Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

TRVALÁ NA VLASY NA KRÁTKÉ VLASY

OBSAH

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Účesy pro barvené krátké vlasy

Zde jsou vidět fotografie účesů s různě barevnými krátkými vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Cena

  • Vodová ondulace − krátké vlasy: cca 60 Kč.
  • Vodová ondulace − dlouhé vlasy: cca 90 Kč.

Zdroj: Trvalá ondulace

Zde můžete zhlédnout video, jak lze postupovat při tvorbě účesu krátkých vlasů.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Účesy celebrit s krátkými vlasy

Zde jsou k vidění fotografie krátkovlasých celebrit a jejich účesů.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Nejlepší barvy na vlasy

Mezi nejlepší barvy na vlasy patří bezpochyby henna.

Použití henny je docela snadné a přímočaré. Stačí rozpustit cihličku henny v misce s horkou vodou. I když rozpuštěná henna připomíná trochu bláto, je nejideálnější přírodní barvou na vlasy. Při aplikaci henny se doporučuje používání rukavic. Po nanesení henny na vlasy je vhodné překrýt vlasy koupací čepicí pro lepší výsledné zbarvení. Doba působení je rozdílná, závisí na vás, jak dlouho ji necháte působit, jestli to vydržíte dvě hodiny, nebo šest hodin.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Trvalá ondulace Schwarzkopf

Trvalá ondulace Schwarzkopf je tvarovací roztok s recepturou Hydrowave, která má s pomocí hydrolyzovaného keratinu vlasy mimo jiné hydratovat. Nejen díky němu vytváří Natural Styling Classic dokonale tvarované, dlouhotrvající kadeře a vlny a vlasy jemné na dotek až po dobu 12 týdnů. Hydrolyzovaný keratin obsahuje kratší stavební bloky vlasového keratinu, a proto ho vlasy velmi dobře přijímají. Menší částice jsou schopny proniknout do vlasů, poskytnout jim potřebnou regeneraci a posílit je. Používejte s neutralizérem Schwarzkopf Natural Styling Neutraliser, který se prodává zvlášť.

Zdroj: Trvalá ondulace

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Co znamená studená vlna

Trvalá ondulace „Studená vlna“ od firmy Valea (pro domácí použití) je s rostlinnými výtažky a používá se na normální vlasy. Balení obsahuje studenou vlnu (100 ml), fixatér (100 ml) a jednu molitanovou houbičku.

V dnešní době se nemusíte obávat obrovských loken ve stylu vaší babičky. Kadeřnice vědí, co se nosí a co je právě v kurzu, takže kudrlinky, které měly krásky z osmdesátých let, by vám hrozit neměly. Existují dva druhy trvalé, a to teplá a studená vlna. Studená dělá menší kudrlinky a údajně méně škodí vlasům. Každopádně dříve než se rozhodnete dát si trvalou, poraďte se se svou kadeřnicí.

Při trvalé ondulaci dochází k tomu, že vlasy změní svou strukturu a kopírují takový tvar, jaký mají natáčky. Jedná se o proces, který vlasy trošku zatěžuje, proto je nutné vyhnout se trvalé hlavně na odbarvované a zesvětlené vlasy nebo na zničené vlasy. Trvalá ondulace je vhodná jak na dlouhé, tak krátké vlasy.

Studené vlny sice mají stoupající kvalitu, ale jakákoliv chyba při aplikaci může způsobit právě to, co nechcete – poškozené vlasy a nerovnoměrné vlny. Umění není jenom v kvalitě přípravku, který vlas nepreparuje, ale také v šikovnosti a umu natočit na natáčku vlas přesně tak, jak je třeba.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Krátké mikádo

Krátké mikádo, také pážecí mikádo, je tím nejklasičtějším střihem mezi mikády. Vyznačuje se rovným střihem sahajícím k bradě. Sluší hlavně dívkám a ženám s jemnými či zplihlými vlasy, neboť jim dodá na objemu.

Zdroj: Mikádo

Rizika při trvalé ondulaci

Je důležité si uvědomit, že použitím trvalé ondulace přeskupíte keratinovou strukturu vlasu z původní na novou, která bude kopírovat tvar, který je zafixován například na natáčce. Pro takové přeskupení struktury se používá kyselina thioglykolová, která se nanáší na natočené vlasy. Působení této kyseliny vaše vlasy vždy zatíží, a pokud máte vlasy barvené, je nutné použít zvláštní typ trvalé pro barvené vlasy, která je šetrnější. Pro odbarvované, zesvětlené vlasy by se trvalá ondulace neměla používat vůbec. Při nesprávné aplikaci nebo vlivem překročení doby působení, která je únosná pro vaše vlasy, riskujete silný zásah do struktury vlasu, který může být destrukční, a vlasy si takzvaně upálíte. Takové vlasy se pak roztřepí a při sebemenší mechanické námaze, například při česání, se ulomí. Takže pokud přijmete toto riziko a absolvujete natrvalení svépomocí, rozhodně neprotahujte dobu působení ondulační kyseliny a během této doby kontrolujte na jednom pramenu míru nakadeření.

Zdroj: Antibiotika, trvalá a barvení vlasů

Vodová trvalá

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlas se musí dát do požadovaného tvaru, poté se natočí na natáčku a usuší. Vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Zdroj: Vlnité vlasy

Mikádo s patkou

Krátké mikádo s patkou sluší hlavně srdcovitému tvaru obličeje. Ofina sluší také delšímu obličeji a rozvlněné vlasy sednou hranaté tváří, jejíž rysy dokážou zjemnit.

Zdroj: Mikádo

Co je to gelová trvalá

Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy po takové trvalé získají na viditelném zdraví. Jsou potom lesklé a dobře se rozčesávají. Jsou to však trvalé jemné, vymývají se tedy asi za tři měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Pomocí těchto přípravků se také docílí dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s headlines a některé kadeřnice je ani nerozlišují.

Zdroj: Ondulace vlasů

Trvalá ondulace

Je třeba si uvědomit, že použitím trvalé ondulace přeskupíte keratinovou strukturu vlasu z původní na strukturu novou, která bude kopírovat tvar, který je zafixován například na natáčce. Pro takové přeskupení struktury se používá kyselina thioglykolová, která se nanáší na natočené vlasy. Působení této kyseliny vlasy vždy zatíží, a pokud máte vlasy barvené, tak je nutné použít zvláštní typ trvalé pro barvené vlasy, která je o něco šetrnější. Na odbarvované, zesvětlené vlasy by trvalá ondulace neměla být použita vůbec.

Při nesprávné aplikaci nebo vlivem překročení doby působení, která je únosná pro vlasy, se riskuje silný zásah do struktury vlasu, který může být destrukční pro vlasy, které se takzvaně upálí. Takové vlasy se pak roztřepí a při sebemenší mechanické námaze, například při česání, se ulomí. Takže pokud přijmete toto riziko a absolvujete natrvalení svépomocí, tak rozhodně neprotahujte dobu působení ondulační kyseliny a během této doby kontrolujte na jednom prameni míru nakadeření.

Pro dokonalý vzhled je po dokončení trvalé vhodné vlasům zkrátit špičky, aby byly odstraněny případné nechtěné krepaté konce. Výsledné zkadeření je skutečně trvalé. Nedá se jednoduše narovnat. Až teprve zase nové vlasy, které od této chvíle narostou, budou mít opět původní přirozený tvar.

Zdroj: Vlnité vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP