Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ŠAMPON PRO KONĚ I PRO LIDI

OBSAH

Originální šampon vycházející z receptur koňské kosmetiky upravené pro lidské využití zajistí plnější, silnější, delší a zdravější vlasy. Exkluzivní mikroproteinová obohacující formule zajišťuje jemnou péči vašim vlasům se zachováním potřebných olejů. Budete mít radost ze zářivých vlasů po každém použití koňského šamponu.

Zdroj: Koňský šampon

Poradna

V naší poradně s názvem RECENZE NA ALAVIS BARNY'S se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den ,
chci si u vás objednat BARNY' TRIPLE EXSTRA SILNÝ ALAVIS PRO LIDI a hledám kde je formulář na Internetu na objednávku a vidím , že je tu jen pro koně , kočky, psi, ale pro LIDI , nejde si Alavis objednat.
Můžete mi poradit, jak si ALAVIS pro LIDI objedna ?
Děkuji .
J.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Alavis pro lidi můžete objednat v tomto internetovém obchodě za nejlepší cenu. Zde je odkaz do obchodu: www.prozdravi.cz/ala…

Zdroj: diskuze Recenze na Alavis Barny's

Co je to Alavis

Alavis Triple Blend obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu) a látky MSM. Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. Alavis Triple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Použití pro lidi

Tento produkt nemá registraci pro humánní léčbu, tudíž je užívání přípravku jen na vlastní nebezpečí. Jsou jedinci, kteří tento lék pro koně užívají, a to jednu rovnou odměrku denně.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aleš.

Je tam přimíchán jablečný pektin, který je naopak pro lidi nechutný, ale stačí si zvyknout.
Pokud máte koně, drahého koně, nebudete mu cpát něco, co by ho poškodilo. Samozřejmě je rozdíl mezi organismem koně a člověka. Alavis používá velké množství lidí, si přečtěte recenze na heureka.cz a mnohých fórech pro sportovce.
Farmacie je obrovský byznys, si všimněte kolik se tom uživí lékáren!!!
V mém okolí je jich více než obchodů s potravinami. Konkrétně u Alavisu je rozptyl cen od 887 Kč (konečná cena při osobním odběru), až po 1200 Kč.
To že nemá registraci pro humánní léčbu - použití, neznamená, že je přípravek zdravý škodlivý (u všeho záleží na dávkování). Naopak i když registraci má, neznamená to že je pro všechny lidi bezpečný.

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Složení EQUIVERMU

1 ml přípravku obsahuje:

Léčivé látky

  • Ivermectinum – 20 mg;
  • Praziquantelum – 100 mg.

Pomocné látky:

  • Butylhydroxyanisol (E 320) – 0,2 mg.

Výsledný produkt je jemná olivově zelená perorální pasta pro koně.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO KONĚ I LIDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Chtěla bych se zeptat jestli Alavis pomůže i na bederní,nebo krční páteř.Jinak jsem DIA 2 a vážím už 125 kg.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alavis obsahuje glukosamin a chondroitin, které jsou prospěšné pro regeneraci kloubní chrupavky. Ta je přítomna i mezi obratly bederní i krční páteře. Takže tyto látky účinkují stejně v bedrech i na krku. Co je ale důležitější a i účinější pro odstranění bolestí v těchto partiích, je posílení kosterních svalů, protahování a redukce váhy. Se vším tímto vám pomůže buď rehabilitační pracovník a nebo šikovný fyzioterapeut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.

Interakce s dalšími léčivými přípravky a další formy interakce

Nejsou známy.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lorena.

Klidně si kup Ivermectin pro koně. Ze zkušenosti vím, že ty léky pro zvířata jsou čistější než ty pro lidi. Musíš si to ale dobře rozpoćítat. Kůň váží ca.600 kilo a já jen 60, tudíž jsem vzala jen jednou desetinu dávky. Docela ta pasta i chutnala. Měla příchuť jablek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kurt.

Dobrý den. Děkuji za odpověď. Jen pro jistotu jsem nakonec na Ali**** zakoupil 2x100 tabletek Ivermectine 5mg, s dávkováním 1tbl.na 16.5kg hmotnosti. Dokonce se mi podařilo dohledat čínského výrobce tohoto preparátu, který produkuje i lidskou verzi. Sales manager společnosti mě ujistil(?), že se oba produkty(human a vet.)liší pouze množstvím účinné látky. V případě nakažení covidem jsem připraven tabletky užít, ale budu radši když to nebude třeba.
Děkuji a zdravím.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi

Kontraindikace

Nepoužívat u koní přecitlivělých na účinné látky nebo na některou z pomocných látek.

Nepoužívejte u klisen, jejichž mléko je určeno pro lidskou spotřebu.

Přípravek je určen pouze pro koně. Koncentrace Ivermektinu v přípravku může mít nepříznivý vliv na kočky, psy, zvláště kolie, bobtaily a příbuzná plemena či křížence, a také na mořské a sladkovodní želvy, pokud požijí přípravek nebo přijdou do styku s použitým aplikátorem.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi PRO KONĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voila.

Tohle vůbec nechápu. Proč někdo zkouší na sobě výrobky, který jsou určený koňům? Zvlášť když stejný výrobce dělá to stejné i pro lidi, ale samozřejmě je tam jiné složení. Však taky kůň je o něco větší než průměrný člověk :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pro koně?

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi K- OTHRINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlčková.

Chci se zeptat jestli mohu postříkat ohradu kam chodí koně? Byl to do ted neudržovaný pozemek. Bohužel se koně vrací s desítkami klíšťat na sobě.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Macejko.

Nejsem si jistej, ale já bych to na pastviny teda nestříkal. Spíš bych nastříkal repelentem ty koně a pastvinu posekal.

Zdroj: diskuze K- othrine

Cena Alavisu

Zde můžete vidět cenu veterinárního přípravku Alavis.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO KONE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr prochazka.

Pekny den. Muzu davat prasek alavis pro kone labrador (pes) dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Jasně, Alavis může dostat i pes. Jinak pro psy je toto léčivo prodávané pod názvem Geloren a je ve formě želatinových kostek.

Zdroj: diskuze Alavis pro kone

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi BERU ALAVIS PRO KONĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pěkný večer ,beru alavis pro koně a kolena mě už nebolí,ale na rukou mám výrůstky a někdy mě přepadne velká. bolest až se to nedá vydžet je to jen pár vteřin.Asi ho přestanu brat.Beru tu malou lžičku.Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nadin.

Ahoj , mám to samé ,
te'd mám obavy , zda to není z užívání Alavisu pro koně , beru ho zhruba jeden rok a na pravé ruce se mi udělaly vyrustky a zvětšily klouby na ruce . Také prostřední prst se mi zkřivil . Co se tyče bolesti kyčelního kloubu , ty mi odezněly .
Před Alavisem jsem užívala Hyalfin a na prstech nebylo nic patrné

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Ivermektin se v USA normálně používá i pro lidi a přípravek se jmenuje Stromectol. Stromectol je v USA k dostání v tabletách po 3 miligramech ivermectinu a jen na lékařský předpis. Dospělý 90 kilový člověk potřebuje 18 miligramů ivermectinu (6 tablet). Žena 60 kg potřebuje 12 miligramů ivermectinu (3 tablety). V Evropě je ivermektin dostupný jen pro zvířata jako veterinární léčivo s názvem Biomectin. K dostání je volně bez předpisu například v Anglii a dá se objednat přes internet tady například www.viovet.co.uk/Bim…
Jde o dávku pro koně s obsahem 100 miligramů ivermektinu, takže vystačí pro 5 až 6 lidí. Před použitím těchto veterinárních přípravků pro lidi varoval v posledních dnech Federální úřad pro kontrolu léčiv v USA a to ve smyslu, že bezpečnost těchto přípravků byla ověřena jen na zvířatech a u lidí není známa míra bezpečnosti.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Ochranné lhůty

Maso – 30 dní.

Mléko – nepodávat klisnám, jejichž mléko je určeno pro lidskou spotřebu.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Poláková.

Zdravím,

prosím Vás,
je bezpečné užití člověkem 3 tbl. Pangaminu,
kr. je ale
pro zvířata od DromyVet s.r.o ?

Je tento Pangamin pro zvířata obdobného složení jako je pro lidi?


tj. doplňkové krmivo pro koně, psy + kočky


SLOŽENÍ :

12.1.5 SPREJOVĚ SUŠENÉ PIVOVARSKÉ KVASNICE KMENE SACCHAROMYCES CEREVISIAE, STERAN HOŘEČNATÝ, OXID KŘEMIČITÝ.


S pozdravem děkuje za Vaší pronto odpověď
+ přeje Vám všem pevná zdravíčka v tomto stále obtížném Corona pandemickém čase.

Mon.P.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pangamin

Podávané množství a způsob podání

Perorální podání.

Doporučená dávka:

200 µg Ivermektinu a 1 mg Prazikvantelu na kilogram živé hmotnosti zvířete, což odpovídá jednorázové dávce 1 ml pasty na 100 kg živé hmotnosti zvířete.

Před započetím léčby je třeba přesně určit hmotnost koně a dávkování. Obsah jednoho aplikátoru postačuje k ošetření koně až do 700 kg hmotnosti. Kalibrace aplikátoru je po 100 kg hmotnosti. Aplikátor je třeba přizpůsobit vypočítané dávce nastavením kroužku na příslušné místo pístu.

Držte píst stříkačky, otáčením rýhovaného kruhu ho posuňte po pístu tak, aby spodní hrana kruhu byla v zákrytu s ryskou požadované hmotnosti. Ujistěte se, že kůň nemá v tlamě žádné zbytky potravy. Odstraňte uzávěr aplikátoru, vložte jej do tlamy koně v mezizubním prostoru a naneste pastu na kořen jazyka. Po aplikaci okamžitě na několik vteřin zvedněte hlavu koně a ujistěte se, že kůň dávku spolkl.

Antiparazitární program:

Aby bylo možné dosáhnout přiměřené úrovně prevence proti parazitární infestaci, je třeba zabezpečit veterinární poradenství týkající se přiměřeného dávkování a zoohygienických podmínek.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Použití pro psy

Alavis jsou kanadské veterinární přípravky pro psy, kočky a koně. Zaměřují se na řešení kloubních potíží, zánětů pohybového aparátu a také na snížení hmotnosti psů a koček. Alavis přípravky jsou vyráběny z vysoce jakostních surovin, jejich výroba podléhá těm nejpřísnějším kritériím a probíhá v souladu s mezinárodními standardy kvality ISO 9002 a správné výrobní praxe (GMP).

Dle diskuzí se doporučuje takovéto podávání přípravku Alavis Triple Blend pro koně: pro 40 kg těžkého psa cca třetinu odměrky.

Jinak psi i kočky mají vlastní produkty od Alavisu určené přímo pro ně. Zde jsou uvedeny včetně odkazu na ověřený obchod:

Zdroj: Alavis Triple Blend

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Seznam pomocných látek

  • Butylhydroxyanisol (E 320);
  • Sukralosa;
  • Silice kůry skořicovníku cejlonského;
  • Aroma „zelené jablko“;
  • Koloidní bezvodý oxid křemičitý;
  • Barvivo „zelený chlorofyl, kapalný“ (E 141, E 100);
  • Dimetikon.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP