Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

SEBOREA A CIBULE

OBSAH

Capillus seborea 150 ml

Zde můžete vidět, jak vypadá šampon Capillus seborea 150 ml.

Zdroj: Seborea

Poradna

V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na cibulovou šťávu je tady: www.ceskenapady.cz/j…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Zdroj: diskuze Cibulová šťáva

Co je to seborea

Seborea je druh zánětu kůže, jehož příčina není jednoznačně stanovena. Klasická seboroická dermatitida je většinou lokalizována v oblastech kštice, vlasové hranice, čela, v obličeji po stranách nosu, kořen nosu, na bradě a očních víčkách, dále v oblasti hrudní kosti a mezi lopatkami, často také v oblasti zevního zvukovodu a za ušima. Nejčastějšími příznaky jsou olupování, svědění, zarudnutí a dále červená vyrážka v okolí vlasových váčků.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Příznaky

Seborea má různé formy v dětském i dospělém věku. U kojenců se seborea může objevit v souvislosti s nevhodnou umělou výživou. Onemocnění se projevuje u kojence tvorbou žlutavě růžových ložisek s nánosem mastných šupin na hlavičce, ve vlasech a v místech se sklonem k opruzení. Na rozdíl od atopického ekzému téměř nesvědí a jen zřídka mokvají. Doporučuje se u miminek promaštění vlasové části vhodným olejem a jemné vyčesávání stroupků až do vymizení.

U dětí předškolního věku i u dospělých se seborea projevuje na obličeji a horních končetinách jako bělavá kruhovitá ložiska s jemným olupováním – podobá se vitiligu.

U dospělých se seborea objevuje v kštici, obličeji, obočí, na víčkách, na hrudi a zádech mezi lopatkami. Seborea vytváří ostře ohraničená ložiska, žlutavě růžová, olupující se mastnými šupinkami. Ve kštici se šupinky vrství ve větší nános. Vhodně zvolená speciální kosmetika může seboreu výrazně omezit.

Zdroj: Seborea

Poradna

V naší poradně s názvem KETOZA JSMÍ SE JÍST CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

zajímalo by mne za se při ketonové dietě smí jíst cibule .
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Keto dieta je založena na omezení příjmu sacharidů. Cibule patří mezi potraviny s nízkým obsahem sacharidů a je tedy vhodná při ketóze. Tady je recept na cibulové kroužky (2 porce):
Ingredience
- velká žlutá cibule nakrájená na kolečka
- kokosová mouka 30 g
- 40 g parmazán, strouhaný
- špetka soli podle chuti
- jeden malý stroužek česneku
- špetka mletého černého pepře
- 1 vejce
- 125 ml kokosového oleje, rafinovaný, pokud nemilujete kokosovou chuť

Postup
Pokyny jsou pro 2 porce. Upravte podle potřeby.

Kokosový olej zahřejte na velké pánvi, na nízkou teplotu.
Zatímco se olej zahřívá, rozšlehejte vejce spolu s trochou kokosové mouky a špetkou soli. Rozšlehejte, dokud se ingredience nespojí. Potom nasypte zbytek všech suchých ingrediencí do středně velké mísy.
Pomocí vidličky každý cibulový kroužek důkladně navlhčete rozšlehaným vejcem, potom cibulový kroužek zvedněte a upusťte do moučné směsi. Lžičkou nahrňte mouku na celé kolečko a poté jemně přendejte kroužky na talíř.
Do pánve přidejte několik prstenů a mezi jednotlivými prsteny ponechte mezeru. Smažte asi 3–4 minuty na každou stranu, dokud není zlatohnědá, a poté vyjměte na talíř vystlaný papírovými ubrousky, aby vychladla. Pokračujte v tomto procesu, dokud není hotovo, a poté posypte solí podle chuti.

Tipy
Použití vidličky, kleští nebo špachtle usnadní jemný způsob, jak otočit cibulový kroužek bez narušení obalu.

Pokud nemáte rádi kokosový olej, můžete smažit na sádle nebo jiném tuku odolným proti vysokým teplotám.

Uvedený obal může být docela tlustý a tuhý, zjemnit ho můžete smetanou nebo vodou, a smícháním všech ingrediencí dohromady a vyrvořením konzistence jako těsto na palačinky. Poté do toho ponořte cibulové kroužky a jemně vložte do mírně zahřátého oleje.

Zdroj: diskuze Ketoza jsmí se jíst cibule

Co to je seborea

Seborea je chronické neinfekční onemocnění pokožky, které se vyskytuje na místech se zvýšenou funkcí mazových žláz (vlasová pokožka, obličej, hrudník a genitálie). Typickými příznaky jsou zvýšená produkce kožního mazu, nažloutlá lupovitost, svědění, pálení, zarudlá a podrážděná pokožka.

Mezi spouštěcí faktory patří zvýšený stres, nezdravý životní styl (alkohol, strava), změna ročního období (jaro, podzim). Další příčinou může být problém s trávením nebo špatná reakce organismu na vybrané potraviny. Nejdůležitější v boji proti seboroické dermatitidě je udržovat vlasovou pokožku čistou a hydratovanou.

Zdroj: Seborea u miminek

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ ČESNEKU PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlastimil.

V článku se píše hlavičky/paličky/,ale kde jsou cibule čeneku...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pěstování česneku pro začátečníky

Homeopatika na seboreu

Na léčbu seborey se mohou použít tato homeopatika: Lycopodium, Arsenicum Album, Acidum phosphoricum. Staphysagria, Thuja occidentalis, Capillus Veneris.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARTIN CERNOTA.

DOBRY DEN,JAK JE TO S WARFARINEM A CIBULI??MUZE SE CIBULE??DEKUJI ZA ODPOVED,CERNOTA M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechno, co je rostlinného původu, i cibule, obsahuje vitamín K a ten je nutné při léčbě Warfarinem hlídat. Cibule ale obsahuje vitamínu K jen málo a může se proto konzumovat bez omezení. Jedna velká cibule obsahuje 0,6 mikrogramů vitamínu K. Denní limit pro příjem vitamínu K činí 90 mikrogramů pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Pro dosažení tohoto limitu by bylo nutné sníst 150 velkých cibulí, a to nikdo nepozře. Cibule, stejně jako těstoviny, rýže, knedlíky a maso se mohou konzumovat v libovolném množství, i když se užívá Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a cibule

Kypyderm šampon proti lupům

Kypyderm je vlasová kosmetika pro řešení problémů s vlasy a vlasovou pokožkou. Vlasy tímto šamponem myjte s jemností. Šampon působí proti lupům vytvořeným houbami či způsobeným dysfunkcí vlasové pokožky a s tím spojenou mitózou.

Obsah balení: 250 ml

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi CIBULE JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Plačková.

Děkuji,hned jdu vyzkoušet, tak věřím že kašel vyléčí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cibule jako lék

Cannaderm Capillus seborea šampon

Cannaderm Capillus seborea šampon je speciální ošetřující šampon proti projevům seborey s čistým konopným proteinem, solí z Mrtvého moře, s účinnými výtažky z grepových semínek, hřebíčku a yzopu pro mytí a ošetřování vlasů a pokožky hlavy. Účinné výtažky rychle působí proti příčinám vzniku seborické dermatitidy, omezují tvorbu kvasinek a upravují mazotok, zmírňují tvorbu lupů, svědění i podráždění skalpu. Šampon jemně a šetrně myje pokožku hlavy i vlasy bez podráždění, vlasy jsou po umytí čisté, lesklé a dobře ošetřené. Doporučujeme po každém mytí nebo mezi mytími ošetřovat skalp také vlasovým sérem Seborea.

Použití: Naneste šampon na mokré vlasy a jemně napěňte zejména na pokožce hlavy a po délce vlasů. Nechte alespoň 3–5 minut působit a pak důkladně opláchněte vodou. Dlouhé vlasy ošetřete balzámem na vlasy.

Složení: Aqua, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (and) Lauryl Glucoside, Ascorbic Acid, Cannabis Sativa Seed Oil, Eugenia Caryophyllus Oil, Hyssopus Officinalis Extract, Citrus Grandis Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Salicylic Acid, Cannabis Sativa Seed Extract, Dead Sea Salt, Inositol, Argentum.

Obsah balení: 150 ml

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi ŠPEKÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomas.

To ta cibule zacalo vam to kvasit. Musi byt v chladu

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Přírodní léčba

Při použití přírodní léčby seborey se nejčastěji používají bylinné nebo tkáňové soli. Používání bylin je bezpečné. Byliny neobsahují agresivní a chemické látky. Například jetel má širokou škálu léčebných výhod a účinků, které působí jako čisticí tonikum. Tkáňové soli, jako je sodík a draslík, pomáhají s udržováním zdravé kůže a podporují hydrataci pleti.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

K večeři tlačenku s octem a cibulí?To jako vážně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A proč ne? Je-li to jen tlačenka, ocet a cibule a BEZ PEČIVA, tak je to skvělé jídlo, které nijak nezhorší potíže s refluxem.

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Šampony na seboreu

Na seboroickou dermatitidu se obecně doporučuje šampon proti lupům, kolagenová emulze a tonikum Fungi Activ. Pokud se nevyskytuje u onemocnění lupovitost ani svědění, tak se používá Normalizační šampon, kolagenové emulze a tonika podle stavu pokožky.

Účinky podle ohlasů z diskusí

Zde můžete posoudit účinky šamponů na seboroickou dermatitidu.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Beer.

Dobrý den.Mohu na kyselinu močovou požívat syrovou cibuli nebo
citron? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Citron i syrová cibule jsou při dně prospěšné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze kyselina močová

Seborea u kojenců

Seborea u miminka se často vyskytuje v prvních měsících života, jedná se o onemocnění kůže, které není nakažlivé. Nejčastěji je způsobeno oslabeným imunitním systém, špatnou výživou a genetickou dispozicí. Seborea u miminka se může také objevit v souvislosti s nevhodnou umělou výživou.

Projevy

Charakteristickým znakem seboroické dermatitidy u miminka jsou drobné bílé, nažloutlé až nahnědlé lupínky nebo krustičky, které obvykle nesvědí a seskupují se v ložiska, která mohou být začervenalá, popřípadě mohou i krvácet, a to hlavně po rozškrábání.

Zde můžete vidět seboreu u miminka.

Léčba

Seborea u miminka se obvykle hojí spontánně po několika týdnech. Pokud ne, tak se na změkčená ložiska jemně nanese buď šampon proti seboroické dermatitidě anebo mastný krém. Pomocí hustého kartáče na vlasy nebo hřebínku se mohou několikrát denně vlásky se šupinkami vyčesávat. Zasažená místa s ložisky seborey se u miminka také mohou namazat různými oleji, jako je olivový, kokosový, mandlový. Olej se nechá na místě ložiska působit alespoň 15 minut anebo i přes noc a poté se opět kartáčkem na vlásky šupinky vyčešou. U této metody je zapotřebí vlasy pořádně vymýt šamponem, aby nedošlo k ucpání pórů olejem a ke zhoršení situace. Pokud šupinky i přesto drží a jejich vrstva je silná, mohou si maminky pořídit speciální olejíček obsahující kyselinu salicylovou. Není-li seborea u miminka klasická, tedy umístěna jen na hlavičce dítěte, nebo pokud ložiska krvácejí nebo se nějak rozšiřují, je vhodné, spíše nutné, vyhledat lékaře. To samé platí i v tom případě, kdy se stav seborey nezlepšuje po několik týdnů.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi OCET A CIBULE ZAFUNGOVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edisko.

Měl jsem po vyučení před asi 40 lety kuří oko na palci pravé nohy. Maminka mi palec obalila igelitem v kterém byl ocet a cibule, tak jak praví babská rada, a u kořene jemně omotala hrubší nití. Obal jsem (z chlapské lenosti) nevyměňoval, jak se radí zde, ale ponechal na místě a po dvou dnech jej přestal vnímat. Po týdnu jsem jej sundal a kuří oko bylo pryč. Zlatá maminka! :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Zdravím, jako zpětnou vazbu, že jsem si také něco přečetl od jiných jsem píši svoji dobrou zkušenost.
Dva nebo tři roky jsem měl na jedné noze - plosce - dvě kuří oka, nebo to byli malé bradavice, nevím přesně. Schovávaly se pod ztvrdlou kůží a bylo obtížné se k nim dostat. Zkoušel jsem se k nim dostat a zničit je nejdřív pomocí MMS kapek, to je roztok oxidu chloričitého, ale bylo to moc zdlouhavé. Taky jsem zkoušel roztok hydroxidu sodného ... též moc zdlouhavé.
Pak jsem zkusil kyselinu chlorovodíkovou. Během jednoho dne bylo jedno kuří oko pryč, druhé bylo asi hlouběji, tak jsem v tom pokračoval někdy další den.
Návod: navlhčíte vatovou tyčinkou několikrát za sebou, vždy po zaschnutí, léčené místo. Na první pohled nebude nic nápadného, ale kůže má změněnou strukturu (od kyseliny) a vhodným špičatějším nožíkem to inkriminované místo postupně seškrábete - bezbolestně, bez krve, jen tu tvrdou a suchou kůži, a hlavně pak to oko. Hodně zdaru.

Zdroj: diskuze Ocet a cibule zafungovaly

BIODERMA zklidňující a čisticí krém Sensibio DS+ 40 ml

Je zjemňující krém, který efektivně zklidňuje seboroickou a podrážděnou pokožku. Nemastná konzistence krému je přizpůsobena pro použití na šupinatou a zarudlou pokožku.

Účinky:

  • snižuje lokální zarudnutí;
  • upravuje šupinaté stavy na pokožce a obnovuje rovnováhu pokožky.
Výhody:
  • bez parfemace;
  • hypoalergenní (minimalizuje alergické reakce).

Použití:

Naneste 1–2x denně na očištěnou a osušenou pokožku.

Zdroj: Seborea v obličeji

Cibule na vypadávání vlasů

Cibulovou tinkturu smíchejte s odvarem z dubové kůry a vetřete do vlasů. Příprava tinktury: Nadrobno nasekejte 2 větší cibule a louhujte 10 dní v 1/2 litru režné kořalky.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Cibule s cukrem

Ingredience: 3 cibule, trochu cukru

Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na talíř, posypeme cukrem a necháme, aby cibule pustila šťávu, poté rovnou zkonzumujeme 2 lžíce této šťávy.

Dávkování: Podává se po každém druhém jídle. Cibule s cukrem je vhodná již pro děti od 6 a půl měsíců.

Účinky: Cibule s cukrem je zázračný elixír, který pomůže nejen na kašel a nachlazení, ale i na škrábání v krku, rýmu, zánět průdušek nebo i chřipku.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Rozkrojená cibule v místnosti

Syrová cibule má neuvěřitelné antibakteriální schopnosti. Syrovou cibuli rozkrojte a dejte ji do místnosti, ve které se nacházíte. Cibule vyčistí místnost od choroboplodných bakterií. Tuto cibuli již nekonzumujte, vstřebáním bakterií se stává toxickou.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Balzám na vlasovou pokožku

Recept na výrobu tohoto zázračného elixíru vyžaduje několik cenných komponent.

  1. Výtažek z kopřivy dvoudomé cena a nákup
  2. Měsíčkový olej cena a nákup
  3. Olej Tea Tree cena a nákup
  4. Rozmarýnový olej cena a nákup
  5. Konopný olej cena a nákup
  6. Brutnákový olej cena a nákup

Postup

Do skleničky od dětské výživy odměřte po jednom dílu od všech komponent vyjma rozmarýnového oleje, kterého odměřte jen půl dílu. Uzavřete a dobře protřepejte. Potom směs nalijte do aplikační nádobky a ihned naneste na pokožku. Pomocí prstů to vmasírujte do pokožky.

Zdroj: Seborea a barvení vlasů

Recept jak z cibule dostat šťávu

Způsobů, jak dostat šťávu z cibule je několik.

Nejlepší způsob, jak dostat co nejvíce šťávy z cibule je pomocí odšťavňovače.

Další možností je umístit kousky cibule do mixéru a rozmixovat na pastu. Nechat chvilku stát a pak pastu přecedit přes gázu nebo plátýnko. Je třeba vymačkat všechnu šťávu. Kdo má radši tradiční postupy, může místo mixéru použít kameninový hmoždíř.

Uchováváme ji maximálně několik dní v uzavřené lahvičce dole v lednici.

Zdroj: Jak vymačkat šťávu z cibule


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP