Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ÚČESY KRÁTKÉ VLASY MIKÁDO

OBSAH

Krátké mikádo

Krátké mikádo, také pážecí mikádo, je tím nejklasičtějším střihem mezi mikády. Vyznačuje se rovným střihem sahajícím k bradě. Sluší hlavně dívkám a ženám s jemnými či zplihlými vlasy, neboť jim dodá na objemu.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Mikádo s patkou

Krátké mikádo s patkou sluší hlavně srdcovitému tvaru obličeje. Ofina sluší také delšímu obličeji a rozvlněné vlasy sednou hranaté tváří, jejíž rysy dokážou zjemnit.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Je vhodné mikádo pro jemné vlasy

Ideálními účesy pro jemné vlasy jsou mikádo a také bob. Mikádo je vhodné pro krátké i polodlouhé jemné vlasy, bob pro ty extra krátké. Mikádo má dokonalou vlastnost – umí při dobrém střihu zvětšit objem vlasů. Jemné vlasy navíc může maskovat více vrstvami střihu, přičemž lze u mikáda využít různé délky pro ofinu, boky účesu a kontrastně vyholenou nebo extrémně krátkou část účesu na krku. Tyto varianty účesům pro jemné vlasy přidávají na objemu. Krátké jemné vlasy milují objemové střihy, ale také styling. Nezapomínejte, že ten ale nesmí být nikdy silně tužící. Příliš by vlasy zatížil. Používejte jemně nebo maximálně středně tužící přípravky ve spreji, výjimečně pěnová tužidla. Objem vlasům kromě vhodného střihu přidáte také barevným tónováním, melírem nebo leskem v barvě.

Zdroj: Francouzské mikádo

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Diskuze

V diskuzi JAK SE OSTŘÍHAT NA MIKÁDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

dobry den! kolik stoji bezne ostrihani na sucho, jen tak od neprofesionala?dekuji! hladikova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

200 Kč.

Zdroj: diskuze Jak se ostříhat na mikádo

Účesy mikádo

Mikádo představuje nesmrtelný účes, který se v posledních letech opět vrátil do módy a sluší každému typu obličeje. Mikádo oplývá mnohými výhodami, mezi něž patří především praktičnost, funkčnost a flexibilita. Díky mikádu budete elegantní a zároveň roztomilá, ženská a zároveň rozverná. Mikádo můžete nosit na různé způsoby, například takzvané pážecí mikádo, dlouhé, asymetrické či postupně sestříhané.

Zdroj: Mikádo

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi VŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leenicka.

S Liquidem mám taky jen dobré zkušenosti, když mi syn přišel se zavšivenou hlavou z tábora, vůbec jsem si nevěděla rady, na internetu jsem na něho našla pozitivní recenze, tak jsem hned běžela do lékárny, za pár dní byl od vší klid. Snad už se s nimi nikdy nebudeme mít tu čest. Opravdu bych se bez nich obešla, díky bohu, že má syn krátké vlasy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vši

Zde můžete zhlédnout video, jak lze postupovat při tvorbě účesu krátkých vlasů.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK SE STRIHA NA PODKOVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

ja se chci ostrihaatna mikado protoze mama znicene vlasi a nikdi jsem se nebarvila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se striha na podkovu

Účesy pro barvené krátké vlasy

Zde jsou vidět fotografie účesů s různě barevnými krátkými vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAKY A LUPY NA POKOZCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

dobry den jemi 19 let mam kratke vlasy a porad se mi delaji lupi a jeste ktomu aji bolaky na pokozce a aby toho nebylo malo tk se mi loupe kuze na tvari u nosu a u kotlet nekdy i za usima trva to uz dlouho a je to neprijemne hlavne na tvari delaji se mi ani na tvari vyrazky a to se mazu denne niveou kremem nevim co mam uz delat poradte prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lukáši zřejmě máš na pokožce přemnožené nějaké kvasinky, které způsobují olupování kůže na hlavě. Nejrychlejší cesta jak se toho zbavit bude, když se zastavíš na kožním. Tam to totiž můžou pořádně prohlédnout a rozpoznat o co jde. Pomalejší cesta je samo léčba, která bude spočívat v omývání pokožky dehtovým mýdlem 1 krát týdně a k tomu omývání šamponem Nizoral podle návodu. Oboje k dostání v lékárnách bez předpisu. K tomu je dále zapotřebí učinit opatření, která zabrání opakované nákaze. To znamená dezinfekce veškerých pokrývek hlavy - čepice, šály, čelenky, kapuce. Také je nutná desinfekce lůžka, zejména polštáře. Prostě všechno co se dotýká hlavy nebo je v její blízkosti je třeba buď vyhodit nebo vyvařit. Tato opatření je třeba opakovat, protože i během léčby jsou lupy infikované a schopné znovu rozvinout nákazu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky a lupy na pokozce

Mikádo – nejlepší ze všech

Obecně vzato se mikádo snadno udržuje. Při správném sestřihu je zapotřebí jen velmi málo úsilí, aby si mikádo udrželo svůj tvar. Čím chceme mít mikádo kratší a preciznější, tím častěji je nutné navštěvovat vlasového stylistu a nechat si vlasy zastřihávat (kratší mikádo každé čtyři týdny a delší mikádo přibližně každých šest až osm týdnů).

Zde je video s postupem stříhání na mikádo: Mikádo

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Účesy celebrit s krátkými vlasy

Zde jsou k vidění fotografie krátkovlasých celebrit a jejich účesů.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Jak se stříhá mikádo

Postup, kterým se dají vlasy ostříhat na mikádo, je tady.

Zdroj: www.medaprex.cz

nebo navštivte www.facebook.com/tajemstvikrasy

Zdroj: Vypadávání vlasů u mužů a žen

Krátké účesy a střihy pro jemné vlasy

Zde jsou vidět fotografie s účesy a střihy pro jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Mikádo je ideálním účesem pro všechny

Mikádo nevyžaduje konkrétní strukturu vlasů. Senzační účes lze vytvořit i na vlasech velmi jemných. Také vlnité, nepříliš kudrnaté vlasy jsou pro nové hravé verze mikáda vhodné. Neposlušné vlasy a kadeřavé trvalé ondulace jsou známé tím, že se vymykají veškeré kontrole a velmi problematické jsou i pro tvorbu mikáda, zejména pro mikádovlasy nad čelem. Dva posledně jmenované typy vlasů jsou v podstatě jediným důvodem, proč byste mikádo zvolit neměla. Ženám s intenzivní trvalou ondulací se mikádo velmi pravděpodobně líbit nebude.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Mikádo podle tvaru obličeje

Tvar obličeje je směrodatný pro ideální účes, který dokáže podtrhnout typ obličeje.

  • Oválný obličej: Oválný obličej je považován za ideál, sluší mu všechny účesy od krátkých střihů až po velmi dlouhé vlasy, a to platí i o struktuře vlasů. Ovšem ofině by se tento typ obličeje měl vyhnout, je škoda zakrývat jemné rysy.
  • Kulatý obličej: Dojem kulatosti lze minimalizovat rovnými dlouhými vlasy, které by měly zakrývat také část tváří; pěšinka je u tohoto obličeje tabu, stejně jako krátké, geometricky přesné střihy.
  • Hranatý obličej: Hranatý obličej potřebuje dodat jemnost, a té se dá docílit pomocí vlnitých vlasů. Podstatné je, aby vám účes zakrýval uši, což znamená, že vlasy sepnuté dozadu, vysoké culíky a drdoly nejsou vhodné, a to ani krátká mikáda.
  • Srdcovitý obličej: K srdcovitému obličeji se hodí vlnité vlasy, nadýchané ve spodní části obličeje. Dlouhé vlasy vám slušet nebudou, ale vlasy uhlazené dozadu nebo dlouhé ofiny ano.

Zdroj: Mikádo

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP