Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

SVĚDĚNÍ KŮŽE NA HLAVĚ

OBSAH

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Babské rady na svědění hlavy

Osvědčilo se po umytí vlasů do posledního opláchnutí přidat citron nebo ocet a dobře promasírovat. Zbavíte se tak svědění i lupů.

Podrážděnou pokožku hlavy uklidňuje levandule, která navíc ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje i svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Svědění hlavy a vypadávání vlasů

Pokud trpíte svěděním hlavy a vypadáváním vlasů, zkuste zakoupit například Kelual DS šampon od firmy Ducray, pacienti si ho chválí. Vlasy samozřejmě mohou vypadávat z důvodu postižení vlasové pokožky. Pokud budou projevy přetrvávat, navštivte kožního lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emickarych.

No tak na ty vlasy by vám zaručeně mohl pomoct ženšen. Můžete si ho objednat na moje doporučení třeba z eshop.guaranaplus.cz… Já si takhle online doplňky stravy nakupuji už roky a nemohu proti těm prodejcům říct žádného špatného slova. Kdyby se takto laskavě chovali všichni lidé na zemi, to by byla paráda!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na hlavě

Svědění hlavy a těla

Svědění hlavy a těla může být způsobeno alergickou reakcí na prací prášek, ve kterém je vypráno ložní prádlo, zkuste tedy tento prací prášek změnit, dále byste mohli vždy před spaním užít nějaké antihistaminikum, například Zyrtec (balení s 10 tabletami je volně prodejné v lékárně). Budou-li potíže i nadále přetrvávat, doporučuje se konzultace na kožním oddělení.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Svědění hlavy a pupínky

Pokud trpíte svěděním hlavy a pupínky, může jít o folikulitidu, což je zánět vlasových kořínků, nebo o projev seborhoické dermatitidy. Zkuste volně prodejné šampony, například Mediket ictamo či Mediket plus. Je vhodné jejich dlouhodobé používání a šampony je třeba nechat vždy chvíli působit.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Poradna

V naší poradně s názvem ÚPORNÉ SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Debora Hrabková.

Úporné svědění- 3 týdny na kožním v nemocnici- NIC nepomáhá- musím škrábat nedá se to vydržet- nikam mne nikdo na vyšetření neposílá- KDO mi tedy pomůže- už jsem z toho zoufalá. Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Proti svědění je dobrý lék Claritine. Claritine je volně prodejný a tlumí pocit svědění.

Zdroj: diskuze Úporné svědění kůže

Svědění hlavy a krku

Pokud trpíte svěděním hlavy a krku, může se jednat o plísňové onemocnění. Také může jít buď o reakci na nějaký šampon, nebo o parazity, či silně přesušenou pokožku hlavy. Může to ale být i začínající lupénka, což by bylo závažnější. Každopádně se doporučuje navštívit dermatologa, který odborně zhodnotí stav, případně odebere stěry na kultivaci, aby zjistil, o co přesně se jedná.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi VÝRUSTKY NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chytil.

naší fence jorkšír, vyrostli na hlavě výrůstky na hlavě.
Prosím o radu jak postupovat.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výrustky na hlavě

Příčiny

Ve většině případů je svědění kůže na hlavě spojeno s jinými kožními problémy, jako jsou například lupy, atopický ekzém, seborea či lupénka. Svědění kůže hlavy může být rovněž způsobeno použitím nevhodné vlasové kosmetiky, například šamponů a kondicionérů s nadměrnou parfemací či s obsahem parabenů. Přílišné kartáčování vlasů a zvýšená produkce potu problému také neprospívají.

V první řadě je potřeba najít šampon, který od nepříjemného svědění pomůže. Doporučuje se volit přípravky s obsahem antibakteriálních a antimykotických látek, jako jsou zinek, pyrithion, bílý ichthyol, octopirox či climbazol. Pokud se po použití šamponu neuleví, zvažte návštěvu kožního lékaře, který dokáže přesně určit příčinu obtíží a doporučit vhodnou terapii.

Pokud si na svědění hlavy stěžuje dítě, je velmi pravděpodobné, že má vši. Tento kožní parazit se rychle šíří hlavně v dětských kolektivech, nezávisle na hygieně. Při výskytu vší bychom si na vlasech povšimli bělavých hnid.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andy.

Co značí když svědí kůže na celém těle?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění kůže na celém těle může upozorňovat na dlouhodobé problémy s hladinou krevního cukru. Příznaky svědění po celém těle jsou typické pro onemocnění diabetes mellitus. Při takovém svědění doporučuji zajít za obvodním lékařem a nechat si udělat krevní odběr, kde se zjistí aktuální hladina krevního cukru. Pak je možné zahájit léčbu a svědění zmírnit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí kůže

Co na svědění kůže

Svědění mohou ulevit antihistaminika či kortikoidy a důsledné promašťování kůže.

Zdroj: Svědění po léčbě

Diskuze

V diskuzi BOLEST KŮŽE NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Zdravím, už 3 týdny mně bolí na pravé straně hlavy kůže pod vlasy. Je to velmi nepříjemné že mně současně pobolívá i za uchem. Poradíte co s tím. Děkuji Božena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest kůže na hlavě

Příčiny svědění hlavy

Svědění pokožky hlavy je velmi běžné. Může být spojeno s poruchou pokožky hlavy a doprovázeno lupy. Také může být způsobeno vnějším podrážděním.

Budeme-li se zmiňovat o svědění způsobeném bez doprovodu kožního onemocnění, pak v popředí bude stát tvorba lupů. Vyskytnou-li se lupy ve vlasech, budou dozajista příčinou podrážděné pokožky na hlavě. Je však nutné si uvědomit, že urputným drbáním pokožku na hlavě ještě více podráždíme, a navíc zcela běžný problém můžeme změnit v nepříjemnou infekci. Proto bude nejlepším řešením zakoupit si přípravky pro péči o citlivou pokožku. Ty nejenže zabrání následnému tvoření lupů, ale navíc jsou jemné, šetrné a mají zklidňující účinek na podrážděnou pokožku hlavy. Svědění hlavy nemusí být však způsobeno jen lupy. Může se jednat také o kožní chorobu, svědění kůže, která se rozšiřuje i do vlasaté části hlavy. Na mysli máme nyní lupénku.

Zdroj: Svědění hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem PŘENOSNÉ SVĚDĚNI HLAVY VZDUCHEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

dobry den už asi 2 měsice mě svědi hlava,jako by mi po ni něco lezlo,už jsem snad vyzkoušela všechno,v poslednich dnech mi připada že když jsem vedle někoho,tak se začne škrabat na hlavě,co mam dělat,muže to byt něco važneho?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Můžou to být vši. Ty sice nejsou vážné, ale za to pěkně otravné. Nechte si od někoho prohlédnout hlavu, jestli tam náhodou fakt nejsou. Klidně použijte i lupu - zvětšovací sklo.

Zdroj: diskuze Přenosné svěděni hlavy vzduchem

Svědění kůže na lýtkách

Svědění kůže na lýtkách bývá způsobeno sprchováním v horké vodě. Používejte ke sprchování spíše vlažnou vodu a uvidíte, že potíže odezní.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE PO PÁSOVÉM OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Poradte prosím co použít na kůži,která stále svědí po prodělaném pásovém oparu před pěti měsíci.Potírám ricinovým olejem a je mi doporučen Aneurox.Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alča.

Natírat jablečným octem

Zdroj: diskuze Svědění kůže po pásovém oparu

Svědění kůže na stehnech

Příčin svědění kůže na stehnech je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes určitá vnitřní onemocnění. Škrábáním se svědění kůže zhoršuje, protože se uvolňují látky podporující pocit svědění. I zapocení svědění zhoršuje, proto je třeba intenzivnější v noci. Kůži zkuste promazávat například Ambiderman krémem (lze zakoupit v lékárně). Vylučte z potravy kořeněná jídla, citrusy, čokolády, ořechy, džusy a podobně. Pokud projevy přetrvávají, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Svědění kůže na předloktí

Svědění kůže na předloktí může být alergického či psychogenního původu, pokud by nestačilo promazávání, kupte v lékárně některé volně prodejné antihistaminikum. Pokud by se obtíže stupňovaly nebo se objevila vyrážka, navštivte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Svědění hlavy a lupy

Svědění pokožky a šupinky kůže, lupy, jsou kousky odumřelé kůže. Někteří odborníci vidí příčinu v jediné věci, jiní zmiňují působení více faktorů najednou. Příčiny jsou: vypjaté emoce, stresové situace, prodělané trauma, nedostatek vitamínu B2, nadměrná činnost mazových žláz, maštění hlavy (zde má patrně vliv i hormon testosteron), vysušení vlasů (časté mytí, vysušující vlasové přípravky), plísně napadající kůži, snížená imunita, genetika, vrozené dispozice, přítomnost v rodině, jiné kožní onemocnění (například lupénka, psoriáza), kvasinková infekce. Dnes existuje na trhu celá řada účinných prostředků pro nesvědivý vlasový porost, informujte se ideálně v lékárně. Léčba by však neměla znamenat jen zakoupení drahé vlasové kosmetiky, ale též změnu stravy (zdravá výživa).

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Svědění kotníků

Svědění v oblasti kotníků může být způsobeno svrabem. Svědění, podrážděná kůže, zanícené póry, to jsou zcela běžné projevy na kůži i u zcela zdravých lidí. Jenže se může jednat o svrab. Nehledě na to, že kůže poškozená svrabem se i po vyléčení hojí pěkně dlouho – i několik týdnů. Jediný relativně „spolehlivý“ ukazatel je, že v noci ke svědění nedochází. Jinak onemocnění svrabem vždy patří do rukou dermatologa.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Plíseň

Svědění kůže (pruritus) je nejtypičtějším příznakem některých kožních plísní. Při svědění kůže je vhodná nedráždivá dieta, zásada nemýt pokožku příliš často mýdlem (vyjma speciálních mýdel vhodných při svědění, jako je například rašelinové mýdlo). Nenoste dráždivé prádlo a šaty a eliminujte provokační faktory, jako je prach, pocení, tření. Osvědčuje se používání rašelinové kosmetiky nebo konopné kosmetiky, která výrazně zklidňuje a snižuje svědění kůže. Úlevu přinášejí teplé koupele, vhodné jsou koupele v medicinálních olejích.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP