Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

STŘIHY PRO ŘÍDKÉ JEMNÉ VLASY

OBSAH

Krátké účesy a střihy pro jemné vlasy

Zde jsou vidět fotografie s účesy a střihy pro jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona by cerny.

Ahoj. Kupuju si šampony od Eurona by Cerny - protože mi přijde, že když si s nim umyju vlasy, tak jsou moje vlasy bohatší, jemné a hrozně lesklé. Jde navíc o ekologickou kosmetiku, takže nezatěžuje životní prostředí. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RADA NA MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně si namoč vlasy pod tekoucí vodou nejlépe pomocí sprchy. Pak si dej do dlaně šampon, který rozetři do vlasů. Až vznikne pěna, tak postupně konečky prstů promasíruj celou pokožku hlavy. Máš li dlouhé vlasy, tak je ještě po celé jejich délce protahuj skrz přivřenou dlaň od hlavy ke konečkům. Až tě to přestane bavit, tak vlasy dobře spláchni, zas nejlépe pomocí sprchy. Vlasy po chvíli sprchování přestanou klouzat a to znamená, že všechen šampon je pryč. Vlasy nech okapat a jemně je vysuš ručníkem. Vlhké vlasy nechej doschnout volně na vzduchu. Jestli chceš mít vlasy jemné a lesklé, tak do nich rozetři trochu kokosového oleje.

Zdroj: diskuze Rada na myti vlasu

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi ŘÍDKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Pro z huštění řídkých vlasů používám přípravek Caboki a je docela spokojenost dělají ho v různých odstínech caboki.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Řídké vlasy

Účesy pro jemné vlasy

Jestliže se marně snažíte vytvořit nadýchaný účes a vaše několikahodinová snaha vyústí nanejvýš v bublinu, která splaskne při prvním doteku kapky deště nebo vinou něžného vánku z klimatizace, pak máte velmi jemné, oslabené až zcitlivělé vlasy. Povadlé, unavené a bez života vypadající vlasy rozhodně nejsou vhodnou výbavou osobitého stylu. Dojem z pečlivě vybraného modelu může být snadno narušen nevhodně zvoleným účesem či zplihlými vlasy, které ani přes veškerou snahu nelze vytvarovat.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Ahoj. Mám stejný problém jako ty. Hlavně jsem zjistila, že nesmím po umytí vlasy vyfoukat, protože pak vypadám, jako kdybych sahla do elektriky. Kupuji si šampon od Dove, masku od Dove, kterou nechám působit hooodně dlouho, po spláchnutí jemně vysuším ručníkem, hlavně si vlasy ručníkem nedrť. Nastříkem na vlhké vlasy neoplachující kondicioner s olejem od Dove. Vůbec je nečeš, jen je trochu narovnej prsty. Až ti vlasy proschnou, narovnej si je žehličkou. Nedávej žádná tužidla ani laky. Vlasy se tím vysuší a jsou o dost tvrdší. Jen to zkus, mě to pomohlo i když o pár procent, ale přece je to lepší.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Střih pro jemné vlasy

Jemným vlasům nesvědčí přílišná délka. Už vlasy delší než 15 centimetrů začínají mít problém, jak udržet svou váhu a zachovat si objem. Ideální jsou proto tupé sestřihy, které by neměly být delší než po ramena. Konce vlasů je vhodné prostříhat, čímž jednak odstraníme roztřepené konečky, ale hlavně vlasům podstatně ulehčíme. Účesy pro jemné a řídké vlasy musí být vzdušné a hravé. Vhodné je také častěji měnit pěšinku, vlasy tak lépe drží od hlavy. Jemným vlasům může pomoci i slabá trvalá, zde je problém s odrosty, případně vhodně zvolená barva. Nejlepší jsou v tomto případě světlé melíry, které účes opticky zvětší a „nadýchají“.

Jemným vlasům svědčí stupňovité střihy, které zajišťují delší udržení účesu. Vhodné jsou i kratší účesy, kdy vlasy nejsou zatíženy délkou. Naopak mikáda a typy účesů, které si vyžadují pro dobrý efekt i objem, nejsou příliš vhodné. Účes, jak již bylo napsáno, je možné oživit i jemnou ofinou, která se snadno udržuje.

Vhodný střih a časté mytí šampónem jsou pro jemné vlasy opravdu důležité. Na trhu jsou také přípravky, které vlasy mírně zpevní. Aplikují se na mokré vlasy těsně po umytí vlasů. Přípravky se silným účinkem nejsou příliš vhodné, neboť vlasy zbytečně zatíží. Pokud se při finální úpravě účesu neobejdete bez stylingových přípravků, použijte je raději pouze na konečky. Lak zvolte takový, který lze z vlasů vyčesat, a tudíž je nezatíží a nevytvoří zplihlé vlasy. Tupírování se zdá být pro jemné vlasy ideální, protože díky jemu nabude účes na objemu. Jenže opak je pravdou, častým tupírováním se poškozuje struktura vlasu, a ten se stává ještě jemnějším a vytváří dojem malého množství vlasů.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí mě pokožka na hlavě

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi HOLÁ MÍSTA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den je mi 20let a chtěl jsem se zeptat začali se mi ve vlasech dělat málá holá místěčka kde mi nerostou vlasy takový jsou to mála místa a dělají se mi na přední časti hlavy nevíte čím by to mohlo být vlivem stresu nebo nedostatku vitamínu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Jsem student a nedávno jsem si všiml, že mi taky nadměrně vypadávají vlasy a začínají se tvořit kouty nad čelem. Otec trpí na genetickou alopecii. Já jsem se s tím ale nechtěl smířit! Hledal jsem na internetu všechny dostupné informace a řešení. Nejvíce mě oslovily přírodní produkty značky Marbo. Objednal jsem si celou sadu - Aktivátor, Tonikum i Šampon, a mohu říci, že Marbo na vlasy je skvělé, protože vlasy mi po něm už nevypadávají. Pokračuji v používání těchto produktů dále, protože po čtyřech měsících mi v oblastech nad čelem začaly vyrůstat nové, zatím velmi jemné vlasy. Tak snad ti to pomůže taky.

Zdroj: diskuze Holá místa ve vlasech

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jako jediný se mi osvědčil Reneval neo, který jsem dostala od kamarádky. Nejen že zastavil moje padání vlasů, ale byla jsem překvapená že po měsíci pravidelného užívání mi pomalu začaly růst vlasy nové. Sice je malinko dražší, ale za ten výsledek to rozhodně stojí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

A co těhotné? Ty ho taky můžou užívat? Ptám se, protože jsem v 7 měsíci a padání vlasů v těhotenství se moc bojím. Už tak mám vlasy řidké jako rákostníček :-(

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Péče o řídké vlasy

Krásné husté vlasy potrhují ženskou i mužskou krásu. Nelze se divit, že ve chvíli, kdy naše pýcha začne řídnout, začneme se stresovat. Péče o řídké vlasy spočívá v jejich barvení, použití produktů na zahuštění vlasů, použití šamponů a kondicionérů pro řídké vlasy, hledání možných způsobů úpravy vlasů a podobně.

Barvení vlasů: Pokud jste zdědili sklon k padání vlasů, budete mít pravděpodobně celkově zdravé vlasy. Proto můžete těžit z trvalého nebo polopermanentního barvení, které dodá vlasům vizuální hustotu a objem. Je známé, že některé léky mohou oslabit vaše vlasy, přimět je, aby padaly. V tomto případě je také dobré polopermanentní barvení, protože neobsahuje čpavek nebo peroxid. Nepoškodí vlasy, ale zahustí je. Pokud jsou vaše vlasy jemné, polopermanentní nebo permanentní barva je rovněž v pořádku, a to tak dlouho, dokud je aplikována profesionálně. Barvené vlasy se mohou snadno unavit zejména při drastických změnách odstínů či častějším barvení, to pak vlasy poškozuje a způsobuje jejich další vypadávání a řídnutí.

Produkty na zahuštění vlasů: Při výběru správného zahušťovače vlasů je důležité zaměřit se na obsah látek v nabízených produktech. Mnohé vlasové přípravky určené k zahuštění vlasů totiž obsahují nevhodné chemikálie, například parafín. To není pro vlasy dobré a způsobuje to lámání vlasů a jejich následnou únavu a padání.

Šampon a kondicionér pro řídké vlasy: Pokud chcete chránit své vlasy, je nejlepší použít šampon pouze tehdy, když jsou vlasy špinavé. Protože se jemné vlasy znečistí rychleji, potřebují šampon častěji, ale pravdou je, že se jemné vlasy snadněji zlomí. Z tohoto důvodu je důležité používat pro jemné a řídké vlasy kvalitní šampon a kondicionér. Pozorně si proto v lékárně či u profesionála přečtěte složení a určitě se vyhněte takovým chemikáliím, jako jsou sulfát a parabeny.

Najděte si vhodný způsob úpravy vlasů: Sušení pomocí fénu by neměl být problém, i když máte řídké vlasy, avšak buďte velmi opatrní, jak vysokou teplotu použijete přímo na vlasy. Žehličky a kulmy nedoporučujeme, mohou vlasy poškodit.

Přemýšlejte o trvalé: Trvalá může pomoci řídkým vlasům získat vizuální objem a hustotu, ale vlasy musí být zdravé, ne suché nebo křehké. Doporučuje se pouze mírně zvlnění, protože přehnané kadeře vlasy mohou poškodit. Vzhledem k tomu, že při vytváření trvalé se používají i chemikálie (tužidla), měla by být až ta poslední možnost pro lidi s řídkými vlasy. I zde platí pravidlo: jen profesionální úprava.

Zdroj: Řídké vlasy

Muži s jemnými vlasy

Důležitý je střih. Delší vlasy mohou jemné vlasy zatížit, takže ideální volbou je kratší střih vlasů. Kratší střih poskytuje vlasům možnost získat větší objem. Muži mohou používat například zahušťovací šampony nebo kondicionéry, které dodávají jemným vlasům větší hustotu a podporu. Naopak největší chybou, kterou můžete udělat, je používání stylingových přípravků. Stylingové produkty se nedoporučují proto, že přidávají vlasům na váze a vlasy vypadají zplihle. Jemné vlasy mají mnoho problémů, ale se správným účesem a stylingovými výrobky můžete dosáhnout plnějšího, silnějšího a zdravějšího vzhledu.

Muži s jemnými vlasy – foto

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s jemnými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Jak na suché vlasy po umytí

Mokré vlasy jsou velmi citlivé a měli byste se proto vyvarovat nadměrnému vysoušení nebo tření ručníkem do sucha. Místo toho jednoduše vodu z vlasů ručníkem vymačkejte. Ručník přebytečnou vodu nasákne, aniž by ji vrátil zpět, a vlasy zůstanou nepoškozené. Rozčešte své stále mokré či vlhké vlasy jemně, bez použití jakékoliv síly. Jinak čerstvě umyté a stále citlivé vlasy poškodíte.

Zdroj: Suché vlasy

Střihy na šátky pro onkologické pacienty

Zde je několik videí, kde je vidět způsob zhotovení šátků pro onkologické pacienty.

Další video návody získáte zde: inspirace na střihy šátků.

Zdroj: Střihy na šátky pro onkologické pacienty

Rady na zvětšení objemu jemných vlasů

  • Důležité je, aby došlo ke zvětšení objemu vlasů. Zvětšení objemu vlasů dosáhnete „opačným vysušováním“ vlasů, to znamená, že se máte při vysoušení předklonit.
  • Vyzkoušejte nové výrobky pro zvětšení objemu, v současnosti je na trhu k dispozici široké spektrum těchto výrobků.
  • Další možností pro zvětšení objemu je používání natáček.
  • Velmi účinné je si vlasy tupírovat.
  • Ideálním způsobem pro zvětšení objemu přirozenou cestou je spaní s vlhkými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Domácí sprej pro jemné vlasy

Budete potřebovat:

  • 1 citrón
  • ½ šálku vody

Rozkrájejte citrón a přidejte ho do hrnce s vodou. Tuto směs vařte, dokud se hladina tekutiny nesníží na polovinu. Poté ji přefiltrujte a přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Nakonec přidejte ½ šálku vody. Sprej na vlasy z citrónu můžete používat kdykoli v případě potřeby, protože je velmi jemná a neobsahuje alkohol ani žádné jiné chemické přísady. Tento přípravek lze tedy používat i do dětských vlasů. Směs by měla být vždy čerstvá nebo ji můžete nějakou dobu uchovávat v ledničce.

Zdroj: Jemné vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP