Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ÚČESY PRO KULATÝ OBLIČEJ A VLNITÉ VLASY

OBSAH

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Mikádo podle tvaru obličeje

Tvar obličeje je směrodatný pro ideální účes, který dokáže podtrhnout typ obličeje.

  • Oválný obličej: Oválný obličej je považován za ideál, sluší mu všechny účesy od krátkých střihů až po velmi dlouhé vlasy, a to platí i o struktuře vlasů. Ovšem ofině by se tento typ obličeje měl vyhnout, je škoda zakrývat jemné rysy.
  • Kulatý obličej: Dojem kulatosti lze minimalizovat rovnými dlouhými vlasy, které by měly zakrývat také část tváří; pěšinka je u tohoto obličeje tabu, stejně jako krátké, geometricky přesné střihy.
  • Hranatý obličej: Hranatý obličej potřebuje dodat jemnost, a té se dá docílit pomocí vlnitých vlasů. Podstatné je, aby vám účes zakrýval uši, což znamená, že vlasy sepnuté dozadu, vysoké culíky a drdoly nejsou vhodné, a to ani krátká mikáda.
  • Srdcovitý obličej: K srdcovitému obličeji se hodí vlnité vlasy, nadýchané ve spodní části obličeje. Dlouhé vlasy vám slušet nebudou, ale vlasy uhlazené dozadu nebo dlouhé ofiny ano.

Zdroj: Mikádo

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Účesy pro ženy s kulatým obličejem

Nejrozšířenější účesy pro kulatý obličej jsou boby s delšími předními prameny a vrstveným sestříháním. Tyto střihy nabízejí nejbohatší stylingové možnosti, které jsou výhodné pro kulatý obličej a jsou v souladu se současnými trendy vlasů. Délka by měla být ideálně delší než samotný obličej. Prodloužení vám dodá také rovná pěšinka, nebo delší ofina na stranu. Výbornou volbou je vrstvený střih spadající do obličeje, který zakryje větší tváře. Tato délka prodlužuje okrouhlou plochu obličeje. Texturované okraje jsou plus pro optické zúžení obličeje. Čelo může být pokryto asymetrickou ofinou nebo zcela otevřeno bez ofiny. Kulatému obličeji většinou pasují nejlépe vlasy rovné, pokud se vám vlnky hodně líbí, přenechejte jim místo ve spodních partiích vlasů. Přírodně vlnité vlasy sčesávejte do obličeje a snažte se je foukáním v oblasti tváří mírně uhladit a ubrat tak těmto partiím na objemu. Tudíž buďte opatrní s kudrlinami ve středních délkách, tyto mohou být příliš objemné, což nepříznivě rozšiřuje obličej! Pokud máte kudrnaté vlasy, dbejte na to, aby kudrliny byly ve střední části co nejmenší.

Ploché boby vypadají fantasticky právě u žen a dívek s kulatými obličeji. Boční dělení a dlouhé boky pokrývají jednu stranu obličeje, který tím podstatně ztenčí. Vyrovnaný, středně dlouhý účes pro kulatý obličej s množstvím vrstev vytváří desítky svislých čar okolo obličeje a přidává tak žádoucí poměrnou délku.

Chcete-li vyzkoušet takzvané chaotické krátké účesy, požádejte svého stylistu, aby nestříhal jednotlivé vrstvy příliš krátké, aby se zabránilo zvýšenému objemu po stranách. Nepravidelný účes vytvarujte pomocí gelu, a to tak, že prameny lehce zvedněte od kořínků. Ujistěte se, že zvednuté prameny nevyčnívají po stranách. Tento střih je vhodný také pro jemné vlasy, které pomocí gelu nabydou na objemu. Dlouhé náušnice podtrhnou dokonalost střihu, také zeštíhlí obličej, a navíc jsou velmi šik.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi KULATE HACKOVANI FILETOVOU TECHNIKOU NA POLŠTÁŘEK ČERVENÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

prosim o navod na filetovou tecgniku,kulaty polštař je to na židlu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kulate hackovani filetovou technikou na polštářek červený

Jaký účes sluší kulatému obličeji

Kulatý obličej patří k těm méně běžným typům obličeje. Vyznačuje se přibližně stejnou délkou a šířkou. Nejširší bývá v oblasti lícních kostí. Čelo je poměrně nízké, tváře plné, brada kulatá. Hlavním cílem při výběru vhodného střihu vlasů pro kulatý obličej je opticky jej zúžit. Jak se nechat ostříhat podle tvaru obličeje? Vyhněte se vrstvení vlasů kolem obličeje, objemným účesům a symetrickým krátkým střihům. Vyhněte se střihům se zakulacenými liniemi jak v délkách, tak na ofině. Vhodné jsou účesy rovné, dlouhé nebo polodlouhé. Nebojte se ani střihů zasahujících do obličeje, pár pramínků v obličeji jej opticky zúží. Pokud máte rády objem, vsaďte na střih objemný kolem brady. Pozor ale na účesy končící v této oblasti. Vlasy nenoste ani sčesané do culíku – všechnu pozornost přitáhnou ke tvaru vašeho obličeje. Inspirujte se celebritami s kulatým typem obličeje: Mila Kunis, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Gerri Halliwell, Fergie.

Zdroj: Kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Účesy vhodné pro ženy s kulatým obličejem

Kulatý obličej se vyznačuje tím, že člověk nemá ostré rysy, brada a čelo jsou zaoblené a lícní kosti jsou široké. Obličej je přibližně stejně dlouhý jako široký, nejširší je v oblasti lícních kostí, čelo bývá nízké a široké. Krk působí, že je krátký.

Pokud máte kulatý obličej a toužíte po krátkých vlasech, měly byste volit asymetrický střih vlasů s větším objemem na temeni a po stranách uhlazený.

K dokonalému vzhledu vám může pomoci i delší patka, která obličej opticky prodlužuje. Delší patka se dobře kombinuje s mikádem.

Pokud toužíte po středně dlouhých vlasech, měly byste si uvědomit, že vaše vlasy by neměly být kratší, než je obličej. Pokud bude účes o něco delší (až k ramenům), vhodné jsou sestříhané vlasy, které jsou bohaté kolem brady a po stranách překrývající část obličeje.

Ani s kulatým obličejem se nemusíte bát dlouhých vlasů. Ženám s kulatým obličejem sluší vlasy, které volně splývají. Pokud chcete ještě hlavu o něco opticky prodloužit, stačí si učesat pěšinku uprostřed hlavy a doplnit ji dlouhou ofinou (pod lícní kosti).

Pro úpravu těchto vlasů je dobré snažit se je vyfoukat do výšky, aby se obličej opticky prodloužil.

Pro tento typ obličeje se příliš nehodí objemné kudrny, příliš stažené vlasy a už zmiňované vlasy končící u brady. Příliš kudrnaté vlasyvlasy končící u brady obličej ještě více rozšiřují. Stažené vlasy zase přitahují pozornost k obličeji, a upozorňují tak na jeho kulatost.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, chtěla jsem si koupit přírodní kolagen Inventia face - na obličej, takže to je zbytečný a je lepší užívat jen vnitřně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Zdroj: diskuze Kolagen na obličej

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Diskuze

V diskuzi ARGANOVÝ OLEJ SMILARGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Já používám tento arganový olej - smilargan.cz/cs/Arga… už dva roky a jsem s ním moc spokojena. Používám ho na obličej, na vlasy a pak na případné nehody jako když se třeba popálím atd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Arganový olej Smilargan

Druhy účesů pro kulatý obličej

Růžový bob: Tento účes a barva je hitem sezóny. Úhlová bobová vrstva je navržena s velkým bočním posunem, který má odstupňování vrstev a vylamované, zubaté konce. Tento střih podtrhne rovné vrstvy vlasů.

Mikádo pro kulatý obličej: Pokud správně trefíte mikádo, můžete kulatý obličej velmi efektně prodloužit. Hlavní zásadou je, že by vlasy u mikáda neměly být kratší, než je váš obličej. Naopak by měly být o pár důležitých centimetrů delší, což zajistí optické prodloužení. Konečky mikáda byste neměla podtáčet dovnitř, ale spíše ven od obličeje. Samozřejmě je také můžete nechat rovné. K delšímu mikádu vám bude hezky sedět i zmiňovaná ofina na stranu nebo rovná pěšinka s odkrytým čelem.

Polodlouhé střihy: Polodlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej ideální. Svojí délkou obličej opticky natáhnou. Vlasy mohou být postupně sestříhané, což napomůže zakrytí širokých partií v oblasti lícních kostí. Kombinace s delší ofinou na stranu je opět dobrou volbou. Na škodu není ani rovná pěšinka s odkrytým čelem, která dodá obličeji délku. Opět se vyvarujte přílišného objemu po stranách a vlasy foukejte spíše do rovna s větším objemem nahoře hlavy. Konečky vytáčejte ven od obličeje.

Dlouhé střihy: I dlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej vhodné. Velmi pěkný je vrstvený střih sčesaný do obličeje. Vhodnou variantou jsou i dlouhé rovné vlasy s odkrytou rovnou pěšinkou. Ve spodních partiích si určitě můžete dovolit i jemné vlnky. Lepší ale je příliš vlasy nevlnit do objemu v oblasti lícních kostí, zbytečně by to rozšířilo obličej. Opět můžete rovné vlasy spojit se sestříhanou delší ofinou. Konečky vytáčejte ven od obličeje, nebo je noste ležérně rozcuchané.

Krátké účesy: Úplně krátké vlasy nejsou pro kulatý obličej úplně nejvhodnější. Jestliže zvolíte špatný střih, tak zaručeně nepotlačíte baculatý obličej. Pokud i přesto preferujete krátký střih, měla byste si dávat pozor, aby byl největší objem hlavně nahoře hlavy, a naopak na stranách byly vlasy sčesané u hlavy. Vlasy by měly být i na krku, a to nejlépe vytočené směrem ven. Zajímavé jsou i kratší rozverné rozcuchy s objemem opět nahoře hlavy. Naopak se vyhněte doširoka vyfoukaným krátkým vlasům.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Svatební účesy pro dlouhé vlasy

Tady nabízíme přehled fotografií s moderními svatebními účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Jak vykonturovat kulatý obličej

Kulatá tvář bývá plnější, a proto si většinou podrží mladistvý vzhled déle než u žen s jiným tvarem obličeje. Bývá kratší, poměrně široká, má plné tváře a kulatou bradu. Máte-li kulatý obličej, používejte zesvětlovací odstín na čele, pod očima, v horních partiích lícních kostí a uprostřed brady, abyste připoutala pozornost na střed obličeje. Tmavší odstín bronzového pudru nebo make-up o jeden až dva odstíny tmavší než barva vaší pleti používejte na spáncích, tvářích a podél čelistí. Tím vytvoříte iluzi oválného obličeje.

Zdroj: Kulatý obličej

Moderní účesy pro dlouhé vlasy – foto

Tady si můžete prohlédnout fotografie s nejmodernějšími trendy v účesech pro delší vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasyobličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Účesy pro barvené krátké vlasy

Zde jsou vidět fotografie účesů s různě barevnými krátkými vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP