Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ŠAMPON NA VLASY PROTI SVĚDĚNÍ

OBSAH

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Průchová.

Dobrý den,prosím vás chtěla bych se zeptat na vyrážku na kůži v oblasti začínajících vlasů...jakoby nakonci čela hned kde už jsou vlasy. Mělajsemtak před rokem zpálenou hlavu do krve a to od profesionální kadeřnice ,která používala značku Loreál. Měla jsem to otřesný a skutečně krvavé. Od té doby stále kůži léčím drahými šampony. Jeniný který mi vyhovuje je od La rose z lékárny,jenže jsem to konzultova s prodejcem a tento šampon se používá jen 3 týdny pak strácí učinek. Tudíž už nevímčím si hlavu mýt,protože už třetí den po umytí my hlava začíná svědět a cítím jak se mi tam vytváří vyrážka... Máte prosím vás někdo s tímto zkušenost či nákou radu ??? popř.napište mi na mail jandula1702@seznam.cz moc děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Dobrý den.Měla jsem ten samý problém.Lékařka mi zakázala si barvit vlasy na černo.Dostala jsem kortikoidy ruzné vodičky a masti dost mi taky vlasy vypadaly.Hodně mě pomohl Alpicort F přestaly mi padat vlasy a zmizely šupinky .Dnes mi vlasy dorostly mám je zesvětlený ale byly to muka. Na svědění hlavy mi pomáhá hodně šampon z lékárny KLORANE s pivonkou 200kč stídám ho s dehtovým šamponem .Přeji mnoho štěstí a brzké vyléčení OLGA

Zdroj: diskuze Vyrážka ve vlasech

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Svědění hlavy a vypadávání vlasů

Pokud trpíte svěděním hlavy a vypadáváním vlasů, zkuste zakoupit například Kelual DS šampon od firmy Ducray, pacienti si ho chválí. Vlasy samozřejmě mohou vypadávat z důvodu postižení vlasové pokožky. Pokud budou projevy přetrvávat, navštivte kožního lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Kopřivová vlasová voda

1 hrst sušených kopřiv přelijeme čtvrtlitrem vroucí vody, přidáme 1 lžíci vinného octa a necháme odstát 10 minut. Používáme na oplach vlasů po umytí. Potlačuje svědění a tvorbu lupů, pomáhá proti padání vlasů. Používat alespoň 14 dnů. Odvar vydrží 2–3 dny, poté připravíme čerstvý. Světlé vlasy po této kůře tmavnou a tmavé získají lesk.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYMÝT BAREVNÝ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacáčková Jana.

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Barvící šampón nepůjde zcela umýt, vždy na vlasech zbyde malé množství přidaného pigmentu a proto na blond vlasech bude znatelný až do jejich ostříhání. Pro úplné odstranění barvícího šampónu použijte odbarvovač na vlasy a nechte ho působit 1/4 až 1/2 jeho doporučené doby působení. Pak si aplikujte na své vlasy výživnou masku, kterou používejte, než Vám takto odbarvené vlasy neodrostou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vymýt barevný šampon

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem RADA NA MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně si namoč vlasy pod tekoucí vodou nejlépe pomocí sprchy. Pak si dej do dlaně šampon, který rozetři do vlasů. Až vznikne pěna, tak postupně konečky prstů promasíruj celou pokožku hlavy. Máš li dlouhé vlasy, tak je ještě po celé jejich délce protahuj skrz přivřenou dlaň od hlavy ke konečkům. Až tě to přestane bavit, tak vlasy dobře spláchni, zas nejlépe pomocí sprchy. Vlasy po chvíli sprchování přestanou klouzat a to znamená, že všechen šampon je pryč. Vlasy nech okapat a jemně je vysuš ručníkem. Vlhké vlasy nechej doschnout volně na vzduchu. Jestli chceš mít vlasy jemné a lesklé, tak do nich rozetři trochu kokosového oleje.

Zdroj: diskuze Rada na myti vlasu

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona by cerny.

Ahoj. Kupuju si šampony od Eurona by Cerny - protože mi přijde, že když si s nim umyju vlasy, tak jsou moje vlasy bohatší, jemné a hrozně lesklé. Jde navíc o ekologickou kosmetiku, takže nezatěžuje životní prostředí. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Jak často pužívat pivo na vlasy

Pokud tedy někdy náhodně otevřete teplé pivo, tak teď víte, co s ním dělat. Pivní procedury se nejlépe hodí pro mastné vlasy, než na vlasy barvené nebo suché vlasy, protože mají tendenci zanechat vlasy suché, ale se zdravým pocitem. Pivo není náhradou za tradiční šampon nebo kondicionér, ale k občasnému projasnění jemných nebo poškozených vlasů se bezvadně hodí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Kupovaný pivní šampon

Pokud se nechcete patlat a chcete raději zaplatit za namíchání šamponu někoho jiného, aby pro vás připravil pivo v podobě profesionálního přípravku na vlasy, tak vás potěšíme, existuje více než dost produktů, ze kterých si můžete vybrat z nabídky trhu v péči o vlasy. Například firma Lush dělá zcela veganský šampon s názvem Cynthia Sylvia, který je složený z organického Irish Stout a z citronů pro vyhlazení kutikuly a zvětšení objemu. Další výrobky jsou vyrobeny z přírodního chmele a propůjčují vlasům zdravě vypadající strukturu a lesk. Pak jsou i pivní šampony specielně určené pro jemné nebo křehké vlasy, kde pivo bývá propagováno jako druhá složka. Pivní kondicionér zase spojuje pivní složky s měděným peptidem, vitaminu-H a bylinných výtažků k projasnění vlasů a proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Jaké pivo na vlasy

Při experimentování s pivem na vlasech se doporučuje používat tradiční vařené pivo z chmele. Při výběru byste měli upřednostnit výrobky, kde jsou maximalizovány živiny a minimalizovány chemikálie a konzervanty. Například i nealkoholické pivo je na vlasy vhodné, protože neobsahuje alkohol, který vlasy příliš odmašťuje. O tom, které pivo u vás nejlépe účinkuje, můžete napsat v komentářích. Podělte se o své zkušenosti s touto pivní domácí péčí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Účinky

Všem jedincům, kterým padají vlasy, se doporučuje používání kopřivového šamponu. Nejen že podle každé správné kadeřnice je tento šampon na vlasy nejlepší, ale také nepodléhá snad žádným reklamám. Jeho cena je na rozdíl od propagovaných a reklamou doporučovaných produktů velmi znát. Litr šamponu se dá koupit za třicet korun! Nepodléhejte tlakům z reklam a používejte přípravky, které fungují. A kopřivový šampon na růst vlasů opravdu pomáhá.

Kombinace extraktu z kopřiv a výživných esenciálních olejů dalších rostlin poskytuje zklidnění pokožky hlavy a působí proti tvorbě lupů. Kopřiva dvoudomá je léčivá bylina, která má mnoho pozitivních účinků na zdraví člověka. Nejsilnější účinky se týkají podpory imunitního systému, snížení hladiny glykemického indexu, urychlení trávení a pročištění orgánů, jako jsou játra, ledviny a dýchací cesty. Kopřiva obsahuje vitamíny A, B, C a minerální látky.

Zdroj: Kopřivový šampon

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP