Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

RŮŽOVÝ OLEJ RECEPT

OBSAH

Recept na růžový olej

Na domácí výrobu růžového oleje budete potřebovat 30 g čistých okvětních růžových lístků a 330 ml kvalitního olivového oleje, v krajním případě může být i slunečnicový olej. Okvětní lístky napěchujte do skleněné lahvičky a zalijte olejem. Lahvičku uzavřete a nechejte týden na slunci. Pak přeceďte. Olej se používá k ošetření pleti. Pár kapek oleje vmíchaných do pleťového krému zjemní a zklidní suchou a podrážděnou pokožku.

Zdroj: Růžový olej

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT RŮŽOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amadea87.

Ráda bych si doma vyrobila růžový olej, nevím však jak. Mohl by někdo poskytnout recept?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Juřinová Alena.

Prosím o návod

Zdroj: diskuze Jak vyrobit růžový olej

Účinky

Růžový olej má velmi aromatickou a opravdu hezky vonící látku, která se používá například při výrobě kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů. Růžový olej ale lze v malém množství přímo aplikovat na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžovému oleji jsou připisovány i další léčebné účinky, zejména na sexualitu, používá se i jako antidepresivum.

Zdroj: Růžový olej

Diskuze

V diskuzi RŮŽOVÝ OLEJ ESHOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mija.

Růžový olej kupuji tady www.siladoteku.cz/si… pochází od českého výrobce, je v BIO kvalitě, v dostání v několika druzích balení.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Růžový olej eshop

Pravý přírodní růžový olej je lepší koupit!

Nejlepší zdroje pro nákup pravého růžového oleje je bulharské město Kazanlak anebo ve francouzském městě Grasse. Zředěný růžový olej se dá koupit i u obchodníků v ČR, kde se jeho cena pohybuje již od 100 Kč za 100 ml při velmi velkém zředění až po 400 Kč, kdy je koncentrovaný olej prodáván v želatinových kapslích k vnitřnímu užití, jedna kapsle vychází asi na 14 Kč. Zde je uveden přehled nejlevnějších cen růžového oleje: růžový olej cena. Fotografie, na kterých je vidět růžový olej a růžové okvětní lístky jsou zde: růžový olej foto.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Poradna

V naší poradně s názvem LEVANDULOVÝ OLEJ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosím o recept na výrobu domácího levandulovéhooleje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je recept na výrobu domácího levandulového oleje: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Levandulový olej recept

Použití růžového oleje

Růžový olej lze v malém množství aplikovat přímo na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžový olej má i další léčebné účinky zejména na sexualitu a používá se i jako antidepresivum. Růžový olej působí protizánětlivě, normalizuje v pokožce produkci mazových žláz, dále také likviduje otoky a pomáhá na ekzém a kožní alergie. Růžový olej také má výrazně tišící účinky na psychiku, proto je často používán při aromaterapii, kde pomáhá při nervozitě, neklidu, psychickém vyčerpání a při depresích. Růžový olej se může užívat i vnitřně, kde účinkuje například proti neplodnosti, při impotenci a proti frigiditě. Dále při vnitřním užití růžový olej pomáhá při potížích s játry, při artritidě, či při revmatismu. Růžový olej je jeden z nejluxusnějších a i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k jeho výrobě je potřebí velké množství okvětních lístků růží.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Popis vlastností

Růžový olej Saloos zklidňuje podrážděnou pleť a je vhodný i na velmi citlivou pokožku, pomáhá při léčbě a hojení pupínků a vyrážek, zpevňuje a omlazuje, projasňuje pleť, hydratuje bez pocitu mastnoty. Je vhodný pro všechny typy pleti. Růžový olej Saloos intenzivně voní po růžích. Používají se 2 kapky na lehce navlhčenou pleť. Olej se ihned vsákne a nádherně hydratuje.

Zde se můžete podívat, jaká je cena oleje Saloos.

Zdroj: Růžový olej

Co je to růžový olej a z čeho a jak se vyrábí

Růžový olej se často nesprávně nazývá růžová voda. Růžový olej je kosmetická surovina, prakticky je to esenciální olej s léčivými účinky. Růžový olej obsahuje až 300 různých chemických látek, z nichž některé mají významné léčivé účinky. Pravý růžový olej je přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků růží. Na přípravu růžového oleje se mohou použít jen dvě speciální odrůdy růže, přičemž ani jedna z nich se nevyskytuje v ČR. Jedna z nich je druh Rosa Damascena flos, český název je růže damascénská, která se pěstuje především v Bulharsku. Druhá je růže stolistá - Rosa centifolia, která se pěstuje v jižní Francii. Když se růžový olej povede, tak je z něho velmi aromatická a opravdu hezky vonící látka, která se používá, mimo jiné, například na výrobu kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den,můžete mi poradit jak použit hřebíčkovi olej proti svrabu? prosím popis na ředění a jak částo a jak to používat.děkují pěkně za odpověď.Gábina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gábina.

Dobrý den,pořád do kola mi to píše ať napíší svůj dotaz.Neustále ho opakují,ale odpověď žádná.Může mi někdo poradit.Potřebují recept na hřebíčkoví olej na svrab.Jak často a jak namýchat olejíček.Děkují

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Růžový olej z Bulharska

K výrobě růžového oleje je možné použít růži Rosa Damascena flos, což je růže damascénská, pěstovaná zejména v Bulharsku. V Bulharsku se růžový olej vyrábí v proslulém Údolí růží u města Kazanlak, které se nachází mezi Sofií a Burgasem, asi 200 kilometrů východně od Sofie. Zde se vyrábí tento olej ve velkém měřítku, jeho produkce zde dosahuje zhruba dvou tun ročně. Keře druhu Rosa Damascena flos zde tvoří velmi rozsáhlé plantáže. Výroba růžového oleje je známa již od starověku, kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny antické bohyni Venuši.

Zdroj: Růžový olej

Poradna

V naší poradně s názvem LEVANDULOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je alternativní recept na výrobu domácího levandulového oleje pomocí zahřívání. Je tam i video, kde je vidět domácí levandulový olej. Článek o levanduli je tady: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Levandulový olej

Růžový olej saloos

Obličejový olej Růže Saloos obsahuje oleje lisované zastudena, a to bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. Dále pak 100% esenciální oleje – růži bulharskou, růži marockou a další. K tomu navíc vitamíny A, E, F a lecitin. Olej má sytě žlutou barvu. Na celý obličej stačí několik kapek. Roztírá se lehce a dobře se vstřebává. Olej je balen v krásné lahvičce s kapátkem, aplikace je jednoduchá a příjemná.

Zdroj: Růžový olej

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT RŮŽOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Juřinová Alena.

Prosím o návod

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Zde je informace o výrobě růžového oleje: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jak vyrobit růžový olej

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA OLEJ Z MERUŇKOVÝCH JADER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Zdravím všechny "alchymisty".
Snažím se letos vyrábět různé olejíčky, kapky a krémy, mám nasušeno spoustu meruňkových pecek a ráda bych vyrobila olej z jejich jader. Prosím, podělí se někdo o svůj recept? Hledám na internetu ... a nenacházím. Děkuji předem. Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pecky je třeba vyloupat a jádra nechat důkladně vyschnout. Po několika týdnech sušení je nasekejte na kousíčky, nahřejte chvíli v 80ti stupňové troubě a pak pomocí malého ale silného lisu je stlačte, až se z nich začne uvolňovat panenský meruňkový olej lisovaný za studena.
Druhá možnost je teplá cesta, kdy se usušená nasekaná jádra ohřejí ve vodní lázni 80 °C teplé po dobu 60 minut a pak se přecedí a pevné zbytky zase prolisují. Veškerá tekutina se nechá den v klidu, v chladničce nejlépe v nějaké PET láhvi. Tak budete druhý den pěkně vidět oddělenou vrchní vrstvičku meruňkového oleje a spodní vodu se sedlinou. Vodu pomocí hadičky vypusťte, láhev roztříhněte a vyberte ztuhlý olej.
Studená cesta přinese kvalitnější olej se zachováním všech vzácných složek. Teplá cesta přinese více oleje.

Zdroj: diskuze Recept na olej z meruňkových jader

Domácí výroba růžového oleje

K této výrobě bude zapotřebí pravých okvětních lístků z růže damascénské, která se nejblíže od nás nachází v Údolí růží u města Kazanlak, které se nachází mezi Sofií a Burgasem, asi 200 kilometrů východně od Sofie. Anebo pak jako alternativa je možné použít okvětní lístky z růže stolisté, která se nejblíže od nás nachází ve městě Grasse, které se nachází na Azurovém pobřeží jižní Francie. Okvětních lístků bude zapotřebí skutečně mnoho! Na 100 gramů růžového oleje je zapotřebí 400 kilogramů okvětních lístků. Růžový olej se z nich pak vyrobí pozvolnou macerací či destilací vodní parou, kterou je třeba provést dvakrát po sobě. Sběr okvětních lístků začíná brzy ráno, kdy se z nich ještě neodpařila ranní rosa, a pokračuje nejpozději do devíti až deseti hodin, aby byly květy svěží a ne naplno rozvinuté. Proces výroby růžového oleje musí začít ihned po sběru, kdy se růžové lístky ihned smísí s vodou. Při výrobě růžového oleje vznikají dvě důležité suroviny, jedna z nich je miniaturní množství růžového oleje a druhá je kvanta růžové vody. V domácím prostředí je zcela nemožné růžový olej získat, protože destilace vodních par, při které se musí oddělit vodní pára a olej, je technologicky velice náročná a vyžaduje laboratorní prostředí. Právě díky této složitosti výroby je růžový olej na světových trzích prodáván dráž než kupříkladu zlato. Naproti tomu růžová voda jde v domácích podmínkách vyrobit snadno. Recept na výrobu domácího růžového oleje je uveden tady: domácí růžový olej recept.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ SÉRA/OLEJE/MASKY NA ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris.

Dobrý den, neznáte nějaký domácí recept na sérum, olej či masku na prodloužení a zhuštění řas ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí séra/oleje/masky na řasy

Recept na domácí výrobu jasmínového oleje

Ingredience: 1 slunečnicový nebo olivový olej, 1 svazek čerstvých květů jasmínu nebo 200 g sušených květů.

Postup: Květy jasmínu vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým nebo olivovým olejem tak, aby byly všechny květy ponořené. Olej necháme stát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo. Po dvou týdnech květy vyjmeme. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Rozmarýnový olej video

Video, na kterém je vidět několik různých způsobů domácí výroby rozmarýnového oleje, je zde: rozmarýn výroba video.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Rozmarýnový olej použití

Olej z rozmarýnu má stimulující účinek a celkově slouží k oživení – revitalizaci. Tyto jeho stimulační funkce se projeví jak na psychické tak i na fyzické stránce těla. Rozmarýnový olej je také vhodný na pokožku hlavy, pokud ji máte suchou nebo svědící. Rozmarýn také hydratuje a zjemňuje vlasy, které pak jsou silné a se zdravým leskem. Přidáním rozmarýnového oleje do rozprašovače osvěží mdlé a matné vlasy a zanechává ve vlasech příjemnou vůni.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Domácí levandulový olej použítí

Takto vylisovaný domácí levandulový olej je naprosto úžasný právě do koupelí, kde stačí několik kapek k provonění ulevující olejové koupele. Domácí levandulový olej také skvěle zabírá na bolest hlavy, takzvaná migréna, kdy se nanese několik kapek oleje na prsty, kterými se pak masíruje krouživými pohyby obočí nad očima. Dále je možné, levandulový olej použít na masáže unavených svalů. K osvěžení vzduchu smíchejte jednu lžičku levandulového oleje s 50 ml silné vodky a 50 ml čisté vody. Promíchejte a nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Získáte tak recept na přírodní bio osvěžovač vzduchu.

Zdroj: Domácí výroba levandulového oleje

Rozmarýnový olejrecept na domácí výrobu

Odpoledne, za slunného teplého a suchého dne, si natrhejte několik větviček rozmarýnu, ze kterých otrhejte od stonku jeho lístky (jehličky) a nechte je přes noc zaschnout nebo i déle. Toto noční zaschnutí je důležité, protože pomůže zbavit rostlinu přebytečné vody. Pokud bychom k výrobě použili příliš vlhkou rostlinu, tak by pak výsledný olej byl zakalený a brzy by nám zplesnivěl. Až bude jehličí rozmarýnu suché, tak ho vložte do čisté zavařovací skleničky a všechno ho zalijte rostlinným olejem. Ujistěte se, že skutečně všechny části rostliny jsou potopeny v oleji nebo jinak to bude fungovat. Skleničku pak dobře uzavřete a umístěte ji na slunném místě, jako je například parapet okna nebo do skleníku na dobu asi 6 týdnů. Každý den směs protřepeme. Po 6 týdnech, olej přecedíme nebo lépe vylisujeme pomocí malého domácího dřevěného lisu na ovoce. Hotový rozmarýnový olej skladujte na chladném a tmavém místě.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Recept na domácí mátový olej

Čerstvou mátu napěchujeme do sklenice, zalijeme olejem a necháme čtyři dny stát na slunci za občasného protřepání. Přecedíme, výluhem zalijeme další várku čerstvé máty a zase necháme čtyři dny na slunci. Vše opakujeme ještě jednou. Po dvanácti dnech přecedíme, stočíme do láhve a uchováme v chladnu. Olejem potíráme spánky při bolestech hlavy, migréně, používáme na opary, kožní vyrážky, potíráme jím bolavé dásně a podobně.

Zdroj: Mátový olej


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP