Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

SVĚDÍ HLAVA

OBSAH

Calvin Klein Euphoria

Euphoria je opojná orientální vůně, plná exotického ovoce, svádivých květin s bohatým smetanovým podpisem. Design flakonu byl inspirován orchidejí v rozkvětu. Hlava parfému obsahuje granátové jablko, tomel, zelenou nótu. Srdcem Euphorie je černá orchidej, lotosový květ. Základ tvoří jantar, mahagonové dřevo, černá fialka, pižmo, smetanový akord.

Zde můžete vidět cenu vůně Calvin Klein Euphoria.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

poradte my někdo co zabírá na ekzém .velice mě svědí hlava .už se myji jen vodou.nic nepomáhá.skusila jsem dětský zásyp .svědí to dál.poradte nějakou babskou radu. děkuji zdena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste chvíli umývat vlasy šamponem Nizoral. Mohl by pomoci. A když ne ten, tak pak dehtové mýdlo.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Domácí léčba svědění

  • Mezi jeden z nejúčinnějších způsobů léčby patří použití domácího pudru. Obvykle je vše zapříčiněno pocením, proto je důležité místo, které se velmi často potí, potřít pudrem. Pudr vám pomáhá proti svědění, protože prach pudru absorbuje pot a pomáhá se zastavením svědění.
  • Jedlá soda je také účinná v léčbě svědění.
  • Jablečný ocet. Jablečný ocet naneste na oblast, která vás svědí, k aplikaci stačí použít pouze houbičku nebo žínku a poškozenou oblast jimi natřít.
  • Šťáva z aloe vera je účinná při všech kožních poraněních, včetně svědění.
  • Rovněž směs z limetkové šťávy a hustého kokosového oleje je účinným lékem v boji proti svědění.
  • V lékárně je k dispozici lék Claritine, který účinně potlačuje nepříjemné projevy svědění.

Zdroj: Svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí mě pokožka na hlavě

Svědění kůže na hlavě

V dnešní době existuje mnoho činitelů, kteří způsobují nepříjemné svědění hlavy. Obecně se tedy svědění hlavy vysvětluje tak, že jde většinou o reakci na nějaký zevní dráždivý vliv. Nejčastěji svědění hlavy ani nebývá doprovázeno kožním onemocněním. Běžným problém je například odlupování kůže, zarudnutí či bolestivost pokožky.

Možné příčiny

Svědění hlavy nemusí být však způsobeno jen lupy. Může se jednat také o kožní chorobu zvanou lupénka, ta se projevuje svěděním kůže a rozšiřuje se často i do vlasaté části hlavy.

Svědění hlavy může postihnout i dítě. Pravděpodobně je způsobí vši. Nejvíce se tento parazit šíří v dětských kolektivech. Vši vznikají nepřiměřenou hygienou. Na vlasech se při jejich výskytu objevují bělavé hnidy.

K podráždění pokožky může dojít také kosmetickými přípravky, lakem na vlasy, gelem či nevhodným šamponem. Stačí špatně si opláchnout vlasy a problém je na světě. Svědí-li vás hlava opravdu dlouhodobě, pak byste měli problém konzultovat s lékařem. Návštěva je nutná, pokud je svědění doprovázeno vypadáváním vlasů nebo se ho nezbavíte ani po změně vlasové kosmetiky.

Léčba

Na vši si kupte speciální šampon – vlasový šampon Australian Bodycare, který je zahubí.

Při každodenní hygieně vlasy myjte jemně a zbytečně je nezatěžujte. Použijte po mytí nejlépe balzám, který nejen pečuje o vlasy, ale zároveň i o pokožku. Vyvarujte se zbytečného hrubého kartáčování. Pokožku byste ještě více podráždili a vyprovokovali mazové žlázky k nadprodukci kožního mazu. Což by léčbě dozajista nepomohlo. Dbejte tedy na výběr kvalitních šamponů a přípravků na vlasy. Pokožka hlavy se zklidní a vaše vlasy budou navíc zdravé a dobře vypadající.

Zdroj: Jak si poradit se svěděním kůže

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNI NLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

dobry den už si nevim rady svědi mě furt hlava i v noci furt se drbu vši nemam

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svěděni nlavy

Svědění konečníku v noci

Onemocnění, které se projevuje svěděním konečníku zvláště v noci, je infekce roupy. Úporné svědění nastává především v nočních hodinách, kdy samička vylézá a klade vajíčka okolo řitního otvoru. Konečník silně svědí, dochází ke škrábání a vznikají ragády, které se mohou sekundárně infikovat. Dalším důsledkem je neklid a nespavost kvůli úpornému svědění. V tomto případě je opět nutná návštěva lékaře.

Jako léčba se používá podávání protiparazitárního léku Pyrvinium. Roupy se musí léčit! Jinak se jich nezbavíte a jste navíc zdrojem infekce pro ostatní. Roupy mohou způsobit četné zdravotní komplikace (průjmy, špatné vstřebávání živin z trávicího traktu, vaginální výtok a vyrážku, u žen mohou následkem zánětu vznikat jizvy ve stěnách reprodukčních orgánů a tím neplodnost, dále i záněty močového měchýře).

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Co máte dělat? Vzpamatovat se a soustředit se na něco jiného než na své tělo. Zabavte se něčím, co vás baví. Na noc nejezte a čtěte si před spaním. Když se budete nervovat sama sebou, tak si onemocnění skutečně vyvoláte.
Doopravdy jeden pupínek pásový opar není a ani tak rychlé opakování není moc pravděpodobné. Na zádech se vám nejspíš zanítil folikul. To je místo na kůži, ze kterého vyrůstá vlas nebo chloupek. Obvykle se vše zahojí do dvou týdnů. V pupínku bývá výpotek - nažloutlá hustá tekutina. Ten obsahuje bakterie a když vyteče, tak může nakazit další místa na pokožce. Proto je vhodné použít lihovou dezinfekci, k čemuž poslouží vodka nebo lépe 60% pálenka, a puchýř i okolí tím několikrát denně potírat.
Nechte své tělo normálně fungovat a znovu se začněte radovat ze života. Každý den, který prožijete v radosti, vám ukáže, jak je život krásný, i když se tu a tam vyskytnou nějaký ty bolístky. Tak hlavu vzhůru a hurá žít.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dáša.

Děkuji za radu, snažím se, přes den to jde když něco řeším, ale v noci nemůžu spát, záda pálí a na čele mi zůstaly pupinky, které jsou pod povrchem, ale neboli, jen mě svědí hlava. Ale určitě bude líp.

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP