Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

SPÁLENÉ OBOČÍ

OBSAH

Vývoj obočí podle věku

Již v 15. týdnu těhotenství začíná růst obočí a dítě dokáže měnit výraz svého obličeje. Postupně s přibývajícími lety se obočí zahušťuje a dorůstá do definitivního tvaru. Vlivem věku se objevují v obočí prošedivělá místa.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Já se o své obočí snažím starat co možná nejlépe a pokud možno i pravidelně. Tady jsem našla i supr článek o tom, jak si správně obočí namalovat: www.permanent-makeup… Vůbec by mě nenapadlo si na obočí nanášet oční stíny - je to skvělý nápad a vychytávka a hned jsem to musela zkusit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obočí

Líčení obočí

Upravené obočí je základem dokonalého nalíčení. Přírodní produkty na obočí jsou bohaté na rostlinné látky a nedráždí pokožku. Dodají obočí definovaný tvar a přirozený odstín, který podtrhne osobitou krásu.

Zdroj: Líčení

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Příznaky

Spálené rty od sluníčka se projevují citlivostí, otokem a bolestí. Většinou do druhého dne dojde ke sloupnutí spálené kůže. Jako komplikace spáleného rtu může vzniknout hnisavý vřed, který vyžaduje odborné ošetření lékařem.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem BUKSUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Máme na zahrádce asi 8 buksusů. Je jim asi 15 let, manžel se o ně stará, stříhá je do tvaru koule. Problém je v tom, že nám je za tuto zimu všechny občůral náš pes, který si jich do teď nevšímal. Obrazí, když ty spálené větvičky ostříhám? Děkuji za odpověď. Maruška

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Spálené větvičky buksusu je třeba ostříhat a počkat až znovu obroste. Pokud bude řez hluboký, tak dorůstánì bude zdlouhavé a bude potřeba zřejmě změnit i tvar rostlin. Růst můžete trochu podpořit dusíkatými hnojivy.

Zdroj: diskuze Buksus

Rychlá pomoc

Okamžitě použijte ledové kostky a zchlaďte si spálené rty, dobrým pomocníkem jsou i nachlazené použité čajové sáčky, které si přikládejte na rty. Samozřejmě takto postiženou část těla nevystavujte slunci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi OBNOVENÍ RŮSTU OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

prosím o radu,z ničeho nic mi zřídlo na levé straně obočí a je tam i místo kde není vůbec.Jsem s toho v rozpacích stále čekám že mi začne opět růst ale nic se neděje.Poradtě mi nekdo co s tím děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zaneta.

omlouvam se jestly muzu reagovat mam stejny problem bohuzel i s vlasama objevi se mi lisiny velikostne treba jako dlan a nebo jako palec.. zarostou za nekolik az.. mesicu treba klidne i 8,9 mesicu,, oboci ??...problem s obocim mam stejny jsem z toho znicena byla jsem u lekare u kozniho bohuzel prej ... kdyz jste nejakou dobu treba nemocna a nebo zazijete nejaky stres nebo neco podobneho kdy u jinych lidi se telo s timhle bez problemu vyrovna my bohuze mame takovy problem ze se nam to ukaze na vlasech a nebo na oboci lek na to neni jenom nejak masticka a vodicka ktera to mozna za nejakych sest tydnu zastavi ale nezaruci ze se to nevrati muze se to udelat vsude kde je ochlupeni ...ja uz to nijak neresim a klidne si zajdu do tetovaciho zarizeni a necham si je vytetotovat :)) horsi to bude s vlasama ,,nashle

Zdroj: diskuze Obnovení růstu obočí

Lupy v obočí

Lupy v obočí souvisejí s potravinovou intolerancí na mléko. Další příčinou vzniku lupů v obočí může být i lepek.

Léčba spočívá v dodržování bezmléčné a bezlepkové diety, čímž se lupů v obočí úplně zbavíte.

Zdroj: Jak si poradit s lupy

Poradna

V naší poradně s názvem OKURKOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Okurková mast v sobě přináší blahodárné účinky na podrážděnou kůži. Například při spálené kůži od sluníčka, nebo při ekzémech. Okurka totiž předává do masti své obranné látky, které jsou nejvíce obsaženy ve spodní části okurkové slupky a pak také v dužině a v okurkové šťávě. Jak se domácí okurková mast vyrábí, je uvedeno zde: www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Okurková mast

Doba hojení

Doba hojení je individuální, vždy záleží na rozsahu poškození jemné kůže rtů a na tom, zda nedošlo k bakteriální infekci. Pokožka potřebuje dostatečně dlouhou dobu na svou regeneraci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi PROSIM O POMOC A RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Niki.

dobry den,prosim vas o nejaku dobru radu masky alebo zabalu na velmi poskodene spalene vlasy a zaroven aj mihalnice povypadavane.....dakujem prosim odpiste mi

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prosim o pomoc a radu

Péče o řasy a obočí

Obočí zvýrazňujte tužkou, stíny, bezbarvou řasenkou, pudrem nebo permanentním barvením. K barvení řas se nejčastěji používá barva černá, k barvení obočí světle hnědá, tmavě hnědá, u černovlásek černá nebo efektní modrá barva. Obočí je možné upravit také pomocí permanentního make-upu, který nám umožňuje na dlouhou dobu upravit šířku, délku, tvar i chybějící chloupky v obočí. Díky permanentnímu make-upu se budete cítit stále dokonale upravená, ať už ráno po probuzení, během dne, či při sportu.

Zde můžete vidět různé tvary a typy obočí.

Zde můžete vidět obočí dle Megan Fox.

Úprava obočí podle videa.

Zde můžete vidět vzhled obočí u mužů.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi OBNOVENÍ RŮSTU OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

prosím o radu,z ničeho nic mi zřídlo na levé straně obočí a je tam i místo kde není vůbec.Jsem s toho v rozpacích stále čekám že mi začne opět růst ale nic se neděje.Poradtě mi nekdo co s tím děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tonka.

Dobrý den, mrzí mě váš problém. Těžko říct, jak v tomto případě vyřešit příčinu problému. Ale určitě se dá snadno řešit to doplnění obočí. Pokud je žena spíše na to přirozenější obočí, tak si myslím, že tohle www.radchenko.cz/3d-… je super způsob. Tedy dle mě to vypadá opravdu přirozeně. A určitě je také důležitý výběr salonu.

Zdroj: diskuze Obnovení růstu obočí

Léčba

Při spálení rtu je nutné vyhýbat se přímému sluníčku. Rty ošetřete stejně, jako si ošetřujete sluncem spálenou kůži. Při bakteriální infekci bude nutné přidat antibiotickou mast, třeba Framykoin, který obsahuje neomycin a bacitracin.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana ;.

O mikropigmentaci jsem už četla tady. Já tuto otázku totiž řeším delší dobu. Nebaví mě neustále si obočí upravovat a řešit malování. Je to dost o přesné ruce a odhadu. Takže proto bych si ráda toto nechala udělat. I se mi líbí ty oční linky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obočí

Obočí podle tvaru obličeje

Obočí dotváří vzhled a upravenost obličeje. Úprava obočí podle tvaru vašeho obličeje vám dodá zdravější výraz a možná ještě nakonec zjistíte, že se už nemusíte tolik líčit.

  • Čtvercový obličej: Obočí se snažte zaoblit, lehce vyklenutými oblouky totiž zjemníte ostré čelistní hrany.
  • Kulatý obličej: Zde jsou vhodné plné oblouky. Plné tváře nejlíp utlumíte, pokud obočí navíc jemně pozvednete.
  • Podlouhlý obličej: Klenutí obočí protáhněte a zakulaťte. Pokud budou chloupky přesahovat vnější koutky očí, obličej se vám opticky rozšíří. Ale pozor, kdybyste to s délkou linie přehnali, váš pohled by působil povadle.
  • Srdcovitý obličej: Je charakteristický drobnými čelistními kostmi, takže máte výraznější horní polovinu obličeje. Bude vám proto slušet elegantní zástřih, o hustý porost se přitom snažit nemusíte, spíš si hlídejte, abyste měla obočí vždycky pečlivě učesané.
  • Oválný obličej: Volte klasické, jemně zaoblené obočí.

Zdroj: Obočí

Barva na obočí a barvení obočí

V současné době je mnoho možností a byla vyvinuta spousta kosmetických metod, které mohou upravit obočí – přidat nebo vytrhat chloupky, změnit barvu, tvar, nebo dokonce jeho umístění. Cílem některých metod, jakými jsou vytrhávání pinzetou, depilace nití (známé zejména v arabských zemích) nebo voskem či elektrolýza, je docílit tenčího a jemnějšího obočí. Těmito metodami lze dosáhnout toho, že vytrhávané chloupky po nějaké době přestávají růst. Opačným cílem je docílit vzhledu hustějšího či výraznějšího obočí, k tomu pomáhá barvení, domalovávání tužkou, permanentní make-up nebo transplantace obočí.

Pro určení toho správného tvaru vám dobře poslouží štětec, dlouhá tužka nebo špejle. Zvolený předmět přiložíte jedním koncem ke chřípí nosu a druhým koncem určíte, kde má vaše obočí začínat a končit a kde by se mělo lámat. Tyhle body vzniknou v místech, kde se váš ukazatel protne s obočím (nebo jeho imaginární linií) po propojení nejprve s vnitřním koutkem oka, poté vnějším a nakonec se zorničkou. Snadné, že? Teď už stačí obočí vytrhat, nebo naopak dokreslit tam, kde je to potřeba.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ LOUPAJÍCÍ A SVĚDIVÉ FLEKY MEZI OBOČÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valková Ivana.

dobrý den mám problěm v okolí obočí někdy i přímo v obočí se mi udělají červené flíčky,které svědí a loupou se
řekla bych,že se mi objeví,když na mě něco leze nebo při
nějakém stresu
postupem času se i tyto fleky rozšiřují dál byla by na to nějaká mast?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené loupající a svědivé fleky mezi obočím

Význam obočí

Obočí, odborným názvem supercilium, je ochlupení umístěné nad každým okem lidí a některých jiných savců. Hlavní funkcí obočí je zabránit tomu, aby se vlhkost, především pot, déšť a také ostatní nečistoty, jako jsou lupy a další drobné předměty, dostaly do oka. Typicky zakřivený tvar obočí a směr růstu chloupků zajišťuje, že vlhkost má tendenci proudit kolem očí do stran a stékat po spáncích a kolem nosu. Obočí, spolu s nadočnicovými oblouky, stíní oči před slunečním zářením.

Obočí má důležitou funkci v komunikaci, lze jím totiž vyjádřit nejen výrazy jako překvapení nebo zlost, ale zpravidla vždy doprovází každý náš projev a dotváří tak celkový výraz obličeje. Obočí je nejdůležitějším rysem definujícím obličej a svým tvarem definuje vzhled očí i čela.

Obočí nám může mnoho prozradit o svém majiteli. Vysoké obočí značí potřebu vybrat si své kamarády velmi pečlivě. Takoví lidé si pečlivě chrání své soukromí a mají jen pár blízkých přátel, kteří prošli sítem jejich vybraného vkusu. Být přítelem člověka s vysoko posazeným obočím je ctí. Pozor však vy, kdož máte vysoce posazené obočí, buďte tolerantnější! Naopak lidé s nízko posazeným obočím, se dokážou bavit s kýmkoliv bez rozdílu pohlaví, rasy, vyznání nebo vkusu.

Obočí je z hlediska estetické úpravy největší dominantou obličeje. Správný tvar je dokonalým rámem očí, které zvýrazní a poskytne iluzi upravenosti celého obličeje. Často však podléhá módním trendům, a to nejen u žen.

Zdroj: Obočí

Jak se bránit

Ideální je prevence. Mažte si opalovacími přípravky s ochranným faktorem i rty, také použijte tyčinku s UV filtrem. To většinou postačí k tomu, abyste se spáleninám vyhnuli. Po návratu od vody se osprchujte a natřete tělovým mlékem či emulzí po opalování. Nezapomeňte opět na rty! Rty ošetřete výživným balzámem.

Nepříjemnou komplikací spálení rtu může být výskyt rakoviny. Rakovina rtu se objevuje častěji u mužů, ale nevyhýbá se ani ženám. Nejčastěji řádí na dolním rtu a projevuje se buď jako nehojící vřed, anebo jako tuhý, lehce vystouplý útvar, který připomíná bradavici. Nejčastěji se vyskytuje u lidí, kteří denně pracují na přímém slunci. Pokud se vám na rtech cokoli nezdá, vyhledejte lékaře. I zde, stejně jako u dalších druhů nádorového onemocnění, platí, že je třeba přijít včas, aby byla léčba co nejúspěšnější.

Zdroj: Rty spálené sluncem

MSM cena

MSM se prodává buď samostatně anebo jako směs s dalšími léčivými látkami. Kvalitní MSM si můžete objednat zde: MSM cena.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Síra v aminokyselinách

Aminokyseliny Methionin a Cystein obsahují síru ve svém postranním uhlovodíkovém řetězci. Někdy je tento aminokyselinový zdroj označován jako bílkovinná síra.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Jak chemoterapie ovlivňuje vlasy

Ztráta vlasů je častý nežádoucí účinek chemoterapie, nemusí se však vyskytnout u každého nemocného. I když tento problém nemocného neohrožuje na zdraví, jde o nepříjemný nežádoucí účinek. Naštěstí po skončení léčby vlasy v každém případě znovu narostou, často ve znatelně lepší kvalitě, než byla ta původní. S vlasy výjimečně vypadává i obočí, řasy a další ochlupení. Když je ztráta vlasů nevyhnutelná, cítí se zvláště ženy lépe v paruce, kterou by si měly mít ještě před prvními příznaky a kterou jim lékař může předepsat. Je možné používat i tužku na obočí a umělé řasy.

V průběhu chemoterapie vždy používejte nedráždivé šampony. Používejte měkké kartáče na vlasy, které nedráždí pokožku. Při sušení vlasů nepoužívejte vysokou teplotu, abyste zbytečně nevysušovali pokožku hlavy, která je oslabená. Nepoužívejte barvu na vlasy ani jiné chemické úpravy vlasů, jako je trvalá. Ostříhejte si vlasy nakrátko.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP