Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Téma

ROSTLINA NIMBA

OBSAH

Nimba olej

Nimba olej je očistný elixír. Jedná se o přírodní péči o problematickou pleť, vlasy a nehty z panenského oleje lisovaného za studena z plodů stromu nimba. V ájurvédě byl od nepaměti známý pro své antiseptické, antivirové, antibakteriální a protiplísňové působení na nedokonalosti a potíže kůže včetně akné. Pouze k vnějšímu užití.

Složení: 100% nimbový olej

Zde můžete vidět cenu nimbového oleje.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem NIMBA NA ZÁNĚT ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Vědci, kteří zkoumali výtažky z nimby, zjistili, že je mohou doporučit pro ústní hygienu a také by podle nich nimba měla pomoci na zánět zubu. Mnohé mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních kolem zubů, jsou již rezistentní vůči penicilínu i tetracyklínu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, kterou je právě nimba. Na rozdíl od antibiotik nevede užívání nimby k rozvoji alergie, která by bránila účinné léčbě.

Pyorrhea (hnisavý zánět zubového lůžka) je závažné onemocnění dásní. Při tomto onemocnění jsou dásně postiženy hnisavým zánětem a membránami pokrývajícími kořeny zubů. Toto onemocnění je nejčastější příčinou ztráty zubů u lidí nad 35 let. Použitím pasty s nimbou a vyplachováním si úst speciální ústní vodou vede u pacientů k vyléčení krvácejících dásní a zástavě sekrece z váčků kolem zubů. Dásně získají, namísto modrého nádechu, zpět svou zdravou světle růžovou barvu.

Nimba má také blahodárné účinky při zevním použití na kůži. Lokální aplikace nimby jsou snadné a nenákladné, a jelikož prostředky jsou obvykle na olejové nebo krémové bázi, pomáhají zároveň lubrikovat pokožku. Mezi hlavní účinky nimby patří například tyto:
- Nimba ničí bakterie, které způsobují akné, a snižuje s tím spojené záněty.
- Nimbová voda hubí plísně, které způsobují lupy, a promazává vysušenou pokožku.
- Výtažky z nimby jsou toxické pro herpes virus (virus způsobující opar) a rychle hojí boláky způsobené tímto virem, tedy opar.
- Nimba zmírňuje intenzivní svědění při planých neštovicích, snižuje výskyt pupínků a jizev.
- Nimba odstraňuje během 2 – 3 dnů z pokožky i plíseň, která způsobuje trichofycii (onemocnění, vyvolané plísněmi ze skupiny trichophyton).
- Výtažek z nimby pomáhá při potírání plísňového onemocnění, kvasinkové infekce, způsobeného Candidou (druhem kvasinkovité plísně), a snižuje stálé svědění, které Candida způsobuje.
- Prášek i krém z nimby chrání kůži před výskytem plenkové dermatitidy a pomáhá ji léčit.
- Nimba pomáhá udržet rovnováhu produkce melaninu a snižuje tak výskyt bílých míst na kůži způsobených vitiligem (poruchou pigmentace kůže projevující se bílými skvrnami na kůži).
- Nimba je výborným podpůrným prostředkem při hojení ran, pomáhá tělu rychle vytvářet kolagenová vlákna, potřebná k uzavírání rány.
- Nimbové mléko snižuje zarudnutí kůže po slunění a snižuje odlupování vrchních vrstev pokožky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nimba na zánět zubu

Nimba strom

Nimbovník (Azadirachta indica) je mocná bylina v ájurvédské medicíně. Má neuvěřitelné množství použití od pomoci s trávicími potížemi až k léčení kožních problémů. Může být užívána orálně nebo lokálně. Nimba je rychle rostoucí strom, který odpuzuje různé rostlinné škůdce a parazity. Říká se jí také „Strom života“.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem SMIL ITALSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Dobrý den, Smil italský pěstuji asi tři roky, je bezvadný čerstvý i sušený do mnoha jídel, nahrazuje kupované Maggi. Keřík je už dost velký, máte někdo zkušenost se stříháním-úpravou keře? Radili mi na jaře ho úplně setřihnout, že znovu obrazí.Prosím, poraďte. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Helichrysum italicum je skutečně úžasná rostlina. Když je umístěna na místě, kde může přijímat sluneční svit alespoň 6 hodin denně, tak bujně roste a může dorůst až 60 cm na výšku a šířka keře může dosáhnout až 90 cm. Nezřídka může tato rostlina přerůst původní očekávání a je třeba ji trochu prostříhat. Střih proveďte před sezónou podle libosti. Rostlina obrazí s novými výhony.

Zdroj: diskuze Smil italský

Nimba krém

Hydratační krém je namíchán z nimbového oleje a oleje z australského čajovníku (Tea Tree Oil), kokamového másla, Aloe Vera a bergamotového oleje. Jeho hlavní předností je hydratace a ochrana pleti.

Použití: antibakteriální účinky, svědivá a suchá pokožka

Balení: 50 ml

Zde můžete vidět cenu Nimba krému.

Zdroj: Léčivá nimba

Diskuze

V diskuzi KDY PŘESAZOVAT MALINOVNÍK? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den,
v loni jsem zasadil malinovníky, které již v témže roce měly plody. Jerlikož jsem si vybral špatné místo pro pěstování, můžu nyní v únoru malinovník přesadit?
Děkuji předem za radu.
Jaromír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Ano, presadiť můžete už teď. Rostlina spí, takže žádný problém.

Zdroj: diskuze Hebe kdy přesazovat

Nimba proti svrabu

Jedním z doporučovaných léků na svrab je i nimbový olej. Nimba je asijský zelený strom, jehož účinků se využívá v léčitelství nejen v Japonsku, ale i v Americe a v Evropě. Nimba se využívá hlavně na kožní nemoci, dokáže totiž zlikvidovat viry, bakterie i mikroorganismy, kteří tato onemocnění způsobují. Zároveň obsahuje mnoho mastných kyselin, které pomáhají omlazovat a chránit pokožku. Nimba zmírňuje intenzivní svědění, snižuje výskyt pupínků a hojí rány.

Zdroj: Sauna proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem DRACÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, mám dracénu a tmavší byt, kvůli lodžií. Nebude jí vadit málo světla?? Děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Čím méně světla, tím užší listy a vyčouhlý kmínek. Rostlina bude žít i ve stínu, ale nebude tak pěkná, jako kdyby byla na plném slunci. Méně slunce znamená i méně hnojit, protože rostlina ve stínu nepotřebuje tolik živin.

Zdroj: diskuze Dracéna jak se o ni starat

Zázračná pasta s nimbou

Vědci, kteří zkoumali výtažky ze stromu nimba (neem), zjistili, že je mohou doporučit pro ústní hygienu a také by podle nich nimba měla pomoci na zánět zubu. Mnohé mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních kolem zubů, jsou již rezistentní vůči penicilínu i tetracyklínu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, kterou je právě nimba. Na rozdíl od antibiotik nevede užívání nimby k rozvoji alergie, která by bránila účinné léčbě.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Poradna

V naší poradně s názvem CUPHEA HYSSOPIFOLIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, je tato rostlina jedovatá? Mám kočky a nerada bych je vystavila nebezpečí otravy.

Děkuji za informace a rady

Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Cuphea hyssopifolia je odolná rostlina, která může podle své rozmanitosti vzkvétat po celý rok. Je to velmi robustní rostlina, která nepotřebuje příliš bohatou půdu, aby prosperovala. Při požití kočkou, může způsobit zažívací a neurologické problémy.

Zdroj: diskuze Cuphea hyssopifolia

Nimba kapsle

Kapsle jsou vegetariánské, s dobře stravitelnou rostlinnou celulózou, neobsahují tedy hůře stravitelnou hovězí želatinu.

Použití: imunita a obranyschopnost, plísně, viry a bakterie, dýchací cesty, urogenitální systém, zažívání, střevní infekce, pokožka

Dávkování: 1 kapsle 2x denně před jídlem

Kapsle nejsou určené pro děti, těhotné a kojící ženy, snižují krevní tlak, přípravek snižuje hladinu krevního cukru v krvi.

Balení: 60 vegetariánských kapslí

Zde můžete vidět cenu přípravku Nimba kapsle.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem BOBKOVÝ LIST V KVĚTINÁČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Děkuji moc za radu, nic z toho jsem nevěděla, ale to mě neomlouvá. Vzdát to nechci, byl to dárek. Jen se chci ještě zeptat. Ten stromek má asi 1m a tloušťka kmene je asi 2 cm to mám střihnout celý strom? Nebo jen ostříhat ty vrchy. Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

V tom případě ostříhejte jen ty vrchy, aby měla rostlina na čem obrazit.

Zdroj: diskuze Bobkový list v květináči

Nimba čaj

Nimba je účinný čaj, který slouží k regeneraci pokožky coby „čistič krve“. Působí jako vnitřní prostředek péče o pleť a zlepšuje její prokrvení. Dodává pokožce mladost, vitalitu a pružnost. Příznivě působí proti akné, oparům, ekzémům a kožním infekcím. Je vhodný při kožních poraněních a hemoroidech. Ulevuje při silné a bolestivé menstruaci. Pomáhá při výtocích a odstraňuje záněty ženských orgánů. Je podpůrným prostředkem při chemoterapii a léčbě počátečních stadií nádorových onemocnění.

Složení: rubia cordifolia, pterocarpus marsupium, curcuma longa, cymbopogon citratus, glycyrrhiza glabra, tinospora cordifolia, emblica officinalis, terminalia bellirica, terminalia chebula, ocimum sanctum.

Doporučené dávkování: 2 šálky za den

Zde můžete vidět cenu Nimba čaje.

Zdroj: Léčivá nimba

Diskuze

V diskuzi SKOŘICE. MAGICKÁ LÉČIVÁ ROSTLINA ČI SVĚTOZNÁMÉ KOŘENÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magie.

:-P super, hodí se mi to na referat :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Skořice. Magická léčivá rostlina či světoznámé koření?

Nimba

I nimba se řadí mezi oleje, které se nacházejí v krémech a různých mastích. O tomto oleji je známo, že má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti.

I tomuto oleji přisuzují některé studie schopnost zabíjet roztoče zákožky svrabové. Testováno to ale bylo zatím jen na psech (svrab se u nich léčil použitím šamponu s tímto olejem po dobu dvou týdnů. Psi se sice plně nezotavili, ale výrazně se zmenšil počet roztočů v jejich kůži).

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ RAJČAT PO SEZONE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandra.

Dobrý den,

mám keříčková rajčata doma za oknem v truhlíku, pěstuji je poprvé, bude mi plodit rostlina i příští rok nebo rostlina po sběru posledních rajčat uhyne?
Mám tam poměrně dost ještě zelených plodů a mám obavu, že již nestihnou dozrát, mám rostlinu zbavit okolních listů a větviček nebo to ničemu nepomůže?

Děkuji moc.
Sandra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Rajče jedlé je trvalka, ale v našich krajích nepřežije zimu, pokud se ji nepřisvětluje. Nechte rostlinu přirozeně dožít a zelená rajčata nechte dozrát, buď na rostlině nebo sklizená a umístěná na slunci.

Zdroj: diskuze Pěstování rajčat po sezone

Nimba na zuby

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu z nimbových listů a nimbové kůry. Při nemocech dutiny ústní, jako je například parodontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba.

Nimba tedy pomáhá ničit nejen bakterie způsobující zubní kaz, ale dokonce i ty, jež mají za následek zánět dásní a zubního lůžka a jsou rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu. Používání nimbové zubní pasty a zubního prášku je zároveň účinnou součástí prevence zubního kazu, krvácivosti dásní, paradontózy a zápachu z úst.

Zdroj: Nimbová zubní pasta

Diskuze

V diskuzi ANTURIE - PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den,
mám doma anturii, dostala jsem ji od mamky, která anturii také má. Jelikož ji má hodně rozrostlou poprosila jsem ji jestli ji nezkusí rozmnožit řezem. Tak jsem dostala od ní jeden výhonek. Teď už mám anturii zhruba 2 roky. Roste mi pouze jeden výhonek a mám strach, aby se mi rostlina po čase nezlomila. Mám ji tedy zpevněnou dřevěnou tyčkou. Rostlina však roste stále do výšky. Vždy vyroste jeden list a následně pak jeden květ. Chtěla bych, aby se rostlina rozrůstala také do šiřky, aby vyrostlo více výhonků. Lze toho nějakým způsobem docílit? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Stehlíková.

Mám ten samý problém, roste mi také do výšky, list pak květ. Právě má 2 květy a je vydět další květ. Rostlina má už přes půl metru. Už i uvažuji že jí rozstříhám a zkusím štěstí.

Zdroj: diskuze Anturie pěstování

Nimba na kůži

Nimba má také blahodárné účinky při zevním použití na kůži. Lokální aplikace nimby jsou snadné a nenákladné, a jelikož prostředky jsou obvykle na olejové nebo krémové bázi, pomáhají zároveň lubrikovat pokožku. Mezi hlavní účinky nimby patří například tyto:

  • Nimba ničí bakterie, které způsobují akné, a snižuje s tím spojené záněty.
  • Nimbová voda hubí plísně, které způsobují lupy, a promazává vysušenou pokožku.
  • Výtažky z nimby jsou toxické pro herpes virus (virus způsobující opar) a rychle hojí boláky způsobené tímto virem, tedy opar.
  • Nimba zmírňuje intenzivní svědění při planých neštovicích, snižuje výskyt pupínků a jizev.
  • Nimba odstraňuje během 2 – 3 dnů z pokožky i plíseň, která způsobuje trichofycii (onemocnění, vyvolané plísněmi ze skupiny trichophyton).
  • Výtažek z nimby pomáhá při potírání plísňového onemocnění, kvasinkové infekce, způsobeného Candidou (druhem kvasinkovité plísně), a snižuje stálé svědění, které Candida způsobuje.
  • Prášek i krém z nimby chrání kůži před výskytem plenkové dermatitidy a pomáhá ji léčit.
  • Nimba pomáhá udržet rovnováhu produkce melaninu a snižuje tak výskyt bílých míst na kůži způsobených vitiligem (poruchou pigmentace kůže projevující se bílými skvrnami na kůži).
  • Nimba je výborným podpůrným prostředkem při hojení ran, pomáhá tělu rychle vytvářet kolagenová vlákna, potřebná k uzavírání rány.
  • Nimbové mléko snižuje zarudnutí kůže po slunění a snižuje odlupování vrchních vrstev pokožky.

Nimbu tedy lze doporučit na léčbu zánětů zubů.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Poradna

V naší poradně s názvem ZALÉVÁNÍ ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Safarikova.

Je možné,že prelita rostlina špatně kvete a květy opadávají.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, přelitá orchidej je nespokojená a proto špatně kvete a shazuje svá poupata nebo květy. Většinou se již u takto churavějící orchideje nepodaří květenství zachránit a bude potřeba počkat na nové. Popřípadě koupit novou orchidej. Zálivka orchidejí se nejčastěji provádí nárazově, že se jednou za 14 dní kořenový bal potopí na 5 až 10 minut do výživného roztoku, pak se vytáhne a nechá se veškerá přebytečná voda z kořenů vytéct. V mezidobí je možné rostlinu mírně rosit zředěným hnojivem na list.

Zdroj: diskuze Zalévání orchidejí

Léčivé účinky nimby

V Indii, kde jsou suchá léta a pálí horké tropické slunce, se stalo tradicí užívat přípravky z nimby. Nimbový olej rychle uleví suché pokožce, protože se do ní snadno vstřebává, pomáhá hojit její poškozené vrstvy a udržovat přirozenou rovnováhu. Tyto vlastnosti umožňují nimbě zmírnit tvorbu vrásek, a to tím, že pomáhají kůži udržovat její pružnost. Nimba rovněž podporuje léčbu poškození kůže způsobené ultrafialovým zářením a také je prevencí předčasného stárnutí pokožky. Díky vysokému obsahu mastných kyselin přípravky vyrobené z nimbového oleje účinně napomáhají léčit onemocnění kůže, včetně plísňových onemocnění, lupénky a ekzémů. Nimba může být použita i v boji proti střevním červům. Pití nimbového čaje zabíjí koužkový lišej a svrab. Použití nimby v ájurvédě se doporučuje při léčbě žloutenky, protože tato rostlina mimo jiné pomáhá játrům správně odfiltrovat toxiny. Pasta z nibového prášku může být aplikována na bradavice, herpes a jiné virové problémy. Je známo, že nimba zmenšila velikosti nádoru, když byla injekčně aplikována do okolí nádoru.

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu nimbových listů a nimbové kůry. Při nemocech dutiny ústní, jako je například paradontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba. Nimbový olej se v Indii tradičně používá jako lubrikant a také poměrně účinný prostředek proti nežádoucímu otěhotnění. Tyto vlastnosti, spolu s protivirovým a imunostimulačním účinkem, z něj dělají prostředek přispívající k bezpečnému a příjemnému sexu. Nimba je také dobrý přírodní repelent proti hmyzu, bezpečný pro použití. Používá se rovněž v šamponu proti vším – olej se vetře do vlasů a nechá působit přes noc. Nimbový olej může být také přidáván do psích šamponů proti klíšťatům. Dalším použím jsou ochranné spreje před škůdcům na zahrádce.

Zde můžete vidět, jak vypadá nimba.

Zdroj: Léčivá nimba

Zánět zubů

Pyorrhea (hnisavý zánět zubového lůžka) je závažné onemocnění dásní. Při tomto onemocnění jsou dásně postiženy hnisavým zánětem a membránami pokrývajícími kořeny zubů. Toto onemocnění je nejčastější příčinou ztráty zubů u lidí nad 35 let. Použitím pasty s nimbou a vyplachováním si úst speciální ústní vodou vede u pacientů k vyléčení krvácejících dásní a zástavě sekrece z váčků kolem zubů. Dásně získají, namísto modrého nádechu, zpět svou zdravou světle růžovou barvu.

Zdroj: Nimba na zánět zubu

Které kožní problémy nimba léčí?

Lupénka

Nimba je jednoznačně nejlepším produktem, který je v současnosti pro léčbu lupénky k dispozici. Podle výzkumů je nimba stejně účinná jako přípravky, které obsahují steroidy. Na rozdíl od těchto přípravků nimba nemá žádné vedlejší účinky. Nimba ulevuje tím, že zvlhčuje a hojí pokožku, zmírňuje olupování a podráždění.

Ekzémy

I zde je používání nimby účinnější nežli předepisované léky. To i u malých dětí a kojenců. Vhodnou aplikací jsou koupele s přídavkem nimbového extraktu. Podle testování bylo zjištěno, že při aplikaci koupele 2x denně po dobu deseti dnů došlo u všech testovaných osob k vymizení či výraznému ústupu ekzémů.

Vitiligo

Vitiligo jsou bílé fleky na kůži , které nebolí a ani nejsou nebezpečné. Vitiligo svým nositelům způsobuje velké psychické a sociální problémy. Také zde nimba přináší naději, jak to vyplívá z jedné studie, která byla aplikovaná pacientům po dobu 90 dnů. U 85 % z nich došlo ke zmírnění, u 25 % pacientů došlo k úplnému vymizení nemoci vitiligo.

Akné

Nimba obsahuje látky, které ničí bakterie způsobující akné. Navíc je nimba schopna odstranit poškozené struktury pokožky, které byly způsobené těžkou formou akné.

Lupy

I lupy můžou být způsobené bakteriemi, které nimba dokáže odstranit. Používání nimbových šamponů odstraňuje lupy a bakterie, které je způsobují.

Bradavice

Dalším pozitivním účinkem nimby je silné protivirové působení. Díky tomuto působení dokáže nimba léčit i bradavice. Stačí denně přikládat obklad z nimbového extraktu na bradavici. Nimbový extrakt se nakape na kousek gázy a přiloží.

Opary

Nimba účinně likviduje i herpetické viry, které způsobují vznik oparů. Pokud se začne potírat zasažené místo již v počátcích nimbovým extraktem, tak se podaří předejít vzniku oparu. Počátky se myslí svědění a pálení pokožky.

Plísně

Nimba patří mezi přírodní antimykotika. Nimba si dokáže účinně poradit s plísňovými onemocněními. Nezáleží na druhu plísně, protože nimba si poradí se všemi druhy plísní, jako je kmen Trichophyton nebo i s kvasinkovou infekcí.

Poranění

Nimba podporuje vytváření kolagenových vláken, která jsou nutná k uzavírání ran. Díky tomu výrazně urychluje hojení všech typů poranění kůže.

Pigmentové skvrny

Pomocí bělícího nimbového krému lze dosáhnout ústupu či vymizení nehezkých pigmentových skvrn. Nimbový krém se užívá 2x denně po dobu 3 měsíců.

Suchá kůže a vrásky

Látky obsažené v nimbě účinně zvlhčují a chrání pokožku. Antivirové, antibakteriální a proti plísňové složky navíc chrání pokožku proti infekcím. Zároveň tyto látky podporují imunitní systém kůže a výrazně zlepšují krevní oběh. Díky tomu pomáhají omladit i hluboké vrstvy kůže. Jedinečné účinky nimbové kosmetiky potvrzují prakticky všichni, kteří ji vyzkoušeli.

Jaké kosmetické a léčivé nimbové prostředky jsou u nás k dispozici?

  • Nimbový krém
  • Nimbové tělové mléko
  • Nimbový šampon a kondicionér
  • Nimbový olej
  • Alkoholový extrakt z nimbových listů
  • Zubní prášek z nimbové kůry a nimbová zubní pasta
  • Nimbové mýdlo
  • Nimbová pleťová maska
  • Nimbový bdělící krém na stařecké skvrny a jizvy
  • Ústní voda
  • Balzám na rty
  • Repelent

Zdroj: Nimba pro zdraví pokožky

Je Pachira aquatica jedovatá?

Jestli je rostlina Pachira aquatica jedovatá, je často kladená otázka. Hlavně kvůli domácím mazlíčkům, kteří často okusují nebo žvýkají listy pokojových rostlin. Pachira není jedovatá, ale samozřejmě obsahuje malé množství toxických látek. Ty mohou způsobit podráždění žaludku, proto je dobré pro jistotu požádat veterináře o odbornou radu. Pro člověka tato rostlina není nebezpečná.

Zdroj: Pokojová rostlina Pachira aquatica

Rostlina Pachira cena

Cena rostliny Pachira aquatica se liší u jednotlivých rostlin dle velikosti. Záleží na tom, jak je vysoká a z kolika rostlin je spletená. Tady se můžete podívat na přibližnou cenu Pachiry aquatica.

Zdroj: Pokojová rostlina Pachira aquatica

Sazenice kurkumy

Prodej rostliny je možný přes internet. Rostlina se prodává vzrostlá nebo si můžete koupit jen její kořen, který zasadíte do hlinitopísčitého substrátu na světlé stanoviště v pokoji, případně v létě do nevytápěného skleníku či ven. Dopřejte rostlině dostatek tepla, je to tropická rostlina.

Zdroj: Kurkuma - pěstování


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP