Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ŠAMPON NA ROVNÉ VLASY

OBSAH

Péče o rovné vlasy

O každé vlasy se musíte starat a pečovat, ať jsou rovné, či kudrnaté. Máte-li rovné nebo narovnané vlasy, pak se na trhu zaměřte na přípravky pro rovné vlasy, které jim dodají sílu, zdravý lesk, budou vám je udržovat hladké. Čím více zákroků vaše vlasy podstupují, tím více péče jim věnujte. Je na vás, zda se rozhodnete pro balzámy, vyživovací masky, nebo ampule, ale určitě byste měla regeneraci vlasům dopřávat pravidelně, pak svou píli a pečlivost uvidíte při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Půjdou kudrnaté vlasy narovnat

Možná vás zajímá, zda půjdou narovnat opravdu kudrnaté vlasy. Stejně tak jako jdou každé vlasy zvlnit, tak jsou i každé vlasy narovnat. Čím více vlnité vlasy máte, tím déle vám pravděpodobně bude rovnání vlasů trvat. Velkým faktorem, který rovnání vlasů ovlivňuje, je jejich hustota a zdraví. Snáze se vám bude pracovat se zdravým a pružným vlasem než se suchým a zničeným.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Nioxin šampon

Čisticí šampon Systém 1 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Tento šampon je určen pro mírné řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 2 je určen pro pokročilé řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 3 je určen pro jemné vlasy. Čisticí šampon Systém 4 je určen pro normální až silné vlasy. Čisticí šampon Systém 5 je určen pro vlasy s přírodní barvou. Čisticí šampon Systém 6 je určen pro chemicky ošetřené vlasy.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYMÝT BAREVNÝ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacáčková Jana.

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Barvící šampón nepůjde zcela umýt, vždy na vlasech zbyde malé množství přidaného pigmentu a proto na blond vlasech bude znatelný až do jejich ostříhání. Pro úplné odstranění barvícího šampónu použijte odbarvovač na vlasy a nechte ho působit 1/4 až 1/2 jeho doporučené doby působení. Pak si aplikujte na své vlasy výživnou masku, kterou používejte, než Vám takto odbarvené vlasy neodrostou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vymýt barevný šampon

Jak často pužívat pivo na vlasy

Pokud tedy někdy náhodně otevřete teplé pivo, tak teď víte, co s ním dělat. Pivní procedury se nejlépe hodí pro mastné vlasy, než na vlasy barvené nebo suché vlasy, protože mají tendenci zanechat vlasy suché, ale se zdravým pocitem. Pivo není náhradou za tradiční šampon nebo kondicionér, ale k občasnému projasnění jemných nebo poškozených vlasů se bezvadně hodí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RADA NA MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně si namoč vlasy pod tekoucí vodou nejlépe pomocí sprchy. Pak si dej do dlaně šampon, který rozetři do vlasů. Až vznikne pěna, tak postupně konečky prstů promasíruj celou pokožku hlavy. Máš li dlouhé vlasy, tak je ještě po celé jejich délce protahuj skrz přivřenou dlaň od hlavy ke konečkům. Až tě to přestane bavit, tak vlasy dobře spláchni, zas nejlépe pomocí sprchy. Vlasy po chvíli sprchování přestanou klouzat a to znamená, že všechen šampon je pryč. Vlasy nech okapat a jemně je vysuš ručníkem. Vlhké vlasy nechej doschnout volně na vzduchu. Jestli chceš mít vlasy jemné a lesklé, tak do nich rozetři trochu kokosového oleje.

Zdroj: diskuze Rada na myti vlasu

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona by cerny.

Ahoj. Kupuju si šampony od Eurona by Cerny - protože mi přijde, že když si s nim umyju vlasy, tak jsou moje vlasy bohatší, jemné a hrozně lesklé. Jde navíc o ekologickou kosmetiku, takže nezatěžuje životní prostředí. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Recept na šampon pro rovné vlasy

Dáte-li na babské či domácí rady, pak tu pro vás mám doporučení. Vyčleňte si asi hodinu času sama pro sebe, kdy vás nebude nikdo rušit, kdy nikomu nebude vadit, že po bytě pobíháte s ručníkem omotaným kolem a hlavy a nebudete se vystavovat zbytečnému stresu a tlaku. Poté smíchejte v misce dva hrnky mléka a jedno celé vejce. Důkladně směs promíchejte a naneste na suché, neumyté vlasy. Nechte působit asi deset minut, poté vlasy zabalte igelitovým sáčkem nebo potravinářskou fólií, převažte ručníkem, aby vám fólie nepadala, a nechte působit další půlhodinu. Mezitím si můžete uvařit kávu nebo jen relaxovat s nohama nahoře. Po půlhodině si vlasy umyjte šamponem, jak jste zvyklá.

Další rada, která by vás mohla zajímat, je jak si připravit doma masku, která vám vlasy oživí a rozzáří. Budete potřebovat malou misku nebo šálek, kondicionér, který běžně používáte, a mandlový nebo kokosový olej. Smíchejte jednu dávku kondicionéru se dvěma lžičkami oleje a naneste směs na umytou hlavu. Nechte působit jednu až dvě hodiny a pak důkladně vypláchněte vodou. Pak už můžete upravit vlasy dle zvyku.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Rady na lesklé a rovné vlasy

Chcete-li mít vlasy rovné a lesklé, pak bych vám poradila domácí použití keratinu, zakoupíte ho v internetových obchodech, jen nevybírejte ty nejlevnější produkty, ale spíše si zkuste najít doporučené, ozkoušené přípravky. Možná jste se s keratinem právě setkala u své kadeřnice, která ho aplikuje pro dlouhodobé narovnání vlasů, tato aplikace ale u profesionála stojí většinou v řádu tisíců korun, a to si ne každá z nás může dovolit. Při domácím použití určitě nedosáhnete srovnatelných výsledků jako ze salonu, ale vaše vlasy by měly být na nějaký čas rovné a hlavně lesklé a měly by působit zdravě. Keratin vaše vlasy v podstatě obalí a zpevní.

Aplikace keratinu se prování na umyté, vyfénované vlasy, musíte ho nanést rovnoměrně na jednotlivé prameny po celé hlavě. Po nanesení keratin rozčešete a necháte působit. Asi po tři čtvrtě hodině vlasy vyfénujete do sucha a důkladně vyžehlete žehličkou. Co vás možná bude obtěžovat nejvíce, je, že následující tři dny nesmíte vlasy umýt, ani namočit a nesmíte je mít pevně spojené žádnou sponou ani gumičkou, aby nezůstaly zafixované v nevhodném tvaru. Podrobný návod jak keratin aplikovat, jak se zachovat v určité situaci nebo jak vyřešit nastalý problém naleznete jako součást balení keratinu.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Rovné vlasy natrvalo

Nebaví-li vás si doma několikrát v týdnu vlasy pracně rovnat, žehlit či foukat, pak můžete vyzkoušet technologii, která umožňuje narovnání vlasů na principu chemických přípravků. S touto technologií si ale těžko poradíte doma, tady je potřeba navštívit odborníka a nechat si vlasy upravit v kadeřnictví. Na co se musíte připravit, je, že tato změna nebude krátkodobá, takže pokud si za tři dny rozmyslíte, že chcete své kudrliny zpět, budete mít smůlu. Ani tato technologie však není na věky. Musí se obnovovat, ale to později sama poznáte, kdy vám úprava zabírá více času a je dobré kontaktovat svého kadeřníka.

Možná vás napadá, že jste v drogérii nebo u své kadeřnice viděla různé přípravky, šampony, kondicionéry pro narovnání vlasů, ano, je dobré tyto přípravky používat a jít cílenému výsledku naproti, ale ten pravý a dlouhotrvající výsledek narovnaných vlasů by měl být z rukou zkušené kadeřnice, abyste vlasům neublížila natolik, že pak místo rovnání vlasů budete vybírat účes s krátkými vlasy a dlouho se zlobit sama na sebe, že jste se do takových kroků pouštěla. Pokud se vám tedy krátké vlasy nezalíbí...

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Jaké pivo na vlasy

Při experimentování s pivem na vlasech se doporučuje používat tradiční vařené pivo z chmele. Při výběru byste měli upřednostnit výrobky, kde jsou maximalizovány živiny a minimalizovány chemikálie a konzervanty. Například i nealkoholické pivo je na vlasy vhodné, protože neobsahuje alkohol, který vlasy příliš odmašťuje. O tom, které pivo u vás nejlépe účinkuje, můžete napsat v komentářích. Podělte se o své zkušenosti s touto pivní domácí péčí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Kupovaný pivní šampon

Pokud se nechcete patlat a chcete raději zaplatit za namíchání šamponu někoho jiného, aby pro vás připravil pivo v podobě profesionálního přípravku na vlasy, tak vás potěšíme, existuje více než dost produktů, ze kterých si můžete vybrat z nabídky trhu v péči o vlasy. Například firma Lush dělá zcela veganský šampon s názvem Cynthia Sylvia, který je složený z organického Irish Stout a z citronů pro vyhlazení kutikuly a zvětšení objemu. Další výrobky jsou vyrobeny z přírodního chmele a propůjčují vlasům zdravě vypadající strukturu a lesk. Pak jsou i pivní šampony specielně určené pro jemné nebo křehké vlasy, kde pivo bývá propagováno jako druhá složka. Pivní kondicionér zase spojuje pivní složky s měděným peptidem, vitaminu-H a bylinných výtažků k projasnění vlasů a proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP