Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ROZSIRENE PORY BABSKE RADY

OBSAH

Proč mám rozšířené póry

Přebytky kožního mazu zvětšené póry ucpávají, póry pak na povrchu oxidují a vzhled pleti kazí černé tečky neboli komedony. Rozšířené póry se nejčastěji objevují v obličeji zejména na nose, čele a bradě, mohou se objevovat také na tvářích a dále na krku a na zádech. Protože rozšířené póry mají tendenci ucpávat se a v ucpaných pórech dochází ke vzniku zánětlivých projevů akné, je důležité věnovat pokožce s rozšířenými póry náležitou péči.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Ryšková.

Dobrý den,
chci se zeptat jak je možné, že na jedné tváři mám rozšířené pory a na druhé ne. Přitom na obě tváře dávám přibližně stejné množství krému. Kosmetička říkala, že mám normální pleť, akné jsem nikdy moc neměla. Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Evo, je to normální jev. Lidské tělo není zcela symetrické a to se týká i vlastností pokožky na té či oné straně těla. Budete se muset, Evo, s touto disbalancí smířit. Pro krytí rozšířených pórů použijte kosmetiku na rozšířené póry. Přehled o tom, co pro rozšířené póry nabízí trh můžete zjistit tady: www.krasa.cz/problem…

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Masky na rozšířené póry s akné

Domácí masky pro pleť s póry a akné využívají například vlastností heřmánku, šťávy z citronu či vaječného bílku. Z jednotlivých ingrediencí si připravte masku v domácím prostředí. Při takto problematické pleti je ovšem vhodná odborná péče.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi ROZŠÍŘENÉ PÓRY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Selyna.

dobri den chcela bi som poradit mam 22rokou a mam rozsirene pory na tvari a ked sa nalicim tak ich vidiet este viac skusala som kade co ale nic mi nepomohlo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozšířené póry na obličeji

Rozšířené póry na nose

Rozšířené póry na nose se ve většině případů vyskytují u smíšené pleti. Sice existují produkty, které jsou přímo určené pro tento typ pleti, ale i tak budete muset trochu více experimentovat s různými druhy pro různé části obličeje. Na suché části obličeje můžete použít přípravky, které obsahují kyselinu glykolovou pro exfoliaci suché pleti, a na mastné plochy pak jemné přípravky proti akné.

Zdroj: Rozšířené póry

Masky na rozšířené póry a černé tečky

Nečistoty, špína a kožní maz mají tendenci usazovat se v rozšířených pórech, čímž je naneštěstí ještě více zvětšují a zviditelňují. Udržovat póry čisté pomocí peelingu je tedy základním kamenem úspěchu.

Na rozšířené póry a černé tečky je určena například jílová maska Réponse Pureté, která v péči o pleť poskytuje hloubkové čištění pleti se stažením pórů, regulaci tvorby mazu a kompletní prozáření unavené a matné pleti. Díky svému jedinečnému složení je jílová maska vynikajícím přípravkem pro každou pleť.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi JAK NA PORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monča.

Ahoj...Jaké masky jsou dobré na ne tolik rozšířené a VELKÉ póry? =) Děkuju Monča

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na pory

Póry na obličeji

Velikost pórů na obličeji a jejich viditelnost je dědičná vlastnost a nelze ji změnit. Pleť vypadá mastně a leskle a budí dojem, jako by byla „tučná“ s velkými póry. Omezte čištění pleti na ráno a večer, protože při častém čištění vyburcujete póry k většímu zásobování kožním tukem a situace pak bude ještě horší. K čištění pleti použijte jemný prostředek bez oleje určený pro mastnou pleť, ale napřed se ujistěte, že není příliš agresivní. Poté ošetřete pleť krémem na mastnou pleť.

Rozšířené póry – foto.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den, chcem sa opytat..aka maska je dobra na pory ?? existuje nejaka kozmetika, ktora by mi pomohla aby sa moje pory zmensili alebo stiahli ?? nezmyznu mi asi nikdy:(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak na velké póry? Pokud se jich chcete skutečně zbavit na trvalo, tedy je zúžit, tak vám žádná kosmetika zcela nepomůže. Jediné řešení, jak rozšířené póry zúžit je pomocí chemického peelingu a nebo s pomocí laserové terapie, toto dokáže velké póry znatelně zredukovat.
Kosmetika, určená na velké póry, tyto jenom překryje, a ačkoliv by reklamní text u těchto výrobků mohl slibovat úplné vyřešení tohoto problému, tak tomu tak není. Velké póry jsou vlastností konkrétní pokožky a krém ani pleťová maska na póry je nikdy trvale neodstraní. Půjde vždy jen o relativně krátkodobé řešení. Pokud použijete korekční kosmetiku na velké póry, tak dbejte na dobrý podklad, který dobře přilne k vyčištěné pokožce a vytvoří základ pro další make-up, který pak lépe drží a má vyrovnaný základ. Jako vhodný podklad doporučuji Clarins - Bázi na vyplnění vrásek a pórů, odkaz: www.krasa.cz/baze-na… a jako péči pro delší efekt na stažení rozšířených pórů doporučuji sérum Idealist od Estée Lauder odkaz: www.krasa.cz/serum-o…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Můžete vyzkoušet i následnou péči o rozšířené póry

  1. Smíchejte mandlovou mouku s dostatečným množstvím vody, abyste mohli připravit pastu. Aplikujte na póry na dobu 20 minut. Opláchněte teplou vodou, poté naneste roztok z habru obecného anebo vodu s jablečným octem.
  2. Smíchejte jedlou sůl a podmáslí, až vytvoříte jemnou emulzi. Nanášejte na pleť s velkými póry a dobře promasírujte. Opláchněte teplou vodou.
  3. Přidejte citronovou šťávu a trochu mléka do ovesných vloček. Naneste směs na pleť a po 20 minutách odstraňte vlažnou vodou. Nepoužívejte, pokud máte na pleti rány.

Praktické rady na redukci velkých pórů

  • Přestaňte používat agresivní tonika. Jejich užívání může mít na zjemnění pórů krátkodobý efekt, ale z dlouhodobého hlediska dochází k nadměrnému vysušování pokožky. To pak vede k ještě vyšší produkci seba a následnému zvětšování pórů.
  • Vyhněte se aplikaci hydratačních prostředků na místa, kde pokožka produkuje dostatečné množství přirozeného seba.

Zdroj: Rozšířené póry

Masky na ucpané póry

Ke stažení pórů by vám mělo pomoci pravidelné (2x do týdne) používání speciálních masek:

  • maska Shamask I – je určena pro pórovitou, zanesenou pleť, silně prokrvuje a čistí pleť do hloubky;
  • maska Shatex – omezuje nadměrnou tvorbu mazu, stahuje póry a zpevňuje strukturu obličeje;
  • maska Shayouth – zjemňuje póry a je vhodná na suchou, dehydratovanou pleť;
  • slupovací maska Shapeel – je vhodná pro všechny typy pleti a je ji možno použít k rychlému vylepšení před odchodem do společnosti; též omezuje růst chloupků na obličeji.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Sabino, v masce na rozšířené póry se bílek nešlehá, jen se smíchá s citronovou šťávou a takto okyselený se v tekutém stavu nanese na pleť a nechá zaschnout. Při účinkování této masky ucítíte pnutí v aplikované oblasti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Make-up tipy pro zakrytí velkých pórů

  • Těžké základy make-upu mají opačný efekt a ještě zdůrazní velké póry. Používejte jen lehké základy bez olejových přísad.
  • Aplikujte základ, pudr a rtěnku sestupným pohybem (směrem dolů). V opačném případě ještě zdůrazníte póry díky nánosům, které v nich ulpí. Rtěnku používejte spíše světlejšího odstínu, tmavé odstíny zdůrazňují lesk pokožky.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

dobrý den,mám 7 měsíčního syna a všimla sem si že se mu dělají černé tečky hlavně na líčkách a taky rozšířené póry to přece není normální ne?prosím o radu z čeho by to mohlo být a co s tím nechci aby měl ve starším věku pleť s kterou nepůjde už nic udělat děkuju moc za rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PH15.

Dobrý den,

zkoušela jste výrobky jako www.bioderma-cz.com/… ?

Zdroj: diskuze Černé tečky

Babské rady na černé tečky

Na černé tečky je účinná maska z vaječných bílků, medu a mléka či medu se skořicí. Všechny tyto ingredience kromě odstraňování černých teček dodávají pokožce i potřebné živiny.

Je také možné použít 1 polévkovou lžíci soli, 2 lžíce mátové zubní pasty, 1 kostku ledu. Smíchejte sůl se zubní pastou do konzistence homogenní pasty. Pastu naneste na postižená místa a nechte ji působit po dobu 5 minut. Pak si vezměte do ruky kostku ledu a kůži krouživými pohyby masírujte. Sůl je při defoliaci kůže užitečná a máta ze zubní pasty otevírá póry a zabíjí bakterie. Společně jsou tak proti černým tečkám mocnou zbraní.

Dalším způsobem, který by měl pomoci se černých teček zbavit, ale především jim předcházet, je úprava jídelníčku a péče o pokožku. Tím nejdoporučovanějším v boji s tečkami i akné je správný pitný režim, aby byla pokožka dostatečně hydratovaná.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Jak na velké póry? Pokud se jich chcete skutečně zbavit na trvalo, tedy je zúžit, tak vám žádná kosmetika zcela nepomůže. Jediné řešení, jak rozšířené póry zúžit je pomocí chemického peelingu a nebo s pomocí laserové terapie, toto dokáže velké póry znatelně zredukovat.
Kosmetika, určená na velké póry, tyto jenom překryje, a ačkoliv by reklamní text u těchto výrobků mohl slibovat úplné vyřešení tohoto problému, tak tomu tak není. Velké póry jsou vlastností konkrétní pokožky a krém ani pleťová maska na póry je nikdy trvale neodstraní. Půjde vždy jen o relativně krátkodobé řešení. Pokud použijete korekční kosmetiku na velké póry, tak dbejte na dobrý podklad, který dobře přilne k vyčištěné pokožce a vytvoří základ pro další make-up, který pak lépe drží a má vyrovnaný základ. Jako vhodný podklad doporučuji Clarins - Bázi na vyplnění vrásek a pórů, odkaz: www.krasa.cz/baze-na… a jako péči pro delší efekt na stažení rozšířených pórů doporučuji sérum Idealist od Estée Lauder odkaz: www.krasa.cz/serum-o…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

dakujem vam velmi pekne, ze ste mi poradili.. ja mam sice len 20 rokov.. ale vyskusala by som tu laserovu terapiu.. nie je to skoroo na moj vek ?
a este by som sa chcela opytat , ze kolko by ma to asi vyslo.. dakujem vam pekne .. Majte sa Martina..

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Masky na rozšířené póry

  • Smíchejte 1 šálek vařených ovesných vloček s jednou čajovou lžičkou olivového oleje. Naneste směs na pokožku a nechte cca 15 minut působit. Pak masku setřete a obličej důkladně opláchněte teplou vodou. Když použijete k oplachování studenou vodu, tak se sice budete cítit skvěle a krásně svěží, ale nepomůže to na uzavření pórů.
  • Na obličej naneste rozmačkanou čerstvou broskev a nechte pět až deset minut účinkovat. Pleť se očistí, vyhladí a stáhne.
  • Rozmačkejte dužinu z meruňky a rajčete a vzniklou kašičku naneste na obličej. Nechte účinkovat přibližně pět minut.
  • Nastrouhejte okurku, vymačkejte z ní šťávu, promíchejte s trochou jogurtu a naneste směs na obličej. Maska bezvadně stahuje rozšířené póry.
  • Tři tabletky aspirinu rozmačkejte na prášek, promíchejte s bílým jogurtem a kašičku naneste na obličej přibližně na dvacet minut. Směs má antibakteriální účinky, vyhlazuje a stahuje póry. Pozor, není vhodná pro lidi alergické či příliš citlivé na acylpyrin.
  • Do vody namočte na pět hodin mandle a pak je rozmačkejte. Kašičku promíchejte s několika lžičkami čerstvě vymačkané citronové šťávy. Na obličeji nechte účinkovat okolo pěti minut.
  • Stáhnout rozšířené póry může i jemná masáž kostkou ledu, jen pozor na omrzliny a je to velmi krátkodobé řešení.
  • Tradičním babským přípravkem byly obklady z černého čaje – nesmí být samozřejmě aromatizovaný ani nějak smíchaný s dalšími bylinkami. Napařování obličeje póry rozšiřuje, stejně tak jako příliš velké množství slunečního záření.

Zdroj: Rozšířené póry

Prevence proti zaníceným pórům

Hovoříme-li o péči o pleť a o čištění pórů, tak je důležité mít na paměti několik jednoduchých triků, které pomáhají udržovat zdravou pokožku.

  • Nedotýkejte se své tváře příliš často, a pokuste se udržet bakterie co nejdál od své pleti. Bakterie se na pleť mohou dostat například při telefonování z telefonu a dalších nástrojů, které by se mohly dotýkat vašeho obličeje. To trochu ochrání vaše póry od hromadění špíny a bakterií.
  • Ujistěte se, že vaše brýle, i sluneční brýle, jsou čisté a bez mastnoty v místech, kde se dotýkají obličeje.
  • Odstraňte svůj make-up před ulehnutím do postele. Pro čistění pleti si vyberte produkty, které jsou bez oleje, a které jsou nekomedogenní.
  • Máte-li aktuálně problém s póry, například když jsou rozšířené nebo je v nich akné, tak bývá běžné napatlat si na pleť všechno možné, čím dražší tím lepší. To pak vede k úplnému odstranění přirozené tukové ochranné vrstvy pokožky, která se pak paradoxně ještě více zanítí a akné nebo rozšířené póry jsou ještě více vidět. 


Zdroj: Ošetřující péče na velké póry a na akné

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP