Téma: 

růžový olej


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RŮŽOVÝ OLEJ

Účinky

Růžový olej má velmi aromatickou a opravdu hezky vonící látku, která se používá například při výrobě kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů. Růžový olej ale lze v malém množství přímo aplikovat na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžovému oleji jsou připisovány i další léčebné účinky, zejména na sexualitu, používá se i jako antidepresivum.

Detail odstavce: Účinky
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Růžový olej eshop

Růžový olej kupuji tady www.siladoteku.cz/si… pochází od českého výrobce, je v BIO kvalitě, v dostání v několika druzích balení.

Zdroj: diskuze Růžový olej eshop
Odesláno: 23.10.2012 uživatelem Mija
Počet odpovědí: 0

RŮŽOVÝ OLEJ

Popis vlastností

Růžový olej Saloos zklidňuje podrážděnou pleť a je vhodný i na velmi citlivou pokožku, pomáhá při léčbě a hojení pupínků a vyrážek, zpevňuje a omlazuje, projasňuje pleť, hydratuje bez pocitu mastnoty. Je vhodný pro všechny typy pleti. Růžový olej Saloos intenzivně voní po růžích. Používají se 2 kapky na lehce navlhčenou pleť. Olej se ihned vsákne a nádherně hydratuje.

Zde se můžete podívat, jaká je cena oleje Saloos.

Detail odstavce: Popis vlastností
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Jak vyrobit růžový olej

Ráda bych si doma vyrobila růžový olej, nevím však jak. Mohl by někdo poskytnout recept?

Zdroj: diskuze Jak vyrobit růžový olej
Odesláno: 25.6.2012 uživatelem Amadea87
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RŮŽOVÝ OLEJ

Růžový olej saloos

Obličejový olej Růže Saloos obsahuje oleje lisované zastudena, a to bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. Dále pak 100% esenciální oleje – růži bulharskou, růži marockou a další. K tomu navíc vitamíny A, E, F a lecitin. Olej má sytě žlutou barvu. Na celý obličej stačí několik kapek. Roztírá se lehce a dobře se vstřebává. Olej je balen v krásné lahvičce s kapátkem, aplikace je jednoduchá a příjemná.

Detail odstavce: Růžový olej saloos
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RŮŽOVÝ OLEJ DOMÁCÍ VÝROBA

Pravý přírodní růžový olej je lepší koupit!

Nejlepší zdroje pro nákup pravého růžového oleje je bulharské město Kazanlak anebo ve francouzském městě Grasse. Zředěný růžový olej se dá koupit i u obchodníků v ČR, kde se jeho cena pohybuje již od 100 Kč za 100 ml při velmi velkém zředění až po 400 Kč, kdy je koncentrovaný olej prodáván v želatinových kapslích k vnitřnímu užití, jedna kapsle vychází asi na 14 Kč. Zde je uveden přehled nejlevnějších cen růžového oleje: růžový olej cena. Fotografie, na kterých je vidět růžový olej a růžové okvětní lístky jsou zde: růžový olej foto.

Detail odstavce: Pravý přírodní růžový olej je lepší koupit!
Zdroj: Růžový olej domácí výroba
Zveřejněno: 5.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RŮŽOVÝ OLEJ DOMÁCÍ VÝROBA

Použití růžového oleje

Růžový olej lze v malém množství aplikovat přímo na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžový olej má i další léčebné účinky zejména na sexualitu a používá se i jako antidepresivum. Růžový olej působí protizánětlivě, normalizuje v pokožce produkci mazových žláz, dále také likviduje otoky a pomáhá na ekzém a kožní alergie. Růžový olej také má výrazně tišící účinky na psychiku, proto je často používán při aromaterapii, kde pomáhá při nervozitě, neklidu, psychickém vyčerpání a při depresích. Růžový olej se může užívat i vnitřně, kde účinkuje například proti neplodnosti, při impotenci a proti frigiditě. Dále při vnitřním užití růžový olej pomáhá při potížích s játry, při artritidě, či při revmatismu. Růžový olej je jeden z nejluxusnějších a i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k jeho výrobě je potřebí velké množství okvětních lístků růží.

Detail odstavce: Použití růžového oleje
Zdroj: Růžový olej domácí výroba
Zveřejněno: 5.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hřebíčkový olej v lékárně

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně
Odesláno: 23.8.2018 uživatelem jaroslava
Počet odpovědí: 0

RŮŽOVÝ OLEJ DOMÁCÍ VÝROBA

Co je to růžový olej a z čeho a jak se vyrábí

Růžový olej se často nesprávně nazývá růžová voda. Růžový olej je kosmetická surovina, prakticky je to esenciální olej s léčivými účinky. Růžový olej obsahuje až 300 různých chemických látek, z nichž některé mají významné léčivé účinky. Pravý růžový olej je přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků růží. Na přípravu růžového oleje se mohou použít jen dvě speciální odrůdy růže, přičemž ani jedna z nich se nevyskytuje v ČR. Jedna z nich je druh Rosa Damascena flos, český název je růže damascénská, která se pěstuje především v Bulharsku. Druhá je růže stolistá - Rosa centifolia, která se pěstuje v jižní Francii. Když se růžový olej povede, tak je z něho velmi aromatická a opravdu hezky vonící látka, která se používá, mimo jiné, například na výrobu kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů.

Detail odstavce: Co je to růžový olej a z čeho a jak se vyrábí
Zdroj: Růžový olej domácí výroba
Zveřejněno: 5.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RŮŽOVÝ OLEJ

Růžový olej z Bulharska

K výrobě růžového oleje je možné použít růži Rosa Damascena flos, což je růže damascénská, pěstovaná zejména v Bulharsku. V Bulharsku se růžový olej vyrábí v proslulém Údolí růží u města Kazanlak, které se nachází mezi Sofií a Burgasem, asi 200 kilometrů východně od Sofie. Zde se vyrábí tento olej ve velkém měřítku, jeho produkce zde dosahuje zhruba dvou tun ročně. Keře druhu Rosa Damascena flos zde tvoří velmi rozsáhlé plantáže. Výroba růžového oleje je známa již od starověku, kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny antické bohyni Venuši.

Detail odstavce: Růžový olej z Bulharska
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RŮŽOVÝ OLEJ

Recept na růžový olej

Na domácí výrobu růžového oleje budete potřebovat 30 g čistých okvětních růžových lístků a 330 ml kvalitního olivového oleje, v krajním případě může být i slunečnicový olej. Okvětní lístky napěchujte do skleněné lahvičky a zalijte olejem. Lahvičku uzavřete a nechejte týden na slunci. Pak přeceďte. Olej se používá k ošetření pleti. Pár kapek oleje vmíchaných do pleťového krému zjemní a zklidní suchou a podrážděnou pokožku.

Detail odstavce: Recept na růžový olej
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: domácí lis na olej

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej
Odesláno: 18.6.2013 uživatelem Danka
Počet odpovědí: 0

RŮŽOVÝ OLEJ DOMÁCÍ VÝROBA

Domácí výroba růžového oleje

K této výrobě bude zapotřebí pravých okvětních lístků z růže damascénské, která se nejblíže od nás nachází v Údolí růží u města Kazanlak, které se nachází mezi Sofií a Burgasem, asi 200 kilometrů východně od Sofie. Anebo pak jako alternativa je možné použít okvětní lístky z růže stolisté, která se nejblíže od nás nachází ve městě Grasse, které se nachází na Azurovém pobřeží jižní Francie. Okvětních lístků bude zapotřebí skutečně mnoho! Na 100 gramů růžového oleje je zapotřebí 400 kilogramů okvětních lístků. Růžový olej se z nich pak vyrobí pozvolnou macerací či destilací vodní parou, kterou je třeba provést dvakrát po sobě. Sběr okvětních lístků začíná brzy ráno, kdy se z nich ještě neodpařila ranní rosa, a pokračuje nejpozději do devíti až deseti hodin, aby byly květy svěží a ne naplno rozvinuté. Proces výroby růžového oleje musí začít ihned po sběru, kdy se růžové lístky ihned smísí s vodou. Při výrobě růžového oleje vznikají dvě důležité suroviny, jedna z nich je miniaturní množství růžového oleje a druhá je kvanta růžové vody. V domácím prostředí je zcela nemožné růžový olej získat, protože destilace vodních par, při které se musí oddělit vodní pára a olej, je technologicky velice náročná a vyžaduje laboratorní prostředí. Právě díky této složitosti výroby je růžový olej na světových trzích prodáván dráž než kupříkladu zlato. Naproti tomu růžová voda jde v domácích podmínkách vyrobit snadno. Recept na výrobu domácího růžového oleje je uveden tady: domácí růžový olej recept.

Detail odstavce: Domácí výroba růžového oleje
Zdroj: Růžový olej domácí výroba
Zveřejněno: 5.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: ricinový olej kojení

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení
Odesláno: 4.6.2012 uživatelem Andy
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Detail odstavce: K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: petrkličový olej

Prosím o radu hladam petrkličový olej koncentrovaný viete mi poradiť súrne.

Zdroj: diskuze Petrkličový olej
Odesláno: 22.3.2016 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0

ORGANICKÝ ARGANOVÝ OLEJ

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Detail odstavce: Arganový olej cena
Zdroj: Organický arganový olej
Zveřejněno: 29.10.2012

MÁTOVÝ OLEJ

Účinky mátového oleje

Mátový olej zmírňuje příznaky divertikulitidy a syndromu dráždivého tračníku; pomáhá rozpouštět žlučové kameny, osvěžuje dech. Mátový olej také utišuje svalové bolesti, zmírňuje kašel a slizniční městnání způsobené nachlazením nebo alergií.

Detail odstavce: Účinky mátového oleje
Zdroj: Mátový olej
Zveřejněno: 16.6.2015

JAK VYROBIT ÉTERICKÝ OLEJ

Éterický olej Geranium

Éterický olej Geranium se vyrábí průmyslově. Tento olej má antidepresivní, léčivé a deodorační účinky, používá se proti plísním, zaceluje rány, působí proti akné a dermatitidě, používá se rovněž na popáleniny a proti parazitům.

Detail odstavce: Éterický olej Geranium
Zdroj: Jak vyrobit éterický olej
Zveřejněno: 21.9.2015

OLEJ Z KRILLU JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ RYBÍ TUK

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Detail odstavce: Olej z krillu versus rybí tuk
Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk
Zveřejněno: 29.10.2012

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Detail odstavce: Ricinový olej na pigmentové skvrny
Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno: 8.9.2015

LNĚNÝ OLEJ

Lněný olej v těhotenství

1 čajová lžička denně v těhotenství je jakožto významný zdroj omega-3 mastných kyselin povolena.

Detail odstavce: Lněný olej v těhotenství
Zdroj: Lněný olej
Zveřejněno: 29.3.2018

NARŮŽOVĚLÝ VÝTOK MIMO MENSTRUACI

Růžový výtok místo menstruace

Růžový výtok místo menstruace může znamenat anovulační cyklus. Krvácení u anovulačních cyklů může být buď výrazně slabé, nebo naopak výrazně silné. Silné anovulační krvácení u starších žen může být spojeno s fibroidy. Slabá menstruace je výsledkem nedostatečně vyvinuté děložní sliznice. Proč vůbec dochází ke krvácení, když tělu chybí progesteron, jehož pokles spouští klasickou menstruaci?

Krvácení u anovulačních cyklů může být spuštěno jedním ze dvou mechanismů:

  • Hladina estrogenu pomalu vzrůstá, až dosáhne maximální hranice, poté poklesne. Pokles estrogenu pak spustí krvácení.
  • Častěji bývá krvácení vyvoláno odloučením děložní sliznice, která se vyvinula až do stadia, kdy se už nemůže udržet.

Pokud se vyskytne růžový hlen místo menstruace, může se jednat o nachlazení, stres, anebo může jít o hormonální dysbalanci.

Detail odstavce: Růžový výtok místo menstruace
Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci
Zveřejněno: 23.4.2017

ŠÍPKOVÝ OLEJ

Šípkový olej na jizvy

Šípkový olej se používá neředěný na oděrky, hojící se rány, jizvy, popraskané rty i na ošetření v ústní dutině. Pravidelné používání přírodního šípkového oleje se doporučuje při psoriáze, ekzémech i proleženinách. Pomůže i při drobných jizvičkách, popáleninách, stařeckých skvrnách a striích. Kromě toho šípkový olej chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením.

Detail odstavce: Šípkový olej na jizvy
Zdroj: Šípkový olej
Zveřejněno: 31.1.2018

ORGANICKÝ ARGANOVÝ OLEJ

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Detail odstavce: Organický arganový olej na pleť 
Zdroj: Organický arganový olej
Zveřejněno: 29.10.2012

JOJOBOVÝ OLEJ PRO RŮST VLASŮ

Co je jojobový olej?

Jojobový olej je ve skutečnosti tekutý vosk, který je zlatavé barvy v čisté organické formě. Rafinovaný jojobový olej je téměř čirý. Jojobový olej je bezbarvá kapalina bez zápachu, která je široce uznávaná pro své úžasné hydratační vlastnosti. Jojobový olej je jedním z nejdůležitějších přírodních produktů v kosmetickém průmyslu. V současné době je tento olej nepostradatelnou součástí mnoha šamponů, kondicionérů a řady výrobků pro péči o pleť. Používá se pro ochranu před slunečním zářením, stejně jako pro boj s příznaky stárnutí. Příznaky stárnutí se míní vrásky a jemné linky. Tento olej je především prospěšný pro vlasy a vlasovou pokožku.

Detail odstavce: Co je jojobový olej?
Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů
Zveřejněno: 12.11.2012