Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

TYPY OBLIČEJŮ

OBSAH

Obecné informace – účes a obličej

Účesy podle tvaru obličeje mají svá pravidla a právě jejich dodržení je základem k tomu, že vám bude účes slušet a že konečně najdete ten svůj. Mnoho žen, ale i mužů nosí nevhodný účes vlastně celý život. V málokterém kadeřnictví vám umí dobře poradit a často jsme natolik konzervativní, že nemáme chuť ani odvahu střih vlasů, jejich délku či tvar účesu změnit. Udělejte první krok a zjistěte, jaký je váš tvar obličeje.

Tvar obličeje se dělí obvykle na čtyři až devět skupin, záleží na tom, pro jaký účel se jím potřebujeme zabývat. Pro potřeby účesů a vhodné střihy vlasů je optimální dělení na pět skupin. S jakými tvary obličejů se tedy setkáváme?

Základní rozdělení:

  1. kulatý obličej
  2. oválný obličej
  3. hranatý obličej – čtvercový tvar
  4. hranatý obličej – protáhlý tvar
  5. srdcovitý obličej

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi TYPY ZÁMKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thoroid.

Né všechny zámky jsou úplně bezpečné - tady se můžete podívat, které přesně jsou dostatečně bezpečné na to, aby nebyly prolomitelné: www.key-service.cz/k…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Typy zámků

Příčiny deprese

Na pozadí deprese bývá většinou nevyváženost chemického prostředí v mozku (což se také rádo dědí). Pak stačí dlouhodobý stres, nahromaděné problémy nebo nějaké silné trauma a propukne deprese.

Zdroj: Typy deprese

Diskuze

V diskuzi SEMAFOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Rapanová.

Ráda bych se zeptala na několik typů snídaní, po detoxikaci začínám ,, semaforem ,, jsem kravní skupina O, A také zda je vhodné pití rozpustné kávy se sojovým mlékem.Za případné typy moc děkukuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Semafor

Atypická deprese

Příznaky atypické deprese zahrnují následující:

  • přejídání;
  • časté zaspávání;
  • únavu;
  • extrémní citlivost;
  • výkyvy nálad.

Příčiny atypické deprese zahrnují:

  • stresující událost;
  • genetiku;
  • biochemii;
  • minulé zkušenosti.

Zdroj: Typy deprese

Poradna

V naší poradně s názvem TYPY DEPRESE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

ráno po probuzení se mi vůbec nic nechce

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omezte večeře a večerní mlsání. Choďte spát ne hladová, ale s prázdným žaludkem. Po probuzení si dopřejte snídani složenou z jídel, která máte ze všeho nejraději, i když to třeba nejsou jídla typicky snídaňová, a po probuzení se na ně těšte. Uvidíte, že to bude lepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Typy deprese

Chronická deprese (dystymie)

Chronická deprese je ta, u níž přetrvávají příznaky onemocnění dlouho dobu a mohou vést ke značným omezením. Tato varianta mívá závažnější sociální důsledky pro rodinné vztahy, mezilidské vztahy a omezuje i profesní uplatnění.

Zdroj: Typy deprese

Diskuze

V diskuzi TYPY VYRÁŽEK FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza Šimonovská.

Dobrý den, mam vyrážku na zadní strane kolena uz od dubna. Doktorka mi rekla, ze to mam od kytky a ze to zmizí. Vzdy to zacne mizet a pak se to zas vrati, nesvedi to ani se to neloupe. Zacla se mi delat dalsi skvrna na zadku, ale ta je mensi ale také se zvětšuje. Dekuji za odpověď.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Typy vyrážek foto

Sezónní deprese

Jedná se o sezónní afektivní poruchu neboli depresi, která se vyskytuje každý rok ve stejnou dobu. Obvykle se objevuje na podzim nebo na jaře. Tato porucha vzniká nedostatkem slunečního světla. Nemocný trpí zvýšenou potřebou spánku. Léčba tohoto typu deprese je možná pomocí fototerapie.

Zdroj: Typy deprese

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Copy.

Můžete, ale chránit se musíte stejně. Očkování vás nemůže ochránit před jinými nemocemi nebo otěhotněním. Kromě toho toto očkování chrání jen před několika typy rakoviny děložního čípku a vaginálních bradavic,které jsou také přenosné. Neslouží proti všem nemocem jako 100% ochrana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Copy.

Oprava bradavice nejsou vaginální,ale na genitáliích

Zdroj: diskuze Vakcina Silgard

Aplikace peelingu

Peeling obecně pomáhá k lepšímu vzhledu. Pro zralou pleť je ještě důležitější, protože s rostoucím věkem kůže sílí a bývá hrubší a s většími póry. Nicméně nic se nemá přehánět a to platí i pro peeling, protože pokud dochází k příliš častému odstraňování kožních buněk, může se stát, že produkce nových buněk bude stimulována více, než bylo zamýšleno.

Peeling se aplikuje na:

  • špatnou pleť;
  • pigmentaci;
  • linky a vrásky;
  • kazy;
  • některé typy akné;
  • zvětšené póry;
  • povislou kůži;
  • jizvy (strie).

Zdroj: Domácí peeling

Poradna

V naší poradně s názvem HPV U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda existuje očkování proti viru HPV i pro muže a zda se nějak u mužů dá diagnostikovat,třeba podobným stěrem jako u žen.Je mi 32 let a můj gynekolog mi již v červnu 2016 řekl o zmnožených buňkách na děložním čípku,nyní na listopadové prohlídce udělal odběry na HPV viry,vyšly mi bohužel pozitivní typy 16,18,45.Nyní mám již 4 měsíce nového partnera a obávám se,že i on mnou bude nakažen těmito viry..Děkuji za odpověď P.Johnová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V současnosti používané očkování je účinné jak pro ženy, tak i pro muže. U obou pohlaví působí stejně a ochraňuje organizmus především proti typům 16 a 18. Nejlepší je aplikovat vakcínu ještě před započetím sexuálního života, to znamená ještě v dětském věku. To se dosahuje obranné účinnosti až 90%. Postupem času se účinnost vakcíny mění a je doporučována až do věku 45 let. Blíže by vám k tomu pověděl váš gynekolog, který by rovněž mohl doporučit očkování pro vašeho nového přítele. Očkování by mu pak provedl jeho praktický lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv u mužů

Typy poporodních depresí

Poporodní deprese se vyskytuje u žen po porodu. Žena se obává, zda se dokáže o dítě správně postarat. Existují tři hlavní typy:

  • poporodní blues – objevuje se 2.–4. den po porodu. Mezi příznaky patří podrážděnost, úzkost, kolísání nálady, větší přecitlivělost, neschopnost cítit lásku k novorozenci s následným sebeobviňováním;
  • poporodní deprese – většinou se objevuje 6.–12. týden po porodu, výjimečně až po roce. Příznaky: přílišná únava až vyčerpanost, úzkost, podrážděnost, sebevýčitky. Postižená se vyhýbá kontaktu s lidmi, ztrácí chuť k jídlu, trpí nespavostí a ztrácí potěšení z oblíbených aktivit. Může se vyskytnout obava z toho, že dítěti cíleně a smrtelně ublíží (například vyhozením z okna). To může vést k myšlenkám na odložení dítěte, protože žena sama má pocit, že je pro něj nebezpečná;
  • poporodní psychóza – jedná se o vzácnou formu poporodní deprese. Vyskytuje se u 1 nebo 2 žen z 1 000. Může se objevit v prvních 2 až 3 dnech po porodu, ale také až po několika týdnech. Projevuje se neklidem, problémy se spaním a podrážděností. Dále se vyskytují bludy a halucinace, žena je přesvědčena, že dítě je špatné. V tomto případě jsou jak dítě, tak jeho matka v ohrožení života.

Zdroj: Poporodní deprese

Diskuze

V diskuzi KONTAKT NA MUDR. JANA ŠULU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mohu z vlastní životní zkušenosti potvrdit, že jídlem lze ovlivnit zákeřnou roztroušenou sklerózu. Diagnostikována mi byla před 30 lety, dnes je mi 60 a jsem pro lékaře zázrakem na poli medicíny. Stačilo jen vyloučit špatné potraviny a zařadit doporučenou bylinu. Pana doktora Šulu osobně neznám, ráda bych se s ním potkala. Tam kde on došel studiemi a lékařskou praxí, dovedla mne životní zkušenost. Vážím si, že je zde doktor, který jde cestou rozumu.
Přeji hodně úspěchů, snad mi někdo dopomůže ke kontaktu na pana doktora, ráda sdělím cenné zkušenosti.
Přeji hodně zdraví. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana B..

Dobrý den paní Jano,

Váš příběh mně velice upoutal na základě toho,že mi před 2 roky zjistili také RS.Jsem tedy ještě zelenáč.Hledám rady i typy od lidi,co mají zkušenosti jako vy.Prosím Vás,zda byste mi dala nějaké vzácné rady i typytypy týkající se stravy,zázračné bylinky a jiné věci,které mi snad take pomohou. Hezký den a budu se těšit na Vašì odpověď.

Jana B.

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Co lze použít na peeling

Odumřelé buňky kůže způsobují matnou a bezbarvou pleť. Peeling je určen pro všechny typy pleti. Chemický peeling odstraňuje odumřelé kožní buňky bez podráždění pokožky a stimuluje krevní oběh. Drobné syntetické kuličky nebo granule z přírodně drcených meruňkových pecek, otrub nebo mořského písku působí jako velmi jemný smirkový papír. Jako mechanický peeling se používají například solné krystaly, krystaly cukru, drátěnky a tuhé kartáče či abrazivní částice všeho druhu (jíl, písek, plastové částice).

Zdroj: Domácí peeling

Diskuze

V diskuzi "MILUJEM" TAKÉTO TYPY RECEPTOV: se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kleopetra.

Nie je uvedená gramáž alebo je uvedená niekoľkými spôsobmi - šálek (? ml), lžička... Ďalšie "odbornost"i tohto receptu: že naliať včelí vosk... nie každý vie, že sa musí vo vodnom kúpeli rozpustiť spolu s olejovou zložkou, treba to napísať. A koľko včelieho vosku? Dôkladne priemiešať znamená poriadne miešať (najlepšie v mixéri), inak zmes s lecitínom a všelím voskom ako emulgátormi nezemulguje. Granulovaný lecitín sa MUSÍ pred výrobou krému na cca 1 hod. nechať rozpustiť vo vodnej zložke. Ach jaj...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze "Milujem" takéto typy receptov:


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP