Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ÚČES A MELIRY Y PO PADESÁTCE

OBSAH

Účes pro padesátileté muže

Účesy pro padesátileté pány jsou závislé na množství vlasů daného muže. Nutno podotknout, že v dnešní době spousta mužů umí své nedostatky nosit. Níže předložené fotografie jen dokládají toto tvrzení. Takto mohou vypadat účesy pro muže po padesátce, zde je foto muži: muži po padesátce foto.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi KRVACENÍ PO PADESÁTCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie Kollárová.

Dobrý den,chtěla jsem se zaptat,je mi 58let a menstruaci nemám od 43let.Dnes jsčem zacala krvácet,Jsem z toho vyděšená! Co to znamená.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvacení po padesátce

Melíry - fotogalerie

Zde vám přinášíme fotogalerii melírů: melíry foto.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi BARVENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUCIE.

Měla jsem světlé melíry ve světle hnědých vlasech už několik let a chtěla jsem změnu, tak jsem si dala na hlavu barvu=stříbřitě plavý a dopadlo to tak, že vypadám jako kuře s býlími prameny. A také my vypadalo dost vlasú. Poradíte jestli si mohu obarvit vlasy znovu a jestli mohu použít tmavší barvu.A za jak dlouho se po prvním barvení mohu obarvit znovu. DEKUJU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ahoj LUCIE, přesně vím, co teď prožíváš, protože něco podobného se stalo i mě a určitě i stovkám dalších experimentátorek. V tuto chvíli určitě další amoniakovou barvu nepoužívej, protože by sis akorát udělala na hlavě chemlon a to určitě nechceš. Doporučuju pro ztmavení odstínu použít hnědou přírodní bravu od Henny. Zde jsou použité přírodní rostlinné pigmenty, které se sice během měsíce vymyjí, ale zase je možné barvení Hennou použít opakovaně. Nezapoměň také na nějakou masku na vlasy, kterou si aplikuj 2x týdně, pokud máš hodně suché vlasy, tak zařaď i masku z olivového oleje a žloutku, kterou najdeš na tomto webu.

Zdroj: diskuze BARVENI

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi ÚČES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

vždycky když jsem si vybrala nějaký účes, tak se to kadeřnici nepodařilo udělat tak hezky jako to bylo na obrázku, tak jsem změnila taktiku a říkám ať mě ostříhá podle svého odhadu a stylu, tak abych byla hezká a zatím teda nic moc... nevím jestli je to kadeřnicema kam chodím nebo čím :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Účes

Krátké účesy po padesátce pro muže

Muži v každém věku se chtějí líbit a i ve vyšším věku mohou být pánové atraktivní a sexy. Dnešní doba přeje upraveným mužům, kteří o sebe dbají. Velmi moderní a trendy jsou pánské účesy sestříhané na bocích a na temeni delší, zvlněné či vyfoukané do hladka směrem dozadu. Takto upravený účes ještě zvýrazní jejich sexy šediny. K doladění stylu si muži velice často nechávají dorůst vousy, které jsou pečlivě zastřižené do požadovaného tvaru. Pánské účesy na bokách sestříhané dají vyniknout sexy šedinám.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Dobrý den, přes pět let mou tetu trápila lupénka, ve vlasech, na čele a na rukou. Léčila se víceméně neúspěšně a pomalu se už začala smiřovat s tím, že se svého problému nezbaví. Rozhodla se vyzkoušet bylinné produkty české společnosti v Brně a účinek byl opravdu rychlý a dokonalý. Téměř za 1,5 měsíce si mohla dovolit změnit účes, protože jí lupénka nejen zmizela, ale už se nevrátila. Doposud nikdo pro její sebevědomí neudělal tolik, co výrobky! :-)

Mohu Vám poradit, jak se lupénky zbavit. Jsem k dispozici. :-). Kontaktujte mě.



email: chaloupkovamichala@gmail.com

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarkamanky@seznam.cz.

prosím jaké bylinky jsou na léčbu lupénky?poradíte děkuji Jarka

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Módní účesy pro ženy po padesátce

I po padesátce můžete z vlasů vytvářet mnoho různých účesů. Tyto by měly být přiměřené věku, jinak bude celkový vzhled působit v lepším případě staře, v horším pak směšně až infantilně. Lichotivě vypadá pár delších špiček ponechaných v krátkých vlasech, které nejsou náročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. U takto ostříhaných polodlouhých vlasů lze snadno obměňovat styl: jednou je můžete nechat volně padat do tváře, jindy je zase můžete sčesat za uši a podtočit.

Zde je několik tipů na účesy po padesátce.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY NA ZVÝŠENÍ HLADINY TESTOSTERONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin U.

A existuje nějaké přírodní řešení na zvýšení testosteronu? Nebo ne přímo zvýšení ale spíš zpomalení nebo zastavení jeho úbytku? Už je mi přes 50 a takové ty typické projevy nižšího testosteronu na sobě začínám pociťovat. Tak jenom jestli je nějaká domácí alternativa abych nemusel hned běhat k doktorovi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení produkce testosteronu a nebo zastavení jeho úbytku pomocí stravy nebo doplňků stravy neexistuje. Počínaje 30. až 40. rokem věku může hladina testosteronu začít pomalu klesat. K tomu dochází zcela přirozeně u většiny mužů. Testosteron je hormon produkovaný varlaty, která postupem věku ztrácí svůj výkon a nelze je takzvaně nakopnout k vyšší produkci.

Řešením je substituce testosteronu pomocí medikamentů. Váš lékař vám pravděpodobně nechá udělat krevní test, aby zkontroloval hladinu testosteronu. Budete také vyšetřen na jiné příčiny případného nízkého testosteronu. Patří mezi ně vedlejší účinky léků, problémy se štítnou žlázou nebo deprese.

Pokud máte nízký testosteron, může vám pomoci hormonální terapie. Používaným lékem je umělý testosteron. Tato léčba se nazývá testosteronová substituční terapie. Lze ji podávat jako pilulku, gel, náplast, injekci nebo implantát.

Testosteronová substituční terapie může u některých mužů zmírnit nebo zlepšit příznaky nízkého testosteronu. Zejména může pomoci udržet silné kosti a svaly. Testosteronová substituční terapie je účinnější u mladých mužů s velmi nízkou hladinou testosteronu, ale může být užitečná i pro starší muže po padesátce.

Testosteronová substituční terapie má svá rizika:

- Neplodnost
- Zvětšená prostata vedoucí k potížím s močením
- Krevní sraženiny
- Zhoršující se srdeční selhání
- Problémy se spánkem
- Problémy s cholesterolem
- Srdeční infarkt, mrtvice nebo rakovina prostaty.

Nízký testosteron může léčit lékař sexuolog, urolog a nebo také praktický lékař. Promluvte si s některým z nich o tom, zda je testosteronová substituční terapie pro vás to pravé. Pokud po léčbě, která trvala 3 měsíce nezaznamenáte žádnou změnu příznaků, je méně pravděpodobné, že pro vás bude tato léčba přínosem.

Pokud se rozhodnete zahájit testosteronovou substituční terapii, nezapomeňte docházet na pravidelné kontroly ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Poradna

V naší poradně s názvem NEROSTOU MI VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je možné aby se zastavil rust vlasu?Snažím se už delší dobu si nechat narust dlouhé vlasy a přijde mi že vubec nerostou.Měla bych proto něco udělat.Už si nevím rady.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se může skutečně stát, že vlasy přestanou růst. Bývá to způsobeno stresem, léky například při chemoterapii, po přestěhování a přivykání si na jinou vodu a podobně. Ovšem ani jeden z těchto důvodů se nebude týkat Tebe, Hanko. Tvoje příčina ve zdánlivém přerušení růstu vlasů bude spíše spočívat v tom, že nemáš geneticky dáno, abys měla dlouhé vlasy. V takovém případě totiž ať se snažíš, jak se snažíš, tak vlasy delší nebudou, protože buď samovolně vypadnou, než mohou narůst do delší délky a nebo se zlomí a tím se samy přirozeně zkrátí. Je třeba poslouchat své tělo a chtít od něho jen to, co Ti dokáže dát. Přizpůsob svůj účes pro polodlouhé vlasy a smiř se s tím. Jen tak budeš moci být šťastná se zdravými vlasy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy

Melír tón v tónu

Zvýrazňující melíry jsou o kontrastu. Žena v určitém věku by si měla vybírat mezi přirozenými odstíny, které podtrhnou její barvu vlasů. Nejlepší jsou proužky v barvě o několik málo tónů světlejší, než je přírodní barva. Například pokud si necháte udělat velmi okaté a jasné melíry v některých částech vlasů – z důvodu velkého kontrastu –, dojte ke zvýraznění všech linií, tedy i vrásek.

Zde můžete vidět, jak vypadá melír tón v tónu.

Zdroj: Melír

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Předesílám, že ty čtyři roky boje s rakovinou mi umožnily seznámit se s touto chorobou a mluvit o ní i o událostech s ní spojenými otevřeně, bez zábran a zbytečných tabu. Vím, že jsou horší nemoci, beznadějné případy onemocnění, jiné rakoviny, nicméně věřím, že mé vyprávění zanechá ve čtenáři ev. nemocném čtenáři positivní stav mysli.
A taky jsem se rozhodl o tom vyprávět všem, kdo o to projeví zájem, protože i já jsem, tonoucí v moři nejistot, hledal před operací jakékoliv relevantní informace. Budiž tedy tento příběh vzpruhou všem nemocným a jejich doufajícím blízkým.

Celý příběh se začal psát na jaře roku 1917, kdy jsem na naléhání mých dcer, z nichž jedna je lékařka a zároveň na prosbu mé švagrové, rovněž lékařky vyhledal v roce kdy slavím na Vánoce 60 let svého věku, svého obvodního lékaře abych absolvoval preventivní lékařskou prohlídku.
Do té doby pohoda, zdraví jen kypělo, byl (a jsem stále) živnostník - zahradník, kdy jsem navrhoval, realizoval a posléze i udržoval zahrady drobných zákazníků. Sport, cyklistika, vodáctví a lyžování byly běžné aktivity a s manželkou jsme vedli radostný život milujících se manželů a se širší rodinou dcer, zeťů a vnoučat si užívali života, až mě kolikrát napadlo, že tolik štěstí musí být něčím vykoupeno. Nikdy jsem vážně nemarodil, stáří mi nic neříkalo.
Nečekal jsem dlouho. Výsledky testů preventivní prohlídky byly vynikající, normální zdravý chlap, tlak v normě, obezita žádná, cholesterol, játra ok, střeva jakbysmet, sexuálně v nejlepší kondici. Tedy žádné komplikace. Až...
Až na hodnotu PSA, jejíž zvýšení je strašákem mužů po padesátce. Zjistila se výše 14,8.
V tu chvíli mě to dost dobře nedocházelo, protože jsem o té nemoci nevěděl vůbec nic, jen to, že prostata je jakýsi orgán a je součástí pohlavního ústrojí mužů , který někdy zazlobí. Teprve při interpretaci výsledků mým urologem přišel šok. "pane Trojane, máte rakovinu" To jsou slova, která nikdy nezapomenu.
Svět se zhroutil do černé díry myšlenek, obav a strachu. "Proč já?": ptal jsem se a od té chvíle jsem dělil lidi na dvě skupiny: Ti zdraví a ti s rakovinou. Přišlo mi najednou, že už jsem na druhém břehu, bezcenný, nemocný. Nic naplat účast rodiny, nic nepomohlo snížit mé obavy, stále jsem si stál neústupně na tom, že mi život skončí a nikdy nedokončím své realizaci svých snů (což jsou mimochodem modely vláčků) Beznaděj, vztek, lítost, a to stále dokola.
Pak přišly první kroky v léčbě. Naštěstí mi má švagrová lékařka zajistila operaci u profesora Hory (jednoho z nejlepších odborníků u nás) na plzeňské urologii a vzhledem k naléhavosti výsledků předoperačního vyšetření to šlo ráz na ráz.
Byl jsem objednán na vyšetření - biopsii, které má upřesnit diagnosu a specifikovat typ nádoru. Vyšetření se provádí za částečného umrtvení skrze konečník přes břišní stěnu sondou do prostaty. Není bolestivé v tom okamžiku, spíše nepříjemné a to ne kvůli studu, ale skrze pocit, jak sonda krájí tkáň. Bolestivost se dostavila až po vyšetření a s tím i krev v moči, pochopitelně jen dočasně.
Další důležité předoperační vyšetření se uskutečnilo na magnetické rezonanci, která odhalí v těle ložiska nádoru (zjednodušeně řečeno) Celým tělem pacienta je zajeto do jakési roury, kde velmi sofistikovaným způsobem probíhá vyšetření. Trvá to zhruba 45 minut. Nepříjemné je pro osoby trpící klaustrofobií, protože být skoro hodinu v rouře nemusí být někomu milé. Ani mě nebylo...
Konzilium u pana doktora Mrkose, (rovněž plzeňská urologie) který je stále mým urologem mi přineslo trochu světla do černých myšlenek a jeho prognóza, sice ne stoprocentně optimistická mi umožnila poněkud optimističtěji hledět do budoucna. Samozřejmě, že seznámení se s plánem operace a možnými důsledky nebylo až tak příjemné ale domníval jsem se že to vše překonám. Inkontinence a ztráta erekce, absence dalšího sexuálního života u tohoto typu operace mě připadaly však jako velmi černá budoucnost. Ztráta mužství je pro každého chlapa stresem a osobní tragédií.
Naplánované datum operace 17.9.2017 mě strašilo po celou dobu 14-ti dnů, jež zbývaly a na vahách osudu byla na jedné straně možnost přežít, na druhé straně zůstat chlapem a zemřít.
Za mohutné pomoci rodiny, manželky jsem usoudil, že to první bude asi lepší.
A tak jsem v neděli, 16.9.2017 nastoupil do nemocnice v Plzni - Bory na urologické oddělení. Nemohu nezmínit, že den před tím jsme s mou Jani zažili tu nekrásnější a nejněžnější noc milováním a povídáním, spojeni vzájemnou láskou a nadějí v očekávání budoucích událostí.
-----------------------------------------------------------------------------
Pozn. na okraj: jste paní Michaelo první, kdo to čte, takže prosím o strpení s dalším pokračováním příběhu, píši to z hlavy na čisto. Budu pokračovat co nevidět, protože celá nemoc je na dlouhé vyprávění, zvláště, když se přidají komplikace.
Dekuji zatím za přízeň a hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Dobrý den,

moc děkuji. Těším se na další pokračování.
Je to tak hezky napsaný. Čtu to jako román na pokračování, který vím, že naštěstí dobře skončí.
Myslím, že i ostatní kdo trpí touto nemocí a hledají informace si váš příběh rádi přečtou. Plzeňská nemocnice je prý hodně dobrá. Mrzí mě, že taťkovi již operaci nenabídli. Prý když má zasažené uzliny již je na operaci pozdě. Je mu 63 let. Taky ještě málo. Psychika je nejhorší. Pořád se bojím, že pouze ozáření s hormonální léčbou bude slabá léčba. Moc děkuji. Hezký den. M.F.

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty

Historie melíru

Barvení vlasů je známé již z dob Egypta, kdy se používaly různé přírodní přelivy. Melír je technika barvení vlasů, kdy se barví jen některé prameny nebo partie vlasů (například konečky), aby se tak odlišily od původní barvy. Pokud se použije technika balení do fólie, je možné použít na melír více než jednu barvu (takzvaný americký melír) a dosáhnout například efektu tónování. Stejně tak je možné k odbarvení vlasů používat roztoky peroxidu.

Melír nepatří mezi zastaralé a opomíjené techniky, i když by se to tak někomu mohlo zdát. Melíry dostaly novou podobu a kolorování účesů je dnes velkým hitem. Módní melír je často nenápadný, pouze prosvětluje a barvou modeluje účes. Moderní melíry dokážou být i extravagantní. Nestačí jen část účesu zesvětlit nebo ztmavit. Takový melír však patří do rukou profesionálních koloristů, kteří vám ve vlasech vytvoří doslova umělecké dílo. Nebojte se tedy ani barev. Barevný melír je přesně to, kam vlasové účesy s melírem spějí. Barva je povolena, trendy jsou růžový, oranžový, žlutý, modrý, fialový či třeba zelený melír. Naprostým hitem je pak multibarevný melír.

Zdroj: Melír

Poradna

V naší poradně s názvem LUPY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Dobrý večer! Nemám problém s tím popravdě Vám odpovědět na jakoukoli z Vašich otázek, pokud Vás moje odpovědi zajímají a dokážete z nich něco usoudit! Asi se nejprve přiznám ke svému věku. Je mi 23 let, resp. vrzy mi bude 24, každopádně prozatím není oslovení "paní" ještě na místě :-) Posledních pár let mého každodenního života se víceméně ve školně/pracovním sterotypu. Studuji posledním rokem právnickou fakultu UK, a vedle toho cca 8-10x dnů v měsíci pracuji v advokátní kanceláři jako asistentka. Škola mě relativně baví a zvládám ji dá se říci výborně. Nicméně studium je především časově náročné, a v kombinaci s 10hod směnami často vysilující. Musím přiznat, že za posledních pár měsíců mi zbývalo minimum skutečně volného času. Nevnímám to ale nijak úkorně, těším se z každého kroku, kterým jsem blíž zdárnému konci školy a práce, ač se pro mě po 2 letech stala nezáživnou rutinou, je pro mě většinou taky příjemná a utíká mi. Trávím hodně času pochůzkami na čerstvém vzduchu, spolupracuji de facto s kolegyněmi, kamarádkami a mám za to, že jsem v kolektivu poměrně oblíbená. Tím bych uzavřela kapitolu pracovního života. Co se týče mého života osobního, ten v podstatě celý stojí a padá s mým přítelem, se kterým jsem již 5 let a máme spolu neuvěřitelně pevný vztah. Za tu dobu, co jsme spolu se stal nejdůležitějším člověkem v mém životě, tím víc, že nemám mnoho skutečně blízkých přátel, a ani s rodinou abych byla upřímná, nevycházím podle svých představ. Respektive vztahy s rodinou mohu označit za velmi dobré, ale řekněme, že názorově, hodnotově a vůbec se necítím být s rodinou příliš spojená. Přesto se vracím domů často, užívám si tam přírodu, která mi v Praze, kde žiju, chybí, a také tam mám větší míru soukromí, které už léta postrádám absolutně, s ohledem na to, že s přítelem žijeme u jeho rodičů. To byla dlouhou dobu velká ekonomická úspora, ale trvale už to začíná být neúnosné, ač jsou to úžasní lidé, navzájem spolu velmi dobře vycházíme a snažíme si pomáhat. A konečně, co bych mohla říct ke své celkové fyzické kondici,.. z té nejsem nijak nadšená! Ačkoli jsem veskrze sportovně založený člověk, pokud mi to čas dovolí chodím pravidelně do fitness, hraju squash, běhám, občas provětrám kolo nebo v zimě snowboard, dvakrát dobře se necítím. Často mě bolí záda, trpím na bolesti hlavy a celkově se cítím neustále strašně unavená. Přikládám vinu povinnostem a nedostatku rozptýlení, které když se ale náhodou naskytne, nemám vůbec na nic náladu a raději volím odpočinek. Strava za tím snad být nemůže. Ne vždy tomu tak bylo, ale stravuji se myslím poměrně kvalitně. Nejsem velký jedlík a někdy se stane, že vynechám teplý oběd, ale o to víc si pak vybírám, co s ním k večeři nebo během dne, a nestojí mě to velké úsilí, protože mám sama od sebe vcelku zdravé chutě. Nikdy nevynechám minimum živočišných bílkovin a zbytek tvoří ovoce, zelenina, oříšky, mléčné výrobky. Setkala jsem se s různými názory, které sice nejspíš jsou podloženy fakty, jako že lepek škodí, mléko škodí, stejně jako sladké a kyselé. Nikdy jsem ale žádnou dietu nedržela. Mám za to, že bych si tím mohla spíš uškodit, než přilepšit. Nevím, co víc bych dodala. Je snadné popisovat věci tak jak jsou, ale velice těžké je hodnotit, natož hodnotit sám sebe, proto bych se nerada pouštěla do závěrů o svém štěstí či spokojenosti. Myslím si o sobě, že jsem silný člověk, se velkým sklonem k flegmatismu. Tak jak mě nic skutečně netrápí, tak mě málo co dokáže skutečně nadchnout nebo mi udělat radost. Vstávám a usínám stejně naložená, aniž by mě dokázalo co významně vyvést z míry. Tohle je mi vlastní. Jestli je to dobře nebo špatně, to nedovedu říct. Neuvědomuji si, že by mě něco trápilo, nebo tu byl nějaký jasně pojmenovatelný problém, který bych měla řešit. Snažím se ho teď hledat, protože je nasnadě, že to co se projevuje padáním vlasů a nějakou "blbou" vyrážkou musí mít někde svůj původ. Nikdy jsem ničím takovým netrpěla! Nikdy! Ba naopak. Nemám k tomu dispozice ani v rodině. Po medicínské stránce jsem naprosto v pořádku, ale nereaguji na standarní metody léčby.. tak co je tedy špatně ?! Nevím! Nerada bych hledala problémy kde nejsou. Dost možná se teď nacházím v životní etapě, která je pro mě vysilující psychicky i fyzicky, možná jsem vůči tomu citlivější než miliarda ostatních lidí, možná, že až dokončím školu, najdu si lepší zaměstnání, vytvořím si vlastní domov, a budu mít víc času,.. tak všechno odezní, tak jak to přišlo..! Ale nechci na takový okamžik čekat. Je pro mě důležité jak vypadám, pro to abych se cítila sama sebou, a čím více se snažím dělat, že se nic neděje, nevšímat si toho, jak se sama sobě měním před očima, tím je to hoší. Omlouvám se, pokud jsem Vás zahltila. Pokud to i po přečtení budete mít chuť odepsat mi, budu ráda, když se ozvete. Jsem s pozdravem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Veroniko, jste úžasně sdílná. Ve svém životě potřebujete mít vedle sebe člověka nebo skupinu lidí, které Vám dokáží naslouchat a porozumnět. Z Vašeho textu se mi jevíte spíše jako sangvinička, nežli flegmatička. Vaše otevřenost je velmi přijemná a Vaše vyrovnanost Vám bezpochyby pomůže ve Vaší léčbě. Ale nyní k Vašemu problému s olupující se pokožkou na hlavě a vypadáváním vlasů.

Psala jste, že vnímáte svou pokožku spíše jako suchou. Takže nejprve bude třeba vyloučit plísně, které by mohly olupování způsobovat. K tomu Vám doporučuji navštívit kožní oddělení na pražské poliklinice na Karlově náměstí 32, třetí patro, vchod naproti schodišti. Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha má svou prezentaci zde: www.vfn.cz/pracovist… Může sem přijít každý i bez lékařského doporučení, neobjednává se zde, je třeba počítat s delším čekáním, ale kožní lékaři zde jsou vinikající s výbornou praxí, zejména MUDr. Divišová. V dohodnutý čas zde laborantky odebírají i vzorky kůže, které pak kultivují pro prokázání plísní. Pokud se plíseň potvrdí, tak se nasadí antymykotická léčba a v tomto stádiu se setrvá až do vyléčení a jiné zde uvedené doporučení se neaplikují. Pokud se ale plíseň neprokáže, tak je možné použít tato doporučení. V první řadě to budou výživné promašťující masky na vlasy a olupující se pokožku, které by v případě plísně spíše ublížily, proto ta mykotycká diagnóza na začátku. Určitě bude třeba doplnit Vaší stravu o některý z doplňků, který se soustředí na podporu růstu vlasů, ten vyberete buď s kožním lékařem nebo v lékárně s lékárníkem. Vypadávání vlasů bude souviset s nedostatečnou výživou vlasového folikulu, odkud vyrůstá vlas. Tuto výživu je možné doplnit vnitřně, prostřednictvím lékové formy, ale také zevně, prostřednictvím masáže vlasaté části hlavy. Nejlépe když si rozmícháte za studena lisovaný olivový olej se žloutkem a vitamínem E, který koupíte v lekárně jako červené želatinové tobolky po 400mg, které pak proříznete a olejový obsah přidáte k oleji a žloutku. Použijte vždy jen obsah ze dvou tobolek na jednu aplikaci. Touto směsí pak proveďte masáž celé hlavy svými konečky prstů, nebo můžete požádat svého přítele, aby Vám to udělal a Vy mu při tom vyprávějte o svých pocitech, radostech a přáních, nebo i problémech, jak Vám bude zrovna přijemné. Nechte vyniknout vaší společnou harmonii. Po skončení masáže si vlasy lehce umyjte šampónem pro suché vlasy. Tuto masážní emulzi můžeté také doplnit o abrazivní částekčy, které při masáži budou sloužit jako peeling a snadněji tak odstraní olupující se kůži. Jako vhodné abrazivo je možné použít obyčejný suchý kus kus, nasypte ho k oleji a žloutku a pak to hned aplikujte na pokožku. Také bude vhodné upravit účes, respektive jej zkrátit, neboť dlouhé vlasy jsou těžší a jsou pak více náchylné k vypadávání, než u lehkého účesu s krátkými vlasy. Také se snažte vyvarovat přehnanému stylingu svého účesu. Píšete, že jste z Prahy, takže doporučuji pít přefiltrovanou vodu - zbavenou jen chlóru. Když se koupete ve vaně, tak se předem nejdříve osprchujte a umyjte mýdlem, pak si teprve napusťte vanu a přidejte do vody kyselinu citrónovou, vždy jen jeden pytlíček (40g) na jednu plnou vanu a k tomu můžete použít ještě koupelový olej, například Salus. Po takovéto koupeli se již mýdlem nemyjte, jen se lehce osušte. Toto znatelně prospěje pokožce na celém Vašem těle.

Cest, jak léčit a omezit projevy nepříjemné dermatitidy je mnoho a na každého účinkuje něco jiného. Snažte se při každém léčebném postupu vnímat své pocity a následné projevy a podporujte to, co Vám přináší největší úlevu a zkuste mi to sem třeba i napsat. Držím Vám palce a přeji ať se vše povede.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech

Účesy pro ženy 50+

Vyzkoušejte omlazující účesy pro ženy po padesátce, které vypadají, jako byste si chtěly znovu užít svůj zlatý věk mládí osmdesátých let. Účesy, které jsme milovaly v mládí, lze upravit na moderní retro kolekci účesů, do které se kromě 80. let promítají také špetky „květinových“ šedesátek. K elegantnímu stylu v provedení retro účesy 80. léta se přidává slušivý a bohatý objem, měkké tvary kadeří zjemňují rysy, čímž potlačují výrazné mimické vrásky, i vrásky, které do našich tváří vtiskl čas. Barvy účesů jsou v přírodních tónech, ač se nepočítá s vlastní barvou, která už je bohatě, nebo zcela protkaná šedinami. Medový i platina blond střídají hnědé odstíny s nádechem barvy marsala. V účesech se objevuje falešný bob i módní lob. Vlny jsou decentní, délky měkce zaoblené.

Trendy

Barvy, které vypadají přirozeně, ale současně atraktivně, jsou tím, co po padesátce nejvíce ubírá léta a doslova ženy omlazuje. Po vhodně zvolené barvě by měly mít vlasy zdravý lesk. Vlasy je možné prosvětlit je stínováním nebo také decentně přidáním barvy, jakou je například červená v brunet účesu. Právě na kvalitní barvu je v tomto období kladen důraz, a proto jsou účesy pro starší nejnáročnější. Při výběru barevnosti účesu se musí myslet také na to, aby byla barva snadno upravovatelná především v odrostech. Účesy pro ženy po padesátce jsou obvykle náročné na údržbu a dobrý účes je nejen o tom, že nás udělá krásnějšími či mladšími, ale také, že nebude žroutem našeho času a obsahu naší peněženky. V tomto období je kladen důraz na perfektní a snadno udržitelný střih, k čemuž jsou vhodné krátké vlasy po padesátce, kvalitní barvy a dokonalá péče o vlasy.

Není pravidlem, že v padesáti automaticky hodíme vlasy do krátkého střihu, ovšem někdy nic jiného nezbývá. Skvělou inspirací mohou být nové účesy krátkých střihů pro starší se schopností omladit. Jsou prostě dokonale barevně a naprosto skvěle střižené, což je základ!

Pro milovnice delších vlasů je k dispozici pestrá směsice krátkých a polodlouhých účesů. Zkrácení nebo účes nakrátko nemusí znamenat radikální počin a výsledek není nudný. Vždyť zdařilé mikádo, a to i ve variantě s vlnami, ale také svěží pixie účes je sexy a zralou ženu omladí. Můžete zvážit variantu účesu s ofinou nebo bez ní. Nezapomeňte, že s ofinou se dá kouzlit a díky ní mohou účesy pro ženy po padesátce dostávat zcela nové a nové podoby.

Fotogalerie

Zde můžete vidět trendy účesy u žen 50+, které neubírají na atraktivnosti.

Zdroj: Účesy pro ženy staršího věku

Účesy pro ženy středního věku

Padesátka už dávno není žádný vysoký věk, což dokazuje řada hereček a zpěvaček! Vlasy v tomto období již nejsou možná tak kvalitní jako před 15 lety, ale co na tom. Stačí zvolit jen vhodnou péči a účes. Co se střihu týče, osvědčuje se délka přibližně v úrovni čelistí nebo kratší, pokud však máte kvalitní vlasový porost, klidně jej můžete nechat i delší − rozhodně už neplatí, že po padesátce se musejí vlasy ostříhat nakrátko. Pro barvu pak platí, že by se měla co nejvíce podobat vaší původní, přirozené. Pozor na všelijaké barevné melíry a podobně, jež tak často vídáme na hlavách některých starších žen. Většinou totiž nepůsobí nijak elegantně. Vlasům věnujte náležitou péči, investujte do kvalitních kondicionérů a masek. Naopak opatrně se žehličkami, kulmami a fény, ty mohou vlasům hodně uškodit. Ve středním věku (a nejen v něm) by měla volba účesu záviset na charakteru vlasů. Máte-li zdravé lesklé vlasy, můžete si je klidně nechat dlouhé. Předpokladem je, že vaše vlasy padají přes ramena jemně a stupňovitě a nevytvářejí tak temnou a strnulou siluetu, jež zdůrazní váš stárnoucí krk.

Pokud máte v tomto věku jemné a řídké vlasy a výrazný obličej, uděláte nejlépe, když se s dlouhými vlasy rozloučíte a rozhodnete se pro lichotivý kratší sestřih. Slušivé je například krátké mikádo s třásňovitě sestříhanými pramínky vlasů, které něžně rámují obličej. Obecně volte přirozeně vypadající účes s mírně stupňovitým sestřihem. Ideální jsou účesy sahající po bradu, jež se dají snadno upravit několika pohyby ruky. Nepoužívejte příliš laku, aby se vlasy mohly pohybovat podle pohybů vašeho těla. To vypadá mladistvě a energicky. V tomto věku není úplně vhodná hustá ofina, vyfénované natupírované účesy, příliš krátké střihy a různé ozdoby do vlasů (čelenky, ozdobné sponky a podobně). Zářivě blonďatá barva nebo barva sytě černá dělají obličeji tvrdé rysy, přirozeněji působí hnědé tóny, například barva mědi nebo karamelu. Jestliže jste blond, prosvětlete se. Tmavší přírodní vlasy můžete zdůraznit o tón světlejším odstínem. Jemné proužky v odstínech podobných vaší přirozené barvě opticky dodají vlasům objem a jas. Vybírejte vždy raději tóny teplejší než studené.

Pokud máte šediny a sluší vám, můžete si vlasy nechat odbarvit na módní stříbrnou. Taková radikální změna ovšem vyžaduje kromě větší dávky odvahy, zdravého sebevědomí a vyhraněného stylu i dobrou kvalitu vlasů. Přestože mohou být stříbrné vlasy pro někoho velmi sexy, většina žen po padesátce nechce přirozenou barvu svých vlasů přiznávat a raději si vlasy barví. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, ta přidává roky.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Melír nebo barva

Melíry mohou být náročné, pokud jde o dobarvování a následnou péči. Jsou kadeřníci, kteří vám budou chtít aplikovat melír na celou délku vlasů znova a znova, což může vlasy extrémně vysušit a zničit. Promluvte si o tom s kadeřníkem předem, měl by vám následně zesvětlovat jen odrosty. V každém případě se melír stává určitým závazkem. Aby dobře vypadal, je třeba jej pravidelně obnovovat, i když u jemných přirozených odstínů nemusí být odrosty tak patrné. Melírované vlasy ale vždy vyžadují speciální regenerační péči v podobě kvalitních masek a šampónů, aby důsledkem vysušení nedošlo k jejich výraznému poškození.

Rozhodla jste se tedy pro změnu? Není třeba se pouštět do drastických operací, jako je ultra krátký účes nebo rudá barva na blonďaté kštici, postačí jen pár kapek barvy. Možná vám bude stačit jemné, ale viditelné zvýraznění pomocí alobalových proužků. Tak vzhůru do toho, ale mějte na paměti, že když se melíry nezdaří, máte pohromu na několik týdnů, možná měsíců. Navíc je to věc, kterou každý uvidí na první pohled. Zejména pak vy.

Pomůcka: Na melíry se používá i 4% peroxid, na poslední alobaly se pak dává 6%, tím se zajistí, že bude mít melír žlutou barvu při použití produktů od fy Wella.

Nevýhoda barvy na celou hlavu spočívá v tom, že barva rychleji odrůstá, a tak budete chodit častěji ke své kadeřnici, než tomu je u melíru. Melír je však pro vlasy škodlivější než barva. A rozhodně se do zákroku nepouštějte doma.

Melír se obvykle provádí s pomocí speciální čepice a háčku. Tuto metodu musí kadeřnice ovládat, při nezdaru můžete mít pocit, že máte obarvenou celou hlavu a nejsou viditelné žádné pramínky. Pokud kadeřnice použije alobal, tak pravidelnost, že někde pramínky jsou a jinde ne, úplně přebije přirozenost.

Zdroj: Melír

Účesy pro ženy staršího věku

I u žen staršího věku se z vlasů dá vytvářet mnoho účesů, ty by ovšem měly být úměrné věku, jinak by celkový vzhled mohl působit neadekvátně věku, nebo dokonce i směšně. Pár let vám dokáže ubrat například účes, kdy se ponechá pár delších špiček v krátkých vlasech, které jsou nenáročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. S takto ostříhanými polodlouhými vlasy můžete snadno obměňovat styl – jednou si nechat vlasy padat volně do tváře, jindy je zase sčesat za uši a podtočit. I s barvou se dá čarovat. Stříbrné vlasy, které jsou v tomto období normální, sice mohou být velmi sexy, avšak většina žen staršího věku přirozenou barvu svých vlasů zrovna nevyznává. Chcete-li si vlasy nabarvit, vybírejte ze světlých teplých barev. Působí elegantně a mladistvě. Můžete sáhnout buď po barvě blond, nebo po přírodní hnědé. V žádném případě nezkoušejte černou barvu, budete vypadat přísně a staře.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

Diamantový tvar obličeje

Tento typ obličeje se od kulatého liší tím, že jsou lícní kosti výrazně širší než brada a čelo. Diamantový obličej je nejširší v oblasti tváří a čelo i brada jsou menší. Obličej je poněkud delší. Pokud máte tváře širší než čelo a bradu máte malou a špičatou, pravděpodobně máte tento typ obličeje.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se účesům, které mají největší objem na úrovni uší. Nejslušivější bude účes, který buď zakryje lícní kosti, anebo bude mít větší objem na temeni. Nevhodné jsou krátké účesy s pěšinkou uprostřed hlavy.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

K tomuto tvaru obličeje nejvíce ladí mírně zvlněné ofiny, sestříhané účesy i vlnité vlasy, které mají zjemňující účinek a nerovnost obličeje snadněji vyváží. Obloukem se pak vyhněte nepřirozeně rovným vlasům.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Předčasná menopauza

Zatímco po padesátce už je menopauza normální, objeví-li se kolem čtyřicítky, nebo dokonce ještě dříve, jde o menopauzu předčasnou. Mezi čtyřicítkou a padesátkou se pak dá hovořit o širší normě. Předčasná menopauza se objevuje zhruba u každé dvacáté ženy v populaci. Ženy se předčasné menopauzy logicky bojí, ale spojují ji spíše se stárnutím jako takovým či se změnou postavy. Menopauza však přináší i zcela konkrétní rizika a problémy. Hlavním problémem je neplodnost, která je v mladším věku zásadní komplikací, dalšími komplikacemi, kromě potíží v sexuálním životě, je například rychle stoupající riziko osteoporózy či aterosklerózy. Měnící se postava je důsledkem zvýšeného ukládání tuku v oblasti břicha, což je rovněž rizikové. Dále stoupá pravděpodobnost výskytu nemocí srdce a cév, cukrovky a zřejmě také některých druhů rakoviny.

Zdroj: Antikoncepce nad 40 let

Oválný obličej

Oválný obličej charakterizují oblé tvary, avšak tvar obličeje je protažený a jeho výška je viditelně větší než šířka. Oválný tvar obličeje obvykle charakterizuje výška (nebo délka) 1,5x větší, než je šířka obličeje. Šířka obličeje by pak měla být zhruba stejná v oblasti čela i v oblasti čelisti. Oválný obličej je symetrický v křížových osách.

Tipy – účesy pro ženy

Je to univerzální tvar, ke kterému se hodí téměř všechny účesy, ať už jsou to vlasy krátké, dlouhé, rovné, anebo vlnité. Vůbec nezáleží na délce vlasů. Stačí, pokud vám prameny dosahují k lícním kostem, rtům anebo bradě, podle toho, kterou partii obličeje chcete zvýraznit.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Oválný typ obličeje je poměrně vyvážený, proto k němu víceméně pasuje jakýkoli střih v různé délce i tvaru a lehčeji můžete se střihy experimentovat. Jediným strašákem by pro vás měla být dlouhá ofina, která vaši tvář zbytečně zkulatí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP