nedá. Buď zmizí spontánně nebo zůstává po celý život. Světlé fleky ve vlasech je potřeba vnímat pozitivně a vysvětlit si je například jako znamení vlastnosti, ve které vaše dítě exceluje a podobně. Když to budete v rodině prezentovat takto pozitivně, tak to přijme i vaše dítko a lépe bude moci reagovat na ataky ze svého okolí - sebejistě a s jasným vysvětlením, proč to má. Zkuste se na internetu inspirovat nějakými moderními účesy pro děti a některý mu nechte udělat. Tím vaše dítě zaujme a světlá místa zůstanou druhořadá. Dbejte o jeho zdravý duševní rozvoj a mírně posilujete jeho sebevědomí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Šedivé vlasy u dětí

Jak učesat mikádo

Pomocí různých délek, sestříhání a vrstvení, s ofinou či bez a také díky kouzlům s barvami si na své přijde každá žena, ať už je tvar jejího obličeje jakýkoli. Velmi moderním účesem dneška je roztřepené, postupně sestříhané mikádo, a to jak s ofinou, tak bez ní. Konečky vlasů vytočené pomocí gelu ven, stejně tak i celý účes upravený jen prsty působí vzdušně a rošťácky. Zastánci klasiky pak mohou naopak účes učesat do hladka a pomocí fénu mu dodat oblé tvary. Vysoké čelo lze zakrýt ofinou, a to od rovné přes moderní šikmou trošku do očí až po extravagantní nepravidelné sestřihy se zuby.

Zdroj: Francouzské mikádo

Účesy pro ženy nad 60 let

Účesy pro seniorky v odstínech elegantní šedé v mnoha různých střizích i stylingu mohou vykouzlit zázraky. Ženám v tomto období sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Pokud však zásadně chcete dlouhé vlasy a preferujete rozpuštěné vlasy, oživte je raději melírem či zajímavou barvou. Pro společenské účely je ideální jednoduchý drdol s vyčesanou ofinou nahoru. U polodlouhé délky vlasů se na běžné nošení nejlépe hodí mikádo, které snadno upravíte. Můžete jej nosit narovnané nebo zvlněné, například jen konečky vlasů vytočené do stran. S krátkými střihy můžete také experimentovat a upravit je snadno pomocí gelu či stylingového krému na vlasy. Pro odvážné je tu varianta s vyholenými stranami, kde jsou ostatní vlasy s ofinou nagelované nahoru, což působí mladistvě a jedná se o šik účesy pro zralý věk.

Trendy

Krátké vzdušné střihy jsou ideální pro letní dny. Polodlouhé účesy či mikáda se dají nosit buď uhlazené, nebo také zvlněné či rozcuchané. Výhodou je, že polodlouhé vlasy můžete zvýraznit jemným zapleteným pramínkem, což dodá účesu mladistvost a oživení. No a co je letos trendy, tak to je růžový odstín. Vlasy s růžovými melíry můžeme najít v mnoha kolekcích kadeřníků a salonů. Růžová je moderní a in! A zejména v kombinaci s blond vlasy vypadá opravdu neodolatelně. Tato jemná a ženská kombinace sluší nejen mladším ročníkům, ale také starším ženám. Zjemňuje obličej a opticky redukuje vrásky. Máte odvahu jít do toho?

Zde můžete vidět trendy účesyžen nad 60 let, které vás omladí.

Zdroj: Účesy pro ženy staršího věku

Účesy pro muže – video

Zde je několik videonávodů na to, jak vytvořit moderní pánské účesy.

Zdroj: Účesy

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Módní účesy pro ženy nad 60 let

Seniorkám sluší spíše kratší nebo polodlouhé vlasy. Jestliže si však chcete své dlouhé vlasy ponechat a preferujete rozpuštěné vlasy, oživte je melírem či zajímavou barvou, případně zvolte vhodný culík. Do společnosti se hodí jednoduchý drdol s vyčesanou ofinou. Další alternativu účesů pro zralý věk u polodlouhých vlasů na běžné nošení představuje mikádo, které snadno upravíte. Můžete ho nosit rovné či zvlněné, popřípadě můžete vytočit jen konečky.

S krátkými střihy můžete také experimentovat, lze je totiž snadno upravit pomocí gelu či stylingového krému na vlasy. Odvážné rebelky pak mohou zvolit variantu s vyholenými stranami, kdy jsou ostatní vlasy s ofinou nagelované nahoru. Působí to velmi mladistvě.

Zde je několik tipů na účesy po šedesátce.

A co vy? Jaké mate tipy? Myslíte si, že po šedesátce vše končí? Určitě ne, vždyť i odchod do důchodu se odsouvá. Dříve ženy odcházely do důchodu ve věku kolem 57 let, dnes je to 61 let a více. Viděli jste snad někde šedesátiletou babičku s šátkem na hlavě? Asi ne a to je dobře. Nebo si umíte představit takto oblečenou seniorku? Třeba v obchodě nebo za přepážkou, kde dnešní šedesátnice běžně pracují? Tyto ženy na svůj věk (většinou) vůbec nevypadají. Svou mladistvou postavou, vzhledem a myslí často strčí do kapsy i dvacítku!

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Účesy vhodné pro ženy se srdcovitým obličejem

Srdcový obličej (také nazývaný trojúhelníkový) se vyznačuje postupně zužující tváří s širokým čelem, výraznými lícními kostmi a malou bradou.

Pokud se žena se srdcovitým tvarem obličeje rozhodne pro krátký účes, měla by volit účesy ve stylu Pixie cut, které tvar obličeje ohraničí, a tím i prodlouží. Pokud se vlasy upraví do rozcuchu, mohou odvézt pozornost od úzké a špičaté brady. Pokud vám není rozcuchaný styl blízký a dáváte přednost krátkým elegantním střihům, doplňte je o patku k jedné straně.

Ze středně dlouhých střihů jsou pro tento tvar obličeje vhodná mikáda s delšími prameny, které spadají do čela. Ideální je sestřih, kdy jsou vzadu vlasy kratší a postupně se prodlužují, jak jsou blíže ke tváři. Tyto dlouhé prameny, stejně jako patka, mohou obličej prodloužit a zjemnit úzkou bradu. Toto mikádo může být z rovných vlasů, ale i z vlnitých.

U dlouhých vlasů není v tomto případě důležitý tak střih, jako umístění pěšinky. Absolutně nevhodné je umístění pěšinky uprostřed hlavy, ženám se srdcovitým obličejem více sluší pěšinka na boku. Vhodné jsou jak rovné vlasy s rovnou ofinou, tak i vlnité účesy se vzdušnou ofinou, ale i do tváře sestříhané prameny. Špatně působí i účes, který končí v úrovni tváří a zúží tak bradu.

Pro tento typ obličeje je velmi vhodná ofina, která skryje čelo. Dobré je také rozmyslet si délku účesu, alespoň přední prameny, by měly být delší, aby přidaly objem u tváří a u brady.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Mikádo s ofinou

Extravagantnějším módním střihem je mikádo prostříhávané a s ofinou. I do něj lze pro oživení přidat melír. Zkuste například oživit hnědé vlasy zeleným melírem. Že se vám to nepozdává? Proč ne? Pár pramínků zabarvěte do tmavozelené barvy, budete módní a přitom originální.

Nebo vyzkoušejte objemné mikádo s legendární vlnou nad čelem, které se opět vrací. Na kulmu však zapomeňte, vše musí působit přirozeně a ležérně. Rychlé změny docílíte umístěním pěšinky. Jednou zkuste pěšinku úplně na straně, jindy vlasy rozdělte přímo uprostřed hlavy. No, a máte pokaždé jiný účes.

Zdroj: Francouzské mikádo

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Pánské účesy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět pánské účesy.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro ženy – video

Zdroj: Účesy

Pánské účesy na bokách sestříhané

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět módní účesy: pánské účesy na bokách sestříhané foto.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Svatební účesy pro dlouhé vlasy

Tady nabízíme přehled fotografií s moderními svatebními účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP