Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ÚČESY MOKRA TRVALA

OBSAH

Vodová trvalá

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlas se musí dát do požadovaného tvaru, poté se natočí na natáčku a usuší. Vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Zdroj: Vlnité vlasy

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Účinky

Jak již bylo řečeno, vodová ondulace je dočasné tvarování vlasů za mokra. Vlas upravený tímto typem ondulace se neničí a získaný tvar si ponechává jen do dalšího mytí. Při vodové ondulaci tudíž nedochází k trvalému zvlnění vlasů. Naopak při trvalé ondulaci má vlas získaný tvar tak dlouho, dokud neodroste. Vlasy se naruší, ale nejsou zplihlé a nemastí se.

Zdroj: Trvalá ondulace

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ U ŽEN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

žena 68let, štítná žláza v pořádku.Už 3 roky trpím nadměrným pocením(nízký tlak) mokrá celá hlava, po čele stéká pot!Opakovaný klimonorm, šalvěj a ostatní , nepomáhá!
Jsem bezradná a cítím se trapně.Děkuji za rady, Jana.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Na silné pocení mi pomáhá: Před spaním každý den vypít hodně silný vývar ze sušeného červeného jetele. Přelít vařící čistou vodou (klidně 2 vrchovaté lžičky bylinky i více do hrnku 0,2 l, zamíchat zakrýt a po 15ti minutách scedit). Pít po douškách dost horké, ne vařící. Není to stoprocentní ale mně to pomáhá. Zdravím

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení u žen.

Vodová ondulace versus trvalá ondulace

Vodová ondulace je dočasné tvarování vlasů. Při technice vodové ondulace se využívá přirozených kvalit a vlastností vlasů. Vlasová struktura se nemění, dochází pouze k dočasnému zploštění průřezu vlasu, a to prostřednictvím tlaku, tahu a usušení. Po namočení vlas nabobtná, ztrácí pružnost a stane se tvárným. Po usušení se mu vrátí pružnost, ale ponechá si dočasně tvar, který mu byl dán za mokra.

Možnosti vodové ondulace: kroužkování vlasů přes prsty, natáčení vlasů přes prsty, pokládaná vlna, foukaná čili sušení vlasů do vln.

Při natáčení musí být vlasy rovnoměrně rozdělené a rozčesané dohladka. Pramínek držíme v levé ruce. Pravou rukou přiložíme ke konečku pramínku natáčku a konce vlasů palcem přidržíme. Poté natáčíme pramínek na natáčku (vlas přidržujeme palcem a ukazováčkem). Když jsou všechny vlasy natočené, usedá zákaznice na 20 minut pod sušák. Po vysušení se vlasy upraví do požadovaného účesu.

Zdroj: Trvalá ondulace

Diskuze

V diskuzi NEDOMYKAVOST CHLOPNĚ A POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Mokrá.

mám nově nedomykavost srdeční chlopně...+nějaký výýpotek.....jsem po virozách a značn+ unavená....beru ale ještě stále i Medrol....ale nikyd v životě jsem se tak příšerně nepotila....a v noci je to teprve horor.....co to může být-mám strach o to srdíčko, protože mě i bolí a špětně spím....no

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nedomykavost chlopně a pocení

Účesy pro muže – video

Zde je několik videonávodů na to, jak vytvořit moderní pánské účesy.

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

děkuji

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Pánské účesy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět pánské účesy.

Zdroj: Pánské účesy

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ CCA OPERACE ANEURYZMA MOZKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Gajdziok,JUDr..

Prosím o informaci, viz. nadpis, děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Moje operace trvala 7 hodin

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá cca operace aneuryzma mozku?

Účesy pro ženy – video

Zdroj: Účesy

Pánské účesy na bokách sestříhané

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět módní účesy: pánské účesy na bokách sestříhané foto.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Trvalá ondulace

Zde je vidět trvalá ondulace.

Zdroj: Trvalá ondulace

Co je to trvalá ondulace vlasů?

Trvalá ondulace jako chemická hrozba pro vaše vlasy je již definitivní minulostí. Moderní techniky kadeření jsou k vlasům nanejvýš citlivé a šetrné. Triumf z osmdesátých let sice trvalá asi hned tak nezopakuje, ale své příznivce si jistě najde i v dnešní době. Kvalitní trvalá ondulace rovnoměrně navlní vlasy od kořínků až ke konečkům. Dodá rovným, plihnoucím vlasům objem, lesk a flexibilitu, aniž by je narušila či zatížila. Zvláční a nadlehčí tvrdé vlasy a zmírní maštění. Zatoužili jste mít dnes vlasy samou loknu, ale tušíte, že možná už zítra budete chtít na hlavě něco docela jiného? V takovém případě – nebo pokud trvalé preparaci přece jen příliš nedůvěřujete – nabízíme alternativu vodové ondulace. Tvarování vlasů za mokra přináší krátkodobě zcela stejný efekt jako klasická trvalá, ale nepoškozuje vlasy a po jejich umytí odezní.

Předně je důležité si uvědomit, že použitím trvalé ondulace přeskupíte keratinovou strukturu vlasu ze své původní na strukturu novou, která bude kopírovat tvar zafixovaný například na natáčce. Pro takové přeskupení struktury se používá kyselina thioglykolová, která se nanáší na natočené vlasy. Působení této kyseliny vaše vlasy vždy zatíží, a pokud máte vlasy barvené, tak je nutné použít zvláštní typ trvalé pro barvené vlasy, který je o něco šetrnější. Na odbarvované, zesvětlené vlasy, by trvalá ondulace neměla být použita vůbec. Při nesprávné aplikaci nebo vlivem překročení doby působení, která je únosná pro vaše vlasy, riskujete silný zásah do struktury vlasu, který může být destrukční, a vlasy si takzvaně upálíte. Takto poškozené vlasy se pak roztřepí a při sebemenší mechanické námaze, například při česání, se ulomí. Takže pokud přijmete toto riziko a absolvujete natrvalení svépomocí, rozhodně neprotahujte dobu působení ondulační kyseliny a během této doby kontrolujte na jednom prameni míru nakadeření.

Zdroj: Ondulace vlasů

Svatební účesy pro dlouhé vlasy

Tady nabízíme přehled fotografií s moderními svatebními účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Účesy mikádo

Mikádo představuje nesmrtelný účes, který se v posledních letech opět vrátil do módy a sluší každému typu obličeje. Mikádo oplývá mnohými výhodami, mezi něž patří především praktičnost, funkčnost a flexibilita. Díky mikádu budete elegantní a zároveň roztomilá, ženská a zároveň rozverná. Mikádo můžete nosit na různé způsoby, například takzvané pážecí mikádo, dlouhé, asymetrické či postupně sestříhané.

Zdroj: Mikádo


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP