Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

SVĚDĚNÍ HLAVY PADÁNÍ VLASŮ

OBSAH

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dalibor.

ahoj co všechno pomáha na padání vlasů co třeba transplantace víte o tom někdo něco ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Ahoj, to je velmi specifické. Může ti to způsobovat stres, nebo nějaké jiné potíže (třeba nedostatek potřebných živin). Rozhodně doporučuju se zamyslet nad svou životosprávou apod. Co se týče transplantace, rozhodně je to řešení, pokud máš třeba genetické problémy s padáním vlasů, to bohužel žádné přípravky atd. nevyřeší. Pokud se rozhodneš podsoupit transplantaci vlasů, tak doporučuju například firmu www.newhair.cz - já se u tuto oblast poměrně dost zajímám, a můžu říci, že jsou opravdu solidní a vše vám vysvětlí do sebemenšího detailu. :)

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Faktory způsobující padání vlasů

  • stres – ovlivňuje prokrvení pokožky hlavy a tím vlasy připraví o potřebné živiny
  • nedostatek vitamínů – B, C, E
  • nedostatek minerálů – železo, zinek, měď
  • diety – nedostatek potřebných živin, vitamínů a minerálů
  • špatný krevní oběh – nedostatečné prokrvení pokožky na hlavě
  • operační zákrok
  • znečištěné ovzduší
  • roční období – nejvíce padají vlasy na jaře a na podzim
  • časté nošení čepic, klobouků a jiných pokrývek hlavy
  • nedostatečná péče o vlasy a pokožku hlavy – vysušená pokožka hlavy, lupy
  • nadměrné pocení – zvýšená produkce potních žláz

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jako jediný se mi osvědčil Reneval neo, který jsem dostala od kamarádky. Nejen že zastavil moje padání vlasů, ale byla jsem překvapená že po měsíci pravidelného užívání mi pomalu začaly růst vlasy nové. Sice je malinko dražší, ale za ten výsledek to rozhodně stojí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

A co těhotné? Ty ho taky můžou užívat? Ptám se, protože jsem v 7 měsíci a padání vlasů v těhotenství se moc bojím. Už tak mám vlasy řidké jako rákostníček :-(

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Cipralex zkušenosti padání vlasů

U jednoho pacienta ze sta se může vyskytnout zvýšené padání vlasů a může dojít až k úplné ztrátě vlasů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Poradte mi prosím je mi 50.azačly mě řídnout vlasy na temeni hlavy.Jsem z toho nešťastná.Kamarádka mi radila šampon z konopí,sice nevím jaký.Já jsem četla o šamponu Plantur39.Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, vypadá to jako hormonální problém - příliš testosteronu, asi byste měla zajít za gynekologem, svým lékařem a dermatologem, ať Vám poradí, aby Vám vlasy zbytečně nezřídly na temeni.A zkuste ještě vnitřní detoxikaci bylinami a posílení imunity bylinnou tinkturou.Po zadání do vyhledávače v internetu objevíte stránky paní doktorky bylinářky.Pomáhá to na všechny problémy.

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Svědění hlavy a vypadávání vlasů

Pokud trpíte svěděním hlavy a vypadáváním vlasů, zkuste zakoupit například Kelual DS šampon od firmy Ducray, pacienti si ho chválí. Vlasy samozřejmě mohou vypadávat z důvodu postižení vlasové pokožky. Pokud budou projevy přetrvávat, navštivte kožního lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Mojí mamce proti padání vlasů pomohl Reneval Neo, který jí doporučila kadeřnice. Užívá se jednou denně jedna tobolka zhruba po dobu tří měsíců. Asi po měsíci se padání úplně zastavilo a pomalu začaly růst vlasy nové. Přípravek je sice trochu dražší, ale hlavní je, že to mamce pomohlo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Babské rady na svědění hlavy

Osvědčilo se po umytí vlasů do posledního opláchnutí přidat citron nebo ocet a dobře promasírovat. Zbavíte se tak svědění i lupů.

Podrážděnou pokožku hlavy uklidňuje levandule, která navíc ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje i svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Mě se osvědčil Reneval Neo, který mi doporučila moje kadeřnice. Po několika týdnech užívání se padání úplně zastavilo a vlasy mám mnohem zdravější než kdykoli předtím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Léčba

Pokud se jedná pouze o nedostatek vitamínů, je to jednoduché. Stačí doplnit vitamíny jako železo, selen, vitamín C, či přímo aminokyselinu methionin, která je základní součástí keratinu, ze kterého jsou vlasy a nehty. Při jejich užívání hlava ve většině případů přestane svědit a vlasy začnou znova růst z nepoškozené vlasové cibulky. Ta musí být ovšem zdravá. Pokud tomu tak není, vyhledejte odborníka, který pomocí aplikace výtažků z kmenových buněk pomůže přímo u vlasové cibulky.

Jestliže u vás náhle dojde k většímu vypadávání vlasů nebo k jejich lámavosti a zároveň svědění hlavy, trvá to delší dobu a je to nesnesitelné, může být důvodem nějaký neodhalený zdravotní problém. Může se jednat o onemocnění štítné žlázy, nedostatek železa nebo o autoimunní onemocnění. I některé léky mohou způsobit vypadávání vlasůsvědění hlavy. Ve všech případech navštivte dermatologa, který určí přesnou příčinu.

Zdroj: Svědění hlavy a padání vlasů

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alabud.

Dobrý den, určitě bych zvážila změnu šamponu, nějakou přírodnější variantu - kopřivový nebo konopný šampon. To by vám mohlo pomoci. Spousta šamponů obsahuje spoustu parabenů a silikonů - je možné, že na to můžete mít alergii. Takže určitě změna kosmetiky. A co se týče vypadávání - může to být v důsledku stresu, případně i špatnou pokožkou, jak píšete. Vyzkoušela bych doplňky stravy na podporu kvality vlasů - to se mi osvědčila vždycky dobře kyselina hyaluronová a k posílení vlasových folikul - asi bych zkusila vlasovou vodičku do vlasů, kterou vmasírujete vždy. Ta vlasová vodička posiluje folikuly, takže vlasy nevypadávají, vysvětleno zde: www.reparexshop.cz/b… . Jinak pokud to máte v nějaké akutní fázi, určitě bych okamžitě navštívila odborníka, který vám pomůže.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Jak zamaskovat vypadávání vlasů u žen

  • Důležité je lokalizovat zdroj, který způsobuje vypadávání vlasů.
  • Zvýšit krevní oběh pokožky hlavy. Velmi účinná je masáž pokožky hlavy.
  • Existuje několik šampónů speciálně vyvinutých pro řídnoucí vlasy. Tyto produkty obsahují bílkoviny a vlákninu důležitou pro růst vlasů.
  • K zamaskování jsou účinné i čelenky.
  • V mladistvém věku se doporučuje barvení vlasů. Díky tomu dochází ke skrytí řídnutí.
  • Při mírném až středním ztenčení vlasů je velmi vhodné snížit lesk pokožky hlavy, díky čemuž bude méně patrné vypadávání vlasů.
  • Dalo by se použít maskovacích prostředků, jako jsou klobouky, šátky, čepice.
  • Vyzkoušejte volně prodejné léky. Existuje celá řada volně prodejných léků proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PROSIM CO JE UCINNE NA PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bozena balikova.

hezke odpoledne,,prosim mate někdo skusenost z padani vlasu..u zeny,,dekuji moc za odpověď,,balikova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alička H.

Jedině zdravá výživa a vyhýbání se osmi základním chybám... Teda prý, doporučují zto třeba tu: blog.kuponovnik.cz/8…

Zdroj: diskuze Prosim co je ucinne na padani vlasu

Padání vlasů hormonálního původu po přechodu

Další možností jsou také různé hormonální změny v období těhotenství nebo nízká hladina estrogenu, která se objevuje zejména v období přechodu, kdy na vlasové kořínky začne působit mužský hormon testosteron, který má na vlasové cibulky škodlivý vliv. Na tyto hormonální změny, při kterých je také pokožka hlavy méně prokrvená, což na kvalitu vlasů nemá dobrý vliv, existují různé doplňky stravy, po kterých lze stav navrátit do normálu. Samozřejmě nelze pominout ani příčiny psychického původu, to znamená dlouhodobý stres nebo celková vyčerpanost organismu.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrá den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Dcera je po dvou porodech.Druhý porod byl před třemi lety. Nyní ji začaly extremně moc padat vlasy. Byla na vyšetření ,ale v krvi nic nenašly. Užívá různé vitaminy, koupila si speciální šampony na padání vlasů,ale řádný velký účinek. Můžete prosím poradit co s tím? Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Navštívit trichologii a nechat si tam vlasy prohlédnout. Trichologie je zdravotnický obor zabývající se problémy s vlasy na vědecké úrovni. Trichologická poradna bývá k nalezení v okresních a větších městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Cibule a rum proti padání vlasů

Zde je několik rad z alternativní medicíny proti vypadávání vlasů: Cibule a rum proti padání vlasů.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denisa .

Prosím, je možno dostat domácky vyrobený extrakt z konopí? Trpím vypadáváním vlasů a nepomáhá mi vůbec nic:-( pokud možno, tak na denisek.w@centrum.cz. Budu Vám moc vděčná

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Masáž pokožky hlavy

Masáží pokožky hlavy, na niž existují vhodné speciální kosmetické přípravky (lze se rovněž inspirovat radami našich babiček, které používaly bazalkový či rozmarýnový olej), podpoříte její prokrvení, uvolníte svalové napětí, zvýšíte průtok krve, zrychlíte látkovou výměnu a rovněž posílíte vlasové kořínky. Při pravidelném provádění tohoto typu masáže, ideálně dvakrát denně tři minuty, může dojít ke zmírnění vypadávání vlasů a podpoře jejich růstu.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Padání vlasů

Padání vlasů se rozděluje na vratné (dočasné) a nevratné. Příčinami vratného vypadávání může být stres, těhotenství nebo například nedostatek vitamínů. Nevratné vypadávání vlasů je důsledkem činnosti mužských hormonů testosteronu a dihydrotestosteronu. Samotných příčin padání vlasů však existuje mnohem více a při diagnostice je potřeba brát v úvahu rodinnou anamnézu, aktuální zdravotní stav, překonané onemocnění, stresovou zátěž, prostředí, výživu a životní styl. Pro omezení vypadávání vlasů je důležitá řada faktorů, zejména dostatečné prokrvení pokožky. Proto se dá vypadávání vlasů zmírnit masáží hlavy, což však představuje jen malou část toho, co je potřeba udělat. Léčba padání vlasů je komplikovaná a často s nejistými výsledky.

Čím dál častěji se v současné době vyskytuje také ložiskové vypadávání vlasů, zvané alopeica areata. Jedná se o autoimunitní onemocnění, kdy imunitní systém začne napadat vlasové folikuly a vytvářet malé lysinky velikosti mince. Spouštěčem bývá velmi silný stres nebo traumatický zážitek (postihuje například i malé děti při šikaně). Doporučuje se používání šetrných kosmetických přípravků, hydratace pokožky a hlavně dodržování duševní hygieny, která je klíčem k návratu vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Svědění hlavy po barvení

Po obarvení vlasů se může stát, že se objeví svědivá vyrážka, která je vedlejším účinkem barev na vlasy. Dalším problémem, který může způsobit tyto potíže, je alergická reakce, která je zapříčiněna alergií na některou ze složek obsažených v barvách. S těmito případy se doporučuje navštívit kožního lékaře, který vám poradí a doporučí správný postup.

Zdroj: Svědění hlavy

Prevence proti vypadávání vlasů

Doplňte biotin

Vitamín H neboli biotin je nutný pro udržení zdravých vlasů a pokožky. U některých mužů dokonce zabraňuje padání vlasů. Bohatá na biotin jsou játra, ořechy, vaječný žloutek, květák, pivovarské kvasnice, hnědá rýže, zelený hrášek, čočka, oves, sója. Denní příjem 100–200 mcg pokrývá potřebu organismu.

Zaměřte se na jídelníček

Měl by obsahovat dostatek železa, zinku a vitamínů B.

Správná poloha a masáž

Lehněte si denně na 15 minut hlavou dolů na šikmou podložku, aby se vám prokrvila pokožka hlavy. Denně také provádějte masáž vlasové pokožky.

Vyhněte se necitlivému zacházení s vlasy

Nevysušujte si vlasy vytíráním osuškou. Nepoužívejte k vysušení horkovzdušný fén. Vlasy nevyčesávejte, dokud neuschnou.

Vyzkoušejte speciální kosmetiku

Používejte například šampóny proti vypadávání vlasů či přímo růstová séra na vlasy. Jejich účinnost by se měla ukázat během prvních 4–6 týdnů, kdy zastaví nadměrné padání, a během 3–4 měsíců způsobí růst vlasů nových.

Nenoste pokrývky hlavy

Omezte používání čepic, kšiltovek, klobouků a podobně.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Příčiny

S jakými vlasy se narodíme, o tom rozhoduje genetika. Tyto predispozice výrazně už nezměníme. Jestli v rodině trpíte na padání vlasů, s velkou pravděpodobností se tento problém bude týkat i vás. Běžně za den vypadne cca stovka vlasů. Když je ale myjete nebo při česání používáte větší sílu, vypadne jich ještě víc. Pokud se vám zdá, že vlasů ubývá hodně, navíc se přidá svědění hlavy, které trvá déle než čtyři týdny, investujte nejprve do doplňků stravy. Někdy to stačí. Možná máte jen nedostatek vitamínů.

Příčin, kdy vás svědí hlava a do toho začnou padat vlasy, může být ale víc.

Jestliže vás začne svědit hlava, neustále se drbete, a tím pádem samozřejmě začnou padat i vlasy více než obvykle, může to být způsobeno takzvaným mikrozánětem vlasové pokožky. Pokud pokožka ztratí přirozenou vlhkost, její ochranná vrstva může být ohrožena. Škodlivé látky a alergeny pak mohou snadněji pronikat do pokožky a způsobit zánět. Ten vede k ještě většímu podráždění vlasové pokožky, které se projeví svěděním, zarudnutím a pocitem napjatosti.

Další příčinou vypadávání vlasů, spojeného často se svěděním, je takzvané hormonální ubývání vlasů u žen. Dochází k tomu nejčastěji v období přechodu, kdy se v ženě „perou“ hormony. Poznáte to tak, že nejdříve vidíte, jak se vám rozšiřuje pěšinka, pak se na temeni objevují prořídlá místa. V tomto případě je za úspěch léčby považováno zastavení padání, s možným zahuštěním vlasů o třicet procent. Podle dermatologů není potřeba se tímto problémem znepokojovat po porodu a při kojení. Do pár měsíců ve valné většině případů vypadávání zastaví samo.

Jednou z dalších příčin vypadávání vlasůsvědění hlavy mohou být psychické problémy, nervozita a podobně. Tam už je potřeba vyhledat odbornou pomoc.

Zdroj: Svědění hlavy a padání vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP